Valheim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Észre fogod venni, mer elüt a környezettől, eleve olyan mint egy maja piramis, és vannak rajta fények. Printscreeneltem neked tegnap, csak közvetlen ez után elkövettem azt az óriási hülyeséget, hogy bementem. Majd miután bementem, elkezdtem osonni. Két pillanattal később lemérgezett a ragacs, erre kiszaladtam a kriptából, elkezdtem tömni magamba a kaját, aztán csak nézhettem, ahogy nullázódik az életerő. Erre kikapcsoltam a játékot, otthagytam a gépet, kimentem kajálni. 😄 Ja, nem kell úszni benne, legalábbis amíg jutottam, addig derékig ért a víz.
Na várjá, rákeresek. Így néz ki.
Na várjá, rákeresek. Így néz ki.
Egy egész nagy mocsarat barangoltam át, engem is támadtak ragacsok is (sörrel gyógyítottam de elfogyott azóta, 2x ment le 2-ig a HP-m és így maradtam életben)
Aztán nagy képűen nyílpárbajt vívtam egy csillagos draugrral, nem néztem mekkorát sebez hát kellett volna.
De portált és ágyat már raktam ide.
De kriptát nem találtam. Pedig néztem neten hogy néz ki a képe de nem találtam.
Úszni kell ?
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.29. 22:28:40
Aztán nagy képűen nyílpárbajt vívtam egy csillagos draugrral, nem néztem mekkorát sebez hát kellett volna.
De portált és ágyat már raktam ide.
De kriptát nem találtam. Pedig néztem neten hogy néz ki a képe de nem találtam.
Úszni kell ?
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.29. 22:28:40
Megtaláltam az elárasztott kriptát. Oda való a mocsárkulcs. Ja, és megölt egy ragacs. Ellenszert kell csinálni mer durván mérgez.
Szóval ugyanott haltam meg kétszer. Több anyagom nincs hajóra. 😄
Szóval ugyanott haltam meg kétszer. Több anyagom nincs hajóra. 😄
Na visszatértem a hullámhoz. Ez a mocsár ez brutális. Megint éjszaka érkeztem. Szerencsére tudtam csinálni még egy hajót, így tengeren jöttem végig, alapfelszereléssel. Egy részen csatornát kellett vágnom a szigetbe, így megvan a rövidebb út a régióhoz. 😄 Most az van, hogy nem merek kiszállni, piócák kavarnak körülöttem, a hullám körül meg mindenféle lények. Még egyszer nem halhatok itt meg! 😄
Valamit ki kell találni. Éjszaka érkeztem meg a mocsár széléhez. Döccentem a korhadt farönköknek, körülöttem óriásipiócák tekeregtek, nem támadták a hajót. Egy darabig kushadtam, aztán észrevettem egy cölöpökön álló építményt. Na mondom, óvatosan odaevezek. Reggel fogok partra szállni, de megnézem magamnak ezt a vízben álló házikót, hátha építhetek bele ágyat, ilyesmi. Alig változtattam pozíciót, mégis pillanatok alatt elszabadult a pokol. Messziről megindult felém egy ugráló nyálka, és miközben nyilaztam, másik oldalról egy fejszés vadember elkezdte szétverni a hajót. Erre begurultam, kiugrottam, kardot rántottam, a fejszés belém csapott, a nyálka robbantott, és hopp meghaltam. Tehát még érdemben partra se szálltam, és már megöltek a sötétben. 😄
hasonló szitu fenyeget de azt hiszem visszamegyek a fő bázisomra, építek egy nyitott portált, aztán a hajó raktérét is kihasználva úgy indulok útnak hogy minden van nálam ami portál(+munkaasztal+ágy+tűz) építéshez kell és az új világban kikötéskor azonnal hídfőt építek a féregjárat túlsó végét is beleértve
trollbőröm rengeteg van, már a cimbinek is adtam fullöltözetet, van nekem is raktáron
persze nem bronz de azért messze nem nulla
trollbőröm rengeteg van, már a cimbinek is adtam fullöltözetet, van nekem is raktáron
persze nem bronz de azért messze nem nulla
Eljött a pillanat, amire már vártam: full felszereléssel, legjobb hajóval kinyiffantam a világ másik oldalán.
