Star Wars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
"hogy amikor a SW-ban a Jedik mentek valahova"

Azt se felejtsd el, hogy 1000 különböző ember írt könyveket, forgatókönyvet stb. Egyrészt nehéz konzisztensnek lenni, másrészt az SW még mindig egy mese, sokszor kiskapuzni kell a lore-ban, hogy élvezhető maradjon a sztori. Ez alapján a válasz igen, azon az 1%-on mozognak :)

[merlinw.org]

SzirmosSzisza
Jedi-ből elvileg volt körülbelül 30k mikor végük lett. Most képzeld el, hogy az egy magyarországnyi város, egy országon belül, egy bolygón és az SW univerzumban van rengeteg bolygó. Simán benne van, hogy nem tudják mi az. Pont a 2. részben volt is erre utalás, hogy Mando marhára nem tudta mi az a force, de úgy köszönt az X-wing pilótáknak.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

repvez
Persze nem is ez a fő problémám vele, hogy nem ismeri a jediket. csak megemlitettem, mert akár hallhatott volna másoktol is , attól, hogy ö maga nem találkozott .
A 4. pontra meg csak anynit, hogy amikor a SW-ban a Jedik mentek valahova a halaxisba mindenki egybol tudta, hogy kik azok, Ezekszerint, ök mindig csak azon az 1%on mozogtak?
MerlinW
1. Mikor Mando született már lassan 30 éve "inaktívak" voltak a jedik (a sorozat 9 évvel a new hope után játszódik, 5 évvel a jedi visszatér, 28 évvel a 66-os parancs után).
2. Death Watch egy kis csoport, akiknek esküdt ellenségei voltak a jedik, így a klónháborúk után nem igen volt beszédtéma.
3. Mando beszervezője hamar eltűnt az életéből, nem igazán kapott törileckéket :)
4. A galaxis hatalmas, több ezer fajjal, sok trillió lakossal. Mikor a jedik teljes létszámmal rendelkeztek, akkor sem tudott róluk a világ 99%-a. Ez kb olyan, hogy a földön, az adott korban kutya sem tudott a ninjákról japán 1%-on kívül. Vagy fekete szakállról, stb. Ha hallott is róluk valaki, max legenda szinten.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.07. 15:14:02

[merlinw.org]

repvez
Mindegy, nekem akkor is lapos a történet. Egy helyben topog, 10 rész alatt még mindig ugyan ott tart mint ahol az első részben.
Keres valakit és közben vele van a béby yoda. semmi fejlemény az összképet tekintve semmi elképzelés, hogy hova futhat ki a történet.
Pár kritikában is olvastam, hogy az is elég furcsa, hogy Mando nem hallott a Jedikról miközben az egész klone hadsereget ők vezették mig át nem álltak.
Meg az első évad végén megjelent a faszi kezében egy kard amiről eddig szó sem volt a sima SW filmekben, csak az tudhatta aki animáciot vagy könyvet olvasta.

Szóval vannak benne dolgok amiket nem nagyon értek .

Egyelőre azt érzem, mintha 10 valaki csinált volna 10 különálló fanmoviet , de senki nem beszélt volna a másikkal, hogy mi legyen a fő történet szál.
Jujj, tényleg, erre abban a percben nem is gondoltam, pedig egyértelmü. :)

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

ximix
nincs ebben semmi különös, IRL is a bányák és katonai bázisok közelében épült városok általában ki szoktak halni, vagy drasztikusan lecsökken a népességük ha megszűnik az ok amiért oda költöztek az emberek.

party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo

MerlinW
Ez egy epizódikus sorozat (mint pl. a magnum, vagy a csillagkapú), aminek van egy halvány íve, amit majd később talán meglátunk. Mondjuk miután ismerjük a világ jövőjét ezért a történet kb ott fog befejeződni, hogy meghal a hősünk :)

Ahogy alattam is írták "Mando" kb teljes előéletét megismertük az előző évad végén. Igen, más ez a sorozat, mint a többi SW, ezért szeretjük. Végre nem csak gyerekeknek készült.

Egyébként mikor néztem az S2E1-et, azon gondolkodtam, hogy ha JJ Abrams SW rajongónak tartja magát, akkor Jon Favreau micsoda? :) Irgalmatlan mennyiségű csak hc rajongók által ismert apróság, lore van a sorozatban. Jon és/vagy a csapata végigment kb az összes SW médiumon (könyvek, játékok, képregények, wookiepedia, stb).
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.05. 21:27:04

[merlinw.org]

MerlinW
Mos Pelgo egy bányásztelepülés volt (ahol asszem a dust viper gang is tanyázott), amit szétszedtek a sand raider-ek. Eredetileg sem volt túl nagy, ennyi maradt belőle. De szerintem mindezt elmondták az epizód elején a Mos Eisley hangárban.

