Windows 98 Hun SE

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hmhm
msconfig-al nézd meg milyen indulási fájlok vannak beállítva, ami nem kell ,azt szedd ki, hátha a dll ek benne vannak. vagy drivereket telepítsd újra..

powertoy nevû MS es progival tudod letiltani a bejelentkezõ képernyõt ( vagyis automatikus bejelentkezést megadni ), de hogyha nincs hálózat, akkor alapból nem is kínálja fel.

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Sziasztok!
Nem tudom, hogy tudtok-e nekem segíteni!A problémám: újratelepítés volt egy gépen, felnyomtuk a win98 Se-t.Betöltõdés közben mindig kiír 3 hiányzó fájlt: vnetsup.vxd, vredir.vxd, dfs.vxd és csak gombnyomásra engedi tovább, valamint a windows indulásánál egy hibaüzenet panellel nyit az msnp32.dll dinamikus csatolású könyvtárat hiányolja! Netezni nem használjuk a gépet csak gagyi játékokat futtatunk rajta, de nagyon idegesítõ a dolog.
Hogyan lehet kikapcsolni a "bejelentkezõ képernyõ"-t ahol be kéne adni a jelszót (merthogy az nincs és fölösleges).
Köszi

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Mármint, hogy kevés a memória benne.

De mivel tudnám letesztelni?

Én továbbra is a memóriára gyanakszom.

Igen, abszolute semmi gond, már jó párszor végigjátszottam...
Mi lehet a gond?

És ha visszarakod a sima 98-at, akkor megint megy a gép faszán?

Egyszerüen befagy, és a ctrl+alt+del sem segít...

Nem lehet, hogy a memória kevés a 98Se/2000-nek? Ezeknek több memória kell, a sima 98-nak meg elég a 64 Mb. Bár emiatt nem kéne lefagynia, mert ismerõsöm gépe egy 700-as celeron volt 64 mega rammal, és csak annyi baja volt (98Se oprendszerrel futott), hogy 20 percig töltött mindent.
Nem ír ki semmit sem, mikor megfagy? Egyszerûen befagy a kép, és ennyi?

Probléma:
van egy gép, Pentium II, 64MB RAM,
szépen megy rajta a Windows 98, de ha felteszem helyette a WIN98SE-t, max 20 percig bírja lefagyás nélkül. Próbáltam többször is, frissitve, ujraformázva, nem segít.
A napokban mivel a gépen e-banking kellene, rátettem a Win 2000-t, ahol mindent szépen felinstaláltam, de ott is jelentkezik a fagyás 10-20 percenként.
Hardver hiba lehet?
Ha a win98-t inditom, semmi gáz. De az e-bankingnek minimum win98 se kell.
Megoldás: ?????

Azt szeretném megkérdezni, hogyha hubon keresztül szeretnék netezni 98-on, azt hogy lehet beállítani, mert sehogy nem tudtam interneten létrehozni. Köszi
Ha valaki tudja irjon, vagy címem: [email protected]
Miért nem? fel lehet rakni.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

ha otthoni, és nem akarod a netre rakni, akkor apache. Ha nagyon igénytelen vagy(nem kell cgi) akkor tiny webserver. Vagy lehet microsoft iis.
Amúgy én LAMP(linux-apache-mysql-php) párti vagyok.
Zsolo007
Senkinek semmi ötlet? <#shakehead>

Zsolo007
Nem mondod? Adsz rá pénzt?

Az eredeti kérdés továbbra is áll...

jobban jársz egy routerrel.
Zsolo007
Mit gondoltok lehet ebbõl az OPrendszerbõl netkiszolgálót varázsolni? :)
Persze csak ilyen kicsi otthonira gondoltam, egy viszonylag gyenge P1es gépre...

