Anime, manga és LN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"LiSA - Another Great Day" - 2022,
"Plot summary
Follow LiSA's journey through the ups and downs of her life as she heads into this new phase that is represented by her 10th anniversary project. We explore the true face of LiSA as she creates music, performs and tries to make every new day another great day."
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
LiSA – LiVE is Smile Always: Eve&Birth - A Birth a Nippon Budokanban
Több, mint 2 órás zenei koncert, szintén van magyar felirat.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.10.18. 13:21:08
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
LiSA - Egy újabb nagyszerű nap (Netflix dokumentumfilm)
Márciusban került bejelentésre, idáig kellett várni rá, de végre megjelent! <#taps>#taps>
Magyar felirat is van.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.10.18. 11:26:40
Genre: Slice of Life
Theme: CGDCT "cute girls doing cute things"
Középsulis lányok barkácsolnak.
Genre: Fantasy
Theme: Historical
"A belső palota mélyén él egy különleges császári hitves, kit Holló Hitvesként emlegetnek. ... Az ifjú uralkodó, Koushun császár szívesség reményében ellátogat a Holló Hitves palotájába, hogy segítségével megkereshessen valakit."
Genres: Action, Adventure, Fantasy
Demographic: Shounen
Kuroszakiicsigó avagy az ordibálós kardozós srác új kalandjai.
Remélem Kenpachi is lesz benne.
Hát megérkezett ez is. A mangája rekordokat döntöget az USA-ban is, az első rész premierje a New York Comic Con-on volt a múlt hét végén, és a napokban zsinórban másodszor is elnyerte az amerikai professzionális képregényipar osztotta Harvey Awards legjobb manga címét (többek között a Spy x Family és a Blue Lock előtt). Láthatóan nem spóroltak az animén sem, totál filmes beállások és belsőnézetes, rajzolt 3D jelenetek váltogatják egymást (Mappa animáció), és persze paradicsomlével is bőven locsolnak, nem szégyellősek megmutatni a mészárlásokat. Ha tetszenek a Jujutsu Kaisen-féle kicsit őrült hardcore akció-shounen-ek, akkor ebben sem fogsz csalódni.
Ezzel minden előzetesen megjelölt sorozatot letudtam (a többi az már csak film és OVA), és soha ilyen hosszú szezonális watchlist-em nem volt még, még úgy is, hogy az Uzaki s2-t és a Noumin Kanren-t már dobtam a második rész után (felkészül még a Yuusha Party és az alkimista csajszi...). Előljáróban a szezon meglepetése nálam a... Bocchi The Rock, legfőképpen azért is, mert a többit már ismertem korábbról, de önmaga jogán is kiemelkedő cucc.
A szezon egyik vitathatatlan nagyágyúja*, a többszörös díjnyertes manga, ami már 20 kötetnél és 10 millió feletti példányszámnál jár, és stabil top10-es játékos Japánban is. A mangájával naprakész vagyok, így nyugodtan mondhatom, hogy az anime első része még csak karcolgatja a felszínt... Ez nem egy véres túlélőshow, itt élsportolók mentális átnevelése és egymás elleni gyilkos összecsapásaik jönnek majd egyfajta focis shounen formájában. Ha tetszett az Ao Ashi, vagy a Giant Killer, ahol a szereplők egymásért és a csapatért dolgoznak, akkor ez kerülendő. 😊
* A Chainsaw Man lesz a másik, de az majd kedden/szerdán jön csak.
Újabb overpowered (bár elég földhözragadt) főhős + szoft-hárem fantasy, ami azért vicces néhol, pl. most láttunk először sárkány ölni egy... répával...
Mairimashita! Iruma-kun S3 (AniDB): A nyári szünet letelt, kezdődik a következő félév, és a Balfék osztály fürdik a megérdemelt népszerűségben, miután olyan hősiesen helytálltak a Walter Parkban történt események során, és végül megszerezték a Royal One osztálytermet is. Csakhogy mindennek árra van: az év végére mindenkinek el kell érnie a lehetetlennek tűnő dalek szintet, különben vége minden kivételezésnek és repülnek vissza a régi osztálytermükbe. A Babylus Akadémia ezért különleges programot állít össze nekik, amit specializált mentorok irányítása alatt kell végrehajtaniuk. Eközben egyre közeledik az év egyik fontos eseménye, a Szüreti Fesztivál...
