Valheim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hóhatár közelében csapkodom a koppert, erre betámad két farkas. Egyet korábban íjjal kezeltem, de aztán olyan gyorsan megöltek akkor, hogy nem fogtam fel mennyire erősek. Most alkalmam volt tesztelni, két csapással ölnek meg. Elfutni nagyon nehéz, valszeg nem lehet.
Új protokollt vezetek be. koppert úgy fogok bányászni, hogy építek egy kis platformot mellé, amire menekülhetek, és íjászhatok, ha szorul a hurok. Illetve csákányjavításra is tök jó az. Nem is tudom van-e értelme bronzélű csákányt csinálni. Max ha kritérium lesz valami anyaghoz. Nem lehet terepen javítani, mer most kohóig nem fogok egy sufnit felfejleszteni.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.24. 07:50:13
Tettem egy kört a beltengeren. Esős-viharos nap után jó hazatérni... 😊 Iszonyat tetszik a hajókázás. Sajnos csak 4 rekeszes a hajó, többre számítottam a szekér lehetőségei után, de talán így van jól.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.23. 16:56:34
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Kész a kisebb hajó. Hajókáztam egyet a közelben, hát isteni. Hát ha nálam a Subnautcia a világ legjobb játéka, akkor ennyi játék után azt kell mondjam a Valheim ott van a második helyen. Gigabájt/tartalom versenyben szerintem lenyomott mindenkit. Jól emlékszem, ez egy 1 gigabájtos játék? 😄
Így kell bzmeg tartalmat rakni egy játékba. Hogy amikor úgy 20 óra játék után csinálok egy asztalt meg egy széket, akkor az az élmény, hogy leülök enni egy asztalhoz, az katarzist okozzon. Ja ráadásul úgy, hogy főztem hozzá recept alapján! 😄
Mer mit hagytak ki a Subnauticából amit ide beleraktak? Na mit? Ezért könyörögtem náluk. Hogy a kicseszett reaper az ne csak úgy csobogjon a távolban, hanem veszélyeztessen random módon. Ne csak megépítsem a bázist, hanem az random mód támadva is legyen. Hogy amikor utazom csak úgy bármerre, akkor állandó legyen a veszélyérzet. Jé, egy fejlesztői csapat, ami meg belerakta. És akkor ráadásul az összes minijátékra figyelnek. Hogy hogyan kell hajózni, az nem olyan faék egyszerű, mint a Witcher 3-ban. Hogyan kell egy taligával átverni magam egy szörnyekkel teli erdőn? Megcsinálták a Death Stranding élmény.t A szörnyek pedig random mód teremnek, nem úgy hogy egy helyben csoszognak. Oszkárdíjat ennek a bandának! Legjobb film, independent kategóriában! 😄
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.23. 15:25:03
Eddig direkt kerültem az minimap infón az "óceánt", úgy vitorláztam hogy "fekete erdő" vagy "mező" legyen a víz elnevezése is.
Ez a fa nincs a fekete erdőben csak a kellemes ligetes zölderdőben.
És a nyírfára még egy rakat recept fog előjönni, győzzed kitermelni.
Ha készítesz bronz szöget akkor megjelenik a tervrajza. Workbench kell a hajó építéséhez, szóval érdemes a part közelépbe egy workbenchet felhúzni ideiglenesen.
A hajót érdemes szétverni fejszével ha nem használod különben az arra járók szétverik vagy a hullámzás elviszi. Én egy ládában tárolom a part közelében az alkatrészeit.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Ja, a jobb hajónak mi az alapfeltétele? Ahogy nézem az extra alkatrész a bronz szög. Olyat már tudok csinálni, de nem jelenik meg a craftolható lehetőségek közt a hajó.
szívás ha elkezd esni az eső, én ha messze bányászok olyan tiltott jelkép alakban rakom le a tüzeket fedéllel és mindegyik tűz egy irányból van fallal szélvédve
elintéztem a három trollt de az egyik a part mentén mással is küzdött, a hullája mellett belek és vérzacskók is voltak, és most láttam kiírva hogy MOCSÁR
nem mentem beljebb megnézni miféle népekből estek ki, elég nekem most a hajó, portál, meg top upgrade-ekhez gyűjtés és közeli bázisépítés az ősöreg elleni harchoz
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.23. 07:38:08
a hajó irányához képest mutatja a térkép alatt
van mér gyorsabb hajóm, tényleg szuper, bár a szél ha nyugatnak megyek nyugatról fúj, ha délnek fordulok azonnal ő is
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.23. 07:38:48
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.22. 20:22:12
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.22. 19:13:12
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Ja, szakmai kérdés: térképen mi a tököm az a fehér nyíl? Először a következő boss irányának hittem, de nem hiszem. Aztán a szélnek, de az biztos nem.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.22. 14:04:56
a csontváz barlangokat érti, a sötét erdőben Ionvard
nem összekeverendő a mocsárral
igen a mocsárban vannak ilyen piros tűz kürtők azok körül megjelenik pár szúrtfatty
ki kell ütni csákánnyal a helyét és megjelenéskor a vízbe megjelenve meghalnak
én kettő között szoktam kapával egy jó utat képezni majd középre a teleport kis házikóval
és lehet szenet is farmolni (5 percenként)
túl közel nem érdemes építeni mert a munkasztal blokkolja a megjelenést (talán az épület elemek is, abban nem vagyok biztos)
este meg kiugrom néha oda láncért is 😊
megjelenés=spawn
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.04.21. 13:41:59
https://www.twitch.tv/infrath
Az a kriptákban van.
De amelyik ELŐTT vannak csontvázdarabok az trollbarlang. Szűk helyen kell ügyesség a megöléséhez ha gyenge az íjászatod.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.21. 12:34:40
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.21. 11:37:50
Jut eszembe a smelterhez szükséges piros alapanyag az valami lényben is benne van, ha jól olvastam. Ilyen tűzelementál-szerű izénak fantáziálom. Rohadtul nem találom a kriptákat, szóval lehet azt a lényt kellene megtalálni valamerre.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.21. 11:15:31
Nem vadászatra készültem, megostromoltak, tőrbecsaltak... 😊))
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.21. 10:56:54
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Pont az új szép hajót akartam letenni mikor jött az első. Hát nagyon hiányoztál, mondom, jött pár törpe is.
A ház mellett a bikatörőt nem használhattam, elkezdtem őket becsalni az az erdőbe a háztól messzebb, a trollt félig leszedtem közben. De ebben a pillanatban suhint el mellettem egy szikla mögül egy másik a fatörzsével, bukdácsolok tovább, a törpéket kicsináltam de közben elfogyott a stamina. A sérült trollt lövöm hogy legalább az essen el, mire mögülem a harmadik csak fél méterrel véti el a fejemet, Ő kétcsillagos szürketroll. De mivel alig van staminám és előre nem mehetek a másik kettő miatt, csak pár lépest tehetek oldalra és a troll őrmester másodjára nem hibáz.
És a három troll őgyeleg még kicsit a sírom körül mielőtt tölteni kezd a progi.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.21. 08:43:51
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.21. 08:19:35
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Ha meghaltál és messze van a cuccod az a legrosszabb
én sokszor türelmetlenül rohantam vissza de nulla staminával és 25 HP-val volt hogy rossz ötlet volt és rettenetesen frusztráló...
de jelet mindenképp tegyél a térképre ahol a cuccod van, mert ha még egyszer meghalsz a progi már azt a helyet mutatja, nem azt ahol a cuccod hagytad
szóval jelet a térképre és egyél valamit, esetleg egy kőfejsze vagy bunkósbot hogy legalább a gyíkok ne rágják le a segged
és a staminát nem érdemes leszívni rohanás közben, mert pont akkor fog hiányozni mikor menekülnél vagy ütnél
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.20. 09:13:40
De a hajózást nem ölték meg (sőt, ez is igen hangulatosra sikerült) és szükséged is lesz rá, lesz ott majd jobb mint a tutaj...
Aki már eljutott a játék vége felé, az biztosan járt is már másik szigeten...