Tanulság: mielőtt nekivágunk bárminek, kell hogy legyen otthon egy második teljes értékű felszerelés. Most aztán meztelen seggel mehetek oda. Fogalmam sincs hogyan vágok át mindenen. 😊
Tanulság: mielőtt nekivágunk bárminek, kell hogy legyen otthon egy második teljes értékű felszerelés. Most aztán meztelen seggel mehetek oda. Fogalmam sincs hogyan vágok át mindenen. 😊
Azért tutajoztam, mert mire rájöttem, hogy nem összefüggő szárazföld van köztem és a boss között, addigra nagyon eltávolodtam a bázistól és nem volt kedvem visszamenni a hajóért. Visszafelé meg ugyanezért tutajoztam, csak még el is keveredtem hozzá.
Kispoilereztem magamnak, hogy mit kell keresni a swampban, valami látványos lila fénnyel villodzó izét. Szóval biztos észreveszed, ha ott van. Én sem tudom hol van pontosan, megyek a mocsárba, próbálom megtalálni. Ja meg ott van az az ősi fafajta, kiváncsi vagyok milyen technológiát dob ki rá.
Kikötőt most húztam fel, egyik fele illeszkedik a partra, másik gesztekre, amik rohadnak. Padlót raktam rá, 4 sarkába oszlopokat, rá tetőt, így a placc maga védve lesz. Na most az egy kérdés, hogy a vízben rohadó elem az teljesen el tud-e rohadni, vagy 0%-on megáll és tartja magát. De ha szétesik, az építmény félig a partra támaszkodik, abban bízom nem omlik le. 😄
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.29. 08:13:53
Kispoilereztem magamnak, hogy mit kell keresni a swampban, valami látványos lila fénnyel villodzó izét. Szóval biztos észreveszed, ha ott van. Én sem tudom hol van pontosan, megyek a mocsárba, próbálom megtalálni. Ja meg ott van az az ősi fafajta, kiváncsi vagyok milyen technológiát dob ki rá.
Kikötőt most húztam fel, egyik fele illeszkedik a partra, másik gesztekre, amik rohadnak. Padlót raktam rá, 4 sarkába oszlopokat, rá tetőt, így a placc maga védve lesz. Na most az egy kérdés, hogy a vízben rohadó elem az teljesen el tud-e rohadni, vagy 0%-on megáll és tartja magát. De ha szétesik, az építmény félig a partra támaszkodik, abban bízom nem omlik le. 😄
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.29. 08:13:53
Honnan tudod hova kell menned a kriptakulccsal ?
Az én kontinensemen csak egy pici mocsár volt, ott nem volt semmi, ki kell találnom merre fedezzek fel,.
Ha bronzkorban vagy már tudsz karvét építeni, Ezerszer jobb mint a tutaj,
A geszt rohad a vízben ? Ez nekem új, De akkor tényleg miből lehet kikötőt csinálni ?
Az én kontinensemen csak egy pici mocsár volt, ott nem volt semmi, ki kell találnom merre fedezzek fel,.
Ha bronzkorban vagy már tudsz karvét építeni, Ezerszer jobb mint a tutaj,
A geszt rohad a vízben ? Ez nekem új, De akkor tényleg miből lehet kikötőt csinálni ?
Próbaképp beleraktam a vízbe egy geszt-oszlopot, de azonnal rohadni kezdett. Nem tudom hogy éptsek bármit vízbe, ha elrohad. Remélem később lesz valami fa, ami nem rohad bele.
