Felvázolják a sötét anyag és sötét energia eloszlását
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"és az AB szakaszon a távolság bizony gyök 2 Planck hossz a fizikai valóságban.. az egy dolog hogy mérni nem lehet már csak 1-nek vagy 2-nek... de az már a tudósok baja.. és nem a valóságé..."
Ez a gét gondolatod igencsak ellentmond, a Planck hossznál mindegy, hogy tudjuk-e mérni az ott van és kész, 3d nél meg pont fordítva? 😉
A gömbnél hol lesz a Pi 4?
Most nem renderelem le újra a PI és 4 közti ábrát de elmagyarázom, képzeld el hogy ugyanaz történik a középen lévő körrel mint az előbb a vonallal és szépen a négyzet helyett egy gömb kerekedik ki belőle, attól még ugyanúgy ott lesz középen az ugyanakkora köröd IS, meg a pontosan 4-szer akkora felszínű gömböd IS.
Remélem ezzel tudtam segíteni a megértés első és ezzel legfontosabb lépcsőfokánál.
Nagyon de nagyon távol áll tőlem a trollkodás, amint látod időmet nem kímélve , kézséggel bármikor bárkinek állok e témában rendelkezésére, mert úgy érzem én megértettem egy olyan dolgot ami nélkül sosem fogják megérteni mik a cikkben szereplő jelenségeket, és a pokolra jutok, ha ezt magamba tartom.
Utoljára szerkesztette: Gravitoni, 2019.11.16. 18:26:01
specialpidimensiontheory.quora.com
A Pi=Pi-ig oké, hogy oldalról nézem a kört, de amúgy attól az még kör marad. Ha meg perspektivikusan vizsgálom, akkor meg nem kör lesz, hanem ellipszis, de 3,14 és 4 között honnan nézed azt a kört, hogy egyre jobban négyzet lesz? 😊
Szóval ez így elég gáz levezetés, mondom, matekot adj, mi az a geometria, ahol a Pi 4 lesz?
A lényeg, hogy te csak az abszolút nézőpont , értelmezés szerint definiálod.. Tedd fel a kérdést másképp magadnak... az első esetben is elég egyértelmű hogy egy kör van a képen, de te csak oldalról látod.. Tehát magáról a 2 dimenzióról figyeled meg a kört, így már csak egy 1 dimenziós objektumként tudod definiálni. Ahhoz, hogy teljes mivoltában mérni tudd, több dimenzióra van szükséged hozzá, mint 2 de kisebb mint 3. Mivel a 3 egész dimenzió kevés hozzá, hogy lásd a kört teljes mivoltában, mert a látás fogalma sem ismert a 3 egész dimenziós térben, idő dimenzió hiányában.
Tehát te jelen esetben több mint 3, de kevesebb mint 4 dimenzióból figyeled meg a kört ( középső eset )
Algebrailag az alábbi táblázat és képletek segítenek megérteni hogy miért 2 és 4 közé esik a PI_2 értéke. És miért n-1 és n+1 közé esik minden PI_n értéke.
Minden második eset ir- és minden második eset racionális, ezt a pedig el is lehet egyel tolni. Ezt a jelenséget én AUTOGEOMETRIZÁCIÓS sejtésnek neveztem el, és jelen esetben ez a felfedezés az első és egyetlen TUDOMÁNYOS FELFEDEZÉS az utóbbi 3000 év "tudomány"történetében.
Te jöttél a derékszögű háromszög kérdéseddel, akkor légyszíves az általad bizonyítottnak tartott összefüggésekkel definiáld!
Azért dinamikus differenciáltopológia az elmélet egyik neve, mert mind a dimenzió fogalma , mind a pi fogalma egy dinamikusan generált függvény értelmezései alapján értelmezendőek benne.
Így egyes értelmezések szerint van lehetőség "csalni" és egészként kezelni a PI-t...
Amúgy abban a geometriában hogy van a pi végtelensége, vagy a végtelen univerzum ott végessé válik?
