Horizon Zero Dawn PC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2020.08.25. 21:34:28
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Egyszeruen fullscreen-be elo sem jon, a hatterben marad, a jatek meg megy tovabb. De ha elojon, kattints vissza a jatekra es megy tovabb.
HA sokat teleportalgatok, elobb-utobb elkezd akadozni ami vagy sokara vagy sehogy nem javul meg. Akkor kilep ujrainditas megoldja.
Minden szempontbol a stilus legjobbja ez a jatek. A mellekkuldeteseket nem erdemes kihagyni, olykor nagyobb ott a tortenes, amulas-bamulas, mint a foszalon.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2020.08.25. 14:40:32
szerintem
Egyébként nekem nagyon tetszik a játék, de egy dolog nekem nagyon gáz, ha nyomok egy M-et, térképet, és vissza, akkor hiába nyomom az előrét, nem mozdul a bábú, nyomogatni kell aztán 2 másodperc múlva megindul. Hogy ezmiez meg miért van fogalmam sincs, de szivacs.
A mi történt sztori nem nagy újdonság, de a kis mellék információkkal nagyon jóvá válik. Főleg amikor csak random emberek hanganyagait találod meg és hallgatod. Sokszor nagyon szomorú az egész.
Alapvetően egy nagyon szórakoztató játék lett.
Amúgy semmi köze a memória mennyiséghez. Nekem 32 giga van és volt olyan, hogy dobált ki 20 percenként.
Remélem javítják ezt is, mert rohadt fusztráló mikor átnézel egy jó nagy területet hogy mi van ott. Majd kifagy és se mentés se semmi. -.-"
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Előre leszögezem, hogy CODEX verzióm van, patch és bugfixek nélkül, ahogy kijött.
Konfig:
Proci: I7-2600K
Ram: 4x2GB 2666 DDR3 Kingston XMP ram
Drive: 3x SSD (Samu, Kingston, Intel)
GPU: MSI Gaming-X Radeon RX480 8GB
A játékot a szerinte optimális beállításon hagytam, FHD felbontás, minden mediumon.
Próbáltam a radeon driverrel képet készíteni úgy hogy rajta legyen a statisztika, de nem tette rá...
Szóval a GPU az 100%-on pörgött, de a ventik csöndben hűtötték, nem izzadt meg.
A CPU az olyan 50-75% között ugrált (4 core + HT on)
A VSYNC be van kapcsolva, így 50-60 FPS-el futott a játék, átlag olyan 58 FPS.
A RAM használat 7-7.2GB volt (3.3GB-ot futó játék nélkül is elhasznál a rendszer)
NA DE!!!!! A VRAM használat 24-26GB!!!!!! Driver szerint.
Szóval itt van a qtya elásva, azért kell neki akkora swap, hogy a High res textúrákat betöltse a memóriába. A 8GB Vram és a 8GB System ram édes kevés neki, kell neki a swap.
Rá is néztem az SSD-re a HD Sentinellel.
A rendszermeghajtó egy 240GB Kingston UV400, 4 hónapja került a gépbe.
4.4TB írás volt rajta, a Health 97%, a performance 100%.
Majd még figyelem mennyire romlik az állapota, hogy azt használom ram kisegítőnek.
Szóval a fagyások legfőbb oka a memóriahiány.
Jelenleg nekem fix 32GB-os swap van beállítva a rendszermeghajtóra.
Remélem segítetem azoknak, akik küszködnek a játékkal, konfiggal.
Üdv!
Battletag: coolpet#2467
De igazából ez nem annyira hiba, csak kihagyott ziccer a játékból. Egyébként ha rászán az ember egy órát a camp bevételre lehet lopakodva is kb 50%ig eljutni, utána szinte garantált hogy hentelésbe fog torkollni. De nincs értelme, ki kell nyírni a riasztót aztán hentelés.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.08.23. 08:15:51
A harcok baromi élvezetesek, nincs tuti fegyver, minden ellenfél más megközelítést igényel. Rávesz arra hogy gondolkodj, improvizálj, használd ki a környezet adta lehetőségeket, az ellenfél gyengeségeit, tervezz majd csapj oda keményen. Legalábbis a gépeknél, embereknél már más a helyzet. Akkor jöjjenek a negatívumok is:
A skill rendszer elég szegényes, inkább bónuszokat ad mint új képességeket. Tulajdonképpen már a kezdetektől mindenünk megvan ami a sikerhez kell. Másik dolog pedig a lopakodás, illetve ennek hiánya. Magas fűben tudunk ugyan sunnyogni, de például egy bandita tábor bevételekor értelmetlen óvatoskodni, túl könnyen kiszúrnak, nincs hova bújni és nincsenek a lopakodást támogató skillek. Közelharc majdnem használhatatlan, annyira látszik hogy az egész harcrendszer a távolsági fegyverekre lett kitalálva, ez pedig szinte ellehetetleníti a csendes gyilkolást. Ez elég problémás mert két nyílvesszőbe bele lehet halni, nincs középút, így egy frontális támadás semmivel sem kecsegtetőbb mint lapulni a fűben.
Grafikailag nem lehet panasz, a látvány pazar, a térkép nagy, de nem frusztrálóan nagy, és a környezet kellően változatos: erdős területek, sivatagok, hó borította hegyláncok, folyók, tavak, pusztaságok váltják egymást. És mindezt egy letűnt kor maradványai szegélyezik, romos épületek, kiégett autóroncsok, szemét és egyéb cilvilizációs hulladék.