Ezeket a részeket már olvastam a mangában, de jóformán csak a "cool Iruma" jelenetre emlékszek, ami minden bizonnyal elég erős lesz majd itt is. 😊
Bocchi the Rock! (AniDB): Az első percek után már elkezdtem fejben leírni, hogy "újabb K-On copy, meh...", de aztán érdekes fordulatot vett és végigröhögtem az egészet. Bár tényleg "cuki középiskolás lányok cuki rockbandásat játszanak"-stílusú, de ilyen kezdetet még nem láttam.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Mi a szentseg ez?! Ki engedte Tarantinot animek kozelebe?! Egyaltalan torvenyes-e, hogy valami ennyire eszement orultseg legyen? (Es ilyen eszement jol nezzen ki? Ugye P.A. Works)
Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute (AniDB): Középiskolás hősünk mindig is a hősszerepre vágyott, erre készült, de nem a rivaldafényben pompázó lovag, hanem az árnyékokban megbújó zseniális lángész szerepe érdekelte jobban. Tudja, bármennyire is fejleszti magát, a Földön a képességei behatároltak maradnak, de miután Truck-kun "meglátogatja", egy pre-modern mágikus fantasy világban végre beteljesítheti álmát...
A mangáját követem, annak hatására kezdtem bele az LN-ekbe is, de azt kell mondjam, a manga jobb, és az első rész alapján az anime is inkább azt követi. Más hangulatú a kettő, a könyvben a hős inkább csak belebotlik dolgokba és nehezen hiszi el, hogy amiről fantáziál (ja, nem kicsit chuuni), az valójában is létrejön, miközben a manga (és az anime) tudatosabbnak festi le őt. A lényeg, hogy egy, a nyilvánosság előtt visszahúzódó, a képességeit elrejtő figura, aki a háttérből manipulálja a szálakat egy saját maga kreálta titkos társaság segítségével, és bár az események messze túlfutnak majd a kezdeményezésein, mindig jókor lesz jó helyen, hogy menő álcájában az utolsó pillanatban keresztülhúzza a démonimádó szekták és titkos társaságok terveit.
Tensei Shitara Ken Deshita (AniDB): Ez is egy isekai fantasy, de a hős lelke egy mágikus kardban születik újjá. Miután feltápolja magát, véletlenül csapdába esik és egy macskalány rabszolga menti meg őt, aki később a forgatója lesz, és együtt indulnak kalandokra.
A mangáját ismertem ennek is, egész tűrhető, bár elég tipikus "kalandozófantasy". Az első részben volt pár jó beállás és animált rész, nem olcsósították le, az időnként felbukkanó 3D sem lóg ki a képből.
Mob Psycho 100 III (AniDB): Mob. 😊
Nem volt ismeretem róla korábban (LN származék ez is), vakon néztem bele, mert a leírás alapján könnyed fantasynek tűnt. Egynek elment a kezdés.
A hosszú címek mindig riasztók szoktak lenni, itt sincs másképp, amire az előzetes kritikák is rátettek még egy lapáttal, de azért nem annyira rossz a helyzet. A címkép és az op/ed alapján egyfajta "buta" kalandozós szoft-hárem várható minden erotikus felhang nélkül, és azt hozza is.
Spy x Family S2 (AniDB): Igazából a félbevágott első évad második fele, de mindegy. Az animáció érzésem szerint valamivel jobb lett.
Uzaki-chan wa Asobitai! S2 (AniDB): A mangáját már elengedtem egy ideje, azt hiszem, ezt is el fogom. A sztori már nem igazán érdekes és egyre több ero-shottal próbálják feldobni.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2022.10.01. 23:00:25
És igen, a zenei témák egy részét ezúttal is a RADWIMPS szállítja.