Az összes általad használt képletet, egész nyugodtan felhelyezheted magadnak az alábbi bizonyítások után. Majd szólj, ha készen állsz rá, hogy valódi tudományos alapokon is értekezzünk, hogy végre fel tudjam neked vázolni a sötét anyag és a sötét energia nemhogy eloszlását, hanem egyáltalán a mibenlétét.
A különbség az elmélet és a gyakorlat közt az , hogy a te gyakorlatilag végtelennek bizonyított PI-det a valóságra végesként vonatkoztatod és bátorkodol használni... agy nélkül.
Utoljára szerkesztette: Gravitoni, 2019.11.16. 11:56:19
Letezik mint szam letezik,. Fel tudod rajzolni a 2 pontodat akkora tavoldsagra? NEM.
Fel tudod Rajzolni a 2 pontot ami e(Euler fele szam) tavolsagra van egymastol.
NEM
Ez a kulonbseg az elmelet es a gyakorlat kozott.
Ha ezt megerted akkor majd folytatjuk
Utoljára szerkesztette: Agyturbinikusz, 2019.11.16. 10:51:50
A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép :)
Nem, nincsenek, hacsak azt nem tekintjük annak hogy zsákutcába kerültél ahonnan már nincs továbbvezető út, ezért itt mantrázod el újra és úja az agymenésed. Van egy teóriád amit a valóságban semmi nem támaszt alá, és a valóság legkisebb szegmensére sem nem tud leírást adni.
Most hogy nyilvánvalóvá vált a vesszőparipádról miszerint nincs magyarázat a sötét anyagra, arról neked csak egy olyan magyarázatod van ami ellen mond nemcsak a megfigyeléseknek hanem önmagának is. A valóságtól távol álló agymenés amit itt összehordtál. Képtelen vagy tovább lépni és csak az animgifjeid ismételt beszúrására futja. Ezzel sajnos nem tudod azt elfedni hogy nem igazolható a teóriád.
Tényleg nem tudnál elhúzni máshova? Itt már mindenki többször látta, felesleges újra betenned akármit. Akkor gyere vissza ha vannak fizikai bizonyítékaid. (többet ebben a topicban sem reagálok rád, beteg vagy)
Megmutattam már, hogy azt sem tudod, hogy azzal a nyamvadt négy alapművelettek mi történik sajárt koordináta rendszereidben:
Megmuttatam már hogy azt sem érted , hogy 4 a dimenziók teteje, és amiért a dimenzió fogalmát már eleve nem egy statikus " A DIMENZIÓ" hanem típusos , dinamikusan eltolható típusok szerint lehet, és kell értelmezni..
Ezen kívül vissza se gyere ide amíg nem mutatod meg nekem a tudományod alapját képező FIX PONTOT,amire már Archimedes is megkért. és most én is újfent.
Alább felsoroltam. Leírtam tucatszor, Külön blogot szerkesztettem hozzá amit 2000 alkalommal finomítottam, hogy minden egyesz szó amit te tudomány néven használsz az nem igaz, van ami csak kicsit nem, de a legtöbb dolog köszönő viszonyban nincs a dolgok valódi működésével és most leszel szives te is pocskondiázás helyett ALAPOSAN átolvasni és ha még mindig nem értenéd - ami baj , mert ha állítólag tudós vagy akkor értened KÉNE- akkorcsak szólj, hogy hol nem és ott fogok súgni.
Nem mutattad be erre a bizonyítékodat. Mi alapján mered kijelenteni hogy biztosan barionos anyag? Miként következik már csak létezése is az altér elméletedből, nem pedig a valódi tudósok megfigyeléséből?.Kb. sehogy. Az elméleted semmit nem mond el a sötét anyag nemhogy összetételéről hanem létezéséről sem. Ha a sötét anyag ugyanolyan mint a mi naprendszerünk anyaga, akkor miért nem úgy viselkedik, miért nem látjuk? Még mindig 0%-on állsz, de a valódi reményeket felmutató tudósokat tudod becsmérelni, ez nem más mint deviancia.
