Paintball

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsófy
Köszi a választ😊! Az ujjaimra vigyázok, kitudja, mire kellenek még😛😄

\"A nevetés olyan seprű, amivel lesöpörjük a szív pókhálóit.\" (Mort Walker)

Hát szerintem egész reális. 500db-t lõttünk el kb. 2 óra alatt. Persze ez attól is függ hogy mennyire tudsz vigyázni az ujjadra... 😊
Zsófy
Sziasztok!
Látom eléggé pang a fórum de megkérdezném: mennyi lõszert szoktatok kilõni egy játék során? Bátyám azt mondta, olyan 1000db körül... de sztem az rohadt sok...

\"A nevetés olyan seprű, amivel lesöpörjük a szív pókhálóit.\" (Mort Walker)

Sziasztok!
Eddig igazából csak 1x paintballoztam és nagyon megtetszett. Nemsokára gyakori paintballozást tervezek és egy kis pénzhez jutok, szóval körülnéztem 1 marker után. Szerintetek ez megéri: http://sebaraya.com/product_info.php?cPath=17&products_id=35
Nekem elsõ utánanézésre nagyon megtetszett. A kérdés, hogy kezdõ paintballosnak ajánlanátok-e?
Tiszta jó, hogy az oldal fele tele volt reklámmal.

REAL MADRID

Na okés mostmár vágom, köszi a felvilágosítást!
na akkor igen heggeszto palackrol toltik utan mindenhol, de ahhoz kell egy atfejto, az 10rugo korul van, pb boltokban tudnak szerezni
Én egy szóval sem mondtam hogy van palackom 😊, mondtam még amatõr vok , csak tájékozódom hogy mi a helyzet!Meg tudni akartam hogy hogy tudom újratölteni a palackokat, és hogy milyen lenne a jobb ha veszek!Az lenne a jó ha itthon újratudnám tölteni a palackot egy nagy palackból, azért kérdeztem hogy a hegesztõs co palackból lehet-e tölteni, mert havernak van és akkor abból tudnám tölteni nemkéne elrohangálni 20 km-re a legközelebbi pályáig ahol esetleg megtöltenék nekem!Persze érthetõ volt és köszi szépen!
istenem zolika talald mar ki milyen palackod van😄 levegos vagy co? nem mindegy mert mint mondtam a CO palackba NEM szabad suritett levegot tenni mert nem birja a nyomast es szejjel megy es az nem jo ha meletted robann fel, a pb balackoknak mar a levegoseknek kell kb 3500-4500PSI nyomas, ez cirka 280+ atmoszferanak fele meg(atmoszfera=bar) tehat egy mezei 20 rugos kompresszorral ami tud 30 bart nem fogod feltolteni, neked egy kb 400ezres regulatoros kompresszor kell ami tud 400bar koruli nyomast elo allitani( a regulator az nyomas szabalyzo) ez azert kell mert egy 4000psi-re hitelesiett kevlar palackot nem tudsz 4500psi-vel megnyomatni mert a palackokon van egy biztonsagi lapka, asszem vorosrezbol ami ha tul nagy neki a nyomas akkor kiszakad es tonkremegy a palack, ami meg mindig jobb mintha felrobanna es kinyirna a szilank, plussz ezeket a palackokat nyomasporbaztatni kell 4(asszem, de lehet hogy 3 vagy 5) evente

ertheto voltam?
Én sem nagyon értek hozzá, de a kompresszorralm lehet sûrített levegõt nyomni a palackab, van akkora nyomás?!
Gando
jaaa hát azt nem mondta hogy milyen palackja van 😄 én levegõre értettem (de azt kompiról is lehetséges) de inkább nem vitatkozok olyan témában amihez nemsokat értek 😄

Mentsd meg a Földet... az egyetlen bolygó ahol lehet SÖRT kapni!

altalaban a jatszohelyeken toltik nagypalackrol
És ha kifogy a co akkor honnan tom újratölteni?
suritett levego a legjobb, de ahhoz kelll egy jo suritet levegos palack 35ezer + egy jo fajta regulatorral az is van vagy 20 meg ahhoz mar olyan cucc is kell, egy tippmann 98hoz meg havi 1 jatekhoz full felesleges a levego, ahhoz jo a co is, az a leg olcsobb, mind a gaz mind a palack
Mostmár világos, köszi! Csak még azt akarom kérdezni hogy mi a frankóbb a palacka, Co2, sûrítet levegõ, vagy a nitro?
na ácsi, kezdjük elején, ugye a 3 fõ dolog amivel játszun az a CO, C. Air (suritett levegõ) meg a Nitrogén, namost Van CO palack AMIBE CSAK co mehet, meg van Levegõs palack amibe mehhet a levegõ meg a nitro meg co is(de mondjuk faszság co-t belerakni) CO palackba NEM ÉS NEM ÉS NEM szabad levegõt tölteni mert esetleg 80% az esélye felrobban és a szilánkok szépen kinyírnak😄 és igen a co palacskot nagy co palackrol toltjuk sima atfejtovel, semmi mas extra nem kell hozza, co-ra sosem toltunk ra, eloszor kiengedjuk a palackot, utanna pihentetjuk 2-3 percig hatha a szelep elfagyott, aztan ratekerjuk az atfejtot, ha tuszelepes akkor az atfejto kupakjat is ratekerjuk, ha on of szelepes akkor kupak nem kell csak nyissuk meg on off szelepet aztan mehet a moka, miutan tele a palack (nincs sziszeges) zepen lezarjuk a nagy palackot, majd lezarjuk a kicsit, nyomas mentesitjuk az atfejtot majd huzunk jatszani, nitro toltes ugyanez, altalaban 300baros nitro palackbol, suritett levego meg kompresszorral, vagy 300as buvar palackbol
Aki otthon van a paintball-ban, jelezzen már nekem legyen szíves, lenne pár kérdésem!
Köszi!
Te sem vagy nagyon otthon paintball témában?
Gando
fingom sincs 😄