És ha igen akkor hogyan/mivel?

nagykispeter
Alcoholt biztos nem tudod felrakni 98-ra

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

GyaxyBoy
Van egy újjabb gondom!
Egy régi gépbe beraktam egy NVIDIA driverü VGAt és azt írja ki a DRIVER feltelepítése után, hogy RUNDLL32 Error. Az eszköz nem tudja használni a c:.dll fájlt! A Fájl létezik a VGA jó, mert garis és a boltban cserélgettük, egyik új VGA val sem ment! Oprendszer 98. Win 2000 prof nál, kékhalál az indulásnál! XPvel megy! De mivel P2 így azt nem nagyon akarom hassználni!
GyaxyBoy
Akkor rakjak 3.4x alattiakat? Azt ennie kell?
via_mala
Úgy emléxem, hogy a Daemon Tools nálam is szarakodott a 3.4x-es verzió felett WinME alatt, amióta WinXP van, azóta simán megy a (3.47).

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

GyaxyBoy
Sziasztok!
Van egy gondom! Az Alcohol 120% ot vagy Deamon Tools-t hogyan lehet feltelepíteni Win 98 alá?
Deamon nál Fatal error a hiba üzenet! (A fájl sérülésmentes, mert uan arról CD rõl másik gépre simán felment!)
Az Alcohol pedig keresi az MSCDEX ez! Azt tudoim, hogy a DOSos CD felismerõ az a prg, de csak van vmi megoldás! Nem?
PLS HELP!<#worship>
nem tudjátok, win 98-ra lehet leszedni ilyen témákat?
nem ikonváltoztatásra gondolok, hanem az asztal szerkezetére, szineire, felépítésére. mert már eléggé meguntam azokat, amik a megjelenítés menüpont alatt vannak alapból benne :(

Banyapapa
Köszi mindenkinek, kiprobáltam csontüres gépen.
felaraktam a win98se-t és elsö indulás után is nagyon nagy volt a szorás, semmi progi nem ment még (2 és 30 % között ugrált).
Valszeg xp lészen ha ez a bibi:/

nemcsakfeel

*hihi ** *

nemcsakfeel
" net,irc,dc++, ennyi " pontosan ez az.
a word is manapság P4 es gépeket kíván, mert nem bírják a nyomik optimalizálni a kódot, és minden csicsere szart beleraknak. ugyan ez van a net böngészõkkel is.. teleszemetelik a memóriát. nem bírják normális módon kezelni dinamikusan a memóriát, memória csorgást én is tapasztaltam.
XP alatt ez kevésbé jellemzõ.

*hihi ** *

CoolStuff
Az aida össze-vissza írkál mindent, nem véletlen kapott új nevet, és motort...

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

rushman
érdekes lehet megnézni, milyen folyamatok futnak ezalatt az oprendszeren

Banyapapa
Igaz utána az AIDA32 progival is megnézetm, de az eredmény ugyanaz,:|

Banyapapa
Lenne egy kis gondocskám, plussz nem tudom melyik szobába kénne irnom, de ilyen ökörség miatt nem nyitok ujat:P
Na szal......
Lenni egy vadiuj gép, összerakva (plussz egy régi 20as vinyo bele),WIN98 SE fel stbstb......... és, tegnap csak felraktam a winram turbo-t és az jelezte hogy a processzor kihasználtság 1 és 45 % között ugrál, 30-50 perc után meg majdnem 80% ( Chaintek alaplap+AMD2400+ a gép és 512 MB ram)és ment a net,irc,dc++, ennyi.
Elöször azt hittem hogy tul van melegedve ( igaz a hömérsékletét nemtom megnézni), és kiprobáltam 8 ora pihike után, de ugyanaz: egyböl ugrál 1-30-40-%-ra.
Valakinek ötlete?? :)

CoolStuff
Engem az zavart benne a legjobban, hogy 1024mb ram fölött xaraxik!

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

CoolStuff

nemcsakfeel
vannak jó dolgai, de vannak persze negatívumai is.
én azzal kezdtem a szelidítését hogy minden nézetet átállítottam olyan w98 asra.

