Starfield
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha valaki úgy kezeli a játékot, ahogy kell és nem Skyrimet vár tőle, az simán kap 40-50 óra eredeti játékmenetet, ami nem rossz arány ma egy AAA játéknál szerintem.
A SS eladási adatainál azt azért vegyük figyelembe, hogy 1. akik az early access miatt megvették a SF deluxe izét előre, azok eleve megkapták ingyen (ők az eladási számokban nem lesznek benne), 2. pont ezért egy eléggé megúszós, gyenge DLC lett belőle.
Én most lefogadom bármire, hogy a TES6 előrendelései és eladási adatai rá fognak verni a SF-re is simán. Sőt, a PS5-ös megjelenés is óriási bevételeket fog hozni a Bethesdának ismét.
Ez így van, de az oka a Skyrim sikere, nem a SF minősége. Hogy a Beth következő játéka hogy fog fogyni a SF és a FO76 után a már megint egy más kérdés. (Már a Shattered Space-ből is alig adtak el, Steam-en is full negatív az értékelése, stb)
[merlinw.org]
Ettol fuggetlenul en is hiszem, hogy jon egy nagyobb kieg az alapjatek 2.0-s rebootjaval egyutt (regi bevett Bethesda szokas, basegame patch mindenki megkapja + vele a dlc kontent, ami fizetos), ami veglegesiti a jatekot, de kozben azert van egy 5-10% esely arra is, hogy nem. Lottek mar le megjelenes elott allo 10M+ dollarert fejlesztett projektet is a premier elott par hettel.Jobb lenne, ha többet tennének az emberekért, mint például ez az oldal, ahol hasznos információkat találnak a különböző online játékokról, nagyon klassz és hasznos.
És aztán lesznek modokkal ellátott kiadások, így ugyanazt a játékot egyszer vagy kétszer is eladhatják az embereknek, ahogy a Skyrim és most a Fallout tették.
Az azért nem tartható szerintem, hogy évtizedeket dolgoznak egy játékon. Az AI pont arra lenne jó, hogy a mechanikus és gondolkodást nem igénylő "szalagmunka" részét a fejlesztésnek átvállalja és meggyorsítsa. Ezzel éveket lehet szerintem faragni majd.
AI-val kapcsolatban pont tegnap olvastam egy vicces cikket a PCG-n (szerintem a magyar sajtoba is eler), hogy az uj kinai jatek (Winds akarmi) npc-jeit chatbot AI vezerli es beadta neki az egyik reddit juzer, hogy tole terhes es fizessen gyerektartast. Zsenialis :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.11.17. 11:52:13
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
A stafield minden sírás-rívás ellenére az egyik legjobban fogyó bethesda játék volt a megjelenése óta eltelt évben. Ráadásul úgy, hogy ps-re csak most jön majd még. A bethesda meg franchise-ként számít a starfieldre, nem fogja elengedni a játékot. A második rész is ki fog jönni, mondjuk mi már lehet nem érjük meg, ilyen ütemben, ahogy csinálják ma a játékokat, de ki fog jönni.
Ha egy dolog lesz az AI-ból a játékfejlesztés során, akkor azt remélem, hogy meggyorsítja legalább a mechanikus, favágó munkát a fejlesztésben az automatizálással és nem kell 10 éveket várni egy-egy játékra csak mondjuk 3-4 évet, mint régen. Jó lenne.
Ettol fuggetlenul en is hiszem, hogy jon egy nagyobb kieg az alapjatek 2.0-s rebootjaval egyutt (regi bevett Bethesda szokas, basegame patch mindenki megkapja + vele a dlc kontent, ami fizetos), ami veglegesiti a jatekot, de kozben azert van egy 5-10% esely arra is, hogy nem. Lottek mar le megjelenes elott allo 10M+ dollarert fejlesztett projektet is a premier elott par hettel.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.11.17. 10:26:51
A Starfield kap meg egy nagyobb 2.0-as rebootot a PS megjelenesre, ami mar kesz van, csak technikailag az utolso simitasokat vegzik, aztan nemi patch es fix, es ennyi, maradnak a creation tartalmak, mint "official" cuccok a userek modjai mellett.
2014. megjelent PC-re és Macra, themepark, egymastol elzart teruletek, veteran rendszer, stb. - semmi koze nem volt a TES vilagahoz, annak hagyomanyaihoz.
2015. megjelenik konzolra (ps, xb), open world lesz a jatek, nincs tovabb korlatozas, nincs Veteran rendszer, helyette megkapjuk a TES vilagabol ismert (majdnem) teljes szabadsagot vagy azt nyujto megoldasokat.
Kvazi az ESO gyors rebootjat a konzolos megjelenesre idozitettek. Siman el tudom kepzelni azt, hogy a Starfield 2.0 is a PS5 release-zel egyutt erkezik.
Vagy, kiderul, hogy mar regen csak 4-5 ember dolgozik a projekten, nemi mtx transmog miatt es csokolom, ennyi volt a jatek.
Egyik megoldason sem lennek meglepve :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.06.10. 13:02:20
Ja, háromhavi, nem egyhavi, de az is neccesen jön csak be, de ugye az "annual expansion"-ből se lett semmi sem. Június közepe van, legközelebb gamescom lesz és egyelőre bejelentve sincs semmi sem, nemhogy megjelenve. Persze, lehet hogy ps5-ös megjelenéssel együtt shadowdroppolják az új kieget, de én ezt nem hiszem. Mi lesz benne egyáltalán? Miről szól? SS-t bő egy évvel a megjelenés előtt promozták már. Ebből hogyan lesz idén megjelenés így?
