Jönnek a papír-alapú kólásüvegek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akkor sikeresen meg is találtál egy lényegi közös pontot a te zsidó alapú világkormány konteóddal, persze a hatalomba beszivárgáson túl.
"Gyíkemberekről sem beszéltem"
Nem is kell, azt mondtam egy konteó csoport, többek közt itt is azt mondják hogy ők irányítanak:
A világot gyíkemberek irányítják, a zsidó háttérhatalom kemoterápiával és chemtraillel akarja elpusztítani Európát, az ételünket mérgezik, a holokausztot milliárdosok találták ki, hogy rátegyék a kezüket Palesztinára
"A vallásokat se keverd ide, mert teljesen más téma"
Közel sem teljesen más. A konteó egyfajta valláspótlék. Hogy kedvenc oldaladról idézzek: A konteók pont úgy működnek, mint az istenhit
Azzal, hogy felfedtük a kreacionizmus és a konspiracionizmus közti összefüggést, remélhetőleg rámutattunk az összeesküvés-elméletek egyik fő hiányosságára, így segítve másoknak is, hogy észrevegyék: mindkettő a teleológiai érvelést használja, mivel mindkettő végső okot és átfogó célokat sejt a világban zajló események mögött. Szerintünk annak a megértése, hogy a konspiracionizmus egy olyan kreacionizmus, ami a társadalom életével foglalkozik, megvilágíthatja az úgynevezett post-truth korszak egyik legzavaróbb jellemzőjét.
Jómagad mintapéldánya vagy mindkét csoportnak(aki egy konteóra fogékony az tipikusan fogékony a többire is). Ezért nem tudod már kellő objektivitással megítélni a világot, mindent próbálsz alárendelni a benned élő torz képnek, és mindent zsigerből utasítasz el ami ennek ellentmond.
A rendről bővebben magyarul, egyedül a megosztó személyiségű Drábik János írt, hozzátéve, hogy a közszájon forgó dolgok egy része nem bizonyítható. Ezt bárki vizsgálhatja pro és kontra.
Ha ez neked konteó, akkor mit szólsz ahhoz, hogy bizonyos "tények" tagadását sztálini időket idéző törvény bünteti több európai országban? A logika szerint ez a dolog gyanúsabb kell, hogy legyen, de a konformista hozzáállás felülkerekedik nálad - úgy látszik.
Gyíkemberekről sem beszéltem, ellenben a szabadköművesek befolyásáról Raffai Ernő könyveiben olvashatsz, bőven alátámasztva adatokkal, levéltári jegyzetekkel.
A vallásokat se keverd ide, mert teljesen más téma, ráadásul a tudománnyal akarod megmagyarázni, míg a (profán, modern) tudományon kívül esik, pláne a te behatárolt, bigott kis világodon.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
A 'nyilvánvalót' amit nem tudsz bizonyítani, de tényként közölsz. A te kitalációd az illumintáusok konteó csoportba tartozik, mivel antiszemita vagy így értelemszerűen zsidózással párosítva. Persze a szabadkőműves szálon túl van ebből ökokommunista, liberális, gyíkemberes, stb. verzió is. Akár csak a vallások, kiválasztasz egyet és beállhatsz mögé, nem kell bizonyítani elég hinni benne. És ez a racionalitást mellőző világszemlélet ami jellemző rád, majd amikor sarokba szorulsz vele akkor terelsz, sunyítasz.
Egy kormány létezésének bizonyítását úgy kellene kezdened hogy felsorolod a kormányfőt és a kormány tagjaiból embereket. Vagy csak elmondod hogy milyen nemzetiségűek, hol élnek, kb. hanyan vannak. Valamit ami konkrétum.
"vagyis neked is be kellene bizonyítanod ezt."
Nem. Aki állítja valami létezését annak kell alátámasztania. Én csak annyit tudok 'bizonyítani' hogy a látható hatások(széthúzó sokpólusú világ) nem támasztják alá az elméletet.
"akkor erős érdek lehet annak felfedése ellen - logikus."
Ezzel pontosan a konteós logikát követed:
A cáfolatot a hívők jellemzően az „elmélet” megerősítéseként, az összeesküvők nyomok eltüntetésére tett tudatos kísérleteként, leplezésként fogják fel, vagyis a cáfolatnak szánt állítást egyszerűen beemelik az elméletbe.