Ez az epizód egyébként az MMO SW:TOR lore-ján alapult.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.05. 21:16:08

[merlinw.org]

Tikal
Mivel azt mondtad láttad az eddigi részeket, akkor gondolom feltűnt hogy volt olyan rész ami még 30 perc se volt.

Ja hogy te azt vártad hogy majd mindent elmondanak egy epizodban, aztán meg majd malmozunk?

"Arról nem is beszélve, hogy ez a helyszin elvileg egy város volt, na nekem a város nem egy utca 6 házbol és 10 emberből."
Ja, pont mint a klasszikus western-ekben, mert mintha azt probálták volna utánozni? ;)

"Szóval eltelt 9 rész és semmit nem tudtunk meg sem a mandóról, "
Semmit? Tényleg? Akkor az első évadot még sem láttad?
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2020.11.05. 19:31:31

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

repvez
hát 52 perces volt ez az epizód, szóval majdnem egy orás, úgyhogy akár kellő idő állt volna rendelkezésre , hogy kibontakoztassanak valami történetet, de ehelyett néha csak a tájat vagy a szereplöket mutatták ahogy a messzeségbe bámulnak,
Meg nem az epizodikusságával van bajom,mert az még nem lenne gond, mert akkor az azt jelenti, hogy nem kell minden részt megnézni ahhoz, hogy azért képbe legyél, hogy ki kivel van.
De az már jobban zavar amit, mondtam, hogy ebben az egy órás részekben szinte semmit nem halad előre a fő történet ha van olyan és nem tudunk meg semmit sem, egyedül ami történik az az egyetlen mellékküldetés ami abban a részben van, de az is csak felületesen, mert a epizód címe a marshall volt, tehát gondolná az ember, hogy megtudunk valamit róla, hogy ki p és hogyan befolyásolja a történeteket.
Ehelyett kb 10 percbe lezavarja , hogy hogyan került marshallnak.
DE semmi továbbit nem tudott meg, hogy hol lehetnek még mandok, az előző évadből senki nem üldözi stb,

Arról nem is beszélve, hogy ez a helyszin elvileg egy város volt, na nekem a város nem egy utca 6 házbol és 10 emberből. A CGI elbirta volna, hogy egy átrepüléssel mutatnak egy nagyobb várost és utána mondják, hogy a faszi akit keres ezen a kis telepre ment bőven belefért volna ez.

Szóval eltelt 9 rész és semmit nem tudtunk meg sem a mandóról, hogy mit miért csinál és a kis yoda is csak azért van benne, hogy nézettséget generáljon, mert sok vizet nem zavar.
Tikal
epizodikus igen, és nem egy órás részek vannak, szóval persze hogy más sorozatok többet tudnak pakolni egy részbe ha azok 1 órásak :)
Mondjuk én nem érzem hogy csak gyűlnének a kérdések, meg az új szereplők... csak annyira mint más hasonló felépítésű sorozatokban, ahol van főszál, de azért minden rész egy külön kis sztori.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

SzirmosSzisza
Szerintem pont azért szép, mert úgy is bőven lehet élvezni, hogy nem tudod, hogy kik ezek az emberek, ha meg olvastad a könyveket akkor csak ráadás az egész. (mondjuk azt én is utólag raktam össze, hogy ez a marshal ugyanaz volt aki néha benne volt az Aftermathban pár oldalig)

Igazából én pl annyira csípem az egész SW univerzumut, hogy simán elnéznék egy 1 órás természetfilmet is benne :D szóval nekem már csak a világépítés miatt is bejön.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

repvez
eddig megnézem minden részét, de nem igazán értem, hogy mit is akarnak belőle kihozni. minden érsz csak arról szol, hogy elmegy valahova találkozik valakivel ott cserébe el kell végeznie egy feladatot aztán tovább áll. De a következő rész már egy teljesen új felállást utat egy újabb a történet- már ha van olyan - szempontjából lényegtelen mellékküldi megoldással.

Más sorozatok a közel 1 orás részekben annyi történést bele tudnak tenni és még minden rész kapcsolódik is egymáshoz ,de itt valahogy ezt nem érzem. minden egyes résszel csak gyulnek a kérdések egy egy felbukkanó uj szereplő miatt, de válaszok nem igen jönnek. Főleg aki nem olvasott és látott minden SW könyvet animációt pluszba az még felét sem érti , hogy ki kicsoda vagy miért olyan nagy dolog .
A látvány a hangok jók, de a történet az nagyon lapos vagy semmilyen
MerlinW
Sose tudjuk meg :D

[merlinw.org]

Szabi
lehet hogy kiköpte, vagy a krayt miután megette a sarlacc-ot.. :D

#4912 csúnya lenne ha csak egy random klón lenne :DDD

"Nulla tenaci invia est via"

MerlinW
Igen, valamint az utolsó képkockán a sötét arc a bottal maga Bobba
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.03. 20:36:27

[merlinw.org]

Az utolsó snittet is láttad? Ugyanúgy csinálta, ahogy Mando a krayttal.