Hazatértem az Öreg fejével. Lidércnyomásos hazaút volt. Készer annyit mentem visszafelé, mint oda. Gondoltam rövidítek tutajjal, erre beleszaladtam egy kezdősziget méretű szárazföldbe.Mocskos nagy távolságot kelett megtenni, több tutajon, ismeretlen erdőkben, futkos a hideg a hátamon ettől az úttól. Kedvenc farkasaim szőrét hazahoztam, ágyelőként emlékezem meg róluk. Egyelőre nem tartok állatot, mert etetni kell, és nem tudom hogy etetem, ha egyszer felfedezni vagyok. Azzal kiegyeznék ha biztos nem döglenének meg, amíg haza nem érek, de erre nincs garancia. Brrr. Kaptam egy mocsárkulcsot, és ez a mocsár elég messze van. Biztos ott kapom meg az új technológiákat, mert egyelőre semmit nem kaptam. Brrr. Lehet most 1-2 napig nem játszom ezzel, rémálmam vannak, pedig ébren vagyok még. 😄
Elsőre elintézett. Amikor már elhittem nem lesz nehéz, akkor rám tört egy komplett törp falu. Staminám zéró, üldöznek 8-an, közben a fa meg távolról eregeti rám. Anyádat fa! Megjegyzem a két farkas lófütyi lett volna ehhez a döghöz. 😊
Megérkeztem a csata helyszínére. Senki nem mondta, hogy ez a mocsár egy másik szigeten lesz. Miután átszeltem a fél kontinenst az életben maradt 1 farkassal, kiderült, hogy hajóval kellett volna jönnöm, mer vége a földnek. Tutajt ácsoltam, azzal evickéltem át. Farkasomat lecsapták a csontik. Gyermeke elveszett a vadonban. Csupa dráma. Na de most itt vagyok, a vihar épp elcsendesül, megküzdök az öreg enttel.
Útban a második boss felé hát mondanom sem kell, hogy lemészárolta a két farkas aki elénk tévedt. Épp táborozáshoz készülődöm, furcsa nyüszítő hangot hallat az egyik. Kinézek, ez a kép fogad. Na mondom... 😊
A térképkóddal amit az enyém be tud lépni valahogy ugyanerre a mapra a barátom ha én offline vagyok ?
Ma megpróbáltam stéget építeni.
Az hogy szép is legyen meg hasznos is meg minden pontosan klappoljon az elemekkel....
Hamarább találok nőt a szigeten, Persze nem ilyet, ilyet amúgyse.....
Eddig is volt raktár a hajóban ?
😄
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.28. 06:38:01
Az hogy szép is legyen meg hasznos is meg minden pontosan klappoljon az elemekkel....
Hamarább találok nőt a szigeten, Persze nem ilyet, ilyet amúgyse.....
Eddig is volt raktár a hajóban ?
😄
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.28. 06:38:01
Ez olyan mint a "Kincs ami nincs" öreg szamurája:
"azt tettem mint minden férfi, kerestem egy nőt magamnak a szigeten"
"azt tettem mint minden férfi, kerestem egy nőt magamnak a szigeten"
Fegyverek tekintetében az íj tényleg OP. Azt használtam játék első szakaszában inkább, de most már eltolódott a hangsúly a buzogányra és kalapácsra. A 3. boss az amit ütő/zúzó fegyverrel lehet csapni. Ellene az íj hatástalan, ezért erre készülni kell.
A havas biom előtt még a mocsár van, szerintem azt érdemes alaposan felfedezni. Ott érdemes lehet először menni egy kört, bejelölni a térképen a spawn pontokat, kriptákat. Azután pedig lehet egy mocsári albázis hasznos lehet ahol lehet pihenni vasbányászat közben illetve javítani eszközöket.
Nekem úgy eltolódott a hangsúly a főbázisomról azzal, hogy máshol van ezüst, hogy alig járok haza. A malacok szerencsére nem tudnak éhen halni, de tegnap kicsit ritkítottam az állományon és dobtam be nekik répát. 😊
Most a 4. boss leölése küszöbén járok, de még mindent fel akarok maxra fejleszteni ezüstből. Illetve én még nem fogtam tengeri kígyót, pedig van hozzá már szigonyom.
A szigony egyébként jó állatok befogására is, mindent megfog ami nem boss.
A havas biom előtt még a mocsár van, szerintem azt érdemes alaposan felfedezni. Ott érdemes lehet először menni egy kört, bejelölni a térképen a spawn pontokat, kriptákat. Azután pedig lehet egy mocsári albázis hasznos lehet ahol lehet pihenni vasbányászat közben illetve javítani eszközöket.
Nekem úgy eltolódott a hangsúly a főbázisomról azzal, hogy máshol van ezüst, hogy alig járok haza. A malacok szerencsére nem tudnak éhen halni, de tegnap kicsit ritkítottam az állományon és dobtam be nekik répát. 😊
Most a 4. boss leölése küszöbén járok, de még mindent fel akarok maxra fejleszteni ezüstből. Illetve én még nem fogtam tengeri kígyót, pedig van hozzá már szigonyom.