"előjönne a náci-kártya mielőtt bővebben kifejteném"
Ha a mondandód lényege a zsidózás, pejoratív minősítgetés az antiszemtizmus, ha tényszerű megállapítást teszel bizonyos embercsoport összetételére az nem az. Sok zsidó származású gazdag ember él az Egyesült Államokban, de a világkormánytól ez nagyon messze van, más országokban(kivéve Izrael) amik azért jócskán a világ nagyobb fele jóval kisebb a gazdasági/politikai erejük, sok helyen 0 közelében. Pl. Izrael nem tudta elérni hogy az US megtámadja Iránt, pedig nagyon kapartak érte. Hol volt ekkor a világkormány?
Hogy nem bizonyítottam, még nem jelenti, hogy valótlan az állítás, pedig te ezt így kijelentetted, vagyis neked is be kellene bizonyítanod ezt. Kettőnk "légbőlkapott" kijelentése közül a tied ráadásul vádaskodás is, ezért lenne illendő, hogy alátámaszd valamivel.
Isten vagy a világkormány létezésének/nemlétezésének bizonyítása valószínűleg meghaladja egy fórum-hozzászólás kereteit. Könyveket lehetne róla írni pro és kontra, ahogy ez meg is történt.
Ezenkívül a téma meglehetősen érzékeny lehet bizonyos körökre, hiszen ha létezik világkormány, illetve Isten (és annak ellentetje), akkor erős érdek lehet annak felfedése ellen - logikus.
Ha sorolnám, éppen kinek milyen kapcsolata van mondjuk az AIPAC-kel, Izraellel, vagy ki milyen származású a világ számos pontján vezető pozícióban, akkor előjönne a náci-kártya mielőtt bővebben kifejteném.
Aki ezekről tudni akar, valóban tudni és nem kötözködni, az megtalálja a módját, hogy gyűjtsön - elsősorban - önmaga számára bizonyítékokat (mert bizony hosszú idő, kemény munka, több annál, mint követelőzni egy gagyi cikk alatt, elvárva, hogy szánkba repül a sült galamb) és világos lesz előtte sok, addig kuszának tűnő politikai, gazdasági, kulturális folyamat, az úgynevezett társadalmi fejlődés, ami valójában hanyatlás.
Szimplán rámutattam hogy az állításod légből kapott, ami egyébként elég nyilvánvaló, csak a torz világképedbe ez illik ezért mantrázod, ami be is bizonyosodott mivel zéró dologgal tudtad alátámasztani.
Ismét ugyanoda menekülsz mint amikor azt állítottad hogy isten létezése bizonyítottabb bárminél, csak itt most nem mondod el a mivelt..Tényleg ovis szint az a tudom csak nem mondom meg. Próbálj felnőtt módjára viselkedni.
Az hogy sarokba szorítva már csak a troll kiáltás maradt azt Ostoros barátodtól kelléktárából lested el, ő is úgy használja ezt a szót mint egy ultimate érv mindenre, hát nem az, előbb a troll definíciójával kellene tisztában lenni.
Külön vicces hogy folyamosan azzal védekeztél hogy áthatottad rám a bizonyítási kényszert, majd amikor megkaptad, és már tényleg rajtad lenne sor akkor ismét csak a vitából kihátrálás marad. Napnál is világosabb hogy csúnyán felsültél ismét a konteóddal.
Azt viszont ne várd, hogy a sült galamb a szádba repül. Ha érdekel(ne) egy téma, és alábbadnál a pökhendiségedből, akkor talán segítenék, merre indulj el, milyen könyveket végy a kezedbe, de így?! Mi volt a célod tulajdonképpen? Egy gigantikus trollkodás, mint megannyiszor.