Megnéztem a Mandalorian 2. évad 1. részét, egy kérdés:
ez Bobba Fett páncélja? hogy a tökömbe szedték ki a Javák a Sarrlacc-ból?

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

ximix
//www.youtube.com/embed/fkMIALVOJzs
Még mindig remek kisfilm!
RatBaG
//www.youtube.com/embed/PN_CP4SuoTU

Per Aspera Ad Inferi.

ximix

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

#saveSTO #bringbackoldUItoSWTOR #GoogleMondjonLe

Csináltam egy keresztrejtvényt a legnagyobb fanoknak. Hajrá:)
Szabi
//www.youtube.com/embed/w0eRkhR1z6A

"Nulla tenaci invia est via"

ximix
<#hehe>

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

SzirmosSzisza
Nekem a bad batch se jött be annyira, hogy őszinte legyek. Az utolsó szálból is jobban bejött az első 2 rész, bár valszeg csak a csatajelenetek miatt.

Master91
Nincs szó a clone warsról.

Nekem nagyon is tetszett ez az évad, és nagyon sajnálom hogy vége.
(a 2 csajjal törétnő pár rész gyenge volt, de megbocsáltható)

TBTPumpa
"The Force will be with you, always. Bring home Star Wars: The Rise of Skywalker only on Digital 3/17 & Blu-ray 3/31!"

//www.youtube.com/embed/fANbTlOQHt4

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

ximix
Darth Vader hobbija ezek szerint a . . . :)
ximix

ximix
Ilya Dyadyura Artstation link

De, csak a 6ik részben maradandó agy károsodást szenvedett, mikor felrobbant a halálcsillaggal, így nem emlékezett rá. Nyilván ennek köszönhető az is, hogy fogyatékos módjára pontról-pontra elmondja Reynek, hogy mik a szándékai vele <#idiota>
Sippie
mondjuk Palpatine nem tanulta meg, hogy az árammal nemjó fénykard ellen menni?
Nyugi, ha minden igaz lesz 3+ órás rendezői változat <#hehe>
MerlinW
Van jó is a dologban. Elkezdtem értékelni az előzmény trilógiát :)

[merlinw.org]

"C3PO áldozata" ehh még ez az áldozat is kukázva lett a végén mert hát miért is ne r2d2-nak épp volt sutyiba elmentve c3po egyik korábbi játékmentése, így a csodabogárnak nem kellet előröl kezdenie az egész karaktergenerálást

MerlinW
Megnéztem a Skywalker korát. Minden percét imádtam. A tökéletes színészi játékot, a kreativitást,
a légkörben csendesen pihenő halálcsillagrombolón való futkározást, a felbukkanó kopogó szellemeket,
a JJ kisebbik adoptált lánya által végzett vágást, a vak felesége fényképezését, a 15 másodperces, random lekevert muzsikákat,
a szívet melengető Szezám utcát megszégyenítő örömtáncot a végén, és természetesen a főgonoszt, Thor-t.
Ne menjünk el a mély párbeszédek, felvett nevek és magas ívű történetmesélés mellett se. C3PO áldozata,
a sivatagi közös űrhajóreptettés, szellemes x-wing reptetés és repülő rakétázós rohamoszagosok. Mesteri. Ja és a csók! Már alig vártam.

Mondjuk a végén mikor B feléleszti R-t, majd belehal, azt hittem ott fogok ülni még 1 órát amig az a kettő meg nem unja egymás keltegetését.
Most már azt is tudjuk, hogy két fénykard jobban vezeti az áramot mint egy.

Jó volt a paródia, ügyes ez a David Lynch. Mikor jön az Ep9?

[merlinw.org]

TBTPumpa
lol
//www.youtube.com/embed/JB9iMwX4cSw

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Tikal
Nekem csak kyber kristályom van, szólj ha kell, megbeszéljük

ximix
//www.youtube.com/embed/2BmhHyyzh9o
Lényegében ez az egy SW topik van, úgyhogy ide írom, bár nem tudom mennyi esély van arra, hogy valakinek lesz, de sose lehet tudni.

Megvételre keresem a következő alkatrészeket, magas árat fizetek: