Anime, manga és LN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az n+1. "tamer" cheat isekai. A mangáját olvastam egy darabig, egynek elment, de aztán félbehagytam, mert eluntam (túl OP főhős). Egyedül a nyálkák aranyosak a beszólásaikkal, talán csak emiatt nézem végig majd az animét is.
Teljesen idegroncs főhős, aki képes hányásig és sírásig hergelni magát a foci iránti gyűlöletével, és az egész sztori csöpög az angst dühtől és a melankóliától (némi yaoival megfűszerezve, mert azt a találkozást ott a végén nem lehet máshogy értelmezni), amibe beletoltak még egy kis Captain Tsubasás világító kék szemes manőverezést és erőtől ellapuló labdákat. Borzasztó az egész, kuka.
Teppen!!!: (AniDB) Fiatal középiksolás lányok, akik azért jelentkeztek egy bizonyos oszakai suliba, mert a hely híres arról, mennyi komédiást adott már Japánnak. A fő sztori egy háromfős manzai csoportról szól, akik megcélozzák a Teppent, ami egyfajta országos humorista vetélkedő...
Nagyon gyenge szerintem, rögtön sűrű és fárasztó karakter dumppal kezd 3x3 szereplővel (amihez később még biztos jönnek további triók), és a poénok is elég laposak, nekem ennyi volt.
Érdekes amúgy, mert ha a mondat egy részét fordítom, akkor jó,
"a beautiful yet unforgiving planet - egy gyönyörű, de könyörtelen bolygó."
ha az egészet, akkor meg ilyen "érdekesre" sikerül.
"The plot follows “the surviving crew of a damaged deep space freighter who are stranded on a beautiful yet unforgiving planet. - A cselekmény egy megsérült mélyűrhajó túlélő legénységét követi nyomon, akik egy gyönyörű, de megbocsáthatatlan bolygón rekedtek."
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
https://www.filmaffinity.com/us/film794393.html
"Az HBO Max új, felnőtteknek szóló animációs sci-fi drámát rendelt "Scavengers Reign" címmel.
A Joe Bennett és Charles Huettner, valamint a Titmouse producere által készített sorozat
egy megsérült űrhajó túlélő legénységét követi nyomon, akik egy gyönyörű, de megbocsáthatatlan bolygón rekedtek."
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Nyilván a mémekből már láttam ezt-azt, de igazán most láttam először. Semmi kirívó, a CG autók röhejesek, de mégis valahogy az embernek kedve támad tőle New Balance cipőt húzni és valami kivénhedt japán verdával csapatni eurobeat zenére.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2022.04.28. 19:33:13
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
"The perfect cosplayer doesn’t exi…"

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Naaaa... Azért várjuk ki a végét, az igazán nagy durranások majd csak őszi szezonban fognak jönni! <#hehe>#hehe>
(Cikket nem olvastam el, csak a címre reagáltam, légyszi ne öljetek meg.)
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.04.18. 20:04:36
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Egy magyar romazenéből csinálták meg az év legjobb animés főcím videóját?
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ezt zene nélkül, de érdemes lehet megnézni:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Félhosszú epizódok elég spórolós animációval (nagy, egyszínű felületek, a háttérbeli emberek mind szürke figurák, stb.) és meglehetősen monoton hangokkal. A sztori so-so, de a folytatást már kihagyom.
Az animáció szerintem megváltozott, valahogy bénább lett, pl. Lutz kifejezetten rosszul és aránytalanul néz ki a korábbiakhoz képest, pedig ugyanaz a stúdió van a stáblistára írva, mint a korábbiaknál.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2022.04.12. 20:13:25
Az első évadot végig lehetett nézni, bár inkább csak az utolsó részek húzták fel elfogadhatóra. Meglátjuk, mit hoz ez, az első rész alapján akármi is lehet.
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2022.04.10. 14:30:56
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
すずめの戸締まり (Suzume no Tojimari) - Suzume Locking Up the Doors Teaser:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.04.10. 13:57:29
Genres: Comedy, Romance
A "Power Rangers" kapitánya és a bájos ellenfél vezérének szerelmi románca.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.04.10. 13:42:35
Ez jó volt, olyan, mint egy Spy Kids-szerű matiné, csak jobb történettel és szerethetőbb, profibb figurákkal. (Az ending közben/után is van még fontos jelenet.)