Az hogy hazudsz az csak szánalmasabbá teszi a vergődésed. Idézd be hogy hol és mivel támasztottad alá a világkormányra vonatkozó állításodat. Ez volt a kiindulópont, tartsuk az időrendet. Miután előálltál, azokat majd szépen megcáfolom mivel rendkívül kicsi a valószínűsége hogy lenne ilyen a tarsolyodban. Ahogy mondtam már többször(a mantrázásod alapján képtelen vagy felfogni) egy dolog(nálad konteó) nem létezését rendkívül nehéz mindent kétséget kizáróan cáfolni, valóban lehet egy minimális esély arra hogy a kipások időnként összeülnek és manipulálják a teljes világpolitikát/világgazdaságot, csak ismerve az emberi fajt/népeket ez irreális elképzelés. Ha mindenképp azt várod hogy előbb én írjam le hogy szerintem miért nincs akkor azt mondom indirekt bizonyítéknak hogy világkormány azért sem lehet mert Hszi Csi, Trump, Putyin, Macron, Erdogan, Merkel, Orbán, Kim Dzsongun, Netanjahu, Rohani, szaudi uralkodó stb. egymással ellentétes irányt képviselnek, semmi jele annak hogy egy kormányban ülnének ahol egy kormányfő irányítaná őket. Kereskedelmi háború van, mindenki a saját érdekét nézi, és ezirányú döntéseket hoz, a kormány ahogy neve is utal rá egy irányt jelölne ki.
"Én: 'Még nem láttam olyat, aki veled szemben sarokba szorult volna, legalábbis igaz állítástól.'
Te: 'Állításom szerint nincs világkormány.'
Én: '?'
Te: 'Bizonyítsd, hogy van világkormány!'
LoL Egyrészt biztos ugrok neked (szarkazmus), másrészt ez az érvelés!... Harmadrészt, ha valóban érdekelne a "világkormány", elbeszélgethetnénk róla, de téged az egyáltalán nem érdekel.
Gyenge kísérlet. Próbálsz az eredeti állításodtól eltávolodni mintha nem az lenne a kérdés hogy alá tudod-e támasztani.
Tettél egy kijelentést én azt állítom hogy ez nem igaz mivel semmiféle erre mutató adat nem ismert. Neked kellene megmondani hogy milyen tényre is alapoztad a kijelentésed (ami valójában egy konteó: ez nem racionális, észszerű, hanem mitikus, mítosz- vagy meseszerű világmegértést jelent, mivel az összeesküvés-elméletek fontos tulajdonsága, hogy nem, vagy nagyon nehezen cáfolhatóak. Pontosan illik rád konteó hívőség a világkormány meséddel.
Az energiáidat a magyarázkodó szájtépésbe feccolod, ahelyett hogy idetetetnéd a tényt. Ez is azt támasztja alá hogy sarokba szorultál, és így próbálsz menekülni.
"Az önvezetés-monomániáddal "
Nem véletlen hogy több száz cég, köztük világcégek invesztálnak az önvezetésbe. Olyanok akik nálam sokkal pontosabban felmérték a technológiában rejlő lehetőségeket. Tehát a monománia kifejezésed megint csak egy személyeskedő valótlan állítás.
"sem dyrát"
Ez lenne a sok lúd biztos disznót győz taktika. Oda jutottál hogy dyra szoknyája mögé menekülsz:) Ahogy írtam az kilóra sem elégséges hogy ti ketten úgy gondoljátok hogy az önvezetés egy hype meg évtizedekre vagyunk tőle, ha a világon kb. rengeteg autógyár ez irányba fejleszt, egyedül vagy konzorciumba. Az áltlad hivatkozott Toyota is, aki egyébként azt vállalta be hogy a 2020-as Tokyoi nyári játékokon robot taxijai lesznek, ami úgy egyébként nem egy merész vállalás, egy lassú shuttle busz a használhatósági szint legalja.
"Akárhogy feszülsz, még kell vagy 20 év, hogy valóban használható legyen. "
Csakhogy nem ez volt az állításod. Hanem az hogy a "sofőr nélkli példányokra még vagy húsz évet várni kell". A safety driver pedig mára kikerült, a Waymo úgy látja hogy az adott városi területet már annyira ismeri hogy civil fizetős utasokat fuvarozhat. Az állításod így megdőlt, ami azt bizonyítja hogy nem reálisan ítélted meg a technológia fejlődési görbéjét. Egyébként megint ilyen ködös kategóriákban fogalmazol hogy "valóban használható", aztán majd jössz hogy de hát a szibériai tundradüllőn sem megy, tehát nem teljesül a valóban használhatósági kritérium, mert az te rugalmasan értelmezd. Írd akkor le hogy mi számít használhatónak, mi lesz 20 év múlva. Én azt mondom hogy már az is használható és kereskedelmileg értékes funkció ha autópályán vagy adott útvonalakon a gép vezet úgy hogy ilyenkor nem kell figyelnie a sofőrnek(L4). Nem kell a világ összes útján extrém időjárási körülmények közt is elboldogulnia(L5).