Értem,de a CO2-val nem lesz jobb(nagyobb) a nyomás? Vagy az miért jobb, miért azt írják mindenhol hogy CO2 gáz van a palackban?
Gando
bersze csak megvelelõ "csatlakozó" kell

Kompresszorral is lehet tölteni a palackot?
Gando
hát ha van elég nyomás akkor valószínü de biztonságosabb kompresszorral 😄

Na frankó! Szóval az lenne a kérdésem hogy a markerekhez való palackokat, a hegesztéshez használatos Co2 palackról után lehet tölteni?
Gando
inkább azt írd le hogy mi a kérdés

Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni? Teljesen kezdõ vagyok paintball ügyben!
A párásodás megelõzhetõ a búvár boltokban kapható páragátlóval.
Belülrõl befújod a lencsét és hagyod megszáradni.

www.paintball-allstar.hu

Gando
mondjuk lehet megoldás a símaszk alá 😄 csak nyáron nem éppen kellemes

Gando
pfff... akkor egy ideig nem valósul meg 😄 hát ezt szoptam 😄

sztem a legjobban egy thermo lencsevel tudod ezt megoldani, de mondom probald meg azt h kitorlod a maszk szivacsat, letorlod a hajad az arcod mindened mikor bemesz hogy minel kevesebb izzadsag legyen rajtad mert vegulis az parolog el es az csapodik ki a maszkon, a cso amire gondolsz az a mamba 10rugo korul lehet kapni, valltamasz meg van millio fele 15-50 ezerig😄
Gando
nem forróra értettem hanem olyan kézmelegre bár fingomsincs hogy beválhate 😄

0Fritz0
Ezzel szerintem csak másodperceket nyersz (ha nyersz).
No mindegy, próbáld ki és majd meséld el, hogy milyen volt 40C-fokos lencsével játszani. 😄

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Gando
jóérzés okosnak látszani 😄 amig nem szólnak le ... 😄

Gando
Még most gondoltam arra, hogy melegen kéne tartani a lencsét vagy menet elõtt felmelegíteni, mert ha belegondolunk a pára az a hideg felületeken csapódik le, és a thermo lencse az kétrétegü tehát a 2 réteg közti levegõ jobban szigetel és tartja a hõt akkor megoldható lenne.

0Fritz0
A szuszpenzor lesz a te barátod. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Gando
amugy köszi, és lenne még1 kérdésem, az hogy a nemesebb szervem védelmében mit tudnék tenni? Mert az egyik multkori játékon körbelõtték de nem sokon volt hogy ne álljon meg a szivem 😄 gondoltam én összehajtogatott törölközõre meg hasonlókra. Aztán már csak egy mellényt,egy olyan csövet amivel megoldható hogy a mellényben hordjam a palackot( mert tippmanoknál, és nem csak azoknál szerintem nagyon rossz helyen van a palack, ami eléggé zavaró) és olcsóért egy válltámaszt, osztán mehetek amerre látok, és egyszer talán még egy saját marker is összejöhet...

0Fritz0
Próbálj nagy szélviharban játszani, más megoldás sajnos nincs. 😊

Gando
akkor nemigen úszom meg a párásodást mi? a futkosással meg nincs baj 😄

mert bevizeseddik a szivacs, es annak is van kiparolgasa, ez thermo lencsenel is gazos nap vegere, tippek, amikor kint vagy vedd le, papir torlovel torold ki a szivacsot tedd napra had szaradjon, masik meg az amikor sokaig vagy egy helyben es "beliheged" a maszkot, szal move move move😛
Gando
szevasztok
nem is tudtam hogy megint életre kellt a topik (igaz pár hónapja már de nem nagyon figyeltem)
lenne egy kérdésem: tekintve hogy nemsokára megyek majd játszani és az elõzõ játékom alatt iszonyúan bepárásodott a maszkom (saját) és nincs benne thermo lencse de nincs is pénzem rá, ezért szeretnélek titeket megkérni hogy légyszives adjatok tanácsokat a párásodás ellen. Igazábol az elsõ pár kör alatt még elviselhetõ de a nap végére már 2 perc alatt bepárásodik és olyan szinten hogy nem lehet átlátni rajta :S