A szigony egyébként jó állatok befogására is, mindent megfog ami nem boss.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
A malacok szaga miatt egy "covidosok elonyben" is beleferne 😊 (vagy too soon?)
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
"malackodjunk" 😊
Jelige lehetne Kunkori 😊
It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.
Szükségem van ehhez a játékhoz egy barátnőre. Ki játszik ezzel a játékkal nőként? Feladok egy hirdetést:
Szia, Te kedves, csodálatos Lény!
Ha szeretnél egy jól szituált, magára és környezetére igényes, mások által, fiatalnak, jóképűnek és sportosnak mondott, komoly kapcsolatot kereső, művelt, intelligens úrral a Valheim játékban szaporítani a malacokat, akkor kérlek válaszolj!
Jelige: Örök Szerelem
Szia, Te kedves, csodálatos Lény!
Ha szeretnél egy jól szituált, magára és környezetére igényes, mások által, fiatalnak, jóképűnek és sportosnak mondott, komoly kapcsolatot kereső, művelt, intelligens úrral a Valheim játékban szaporítani a malacokat, akkor kérlek válaszolj!
Jelige: Örök Szerelem
Malac szaporodik. Sőt a farkas is. Nem tudom mi lesz ebből. Felfedezni is akarok, meg farmot is akarok.
Ja, szakmai kérdés:
Malac az szaporodik fogságban? Vagy mi értelme van tartani, ha nem? Remélem szaporodik. Csak mert ha farkast akarok tartani, akkor kell neki a nyers hús, ahhoz meg talán malacot kellene tartani, mert nem szólhat arról az életem, hogy kutyakajáért szaladgálok az erdőbe. 1 farkast a kisebb fogyasztás végett lehetne tartani, csak nem, mert mintha a boldogságot generálná, ha többen vannak. Ja, és kurva hangosak, folyton tutulnak szóval később lehet nem együtt fogunk lakni. Lesz egy kenneljük. 😄
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.27. 12:14:51
Malac az szaporodik fogságban? Vagy mi értelme van tartani, ha nem? Remélem szaporodik. Csak mert ha farkast akarok tartani, akkor kell neki a nyers hús, ahhoz meg talán malacot kellene tartani, mert nem szólhat arról az életem, hogy kutyakajáért szaladgálok az erdőbe. 1 farkast a kisebb fogyasztás végett lehetne tartani, csak nem, mert mintha a boldogságot generálná, ha többen vannak. Ja, és kurva hangosak, folyton tutulnak szóval később lehet nem együtt fogunk lakni. Lesz egy kenneljük. 😄
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.27. 12:14:51
:-D
Én meg 4 méter magas geszt-oszlopokra raktam az őrtornyot, úgyhogy egy nagy bakugrás után kifeküdtem az udvaron. Viszont feltámadás után végre láthattam a saját hullámat. Nagyon szép. 😊
Hú, várom a kőből készíthető dolgokat. Mondjátok, hogy kőépületre nem kell tető ahhoz, hogy ne kezdjen el amortizálódni! Csak mert szeretnék végre tető nélküli bástyákat, illetve egy 2 szintes lakótornyot, lapostetős kilátóval.
Én meg 4 méter magas geszt-oszlopokra raktam az őrtornyot, úgyhogy egy nagy bakugrás után kifeküdtem az udvaron. Viszont feltámadás után végre láthattam a saját hullámat. Nagyon szép. 😊
Hú, várom a kőből készíthető dolgokat. Mondjátok, hogy kőépületre nem kell tető ahhoz, hogy ne kezdjen el amortizálódni! Csak mert szeretnék végre tető nélküli bástyákat, illetve egy 2 szintes lakótornyot, lapostetős kilátóval.
Nagyon frankó nyári konyhát építettem de a fústelvezetéssel sokat veszkődtem. Egyszer a saját bázisom tetején fulladtam meg mert a sok eszkábálás közben nem ettem a tető majdnem kész volt, szép és praktikus, nem hagytam abba az ácsolást és a 25-ös HP lefogyott.
Tudom van aki kandallót meg kéményt épít, a képről jutott eszembe.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.27. 10:09:49
Tudom van aki kandallót meg kéményt épít, a képről jutott eszembe.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.27. 10:09:49
Oldschool bossfight lesz, eleinte rémísztő de kiszámítható támadásokkal, csak türelem kell és legyőzöd.
Érzem, hogy be fogom szopni ezt a kígyó-dolgot. Eljön a pillanat, amikor part felől fúj a szél, megjelenik a kígyó, és nem tudok elmenekülni. 😊
Közben van már két farkasom, ennyi elég is, mer nem tudom mennyit esznek. Most azon stresszelek, hogy ha elmegyek hajózni egy nagyot, mennyi kajával hagyjam ezeket itthon. 😄 Szerintem az lesz, hogy elmegyünk szépen hármasban a második bossig, és a szemébe nézünk. Bronzpáncélt nem csinálom meg, van egy fullos remekíjam, 200 tüzes nyíl, némi egyéb nyílvessző, trolljelmez. Meg két farkas, hehe. Így látogatjuk meg az öreg Entet. Vagy mi az.
Közben van már két farkasom, ennyi elég is, mer nem tudom mennyit esznek. Most azon stresszelek, hogy ha elmegyek hajózni egy nagyot, mennyi kajával hagyjam ezeket itthon. 😄 Szerintem az lesz, hogy elmegyünk szépen hármasban a második bossig, és a szemébe nézünk. Bronzpáncélt nem csinálom meg, van egy fullos remekíjam, 200 tüzes nyíl, némi egyéb nyílvessző, trolljelmez. Meg két farkas, hehe. Így látogatjuk meg az öreg Entet. Vagy mi az.
azzal még nem lesz hatástalan a kigyó 😄
vhogy ki kell érned a partra 😄
vhogy ki kell érned a partra 😄
https://www.twitch.tv/infrath
Köszi! Láttam néhány zátonyt, de akkor te nem olyasmire gondolsz, hanem komplett szigetre? Csak mert zátonyokon semmi nincs. Keresni fogom ezt a cuccot. Főleg hogy kurvakellemetlen volna ha egy ilyen kígyó a tenger közepén nyiffantana ki, full felszereléssel, hajót összetörve. Hülyét kapnék.
Nálam is kb. Sokat vártam a lándzsától, de tök béna, távolra meg az íj ezerszer jobb.
Taktikát váltottam. A hegyek aljára vele fogok menni koppert csapkodni. Egyébként meg otthon tartom őrizni a házat. Nem mintha tudnám hogy lehet neki parancsolni. Etetni kell az ilyet? Nem vagyok egy kimondott Cesar Millan, nekem macskám van itthon.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.26. 19:40:20
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.26. 19:40:20
/hát akkor spoiler/: ha a tengeren mész néha látsz egy szigetet azon kikötve van kitin új nyersi, azzal fogd meg a kigyót és húzd ki majd öld le /spoiler vége/
én harmadik újrakezdésnél már kék troll ruhában meg remek íjjal öldöstem a hegyekben 😄
de a remek íj maxos volt
és elötte sokat -sokat íjjaztam fent volt már 50+ ban az íj
mindig lehet őket hallani merre vannak
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.04.26. 15:59:25
én harmadik újrakezdésnél már kék troll ruhában meg remek íjjal öldöstem a hegyekben 😄
de a remek íj maxos volt
és elötte sokat -sokat íjjaztam fent volt már 50+ ban az íj
mindig lehet őket hallani merre vannak
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.04.26. 15:59:25
Farkas nagyon sokáig az marad, talán csak ha megvan az endgame felszerelés, akkor lehet őket jól darálni. Főleg mert előszeretettel jönnek falkában...
(amúgy be is lehet őket fogni és akkor jön veled és harcol, de ez a része még elég kezdetlegesen van kidolgozva, nem egy Ark 😄 Plusz nem tud átmenni a portálokon, szóval...)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.04.26. 15:33:00
(amúgy be is lehet őket fogni és akkor jön veled és harcol, de ez a része még elég kezdetlegesen van kidolgozva, nem egy Ark 😄 Plusz nem tud átmenni a portálokon, szóval...)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.04.26. 15:33:00
Igen, ez a játék alapvető hibája, az íj eléggé trivializálja a mecseket, a közelharc sokkal macerásabb és veszélyesebb. Mivel a reflexeim nem a régiek, azért én elég sokat toltam egykezes fegyver + kis pajzs kombóval, hogy legyen vmi érdekes a harcban 😊
Az eldobható lándzsát kipróbáltam, sajnos a dobás nem elég erős, harcban meg robbant béna animációja van, kis távolságra hatva. Lándzsától pont azt várnám el hogy messzebbre érjen. Szóval tán az elején volt nálam, aztán ment a kukába.