Az állítás ez volt:
Én: "Még nem láttam olyat, aki veled szemben sarokba szorult volna, legalábbis igaz állítástól."
Erre te: "Állításom szerint nincs világkormány."
Oké, csak honnan tudjuk, hogy ez igaz?
Tehát továbbra is fennáll: Még nem láttam olyat, aki veled szemben sarokba szorult volna, legalábbis igaz állítástól.
Az önvezetés-monomániáddal sem szorítottál sarokba sem engem, sem dyrát, hanem mellébeszélsz és kötekedsz, ami fárasztó, de dyra még nem adta fel, naivan hiszi, hogy észérvekkel meggyőzhető vagy.
Akárhogy feszülsz, még kell vagy 20 év, hogy valóban használható legyen. Igen, ekkor belekötsz abba, hogy "valóban" és előhozod az egyszer így meg úgy, tesztpályán sikerült sztorikat, de attól még nem használható.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.11.06. 21:08:10
Itt soha senkinek nem bizonyítottad (máshol is max. a szélsőjobbos mélymagyar pajtásaid bólogathatnak rá, de ez nagyon messze áll a bizonyított kategóriától) . Te csak kijelenteni szeretsz valamit a torz elképzelésid alapján,. kb. olyan mint amikor kijelentetted hogy számodra bizonyított isten létezése de a mivelt itt nem mondod el, csak másoknak máshol. Persze mindenre van bizonyíték amit állítasz, de inkább nem mondod el, nehogy belekössenek. Nevetséges, ovis/konteós színvonal.
"Sarokbaszorítani úgy tudtál volna, ha az ellenkezőjét bebizonyítod."
Ezt hívják bizonyítási kényszer áthárítása érvelési hibának. Egy ilyen nem létező dolgot eleve kizárásos alapon kellene cáfolnom tehát pl. egyesével minden emberről be kellene bizonyítanom hogy nem lehet a tagja a világkormánynak. Ez nyilván kivizezhetetlen. Szemben azzal hogy megnevezed mondjuk a világkormányt tagjait(néhány elemű rövid lista). Kb. ott tartasz mint amikor azt mondtad hogy számodra isten léte bizonyított, de a mi alapjánt itt nem mondod el, csak másoknak.
"Vagy ez csak rám érvényes, nekem kell bizonyítanom, neked nem?"
A vitában mindkét félnek alá kell támasztania a saját állítását. A #75- ben ezt meg is tettem, amire te érdemben nem reagáltál, tehát nem igazán értem hogy mit is kérsz számon rajtam.
Miért kellene most leállnom és keresztül-kasul bizonyítgatnom neked, amiről pontosan tudom, hogy nem felelne meg az elvárásaidnak, hiszen kötekedni jársz ide.
Sarokbaszorítani úgy tudtál volna, ha az ellenkezőjét bebizonyítod. Egyelőre az van, hogy állítottam valamit, te meg annak ellenkezőjét. A #94-ben igaz állításról volt szó. Vagy ez csak rám érvényes, nekem kell bizonyítanom, neked nem?
Ez nálad a balodaliság? Nálam is.
"Mutass egy ilyet."
Mutattam, a világkormányról tett állításod tarthatatlan, sarokba szorultál.
Ezután tovább sunnyogsz, semmivel nem tudod alátámasztani az üres állításod.
De fel a fejjel,rengeteg szemét elfér még a tengerekben! A hajókat sem zavarja,simán átúsznak a petpalack szigeteken. Maximum a gázolaj fogyasztásuk emelkedik meg. Az meg ugye megint jó,mert többet tankolnak,ez meg emeli a gdp-t :) Ergo még több petpalackot lehet gyártani :)
Bérbe vehet? reklámfelület...
"Jönnek a papír-alapú kólásüvegek" ?!
ekkora hülyeséget leírni is ciki, nem hogy a címben tartani. Nem kellene esetleg kijavítani valami értelmesre?
Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2019.11.04. 13:30:01
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
"Ne zavarjon, hogy téged mindenki trollnak néz"
Megalapozatlan állítás. A más nevében tett véleménynyilvánítás ismét csak egy hiba, így akarsz ez egyébként súlytalan szubjektív mondandódnak jelentőséget adni, primitív, kultúrátlan kommunikációs szint, próbálj a saját nevedben érvelni/nyilatkozni.