Erre irtam, hogy haromhavonta igertek patcheket/updateket, hanem havi szinten.
Amig Hines volt a kiado feje, addig bevett szokas volt naluk, hogy bejelentik majd tessek, ra par nappal mar meg is jelenik egy-egy jatek, dlc, stb. - kiveve a lassan 10 eve (tulzas persze) bejelentett TES VI. De, legutobb lasd az TESIVR-t, ott megint ezt csinaltak, igaz ott kiszivargott elore a cuccos.
Szerintem most a ps5 releaserol nem akarjak elvonni a figyelmet, ahogy megvan a pontos datum, beindul a gepezet es megjon vele a Starborn is, akar dlc, akar reboot, akar barmi is legyen az, amiert levedettek anno a Shattered Spaceszel egyutt.
PS5 megjelenes utan nem fogjak elengedni a jatekot azonnal, szerintem minimum 1-2 nagyobb dlc/kieg meg lesz, aztan kuka.
A reboot patch-csel en megvarnam a PS5-os releaset a helyukben, es akkor dobnam be, kvazi a legjobb idoben az ujrakezdeshez. Aztan ennyi.
Durván félre van az a cég menedzselve.
gta6 ha kijön,azt mindenki megveszi,más játék rovására is,mert jobb. és ez meglátszik a más játékok bevételein :P
Szóval gta6 megjelenés +-pár hónapra időzíteni bármilyen kiadást is,az kb financiális zsákutca :P
hátha egyszer leesik nekik(összes játékfejlesztő) hogy megéri jót gyártani :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.06.09. 10:10:19
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Közben az ESO macskát, a FO76 meg pecabotot kap, aztán kb ennyi volt a Bethesda. Meg egy dlc az indiana joneshoz. Ezek egyikét sem a Bethesda csinálja, szóval fogalmam sincs, hogy ők épp mit fejlesztenek, de elengedni a Starfieldet ennyire az életciklus elején az nem jó jel.
Azért ez szégyenletes, hogy egy 12400F ami eléggé friss középkategória volt még egy éve is, fullHD-ban nem bír elvinni egy mai játékot.
Minden mással gond nélkül játszom FHD-n ultra grafon, még a Stalker 2 is simán megy majdnem maxon 60FPS-el Natívban.
Battletag: coolpet#2467
Szemmel látható, hogy melyikek azok a játékok, amiket visszafog a 6 mag, hiába van egy 6900xt ultija mellé.
Mondjuk egy 7800x3D procival. Szerintem a starfieldnél számít a magok száma vagy threadsek száma vagy valami. Mintha láttam volna egy ilyen videot a neten, talán digital foundrytól vagy másoktól.
A 3060 lesz a "kevés", de azon is 70-75fps-el kellene futnia. Starfield egyébként egy optimalizálatlan fércmunka, így csak emiatt ne váltson senki GPU-t..
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2025.03.13. 13:40:44
[merlinw.org]
FHD-n alig volt meg a 60fps közepes grafon, néha meg a 40 se.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.03.10. 12:01:34
Itt szépen össze vannak szedve a patchek, és tartalmaik. Tavaly november óta semmi update.
Bugokból se volt sok.
Igazából az elmúlt évben egy béna kieg jött ki csak, eléggé harmatos a felhozatal. Akinek nem jött be a játék eddig sem, annak most se fog.
Eltelt már egy év kb, mennyit faragtak azóta a játékon?
Teljesítményoptimalizáció jobb lett?
Azt hiszem, hogy ezt kihagyom. Pedig rengeteg időt töltöttem el az alapjátékkal.
Azért voltam türelmes a bénaságokkal, mert ha 10 éves játék lenne jónak számítana, és én szoktam játszani régi játékokkal is, de ez már nem fér bele.
Lehet, hogy egyszer meggondolom magam, mondjuk ha ráraknak-90%-os akciót, akkor csak a benne töltött idő mehet kárba.
Nekem úgy tűnik, hogy az egyik dev ott nagyon szerelmes lett a Va'ruun izékbe és akart egy szerelmeslevelet írni az egész csapatnak. Ez lett a játék. Ezért az alacsony pontok. Mert egy nagyon specifikus rétegnek készült és akinek ez unalmas, annak a dlc is unalmas lesz. Teljes árat nem ér meg, azt most legszögezem. 6-7/10 kb.
Egy másik népszerű koncepció (amit én is osztok), hogy ez a dlc ugye benne volt a deluxe kiadás árában, amit a keménymag amúgy is már előre megvett. Akkor meg minek törni magukat, ha már el lett adva előtte az egész.
Az új cuccok viszont érdekelnek. Van valami említésre méltó? Mondjuk nem tudom van-e értelme az infector-nál erősebb fegyvert belerakni. Valami menő űrruha viszont nem ártana.
Új csapattársat nem kapsz, de vannak új fegyverek, ruhák, űrruhák, van új kontent. De a lényeg leginkább a küldetésvonal meg a rakás mellékküldetés, amit kapsz.
Bugot egyáltalán nem tapasztaltam benne. Ezen a téren nincs baj.
Nem ez menti meg starfieldet, de szerintem jól sikerült a dlc.
Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.06.11. 09:26:35
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.06.05. 14:46:53