Az eldobható lándzsát kipróbáltam, sajnos a dobás nem elég erős, harcban meg robbant béna animációja van, kis távolságra hatva. Lándzsától pont azt várnám el hogy messzebbre érjen. Szóval tán az elején volt nálam, aztán ment a kukába.
Íjjal lőttem le minden erős lényt ebben a világban idáig. Nem is merek ismertlen vagy erős lény elé odállni egy ütésváltásra, mert meglepően nagyokat sebeznek. A parasztokat ütjük közelharci fegyverekkel. Vaddisznó-csontváz-törpe. na de azokat kb. bármivel elintézhetjük, egy kőbaltával is.
Lándzsát használja valaki?
Lándzsát használja valaki?
Na hogy is szedjük fel a tenger aljáról a dolgokat, hm? 😊 Mer én csak húst kaptam. Csináltam belőle ragut, ez oké, de közben meg úgy néz ki lecsúsztam valami spéci alapanyagról.
más:
Farkas még mindig gyilkos. Bronzpajzs+karddal megyek rá trolljelmezben, de öngyilkosság. Azér lassan megvan a második farkasszőnyegem, mer platformokról lelőttem néhányat. Hóhatár közelében platform nélkül neki se álljatok koppert csapkodni.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.26. 14:15:35
más:
Farkas még mindig gyilkos. Bronzpajzs+karddal megyek rá trolljelmezben, de öngyilkosság. Azér lassan megvan a második farkasszőnyegem, mer platformokról lelőttem néhányat. Hóhatár közelében platform nélkül neki se álljatok koppert csapkodni.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.26. 14:15:35
én sokat nem építek, de szoktam én sem használtam a fa vágás képességet, de később kövi mentésnél rájöttem nem rosz dolog
mikor kell ki megyekfavágásra, (mindent vágj ki ha megtelsz dob ki egyhelyre vhova, majd érte mész máskor vagy kocsizol, én egy szál sisakban szoktam majdnem üres invetoryval vágni elég pöpec 😊 )
ha van portod totemekhez megéri sok időt sporolsz meg /meg javítást.
kis nyomikkal is kevesebbet törődsz 😛
futás is hasznos mikor nyersikkel pl. haza húzod ép a kicsikocsit vagy meghaltál
és futsz a cuccodért stb.
tehát ne úgy vedd hogy segítsenek téged harcban
hanem akkor kellenek mikor kell 😄
később a bonemass (csonttömeg) ami hasznos dmg csökkentő
bár én aszt sem használom sokat 😄
általában az elején használtam mindig boss oknál az elején
mikor elsőnek mentem mindehova minden ellen nem tudva mi jön mekkorát üt stb.
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.04.26. 12:10:00
mikor kell ki megyekfavágásra, (mindent vágj ki ha megtelsz dob ki egyhelyre vhova, majd érte mész máskor vagy kocsizol, én egy szál sisakban szoktam majdnem üres invetoryval vágni elég pöpec 😊 )
ha van portod totemekhez megéri sok időt sporolsz meg /meg javítást.
kis nyomikkal is kevesebbet törődsz 😛
futás is hasznos mikor nyersikkel pl. haza húzod ép a kicsikocsit vagy meghaltál
és futsz a cuccodért stb.
tehát ne úgy vedd hogy segítsenek téged harcban
hanem akkor kellenek mikor kell 😄
később a bonemass (csonttömeg) ami hasznos dmg csökkentő
bár én aszt sem használom sokat 😄
általában az elején használtam mindig boss oknál az elején
mikor elsőnek mentem mindehova minden ellen nem tudva mi jön mekkorát üt stb.
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.04.26. 12:10:00
Imádom a kis troll pofikat! 😊
Sajnos leállítottam a felvételt, pedig érdekes lett volna ahogy seggbeszúrtam flint knife-al, és MAJDNEM meghalt 😊 Szóval a stealth+backstab is elég hatékony, nem érdemes elfeledkezni róla. Természetesen a kivégzés már nem sikerült, onehitelt a köcsög 😊
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2021.04.26. 10:01:27
A kardot én sem értem, a fejsze ugyanaz a sebzéstípus és fát is lehet vágni vele 😊)
De azzal nem értek egyet hogy az íj a legjobb mindig, a fejsze nagyon jó, pajzzsal használva simán leverek vele kétcsillagos törpebarbárt vagy sámánt pillanatok alatt.