*hihi ** *

CoolStuff
Ma "végleg" áttértem a totális Xp-re...
Lehet, hogy még megbánom, de már meguntam a 98-at!

nemcsakfeel
én visszafele még nem csináltam .. szerencsére.
viszont hogyha igaz, akkor meg az ntfs-bõl válaszd le az összes szabad helyet, az átméretezés is adatvesztés nélkül csinálható, az új partíció legyen fat32, és idá áthúzol pár dolgot, és szépen ezt folytatod :)
Persze hogyha csak néhány száz mega helyed van, lehet hogy nem érdemes ezzel játszanod.

*hihi ** *

lck
FAT 32-re való átkonvertálás durva dolgokat eredményezhet: 8 betûs fájlnevek, magyar ékezetes karakterek elvesztése meg ilyenek. Volt benne részem. Úgyhogy csak óvatosan ! Javaslom inkább elõször valahogy ürítsd ki és formázd le FAT32-re.
nemcsakfeel
win commanderhez van olyan plugin amivel látja az NTFS-t, de a másik megoldás is mûködhet, az átkonvertálás ( pl. partition magic ) és a cuccaid sem vesznek el róla. Viszont az átkonvertáláshoz pár % nyi helynek kell rajta lennie.

*hihi ** *

Mr.Macho
sziasztok, nincs valami update amivel a win98 is tudja olvasni az NTFS vinyókat? vagy lehet az vinyót úgy FAT32-re konvertálni, hogy nem veszik el a rajta lévõ anyag?
via_mala
CD-ROM kivéve, memtest86 1.15p hibátlanul lefutott. Azóta is rendesen megy a gép.
Szóval az ASUS CD-ROM volt a ludas.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

via_mala
Ebben lehet valami, mert én tegnap visszaraktam egy ASUS 40x CD-ROM-ot, és rögtön elkezdett vacakolni ezzel a "Windows védelmi hiba" üzenettel, meg lefagyásokkal, pedig elõtte simán ment a gép.
Mindezt WinME-vel, de ez asszem indifferens.
(Azért hazaviszem a memtest86-ot is, hogy nem-e a memóriával van gond. Ártani nem használ. ;))

O0D:
Mi a rák lehet hogy a winem nem akar betöltõdni, csak akkor ha másik vinyót kiveszem a gépbõl????
Nem elég a biosból letiltani...
A másik meg hogy mit csináljak a vinyóval hogy na fagyjon le a win??
Ha csökkentett módban indítom akkor betöltõdik úgy is hogy a második vinyó a gépben van, és onnan el is érem a partícíókat!

Hajrá Dózsa György!

Banyapapa
Köszi, megnézem majd.

A star menü/vezérlõpult/hálózati beállításoknál állítsd be az adsl modemed tcp/ip címét automatikusról manuálisra, adj meg akármilyen címet. Ekkor nem fog idõközönként megállni a net.

Banyapapa
Lenne egy problémám 98 alatt.
Idönként megáll a adsl honlapbetöltés, és tudom hogy valamit be lehet állitani ez ellen csak elfelejtettem:(
Ha esetleg tudná valaki és részletesen leirná azt megköszöném, byez

koszi ,igazan

nem nekem kelett hanem egy haveromnak,de nagyon koszonom!

Banyapapa
tom hogy "dugiban" van de akkor sincsen meg:/

[HUN]PAStheLoD
nincs .. használj VNC-t Tightvnc google.com ba írd be ;>

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
a logo.sys a C:\ be van és rejtett...
a logow.sys meg a C:\windows ba és rejtett :]

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]

Banyapapa
Na mind1 , nem találom seholsem a logo.sys-t.
Semmivel sem, csak a win mappában van logow.sys meg egy másik de azokat sose mutatja nekem a gép ( mármint a " a windows most kilép" meg a " most már kikapcsolhatja a gépet").

sziasztok
ha tudna valaki segiteni ,megkopszonnvan e olyan a win98-ban hogy "tavoli asztal" vagy "tavoli asztalkapcsolat"es hol talalom meg ha van ilyen?

koszi sziasztok