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Nagy örömömre új anime feldolgozást kap a Rurouni Kenshin, eléggé látványos trailer is van hozzá. 2023-ban érkezik.
Továbbá 2023-ban a NieR: Automata is megkapja a saját anime adaptációját.
És Shinkai novemberben megjelenő új anime filmje is kapott egy új plakátot:
Volt még több is, de ezeknek személy szerint örülök.<#szeret>#szeret>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.09.24. 22:51:05
Ez jobban hangzik.
Eleg ha a trailer felet nezitek meg szerintem. Akinek tetszik ez a stilus az ugyis azonnal raugrik.
Kicsit ghost in the shellre hasonlit. A gare meg valamiert az eureka 7 bol juttatja eszembe a kek haju csajt.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2022.09.16. 19:40:22
Tanultak vajon az előző pofáraesésekből?
És a nyár nekem ennyi volt. Tudom, hogy vannak még nagy nevek (DanMachi S4, Isekai Harem, Dr Stone, Strange Maid, ...), de ezeket szándékosan hagytam ki a korábbiak, vagy a mangájuk ismerete miatt.
"Gyere és lazíts Taliyah-val, az ifjú Csillagőrzővel, aki a plázában tölti a szabadnapját. De vigyázz, mert Fiddlesticks el akarja csalni a Csillagőrzőt a kötelességeitől az álmodozás világába.
A Sessions egy zenegyűjtemény, amelyet számos tehetséges zenésszel együttműködve hoztunk létre, és amelyet mindenki felhasználhat a saját tartalmaihoz anélkül, hogy a szerzői jogok megsértése miatti figyelmeztetésektől kellene tartania. Részletek és letöltés: https://sessions.riotgames.com"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
zene: Oh The Larceny - This Is It
Supreme God
For those who wanted the English titles
Its 1 second late in all-
00:00 Hanamonogatari
00:01 Fate/Grand Order CM
00:02 Boruto
00:03 SAO 2, Code Geass: Akito the Exiled
00:04 Rebuild of Evangelion Trailer
00:05 Kabaneri of the Iron Fortress
00:06 Garden of Sinners
00:08 Boogiepop Phantom, Megalo Box
00:09 Kobayashi-san Chi no Maidrago, DARLING in the FRANXX
00:10 Haikyuu
00:11 Attack on Titan, Fate/Grand Order - Absolute Demonic Front: Babylonia
00:12 Kyoukai no Kanata
00:13 Naruto
00:16 Hinamatsuri
00:18 Assassination Classroom
00:20 Jujutsu Kaisen
00:23 SAO 1
00:24 Bleach
00:27 Attack on Titan
00:32 Fate Stay Night Unlimited Blade Works
00:34 Akame ga Kill!
00:35 Scissor Seven
00:36 Demon Slayer
00:37 Fate Stay Night Unlimited Blade Works
00:38 Fate Zero, Magical Girl Site
00:39 Fate Zero
00:41 One Piece
00:43 Kabaneri of the Iron Fortress, Fire Force
00:44 Fate/Grand Order - Absolute Demonic Front: Babylonia, Demon Slayer
00:45 Sword Art Online: Alicization
00:46 Boruto, Fate Stay Night Unlimited Blade Works
00:48 Wu Shan Wu Xing
00:49 Jujutsu Kaisen
00:52 Kabaneri of the Iron Fortress
00:53 Angel Beats!, Tokyo Ghoul
00:54 Chuunibyou demo Koi ga Shitai!