Ne zavarjon, hogy téged mindenki trollnak néz, hiszen te vagy a helikopter.
Az az alamuszi elsunnyogás amikor sarokba szorul az álláspontjával, és válasz helyett inkább lelép.
Magyarország villamosenergia termelésének 1% olaj alapú, gázolajat/benzint tipikusan a járművekben égetünk, azok pedig nem mennek PET palackkal. Értem hogy mit akarsz mondani, ezzel viszont számolnak:
Az elégetés és a visszaforgatás összevetésekor figyelembe kell venni, hogy elégetés után ahhoz, hogy újra 1 tonna anyagot kapjanak, ismét elő kell állítani 1 tonna új műanyagot.
Számok szintjén kb. 107-be kerül az új PET, 46-ba az újrahasznosított, és 13-at kapunk vissza ha égetünk, ebből sehogy sem jön ki az hogy ugyanott lennénk az égetéssel. Ha minden PET palackot elégetnénk akkor több olaj kell a bemenetnél, mert alig kapunk vissza energiát az égetéssel, az alapanyagot viszont elveszítjük.
"Szóval, ha újrahasznosítunk, akkor energetikailag nem járhatunk jobban, mintha újra gyárunk és eldobunk."
WTF? Szerinted egy tonna aluminumot kinyerni a földben lévő bauxitból könnyebb mint sörös dobozokból? Ez nagyon nincs így, az alu gyártás egy nagyon energiaigényes folyamat, nem vegytiszta anyag van a bemenetnél, itt már kb. 90-95%-os az energia megtakarítás újrahasznosítás esetén. Nem véletlen hogy az unióban az alu 90%-a újra is hasznosul, a sok energia sok pénzt is jelent. A PET nem ennyire jó, de még mindig a legjobb újrahasznosítani.
"Azt szoktam mondani, hogy mindennek kb. akkora az ökológiai lábnyoma, amennyibe kerül. "
Ez sincs így. A szén olcsó, de a sok szén atom légkörbe juttatásának nagy a lábnyoma. Drágább földgázt égetni. vagy uránt, de mégis kifizetjük a felárat hogy a légkört kevésbé terheljük.
A műanyaggyártás nem csak termodinamika, de az égetés szempontjából amúgy sem állja meg a helyét, ha egyben nézzük az egészet:
Bemegy a civilizációba egy csomó olaj, aminek egy részét elégetik és energia lesz belőle, a másik részéből meg műanyag. Ha most a PET-et égetés helyett újra hasznosítjuk, akkor helyette olajat fognak elégetni, és legjobb esetben is ugyanott leszünk. A kémiai reakciók úgy működnek, hogy a különböző folyamatok során felszabaduló hő mindig a kezdeti és végállapot energiájának (entalpiájának) különbsége lesz, függetlenül attól, hogy milyen reakciókon keresztül jutunk oda. Ez a Hess tétel. Szóval, ha újrahasznosítunk, akkor energetikailag nem járhatunk jobban, mintha újra gyárunk és eldobunk. A valóságban a veszteségek miatt persze rosszabb a helyzet.
Azt szoktam mondani, hogy mindennek kb. akkora az ökológiai lábnyoma, amennyibe kerül. A drága csomagolás, biztos, hogy többet árt a környezetnek, mint az olcsó, mindegy, hogy miből készül.
Jól van akkor.
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
Alapvető problémának én a túltermelés / túlfogyasztás gyakorlatát tekintem. Ha valami elromlik újat veszünk ahelyett hogy megjavítanánk. Akkor is újat veszünk ha el sem romlott az a tárgy, csak azért mert "akciós" vagy "trendi". Rengeteg fölösleges tárgyat halmozunk fel amire valójában nincs szükségünk. Ezek nagy része műanyagot tartalmaz és előbb vagy utóbb a szemétbe kerül.
Az újrahasznosítás mellett a tudatos fogyasztásra való áttérés (nem veszek olyan dolgot amire valójában nincs szükségem), környezettudatos életmód (vászontáska használata, szelektív hulladék, műanyag csomagolás kerülése, stb.) is fontos lehet.