A bronzatgeirrel szintén, trollra is.
És mikor kipróbáltam a másodlagos használatát, hát az nagyon állat, már tudom miért van éle is az alabárdnak.
A szél viszont MINDIG szembefúj ha vitorlázok.
Meghalt a második boss, kaptam kriptakulcsokat meg futáserő helyett favágóerőt. Ha a szarvasisten staminája valaha is feltűnt volna hogy segít azt mondanám ezek a változások büntetések, most inkább csak várom hogy mitől lett jobb.nekem.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.26. 08:52:19
De azzal nem értek egyet hogy az íj a legjobb mindig, a fejsze nagyon jó, pajzzsal használva simán leverek vele kétcsillagos törpebarbárt vagy sámánt pillanatok alatt.
A bronzatgeirrel szintén, trollra is.
És mikor kipróbáltam a másodlagos használatát, hát az nagyon állat, már tudom miért van éle is az alabárdnak.
A szél viszont MINDIG szembefúj ha vitorlázok.
Meghalt a második boss, kaptam kriptakulcsokat meg futáserő helyett favágóerőt. Ha a szarvasisten staminája valaha is feltűnt volna hogy segít azt mondanám ezek a változások büntetések, most inkább csak várom hogy mitől lett jobb.nekem.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.26. 08:52:19
alapból a 2 es hajó (bronze) és egy fine wood bow (remek íj) fa nyilakkal már túl vészelhető,
ha nem az miattad van 😄
akkor nagyobb hajó és íj
de a kígyónak van egy loot ja ami kelhet silver (ezüst) szintnél már ami lesüllyed a mélybe
van rá taktika hogyan szerezd meg, de lehet spoiler lenne
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.04.26. 06:11:15
ha nem az miattad van 😄
akkor nagyobb hajó és íj
de a kígyónak van egy loot ja ami kelhet silver (ezüst) szintnél már ami lesüllyed a mélybe
van rá taktika hogyan szerezd meg, de lehet spoiler lenne
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.04.26. 06:11:15
Idáig azt gondoltam lesz egy kezdősziget, meg körülötte pár szigetszerű valami, de most hogy elkezdtem körbehajózni a dolgokat, van egy olyan érzésem, hogy mocskos nagy a terület. Találkoztam a kelgyóval is. Csak szerencsém lehetett, tenger felől fújt a szél, így kivágtattam a partra és lenyilaztam. Azt olvastam a wikiben, hogy full sebességgel le lehet hagyni. Na most engem utolért a part előtt, csak nem tudott úgy szétverni. Van valami terv kígyó ellen? Mert ha nem tudok kimenekülni a partra, akkor nem tudom milyen taktikai lehetőségeim maradnak. 😄 Bármikor, ha part felől fúj a szél, oroszrulett a hajózás. És ez tök jó! 😄
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.25. 19:18:34
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.25. 19:18:34
A pszichémnek jót tesz, hogy nem kőbaltával csapkodom az ellent. Persze a bronzfejsze is jó volna rá, csak gyorsan amortizálódik, és nem szívesen használom harcra, amikor faaprításra tartogatom.
Amúgy most nézem, hogy nem a kardján alszik a viking, hanem a pajzsán. Gyanús is volt, hogy mi értelme. Jól van, elnéztem a mondókát. 😊
Amúgy most nézem, hogy nem a kardján alszik a viking, hanem a pajzsán. Gyanús is volt, hogy mi értelme. Jól van, elnéztem a mondókát. 😊
Tervek mai bejelentése,vagy inkább tegnapi
Kicsit dobtak a 2.,és 3. boss kinézetén,és a troll kinézetén is! Izmosabb,és szép körmei lettek,kövi patchben meg is kapjuk őket!.Készülget a Heart of Home dlc,rengeteg újítással,két kicsi képet adtak belőle,olyan rébuszos formában,találjuk ki mit ábrázolhat.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.04.25. 00:45:55
Kicsit dobtak a 2.,és 3. boss kinézetén,és a troll kinézetén is! Izmosabb,és szép körmei lettek,kövi patchben meg is kapjuk őket!.Készülget a Heart of Home dlc,rengeteg újítással,két kicsi képet adtak belőle,olyan rébuszos formában,találjuk ki mit ábrázolhat.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.04.25. 00:45:55
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
A bronzkorban fegyvernek egy balta meg egy buzogány bőven elég közelharcra (+pajzs). Nekem kardom az ezüstig nem is volt, de nem is hiányzott.
