Elden Ring
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
NG+ mekkora szívás? Mert nem tudom eldönteni, hogy új kari vagy ng+.
Illetve, ha ng+ba bemegyek, akkor utána még coopolhatok ismerőssel, aki simában van? (hátha segitenem kell neki)
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
A játék elején a sorcery erős, de a vége felé van sokkal jobb is. Respec nem olyan nehéz egyébként, második boss után elérhető.
Eddig annyit tudok kb, hogy a sorcery már a játék elején is életképes lehet, de pyromancy és egyébb faith dolgokat csak később érheti el az ember. A Rock sling és a Glintstone arc nagyon tetszettek eddig, faith spelleket még nem próbáltam kb a kezdő healen kívül, de azt olvastam a Black flame és a Lighting bolt is egész jók most is, a rengeteg support képességről nem is beszélve.
A coop részt biztos jobban élvezném egy "sunbro" karakterrel, egy spellblade jellegű karakterrel pedig könnyebb solozni.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
https://www.bandainamcoent.com/news/elden-ring-patch-notes-v1-03
Van pár balance update benne pl
"Decreased Ash of War, Hoarfrost Stomp's damage and increase cast time."
"Decreased the damage of spirit summoned when using the item Mimic Tear Ash and changed the spirit’s behavior pattern."
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Kis cheese taktika hozzá: a rock slinggel be tudsz a ködfalak mögé lőni. Szorosan elé állsz, varázsolsz és a három követ a ködfal másik felén emeli fel és lövi el. Van pár boss, amit le tudsz úgy verni, hogy még be sem léptél az arénába. Nem sok, de egy-kettő akad.
Egy kezemen meg tudom számolni a "fejlettebb" konzolportokat. A Souls játékok pedig mindig a borzalmas portjairól volt híres. Talán a DaS3 volt az egyetlen kivétel. 60fps-nél nem lesz több, soha a játék keyframe mechanikája miatt, de ez szerintem nem is baj. Ultra wide képernyője a játékosok 2%-nak van, mint elsődlegesen konzol cím, nem fognak ilyenekkel foglalkozni. DLSS kerülhet bele, bár kétlem, RTX biztos hogy nem, ha alapból nem használta, azt utólag nem lehet betenni, csak komoly munkával. A koop mindig ilyen volt a Souls játékokban.
Röviden: így szereted vagy nem szereted. Ne igen számíts semmilyen új funkcióra. Jön pár balance és bugfix patch, 1-2 dlc és ennyi volt a játék.
A magasabb fps eltöri a játékmechanikát, nem fogsz tudni parry-zni, sűrűbben eltalálnak (minél magasabb az fps, annál rövidebbek lesznek a parry/evade ablakok), stb. Az ultrawide valszeg nem okoz gondot, de majd kiderül.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.03.17. 11:28:32
[merlinw.org]
Most játszok először soulslike játékkal és nagyon tetszik. Most 89-es szintű vagyok, nem rég öltem meg Radahnt. Tetszik a játék, de technikailag nem az igazi. Pc-n játszok és teljesen megmaradt a játék konzolos szinten. Általában a PC verziók mindig fejlettebbek szoktak lenni, mint a konzolosok, de ehhez a játékhoz szinte semmit nem nyúltak. Pár másodpercenként FPS drop van a játékban. Hiányolom az ultra wide támogatást. 10 éve nem láttam olyan pc játékot, ami nem támogatja az ultra wide kijelzőket. Nem értem miért nem lehet 60-nál több az fps? Ezek be fognak kerülni a játékba? Most jelent meg az új patch és semmi fejlesztés nincs benne, csak bug fix és balance. Hiányolom a DLSS és Raytracing támogatást is. Nem lehet állítani a field of view-t sem. Nahát meg a coop része is nagyon túl van bonyolítva. Mennyivel egyszerűbb lenne és kényelmesebb, ha simán lehetne partyt létrehozni és együtt menni egy baráttal.
Utoljára szerkesztette: ProNoob, 2022.03.17. 11:19:12
A quickstep ash of war sokat tud segíteni abban, hogy elkerüld az ellenség csapásait. Mondjuk a bloodhound's step még jobb, de azt kicsit macerás megszerezni, de ha megvan, az nagyon durva. 😊
Utoljára szerkesztette: fluency, 2022.03.16. 20:56:41
Bal kézben egy Bloody Wakizashi jobb kézben egy Bloody Uchigatana, igy elég könnyen haladok, azt kell mondjam ez a eddigi legkönnyebb From játék föleg ha még a summont is használok.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Co-op is próbáltam csak ott ugye egyikünk meghal akkor vége meg csak 2 poti van.
Viszont egyre jobban megy.Gondolkozom újrakezdem hiába farmoltam ki az 50szintet
Godrick volt a nehezebb, ott feladtam a kard + kombóm és végül 9. tryban meg lett, kétkezes karddal. 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
I7 7700k, HyperX16GB ram (~2700 mhz :),Rx5700 8gb,120gb m2 win10(nem szeretem,de kell,nem megy minden w8.1 alatt) + 4 TB WD Red adat,Samsung 860 EVO 500GB játék.
Én még csak ismerkedek a világgal, de ez a játék baxott nagy és Jól ki van dolgozva. Bár vannak néhol teljesítménybeli problémáim, de nem annyira vészes. 😊
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"Elkészült az Elden Ring gépi fordítása!
Név: ERGépiSzutyok.rar
Készítette: TRC - (The Reaper CooL - kézi fordító)
Figyelem: Online játszva ban veszélyes!
Link: https://drive.google.com/file/d/1wP8VwLYICSgs8eJnSrDGZXmk-yEJ7gd7/view?usp=sharing"
Igen, láttam a Magyarítások Portálon a másikat, aminél 44% szerepel tőle.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2022.03.04. 22:04:25
"A couple of days ago, we informed you about Elden Ring surpassing 5 million sales on PC. And yesterday, SteamSpy updated its data, revealing that the game has sold over 10 million copies on Steam in just a week."
//szerk.: STEAM Controlleremet nem próbáltam ki vele, hiszen elsőre működik az X360.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.03.03. 15:11:30
Talán Steam Controller is jó.
egy kus noob probalgatas puhatokozas😊
Kanyargasok utan ratertem a Grace iranymutatasra: Tree Sentinels ugy nyomott le, mint postas kisasszony a belyeget - minden komolyabb erolkodes nelkul 😉
Meg kicsit kezemben a Nioh 1-2 (utobbit jatszottam eddig), es nagyon szokatlan a jatek.
//PC-m oreg, mint az orszagut (i5-4690, 16 DDR3, R9 390, SSD), igy kompromisszumokat kotve High-Medium settinggel, FHD, 50-60 kozott a jobb helyeken, 30-50 kozott a rosszabbokon.
v1.02.1
Példa? DeS: Crescent Falchion a 4-1-en
ER: Meteorite staff a varázslónak meg a hozzátartozó spell a mocsárban
Utoljára szerkesztette: lwb, 2022.02.27. 07:48:35
Nem megyek bele, mert nem akarok, de sokan fogják végigjátszani, mert k*va jó a cucc.

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.02.27. 03:51:23
[merlinw.org]
Hányan fogják ezt végigjátszani? Ha a játékmenet nem áll másból mint kaszabolásból és SEMMI sincs ami ezt megakasztaná, érdekesebbé tenné, akkor a nyílt világ bűn a játékos ideje ellen. Vagy egyszerűen unalomba fullad a játék. Mi tartson benn, mi motiváljon, ha ugyanazt a lélektelen, önismétlő, frusztráló dolgokat kell újra és újra csinálnom? Ha már szabadság és RPG, akkor lettek volna bátrabbak és alkottak volna egy olyan világot amit érdemes felfedezni. Városok NPC-kkel akik nem akarják a vérünket, küldetések, épkézláb történet, társak, esetleg egy komolyabb dialógusrendszer... Bármi megfelelt volna. De így tényleg nem más mint egy túl nagyra hízott Dark Souls. Hiányzik belőle az az eredetiség és innováció ami viszont a Sekiroban megvolt.
Ha máshogy nem megy: Unlock FPS
Utoljára szerkesztette: yesname, 2022.02.26. 16:48:41
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]