Néhány új kutatási eredmény mind mind sorra engem "igazol"... legalábbis mind egy újabb és újabb másodlagos bizonyíték arra, hogy nem légből kapott ötleteket gyártok.
Elméletemben a "fizikailag" "egymás mellett" elhelyezkedő "részecskék" korántsem biztos hogy az egyetlen dimenzió szomszédos önmetszéspontjainál is vannak egyben.. sőt.. lehet hogy két szomszédos önmetszéspont a fizikai valóságban igen nagy "távolságra" van egymástól, és az effektus megfordítása is igaz, két szomszédos "részecskét" létrehozó önmetszési konfiguráció közt is helyezkedhet el, további igen sok másik , a "fizikai" valóságban már nem mérhető (azaz pl. a Planck-hossz alatt létező) konfiguráció, vagy konfigurációk egész Univerzumokat kitevő raja.
Ez az a jelenség ami a fenti cikk valóságos okát adhatja..
Másik cikk :
https://phys.org/news/2019-11-quantum-physics-reality-doesnt.html
Ez pedig azzal a megállapításommal vág egybe, hogy az egyes konfigurációkról megfigyelt más konfigurációk halmaza eltolódik.. végsősoron újfent és megint csak annál a bizonyos relatívitásnál tartunk, aminek a gyakorlatára Archimedes is felhívta már a figyelmet és máig állja a helyét, valamit Archimedes még nálam is jobban leekézte a jövőbeli fizikusokat is:
ha mutat itt valaki nekem egy fix pontot az Univerzumban , akkor én már az egész galaxist is kimozdítom a helyéből...
a helyzet annyival bonyolódik is nálam nemhogy egyszerűsödik, hogy én még a részecskéket is tovább bontottam 4 darab szám közé tett 3 darab ponttal leírt, többszöresen és rekurzívan negált törteknek nevezett számokra... hogy egyáltalán bármit is meg lehessen érteni a valóságból.. Nekem ez komoly házi feladat lenne egy ilyet megoldani, de az elméletem teljes körű leírásával és a definiciós modellel talán könnyítheti azok feladatát akik szakmailag is a sötét anyagot keresik.
Azért az "okostóbijások" jelzőt kikérem magamnak! Nagyon dícséretes, hogy szakács szakma mellett a saját érdeklődésednek eleget téve fejleszted magad, de ne legyél már ilyen nagyképű, hogy lefikázod azokat, akiknek meg ez a hivatalos szakmája.
Végezetül ezt a beszélgetést is lezárom, nem akarok elmenni személyeskedésbe.
Utoljára szerkesztette: Gravitoni, 2019.11.15. 21:01:18
Akkor kérlek vegezd el a kísérletet
Ez a fizika.
Végy 3db semmit és semmikel kösd össze a leírt módon.
Én szerintem 8 lesz a végeredmény ha megmérték.
Igazam van mert én pont azt a semmit mertem ami az én igazam bizonyítja.
Bizonyítás vége.
Már onnantól bukott az egész , hogy részecskékről beszélnek. a végtelen Univerzumban..<#falbav>#falbav>
Vég felmutatása nélkül beszélnek véges Univerzumról.. <#falbav>#falbav>
Fix értékű PI-ről beszélnek , és még azt sem értik meg hogy ez egy függvény által generált intervallum érték pontosan 2 és pontosan 4 között..
És azt sem értik meg, hogy a 4 a dimenziók teteje...
Na ezért ekézem őket drága barátom ....
Utoljára szerkesztette: Gravitoni, 2019.11.15. 20:30:28
A kör tehát éppúgy létezik az én tudományomban is mint a tiédben és éppúgy nem létezik, nálam se mint nálad...
A Föld összetételében legnagyobb részt a vas teszi ki. Ezzel azt állítod hogy a sötét anyag az éppilyen vas. Erre mi a bizonyítékod? Butaságod ami itt végtelen, 0 pedig amit meg tudsz magyarázni az elméleteddel. És még van pofád a tudósokat ilyen arroganciával ekézni.
Utoljára szerkesztette: Gravitoni, 2019.11.15. 14:39:25
@botyika: még nem küldtem be.. de szívesen veszek bármit , bárkit, bármilyen ezzel kapcsolatos ötletet, kérdést, vagy akár segítséget, az felvázolt pontok bármelyikén..
Vegyes? Tehát nem tudod mi az. Képtelen vagy megmagyarázni az univerzum 100%-át. Az elméleted semmit nem mond el a sötét anyag tulajdonságairól. Vagy igen? Mik lennének a sötét anyag ismérvei(a gravitációs hatáson kívül amit a hagyományos tudomány számolt ki)?
Ez akkor konkrétan mi? Barionos anyag? Hidrogén? Neutrinó? Mi? Ja hogy ezt így már nem tudod, csak járatod a pofád hogy más sem tudja. Bagoly mondja verébnek. Lol.
De visszatérve mik is ezek a sötét dolgok tehát?
semmi többről nincs szó, mint olyan jelenségekről amelyek altérrácsösszege kisebb mint PI, de nagyobb , mint 3.. különböző altérrácskonfigurációkon , pl.:
1 ; 1 ; 1 ; <PI-3 = Sötét Anyag és
<1 ; <1 ; <1 ; PI-3 = Sötét Energia.
És
1 ; 1 ; 1 = Fekete Lyuk.
Melyek közül , mind az ún. "jövő"-ben foglalnak helyet.
Az elmélete full légbőlkapott. A legegyszerűbb összefüggésre, pl. a fenti kizárási elvre sincs semmiféle épkézláb modellje. Csak animgifjei vannak a tekergőző vonalakkal, meg függvénytábla sorai amik nem igazolnak semmit.
Bár az altérrács összege PI, és a jelenség tömege megegyezik a Protonéval, az eltérő altérrácskonfiguráció miatt mind a mozgási vektorpályája, mind pedig a viselkedése , amit "töltésnek" neveztek el, más a Protonhoz képest. A Neutron körül nem jár Elektron, mert mind a 4 altere már eleve görbült (idő néven futó jelenség) ..
Az Elektron altérrácskonfigurációja : 1 ; 1 ; (2-(PI-3))/2 ; (2-(PI-3))/2
Az altérrács összege: 4-(PI-3) ~ 3.85, a szimmetrikus altérrács elrendeződés miatt mind a fotonikus altérrácsszintről, mind pedig a hadronikus altérrácsszintről relatív nézve a mozgási vektorpályáját, kört ír le, mivel 2 idő és két tér dimenzió az alkotó szubdimenziói.
Mivel a Fotonikus és a Hadronikus altérrácsszint 3-1 , illetve 1-3-mas, tehát aszimmetrikus elrendezésű, a 2-2-es szimmetrikus elrendezés teszi lehetővé számára a látszólagos körpályát.
A fotonikus-leptonikus-hadronikus altérrács szint között tehát nem egy sima kettős manifold-váltás hanem egy hármas manifold eltolás megy végbe. (1-3 , 2-2, 3-1 relatív-cél-abszolút)
Míg a Fotonikus-Hadronikus szint közt közvetlenül nézve csak simán kettős manifold váltás (1-3, 3-1 , relatív-abszolút)
Utoljára szerkesztette: Gravitoni, 2019.11.15. 12:24:32
De nézzünk akkor egy példát: https://www.csillagaszat.hu/hirek/ko-korai-vilagegyetem/ko-kulonleges-elmeletek/ujabb-szigoru-probat-allt-ki-a-relativitaselmelet/
A leírt effektust vezesd le a képleteidből. Ne a saját dobozodban mocorogj és nem ellenőrizhető effektusokra hivatkozz, hanem ilyen "hétköznapi" jelenséget magyarázz meg az elméleted mentén!
Ritka nagy hülyeség. Egy paradoxon a végtelen univerzumban sem történhet meg
Bizonyítás vége.
Nezd meg a definícióját a körnek:
Azon Pontok halmaza, ami egyenlő távolságra vannak egy ponttól ami a kör középpontja.
Axioma:"Az axiómákat a görög filozófusoktól eredeztethetően úgy szokás felfogni, mint a tér olyan egyszerű és nyilvánvaló empirikus vagy intuitív tapasztalatokból általánosított alapvető tulajdonságainak logikai leírását, matematikai megfogalmazását, melyekben épeszű ember nem kételkedik"
Dimension of a point(Pont Kiterjedése: 0 dimenzió)
There are several inequivalent definitions of dimension in mathematics. In all of the common definitions, a point is 0-dimensional.
A axiomatikus geometriában a pont mellett általában léteznek további alapfogalmak is: ilyen geometriai objektum például az egyenes és a sík a Hilbert-féle axiómarendszerben.
A geometria azonban felépíthető úgy is, hogy minden más geometriai objektumot - ideértve az egyenest és a síkot is - pontok halmazaként definiálunk."
Vagyis 0 dimenziós elemből ami végtelen számosságú létrehozol egy nem létező objektum. Ergo NEM létezik es soha nem is fog, csak Matematikai elgondolás síkján, ergo sosem láthattad, es sosem fogod látni, ergo létrehozni sem lehet.
Lemma:
Amíg nem tudsz véget mutatni, addig végtelen az Univerzum.
(Indirekt) Bizonyítás (1) vége.
Így létezik benne - egyebek mellett- a kör és a háromszög is.
Bizonyítás vége.
Felteszek egy egyszerű kérdést, ha helyesen megválaszolod es megindokolod, akkor Bizonyítottnak tekintem a hipotézisedet.
Fontos, indokold meg a kérdésre adott választ.
A kérdés:
Létezi-e kör, vagy háromszög?
Az autogeometrizációs sejtés a Poincaré sejtés , majd végül a William Thurston által felvázolt Geometrizáció, végül a Grigorij Perelman majd Gang Tian által 2006-ban publikált (egyébként nem rövid : 500 oldalas) bizonyítása , szóval az Autogeometrizációs sejtésre én egy teljesen más abszolút logikai úton jöttem rá úgy 2014 magasságában , amikor még azt sem tudtam ki az a Poincaré, és azt sem tudtam eszik-e vagy isszák a geometrizációt..
áll egy alapelképzelésből ami az Ocham borotvájának a csúcsa, az egyetlen dimenzióval, és a mai tudomány az egy rizsa ezekkel a légből kapott "erőkkel" (jóhogynem a mindeható erővel <#falbav>#falbav> ) , meg "részegecskékkel" egy tündérmese habbal.... és jóslatokkal KONKRÉT számértékekbe vitt altérrácskonfigurációkkal nem spóroltam és a hozzájuk kapcsolódó redefiniciós modellel sem, ahol leírom hogy mi micsoda PONTOSAN, algebrai definiciókkal, és a belőlük következő dolgokkal.
Ez nem hipotézis, hanem ez egy tézis, amelyből egyszer már lehet TUDOMÁNY is.
Nem dogmatikusak az elméleti modelleink, rengeteg támadás éri őket, elég csak arra az oldalra gondolni, amit linkelgettél. A gond az, hogy egyik sem tudja kimozdítani a jelenlegi elméleteket, mert nem ellenőrizhetőek. Ez amúgy nekem olyan laposföldes hozzáállás, hogy van a háttérhatalom, ami tolja a relativitást meg a kvantumelméletet, a többiek meg el vannak nyomva. Hidd el, hogy mindenki a tudományos közösségben az új Einstein akar lenni, és nyomja a szarját, hogy kapja érte a Nobel díjat. A húrelmélet is nagyon divatos volt, sokan rámozdultak, de valahogy nem akar kikerekedni, ezzel is az a gond, hogy nem tartunk ott, hogy érdemben vizsgálni lehessen a következtetéseit.
PI értéke nem statikus érték, hanem intervallum érték, értéke nem 3.14, hanem 2 és 4 közti INTERVALLUM érték, annál az egyszerű oknál fogva, hogy egy FÜGGVÉNY.. , függvény által generált az értéke is, és függvény maga a jelentése is.. ha függ akkor viszony intervallum, és nem egy FIX érték. ehhez már ész is kéne... és ehelyett itt jönnek valami oltári nagy kvantum baromságokkal..... ami minden csak nem a dolgok megértése...
Ilyen továbbá, hogy a 4 dimenziók teteje, amit Ludwig Schläfli óta kötelezően , csípőből kéne tudniuk és érteniük , annak aki csak egy kicsit is foglalkozott matematikával és erre itt jönnek 10 meg 11 meg 26 meg 666 dimenziós elméletekkel <#falbav>#falbav>
Utoljára szerkesztette: Gravitoni, 2019.11.15. 07:32:02
Utoljára szerkesztette: Gravitoni, 2019.11.15. 07:06:42
Ez az, hogy nem rizsálás, hanem jelenleg ez az elfogadott fizika. Ha nem tetszik, mondom, neki lehet esni a képleteknek és bizonyítani, hogy nem igaz. Hogy őszinte legyek, én nem képzelem sehogy azt a bizonyos planck-koordináta rendszert, írtam, hogy ebben a mérettartományban csak metafóra-gyártás lehetséges, és nagy hiba egy kockásfüzetnek elképzelni. Az a baj, hogy a billiárdasztalon ütköző golyók, háromszögek, meg ilyeneket képzesz bele a kvantumjelenségek szintjére, de a megfigyelések szerint a dolgok ott nem úgy működnek. Itt már csak a képletek számítanak, és nekem - már bocsi - de a fizikakönyvek képletei összeszedettebbnek tűnnek.
Az irracionális szánok vs. a természetben előforduló értékek témát kifejtettem korábban.
Ne haragudj, de ez az érvelés nagyon ovis, ha ebben maradsz, akkor inkább bontom a témát.
Két külön dologról beszélünk. Te hipotézisekkel bombázol, ennek ellenére én csak azt vonom kétségbe, hogy ezek és a sötét anyag tény és nem hipotézis. Nagyon szép amiket leírsz, de mind-mind csak elmélet, nem bizonyított. És ez nem jelenti azt hogy tagadom, csak a bizonyítottságát.
Utoljára szerkesztette: xrt, 2019.11.15. 01:32:55
„Nem az kever bajba amit nem tudunk, hanem amirõl hisszük hogy igaz de mégsem az.”
Érdekes módon ugyanezt az eredményt kapod 1000 Planck hosszal is sőt, 1000 méterrel is.. Láthatod, a saját szemeddel, hogy ennek a fajta megközelítésnek az égvilágon semmi értelme.. Jó volt, szép volt, köszönjük, ennyi. 2300 évig megállta a helyét, most azonban elérkezett az a pont, hogy el kell felejteni ezt a fajta megközelítést és újra kell gondolni, mit is jelentenek ezek a ko-ordináta rendszerek, a dimenzió"k" és a bennük végzett műveletek.. nagyon , de nagyon el vagytok tájolva... de nem kicsit, de legalább jó nagyon...
Ilyen "alapokkal" esély nincs rá , hogy valaha is közelebb kerüljetek a megoldáshoz, én pedig szét fogom verni a fejem a falba.
Itt ezen a ponton már csak ilyen kvantált szemcsézett rizsálás van de kíváncsi lennék rá te hogy képzeled, avagy a fizikád hogy képzeli itt a dolgokat... Ugyanabban a még mindig Euklidészi koordináta rendszerben amiben egészen a Planck hosszig használja a valóságos koordináta rendszert nagyon is valós dolgok mérésére ...
Tehát 1:0 ide... de most jön a következő kérdés, még véget sem ért az első ütés utáni sokk, most jön a második immár gyomorba:
Ha nem akarsz vagy nem tudsz irracionális számokról beszélni a Planck hossz szintjén, akkor honnan veszed a bátorságot, hogy pl. a redukált Planck-állandóban bevesd a PI-t ? <#falbav>#falbav> <#nezze>#nezze>
( Zárójel: a TE , egyetlen fajta irracionális Pi-det?)
Utoljára szerkesztette: Gravitoni, 2019.11.14. 22:13:46