Fritz: állat a videó, egy ilyen scenarion szívesen részt vennék, persze sajna szigorúan Bp körzetében :S

Kingmann Spyder Mr2 eladó
« Dátum: Jlius 20, 2008, 04:06:37 »

--------------------------------------------------------------------------------
Kingmann Spyder MR2 válltámaszos taktikai marker eladó,ok egyszerû, kész az x7-esem😄 kb 20x hasznalt , MINDEN JATEK UTAN szejjel szedve kipucolva, karbantartva, "Extrak" plussz golyo akaszto es tomites keszlet, akksi tolto a markerhez, 12" gyari cso, E-grip, 22bps, View Loader Revolution Tripod Tar, 2db vadiuj 9v-os elemmel(a markerhez is adok eggyet)

Arak:

marker+tar 50ezer (ujonnan 50 csak a marker)
HA, elmegy tar nelkul a marker akkor a tar kulon 10ezer (DE CSAK HA A MARKER KULON ELMENT)
csak a marker: 40ezer
mamba: 9000
mamba+tar+marker: 58ezer

az arak tajekoztato jelleguek, alkudni szabad, megtekintheto es kiprobalhato Szekesfehervar es a Velencei to kornyeke
0Fritz0

0Fritz0
Itt láthatsz példát az egyik elektromos tárfajtára.

A golyók csupán azért nem szorulnak be, mert a tár kivezetõ csövének átmérõje hangyánival nagyobb, mint a skulo.

semmi extra, de ha mondjuk megmondod miert erdekel akkor lehet hogy pont arra egyszerubb lesz valaszolni
Köszi szépen a kielégítõ választ! ;]
Említetted a különleges tárkialakítást ami megakadályozza a golyók beszorulását. Errõl tudnál még írni réshzleteiben egy keveset. Netán tudsz mutatni róla képet vagy rajzot?
Persze csak ha nem nagy fáradság.

Elõre is köszönöm szépen!

marha egyszeru, van ugye a tarhely ami maga ivelt, ebben van a loszer, ezen van a kis leomlo cucc amin lemegy a golyo, ezt illeszted a tarnyakba, ezen csatlakozik a markerhez, a markerben a dugattyu felhuzott allapotban pontosan a tarnyak feled eso szelevel van egyvonalban, mm pontosan! a dugattyu legvegetol pontosan 0.68 colra( ekkora a golyo kulso atmeroje van egy pici gumi pocok ez a golyo akaszto ami pont annyira nyulik be a csobe hogy meg akassza a golyot,ezek felett szepen sorakozik a tobbi lovedek, amikor egy loszert kilosz a digattyu el alja az atjat a kovetkezo golyonak, majd mikor ujra vissza huzodik akkor be eshet a kov golyo, ez a szimpla ejtotar, a tarhely kialakitas meg olyan hogy ne tudjon megszorulni a cucc, aztan vannak meg kulonbozo elektromos meg gazos tarak de ezek csak full automata fegyvereknel kellenek ahol nagy a tuzgyorsasag, vagy szolenoidos elektromos elsutos speed markereknel amik igaz hogy fel automatak de...😄
Sziasztok!

Még laikus vagyok a témában, de már régóta foglalkoztat a paintball tárak mûködése.

Az ugye teljesen világos, hogy maga a tár egy tartály tele golyóvól, az alján pedig egy megközelítõleg olyan belsõ átmérõjû csõ, mint maga a lövedék. Arra lennék kíváncsi hogy hogyan oldották meg a gyártók, hogy a golyók egyesével soroljanak be a csõbe megakadás nélkül (értem ezalatt azt, hogy két három golyó képes lehet olyan formációt felvenni a tár kivezetõ csövének belsõ nyílásánál, hogy egyikük sem jut a csõbe, viszont nem is engednek más golyót sem a csõbe jutni, ezzel elzárva a nyílást), vagyis hogy folyamatos legyen a lõszerellátás.

Sajnos még szétszedve egyet sem láttam, illetve nem találta rajzot sem a mûködést illetõleg, ezért fordulok most hozzátok segítségért.

Hogyha nagyvonalakban elmegyaráznátok a dolgot, esetleg ha valaki tudna nekem küldeni egy képet vagy csak egy egyszerû rajzot a dologról, azért nagyon hálás lennék!
Elõre is köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel,
Ádám
Bokor kiírtva.

www.paintball-allstar.hu

Fasza a pálya,olyan Call of Duty hangulata van.Kétszer tévedtem el rohangálás közben.Hétvégén biztos megint megyünk, de addig azt a szúrós bokrot ki kellene iktatni, mert szita lettem tõle.

www.paintball-allstar.hu [email protected]

www.junkyard.hu

www.paintball-allstar.hu