Gyűjtögethető holmiból elég sok van, ám az értük kapott jutalom nem éri meg a fáradozást, mindent meg lehet venni vagy szerezni a küldetések során. És ha már itt tartunk, látszik rajtuk az igyekezet, nem olyan sablonosak mint az AC-ban, érdekes karaktereket ismerhetünk meg, segítenek jobban megismerni a világot, némelyik végkifejletére még a döntéseinkkel is hatással lehetünk. Kellően változatosak, néha meglepően fordulatosak.
Nagyjából ennyi, nagy élmény volt, magyarítás után jöhet a new game+
Utoljára szerkesztette: caps lock, 2020.08.22. 22:20:11
Hazajöttem kikapcsoltam és töröltem a felhőbe mentett tartalmat.
Ugrott az összes mentésem :( kezdhettem előről.
Battletag: coolpet#2467
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.08.20. 16:10:39
[merlinw.org]
Az uj patch óta hatványozottan megszaporodtak a crashekkel és bugokkal kapcsolatos steam topikok.
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.08.20. 09:00:09
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2020.08.20. 08:48:41
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
A szint meg kb nem is számít a klasszikus értelemben mert nem a harcokhoz van beletéve, sokkal inkább egy láthatatlan fal amivel megvezetik a sztorit hogy elágazódhassanak a szálak ugyan de ne teljesen össze vissza. Mert pl ha kapsz egy level 10-es questet, azt level 9-en lehetetlenség megcsinálni vagy nagyon nehéznek érzed még könnyű szinten is és párszor biztos belehalsz a próbálkozásba viszont amint eléred a level 10-et könnyű lessz megcsinálni. Nem azért mert stat pontod 2-vel megemelkedett, hanem mert a játék felhúzta ezt a láthatatlan falat előtted, attől még a level 8 as ellenfél aki eddig problémát okozott ezután is azt fog. Max ilyen nagy 30 as levelnél könnyűek a fojtólidércek az elejéről pl. Szerintem jó rendszer csak más mind a megszokott, de ha így világban szaladgálni szeretsz arra tényleg nem a witcher való :D
Itt meg érdekes módon, ahogy bunny is mondja, elpöcsölök a gyüjtögetéssel vagy csak simán harcolok a robotokkal (a harcok nagyon élvezetesek, föleg, ha több ellen van egyszerre, igencsak meg kell néha tervezni, hogy mit csinálsz, különben ráfaragsz), a main küldivel még alig haladtam, mert lefolgal csak simán a játék atmoszférája. Ízlések és pofonok, kinek mi.
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2020.08.20. 07:15:50
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Nekem crash eddig egy se volt. De mondjuk 32giga ram, meg 1080ti 11giga rammal van, lehet azért stabilabb mert nem fut ki belőle, vagy mert ez nem steam-es verzió nem tudom.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.08.19. 20:32:20
Annyira rá vagytok görcsölve. Én vittem a fő szálat és tök randbomban megtaláltam a maradék 3-t is. Még a Napváros ostroma előtt abban rohangáltam úgy, hogy egy rohadt videót nem néztem meg. -.-"
Kijött a 1.02-es patch és elvileg már javítva vannak a random crash-ek. 1 hete el sem indítottam mert annyira felbaszott már.
Very hardon rohadtul nem volt funn az utolsó csata. Keltem feküdtem mert az a nagy robot olyan erős volt, hogy csak na. ( tipp: ne is próbáljátok lelőni róla a komponenseket. Nem fog menni. Én a felső nagy ágyúba belelőttem vagy 20 sebző nyilat és ugyan úgy ott volt. Túl kell hevíteni és a fontos komponenseket lőni. A többi annyit ér mint halottnak a csók. ) És kicrashelt vagy 3x.
De meglett veryhardon. Elindítottam egyből NG+ Ultra hardon és jegeltem is egyből. Vártam rá, hogy kijavítsák a crasht. Na de hétvégén megint nem lesz alvás. xD Jöhet a totális fűszálról fűszálra nézés. :D
Most jutottam át Daytower-be, azért az odavezetö út nem volt semmi, amikor
Baromi élvezetes volt. Imádom a játékot, bár ebben nagy része van annak is, hogy jómagam is íjász vagyok. :)
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2020.08.19. 18:26:29
Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.08.19. 14:32:18
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2020.08.19. 12:29:13
Mivel ez egy három éves játék engem semmi meglepetés nem ért a videok és vélemények után pontosan azt kaptam ami várható volt.
Pont ezért nem vettem meg kojima legujabb agymenését se, néztem róla videókat olvastam róla beszámolokat és tudtam, hogy ez nekem nem kell, ez az elönye ha valami több hónapos vagy éves csúszással jenenik meg pc-re.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
A történet valóban érdekes, de kb 15-20 óra után már az sem igazán köt le. Valahogy nincs motivácio hogy újra elindítsam.
Persze lehet velem van a baj, és csak én vártam tőle világmegváltást a beharangozó és a vélemények alapján.
Most már azért végigviszem mert kíváncsi vagyok a történetre, de még1x nem állnék neki.
Szerk: Aki viszont még sosem játszott hasonló játékkal sem (ismerősöm pl emiatt vett konzolt, előtte pc-n sem gamerkedett igazán) annak elhiszem hogy ez az "atyauristen".
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.08.18. 20:28:09
Amúgy most vagyok 33-as szintű, már nem akad ellenfelem, de a harcok változatlanul izgalmasak. 42 óránál tartok, a főszálnak még csak a felénél, rengeteg a tennivaló, nem lehet unatkozni. Persze nem tökéletes játék, ha végeztem írok róla egy összefoglalót pro és kontra, de a sztori része pont hogy a pozitívumai közé tartozik.
Utoljára szerkesztette: caps lock, 2020.08.18. 00:29:36
Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2020.08.16. 15:10:18
Horizon Zero Dawn Beginners Guide to Combat, Weapons, Elements, Tactics(Indepth Tutorial)