Én fejszét csináltam elsőnek, mert gondoltam, hogy az a kulcsa a hajóépítésnek. Aztán kardot, mert bár nincs extra haszna, de kardján alszik a viking, és én a kardomon akartam aludni. látni akartam magam harcosként. Na ezek után történt, hogy felszaladtam a farkasokhoz, akik szépen lepofoztak, megmondták, hogy közelharcban még így is csíra vagyok. Egyébként tetszik ahogy suhog a kard, szóval ezt is olyan jól megcsinálták, hogy nem érzi az ember, hogy fölösleges. Miközben az. 😄 Aztán most kohó meg egyéb ilyen craftolási dolgokra megy el a réz meg a bronz meg a tin. Csináltam akasztókat a fegyvereknek, eszközöknek. Ja, kész a kultivátor is. Kettéosztottam a házat, van egy kovácsműhely meg egy lakrész, tök jó majd fotózok azt rakom be (tudom senkit nem érdekel, de akkor is! 😄).
A közelharc nem tudom eljut-e majd arra a szintre hogy érdemesebb lesz használni mint az íjat, szóval én teljesen elvagyok kék Robin Hoodként az íjammal, természetesen egy gladius jó hogy van nálam, sajnálnám a bronzfejszét törpékre pazarolni. Meg ahogy ott suhog, lássák csak a nyomorultak, hogy megérkezett Valheimbe az ipari forradalom! 😄 Azt a részét zabálom amikor hajóval suhanok a part mentén, és akkor az ilyen lápi dögök meg hasonlók csak lesnek, hogy huuuu mi megy itt. 😄 Iszonyat hangulatos a hajózás, tökéletes a hajó mérete erre az 1 emberre. Azon agyalok, hogy kellene valami mesterséges szigetet csinálnom. De egy olyan jó nagyot, és beljebb a vízben. Szerintem túl mélyről nem tudom feltölteni a földet, de ki tudja. Most épp dolgozom, nem tudom kipróbálni.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.24. 12:49:48
A közelharc nem tudom eljut-e majd arra a szintre hogy érdemesebb lesz használni mint az íjat, szóval én teljesen elvagyok kék Robin Hoodként az íjammal, természetesen egy gladius jó hogy van nálam, sajnálnám a bronzfejszét törpékre pazarolni. Meg ahogy ott suhog, lássák csak a nyomorultak, hogy megérkezett Valheimbe az ipari forradalom! 😄 Azt a részét zabálom amikor hajóval suhanok a part mentén, és akkor az ilyen lápi dögök meg hasonlók csak lesnek, hogy huuuu mi megy itt. 😄 Iszonyat hangulatos a hajózás, tökéletes a hajó mérete erre az 1 emberre. Azon agyalok, hogy kellene valami mesterséges szigetet csinálnom. De egy olyan jó nagyot, és beljebb a vízben. Szerintem túl mélyről nem tudom feltölteni a földet, de ki tudja. Most épp dolgozom, nem tudom kipróbálni.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.24. 12:49:48
Elképzelhetetlen mennyiségú réz kell ha minden cuccodat fel akarod fejleszteni
És akkor nem mindegy hogy éjszakáig csapkodva hány réz pottyan ki a kőlapból.
Ha újra kezdeném nem pajzsot csinálnék legelsőnek az első két órás építés-bányászás után hanem bronzfejszét és csákányt hogy haladjak is a melóval.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.24. 10:26:00
És akkor nem mindegy hogy éjszakáig csapkodva hány réz pottyan ki a kőlapból.
Ha újra kezdeném nem pajzsot csinálnék legelsőnek az első két órás építés-bányászás után hanem bronzfejszét és csákányt hogy haladjak is a melóval.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.24. 10:26:00