Utoljára szerkesztette: aemus, 2019.11.01. 11:18:58
A tiszta PET előállításakor és újrafeldolgozásakor felhasznált energia valamivel nagyobb, mint a poliolefineknél, de a nettó energiamegtakarítás hasonló. A relatív értékeket figyelembe véve a viszonylagos energiamegtakarítás poliolefineknél kb. 70%, PET-nél kb. 50%. Ha ezt az energianyereséget vetik össze az égetés során kapható energiával, nyilvánvaló, hogy a tiszta polimerek újrafeldolgozása mindig kedvezőbb az égetésnél.
https://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop412A/2010-0012_muanyagok_ujrahasznositasa/ch03.html
Ilyen lenne az alu palack. Konnyu, a kupak es a palack lehet azonos anyagbol, konnyen formalhato es 100% -ban ujrahasznosithato. A festes pedig muanyag festekek eseten (akril) leeg az ujraolvasztas soran. Nem csak dobozos par decis, hanem tobbliteres uditos flakont is lehet aluminiumbol gyartani. Es meg konnyebb is az uvegnel, meg kevesbe torik.
Régen volt az üveg.
Arról kiderült, hogy káros a környezetre, pedig ugyanolyan szilikát, mint amivel tele van a bioszféra.
Erre ráfogták, hogy akkor meg tájidegen és azért „káros”. Pedig a szeméttelepek depóniáiban jól el lett volna az idők végezetéig.
Akkor legyen újrahasznosítás. Amivel adatk egy jó nagy pofont a környezetvédelemnek, mert az újrahasznosítás jóval több környezetterheléssel jár, mint a gyártás. Először kimosták a használt palackokat, de kiderült, hogy nem lehet tökéltesre csinálni, ráadásul egy csomó detergens jut így a vizekbe. Akkor nyersanyagként hasznosítják. Csak az üveg homokból van, így a nyersanyagként kb. nincs értéke. Az újrahasznosítandó üveget, viszont gyűjteni, szállítani, válogatni, darálni stb. kell, ami elég környezetszennyező és költséges. Aztán pont annyi energiával lehet belőle üveget gyártani, mint a homokból, és akkor is csak olyan szennyeztt színes üveg lesz belőle, nem jó se kólásüvegnek, se ablaknak, se a legtöbb üvegcuccnak.
Aztán jött a műanyag palack.
Itt is hasonló volt a folyamat. Ne dobjuk ki a szemétbe, mert nem bomlik le. És elkezdték újrahasznosítani. A mosás itt se környezetbarát megoldás, de azért most is csinálnak 1 kg kólásflakonból 50 l környezetre ártalmas szennyvizet.
Erre jött a feldolgozás. A fejlett országokban gyorsan rájöttek, hogy az is elég káros a környezetre, mert egy flakon sokféle anyagból áll (műanyag palack, kupak másfajta műanyagból, címke papírból, amit ragasztó tart palackon, a papíron festék stb.), amiket szét kell választani, hogy homogén műanyag granulátumot lehessen belőle gyártani.
Ezért ment cucc Kínába. Az zöldek meg azt hitték, hogy műszálként látjuk viszont, közben meg szépen elégették az erőművekben.
Ezt megtehettük volna helyben is, de a zöldek féltek a dioxin képződétől, mert az rákkeltő és biztos nem jó az égetők gáztisztító rendszere.
Most meg jön a papír palack. Ami szintén műanyag, és ugyanazok a problémák lesznek vele, mint a korábbi palackokkal.
Persze vannak működő megoldások a hulladékok kezelésére, csak az nem jár haszonnal. A politikusok rájöttek, hogy a zöldek hite erősebb, mint a többi ideológiai irányzat képviselőié, ezért könnyebb meglovagolni ezeknek az emberek tudatlanságát (nem kell hulladékégető, nem kell atomerőmű, nem kell gyógyszergyár stb.). A gyártók szintén nagyobb haszonnal tudják eledni a környezetbarátnak hívott termékeiket. A hiszékeny zöldek meg boldogok lesznek tőle.
Így végül is mindenki ráfarag, amíg bizonyos rétegek hite élteti ezt a világnézetet. De az új eszmékkel mindig ez volt a történelem során.
Egyrészt ez így nyilván nem érdemi vita csak szubjektív minősítgetés, mivel az elég relatív hogy mi az ami szemtelen és mi nem.
"Érdemes elmélyedni kicsit a magyar nyelv rejtelmeibe"
Rendben, mélyedjünk: szemtelen (melléknév):
... az igazságtól nyilvánvalóan eltérő, az erkölcsi jóérzést sértő (megnyilatkozás, dolog).