00:55 Nisemonogatari
00:56 CLANNAD, Fire Force
00:57 Demon Slayer
00:58 CLANNAD, Nisemonogatari
00:59 Akame ga Kill!, Nisemonogatari
01:00 Ben-Tou (thanks Kyle)
01:01 Mob Psycho 100
01:03 Honkai Impact 3rd
01:04 Fire Force
01:05 Naruto, Fire Force
01:06 Magi: The Labyrinth of Magic, King of Thorns
01:07 Gleipnir
01:08 Mob Psycho 100
01:10 Kabaneri of the Iron Fortress
01:11 Mob Psycho 100
01:12 Attack on Titans, Noragami, Sword Art Online Alternative: Gun Gale Online, Fullmetal Alchemist, EVANGELION, Naruto, One Piece, No Game No Life, Kill la Kill
01:13 Honkai Impact 3rd
01:14 Wu Shan Wu Xing
01:16 Tokyo Ghoul
01:18 RWBY
01:19 Canaan
01:20 Bungou Stray Dogs 2
01:21 Black Bullet, One Piece
01:22 Sword Art Online: Alicization
01:23 Touhou Project, Angel Beats!
01:24 SAO 2, Bungou Stray Dogs 2
01:26 Hidan no Aria
01:28 Puella Magi Madoka Magica
01:30 SAO 2
01:31 Puella Magi Madoka Magica
01:33 Demon Slayer the Movie: Mugen Train Trailer
01:39 Re:Creators
01:40 Lord El-Melloi II-sei no Jikenbo: Rail Zeppelin Grace Note
01:42 Re:Creators
01:44 Hero Cantare (game)
01:46 Fate/Stay Night: Heaven's Feel
01:50 Akame ga Kill!
01:55 Demon Slayer
01:59 SAO 2
02:00 Black Bullet, SAO 2
02:01 Monster Musume
02:02 Taboo Tattoo
02:03 Puella Magi Madoka Magica, Gleipnir
02:04 Toaru Majutsu no Index 2
02:05 Tokyo Ghoul
02:07 Jujutsu Kaisen
02:08 Fate/Grand Order - Absolute Demonic Front: Babylonia
02:09 GATE, Fate Apocrypha
02:10 Kyoukai no Kanata
02:12 Kill la Kill
02:13 RWBY
02:15 Kill la Kill, Honkai Impact 3rd
02:16 Musaigen no Phantom World, King of Thorns
02:17 Toaru Kagaku no Railgun, Nisemonogatari
02:18 Kabaneri of the Iron Fortress, One Punch Man
02:20 Chuunibyou demo Koi ga Shitai!
02:21 Yi Ren Zhi Xia 3, JOJO
02:23 Dragon Ball Super: Broly
02:25 Little Busters! ~Refrain~, Kabaneri of the Iron Fortress
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.07.11. 22:25:19
A mangáját olvasom, bár elég rendszertelenné vált a megjelenése. Jobbféle, egyszerre érdekes és könnyed isekai (ami azért néha nem fogja megkerülni a sötétebb témákat sem), ahol bár a főhős elég op képességekkel rendelkezik, ez pusztán orvosi célokat szolgál, és védőistenének egyfajta avatárjaként az általános közegészség javítása és a pusztító járványok megfékezése lesz a feladata. Plusz egy kis harem vonulat is lesz majd. 😊
Aranyos romkom, aminek a mangáját is olvasom és követem. Az anime nem hagy ki semmit, részenként 4-5 fejezetet dolgoz fel (3-4 oldalas fejezetek), és követi a karakter dizájnt és Urushi meglepett arckifejezései is hűek, de azért a manga jobban néz ki. Mivel már valami 160+ fejezet van belőle, az anime nagyjából a feléig fog eljutni.
Szokásos "felelőtlen gazember x ártatlan kislány" felállás, amit cukisággal vegyes humorral és hősünk mindenbe belesz*ró modorával próbálnak eladni. Közepes kezdet, sokat nem remélek, de egynek (eddig) elmegy.
Csak most esett le, hogy a két sorozat közötti filmet még nem láttam, az új évad eleje tele van hivatkozásokkal rá és nem is tudtam teljesen összekapcsolni az előző évad végével. Muszáj lesz bepótolni.
Az animáció valahogy darabos, bár sosem volt igazán a sorozat erőssége. Egyébként az első rész még nem villantott fel semmit abból, mi fog következni ebben a szezonban. Elvileg a 10-11. kötetek jönnek most, plusz bejelentették már a folytatás filmet is, ami a 12-13. könyvben lévő Holy Kingdom sztorit dolgozza majd fel.