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.04.20. 08:30:00
Ami kihívás, hogy elindultam körbe a szigeten. Középen van a hegység ugye, tehát azt kerülöm a hideg miatt. A sziget bázisomhoz képesti másik pontján építettem egy sufnit, majd úgy döntöttm átszaladok a hegyen keresztbe. Megtámadtak a farkasok, megöltek. Meztelen seggel ébredtem a sufniban, távl a bázistól, nulla felszereléssel. 😄 Ahhoz hogy be tudjam gyűjteni a felszerelést, nem mehetek oda meztelenül, fegyver nélkül. Úgyhogy új túlélőjáték kezdődik elölről, ezúttal a sziget másik oldalán. 😊
Köszi a tippeket srácok!
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.20. 08:10:13
új bázisom: a második boss megidézéséhez közel
de nincs kovakövem, vaddisznóbőröm és nyírfám
a tutajom meg elveszett, ellenszélben jöttem és egyszerűen nem mozdult, végül kiúsztam az utolsó száz métert
és ezen a szigeten kilométerekre minden irányba fekete erdő, se vaddisznó, se fehér fa, se kovakő
kedves de hozzám képest is amatőr barátom mondta, a a saját mapján egy troll szétverte a házát, az ágyát mindenét, sok kilométerre a kezdőponttól
zsoldosnak álltam, átmentem a fegyvereimmel
nos.... ez valami nagyon hollywood volt
fekete erdő közepén egy széles gyönyörű zöld mező, annak közepén egy majorság meg egy troll és a troll rampage-osat játszik, dühödten gyufát csinál az egész bázisból
hihetetlen látvány volt
megöltem a trollt meg leromboltam a környéken néhány szürketörp spawning pontot, legyen nyugodtabb társamnak itt az újraépítkezés
bérem gyanánt fogtam a barátom kovakő- és vaddisznóbőr készletét
meg mivel egy kicsi mező ez a fekete erdőben, kivágtam 50 hasáb nyírfát
de a barátom nem tudott javítógombbal újra építeni a romokból
én viszont visszajőve a saját világomba tudok építeni portált, új és jobb hajót, zsámolyt, valami új munkaasztal fejlesztést meg védőkövet
a portál meg a hajó pont kijön az 50 nyírfából ha jól emlékszem
és ha jól gondolom ha csinálok ide egy portált és a hajóval visszamegyek az anyakontinensre és ott meg a párját, akkor tudok csillagkapuzni a két kontinens között ?
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.20. 06:45:53
2. Új bázisnál én elbontottam az egyiket és darabjaiból építettem a másikat.
Nem veszik el a cucc ha nem gurul le egy lejtőn, akkor nem tudod felvenni ha tele az inventoryd.
Amit elbontasz abból mindent visszakapsz
Ha rombolja az eső az épületed azt ingyen javíthatod, egyébként meg nem kell túlagyalni a házat, menet közben bővítheted.
A második bosst is tüzes nyílvesszőkkel öltem le, mivel fa az alapja a bossnak ezért a tűz extra sebzése jól jön ki. Érdemes az oltárához minibázist csinálni portállal. Ha megölne akkor is gyorsan visszajuss.
Érdemes mindig egy üres portált tartani amit akkor használhatsz, ha messzire hajózol és gyorsan haza akarsz jutni, persze vinned kell magaddal portál alapanyagot.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.19. 16:47:30
de igen jól gondolod, de kell az égető is nem hiszem hogy 200 húst elfogsz csak emiatt égetni.. érdemes lenne még 5 ilyet szerezned
esetleg még 5 öt (ha jól emlékszem a mennyiségre) 2 portál és egy odin, hogy halld mikor ütik a falat esetleg
én szeretem meg jól is néz ki, de rád van bízva.
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2021.04.19. 16:37:44
https://www.twitch.tv/infrath
Javíts ki ha tévednék.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.19. 16:22:55
Kardot meg buzogányt nem csináltam, az atgeir meg nem tűnik hasznosnak ahhoz képest hogy kétkezes,
A bronzruha és a bronzfejsze viszont úgy látom tényleg jó és bronzpajzs is hangos mikor védekezik. A bronzcsákány meg gyorsan aprítja az ércet.
A bronznyíl kényszermegoldás lesz a tűzes nyílhoz képest, az összes sebzésük egyforma, nem tudom a tűz jobb e vagy rosszabb mint a sima szúró.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2021.04.19. 06:44:14