A szemtelenség nem zárja ki a valótlanságot, sőt az általad használt fokozás(köbön) épp azt az értelmezést erősíti hogy egy nem valós dolgot szemtelenül(arcátalnul) ismételgetek. Az igazság kimondása, a valós helyzet megmutatása ritkán szemtelenség, a hazugság sok formája viszont az.
"prekoncepcióval élsz, miszerint én biztos azért írtam, hogy szemtelen vagy, mert abban az esetben nem lett volna igaz az adott hivatkozásod"
Azt elismerem hogy arra gondoltam hogy azért írtad mert nem tartottad igaznak az érvelési hiba megállapításom(ez viszont nem érvelési hiba mert ez egy valid értelmezése az állításodnak). Viszont ezek szerint nem is tartod valótlannak a megállapítást? Az igaz csak 'szemtelen'? Illetve milyen ismérv alapján is minősíted szemtelennek konkrétan ezt a megállapítást?: "Egyéni példa. Érvelési hiba."
Ebben nem látom szemtelenséget, ez egy ténymegállapítás. A helyedben ebbe a szálba nem nagyon állnék bele, mert elég tarthatatlan az álláspontod, de rajtad áll :)
"A demokráciának az egyenlőségre való törekvése is zsákutca"
Az egyenlőség szó itt pongyola. Egyenlőség miben? Senki nem törekszik pl. anyagi egyenlőségre, ellenben törvény előtti egyenlőségre igen (ez tipikusan hiányzott a korábbi rendszerekből, a királyi mentesség még ma is ilyen).
"mert a magasabb kvalitású embereket belekényszeríti egy határvonal alá"
Nem látom hogy mondjuk Jeff Bezos be lenne kényszerítve, lehetnek kreatív ötletei, kereshet sok pénzt, ellenben a bíróságon ugyanaz a határvonal vonatkozik rá is(a rendszer nem tökéletes, de az alapelv az).
"A globalizmus eredményezte világkormány "
Nincs ilyen.
"pl. legendás magyar királyaink"
Ahogy mondtam a módszer rákfenéje a kiválasztódás. A dinasztikus uralkodói rendszer ráadásul kódolja hogy a legendás király utódja nem lesz annyira legendás akár egy tehetségtelen zsarnok lesz. Vegyük észre hogy továbbra sincs semmiféle koncepciód a választási rendszer helyett, csak felételezel egy ideális állapotot. Folyamatosan elsunnyogsz a probléma mellett, struccpolitika. Ez egy komoly hiba.
"Amíg szakrális eredete volt az adott berendezkedésnek, nem kerekedhetett felül az egyéni eltévelyedés"
A francokat nem. Mivel az eredet koncepció nem a valóságon alapul, csak egy mesekönyv, így az értelmezési tartománya tág, a legendás uralkodó sem gondolta hogy betűre kellene követnie a bibliai szöveget, egy kis ölés(akár háború indítás) vagy paráznaság is simán belefért. A korrupt egyház meg a hatalomért cserébe szemet hunyt kb. minden felett és támogatta az uralkodót, ez a kezdetek óta meglévő sorminta, ilyen a politika, ilyenek a gyarló emberek. Ezért veszélyes a beépített garanciát adó ellensúlyok nélküli rendszer.
"civilizációnk az ókortól napjainkig nem fejlődött, "
Ismét csak a pongyolaság. Miben nem fejlődött? A technológia fejlődés elvitatatlan. Ez az amiről nem szívesen mondanál le te sem, haszonélvezője vagy a kapitalista/globalista rendszernek, de közben ellenzed és nem is vagy hajlandó olyan élet színvonalra visszamenni ami nélküle lenne.
A demokráciának az egyenlőségre való törekvése is zsákutca. Ha tömegeket akarsz egy szintre hozni, akkor az alacsonyabb szint felhozása nem igazán fog menni, inkább a magasabb nívó degradálása során érhető csak el egyenlőség. Az egyenlőség nem jó, mert a magasabb kvalitású embereket belekényszeríti egy határvonal alá (a középszerűségbe), ahol kiválóságuk nem mutatkozhat meg sőt, eltöröltetik.
A globalizmus eredményezte világkormány internacionalzmusa ugyanazt a rombolást jelenti, mint a bolsevizmus internacionalizmusa, eltörölve nemzeteket és kultúrákat, nivellálva az emberiséget, dogmaként letagadva a különbségeket és erőltetve a devianciát. Kim Ír Szen és fia helyett olyan példákkal kellett volna előjönnöd, akik nem a modern világ, zsidó ideológiáinak elfajzását követik és formálják, hanem visszamenni a múltban valódi "egyszemélyes vezetőkért", mint pl. legendás magyar királyaink, fejedelmeink vagy másokért az ókorból, ahol bizony hosszú századokon keresztül működött a meritokratikus hierarchia. A hűbéri rend egy nagyszerű társadalmi rendszer lényeges eleme volt, ami biztosította a minőségek szétválasztását. Amíg szakrális eredete volt az adott berendezkedésnek, nem kerekedhetett felül az egyéni eltévelyedés, a teokratikus metafizikai hagyománytöredékek kiiktatták azt. Mihelyst megszűnt a szakralitás, felszínre kerültek a zsarnoki elemek, még így is pozitívabb összképet alkotva, mint a moder társadalmakban.
Ebből kifolyólag (is) látható, civilizációnk az ókortól napjainkig nem fejlődött, hanem hanyatlott, ha pedig részeit vizsgáljuk is erre a következtetésre jutunk; a progresszió hazugság, félrevezetés.
Itt párszor tévedtem, akkor be is ismertem, de ritkán reagálok olyan hsz-re ahol nem látom tisztán a hibát. Ellenben te egyszer sem ismerted be hogy nincs igazad. Akkor most ki a gyermeteg? Ha vádaskodsz legalább abba gondolj bele hogy rád nem igaz-e. A tényekkel szemben én is meghajlok csak ilyen felőletek ritkán jön, inkább csak a szubjektív véleményeitekhez, vágyaitokhoz akarjátok folyamatosan torzítani a valóságot. Ez viszont hibaforrás, amire én rámutatok.
"vagy vidéki tehát szerinted buta"
Ez is érvelési hiba. Ilyet nem állítottam. Ellenben olyat állítottam hogy a demográfiai eloszlásban képzettség szerint van más eloszlás tartozik egyes településtípusokhoz. Illetve pl. olyat is állítottam hogy a korrupció elfogadottsága és ezen végzettség közt szintén van pozitív korreláció.
Ezek tények, és lehet hogy neked nem tetszik ezért nem is tudsz érvelni ellenük mással csak személyeskedéssel. Rövidke hozzászólásod is gyakorlatilag csak érvelési hibákat tartalmazott, konkrétumot nem. Ez többé kevésbé a megszokott színvonal. Talán még a fizikai erőszakkal ismételt primitív fenyegetés ami hiányzott a végéről.
Pontosan így gondolkodik egy gyerek.
Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.10.29. 07:49:03
"ha nem a legtöbb kérdésben egy erős vezető (csoport), gyors döntése lenne szükséges"
Na és hogyan választódik ki az erős vezetőt? Hogyan szűnik meg a hatalma? Ezzel az iránnyal ez a fő probléma hogy feltételez egy ideális állapotot de nincs koncepció a megvalósításra. Szokásos lózungolás ez is. Kim Ir Szen erős vezető volt, és továbbörökítette a hatalmát Kim Dzsongun erős vezetőnek. Az ország pedig romokban, demokratikus választási rendszer nélkül a nép nem tud kitörni(pedig szeretne), ilyen rendszerből a kiút a vérfürdő és sok élet feláldozása. A putyini vagy erdogani autokratikus rendszerek is ugyanúgy erős vezetésűek amit te szeretnél, olyannyira hogy még a demokratikus választást is képesek a maguk javára fordítani(ellenféllel szemben tisztességtelen unfair eszközökkel). Az ilyen egyszemélyes vezető egyben populista és zsarnok is.
A jó rendszer olyan hogy minden polgárra vetítve maximalizálja az életminőséget ami szumma a legnagyobb görbe alatti területet adja. Az tény hogy sokan képtelenek belátni hogy mi jó döntés és mi a rossz. Ezen polgárok szavazati értékét alul kell súlyozni, a képzett széles látókörű egyetemi tanárét vagy sikeres vállalkozóét pedig felül. Az arányokat hangolni kell, az alul lévő széles de egyszeri néptömegek sem válhatnak súlytalanná, első körben 1 és 3 közti szorzót osztanék ki mindenkinek, befizetett adótömeg, végzettség, eltartott kiskorúak száma alapján.