A mangájával naprakész vagyok, kezdettől fogva követem, bár volt már párszor, hogy abbahagyom. Nem a legjobb a stílusban, szerintem a Be Blues jobb nála (a Blue Lock is, de az teljesen más kategória), ráadásul ennek a szerzője is abban éli ki magát, hogy szadizza a hősét és egyre mélyebbre és mélyebbre nyomja (mondjuk nem annyira durva a helyzet, mint a DAYS esetén), plusz rengeteg felesleges fejezet szól az aktuális ellenfelek kulcsjátékosairól, nehézségeiről, és felemelkedéséről. Nem tudom, az anime mennyire tér majd ki ezekre, egyelőre követi az eredetit, szóval valószínűleg itt is ez lesz, ami azt is jelentheti, hogy hamarabb lesz vége, mint ahogy Aoi keserves kínlódása és lassú felemelkedése végre gyümölcsözőre fordulna (időnként...).
mégsem 😄
Utoljára szerkesztette: biomage, 2022.04.09. 13:36:36
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Az első trailer napokon belül látható lesz!
Jelenleg a 'Bubble' animét várom Netflixen (április 28), mert az alkotók nem mások, mint:
Studio WIT, Hiroyuki Sawano, Tetsuo Araki, Gen Urobuchi
Trailer:
És a SPYxFAMILY-T (ez ma indult Japánban):
Trailer:
Plusz ugye 6-án már elindult Komi második évadja is, de Netflixre csak a hónap végén kerül fel (hivatalos magyar/angol felirattal).
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.04.09. 12:32:59
Genres: Fantasy, Romance
Emberünk (fő a változatosság) újjászület egy nők által dominált játékban, de ismeri a cheatcod-ot azaz emlékszik a végigjátszásra.
"Silent Minority" by Kashitarou Itou
Genre: Sports
"A történet három 15 éves fiút követ, akik egy tekintélyes lóverseny-akadémiára járnak, hogy zsokévá váljanak."
A böksztrít bojsz feltámadt és egyre többen vannak <#hehe>#hehe>
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.04.08. 21:23:24
Genres: Action, Adventure, Comedy, Fantasy
Emberünk miután ketté csapta a démon sereget, nemkívánatos egyén lett, mert féltek tőle, bánatosan tengődik, az utcán él, mikor meghallja, hogy a démon sereg harcosokat toboroz, gondolja szerencsét próbál az egykori ellenségnél.
"BROKEN IDENTITY" by Minori Suzuki
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.04.08. 21:14:21
Nem gondoltam volna, hogy három év után folytatást kap, az előző évad azért nem volt olyan kiemelkedő (igaz, olyan rossz sem). Továbbra is nagyon fecsegős, figyelni kell a szövegekre és sok a párhuzamos felirat.
Előzetesen nem volt róla semmi infóm, nem olvastam más feldolgozást belőle - és az eddig látottak alapján nem is várok már sokat tőle...
Amúgy YT szerint elég nagyot futott a ciki ciki bam bam, mint ilyen kihívós valamicsoda még valami tánclépések is voltak rá.
Ahogy nálunk a Jeruzsalemára verette mindenki, akkortájt azt hittem eltöröm a monitort ketté ha még egy táncikálós elém kerül.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Dzsizüsz és tényleg, akkor ledobom az atomot <#hehe>#hehe>
https://avex.jp/jolly/
a bilibili-n itt japán verzió
https://www.bilibili.com/video/BV1FC4y1b7eU/
Bár a YT generálta, de kétszer is oda rakta a Tarcsai Zolit
https://youtu.be/6OnWUXpuOpQ
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amikor én kerestem ez a musical jött szembe gyakran, lehet innen a refrén
Csodakocsi / 1968
Original title: Chitty Chitty Bang Bang
imdb
Most már csak Queendom hiányzik, találtam egy kóreai tv show-t ezzel a névvel meg egy Kpop együttest is, meg egy japán rock együttest 1986-ból ez sem az.
Egy kis nosztalgia (nekem alul a track listában indulnak a zenék, a 2. szám elején van velük egy kis beszélgetés)
https://sonichits.com/album/SHOW-YA/QUEENDOM
Kizárásos alapon, hogy fentebb Jolly-val az AVEX is képbe került akkor ők lesznek
"Szerk.: Kovetelem, hogy valaki mondja azt, nem a Jolly -Bulikirály az eredeti!"
<#hawaii>#hawaii>
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.04.08. 02:43:51
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Daddy DJ
Ellenben ugy tunik a Chiki Chiki Ban Ban nem epp ujdonsag. Ha valaki szeretne megtapasztalni, hogy egy magyar mulatos techno dj verziojara koreai holgyek tancolnak:
CIKI CIKI BAM BAM 흠뻑 땀을흘리고싶다면강추합니다?씐나씐나
En kerek elnezest!
Es vegul az anime opening verzio:
QUEENDOM - Chitty Chitty Bang Bang (TV Ver.) (Paripi Koumei Opening)
Szerk.: Kovetelem, hogy valaki mondja azt, nem a Jolly -Bulikirály az eredeti!
Utoljára szerkesztette: Nagydög, 2022.04.07. 19:19:53
Rögtön azzal kezd, amit a mangában is nagyon utáltam, és ami miatt abba is hagytam, pedig ettől eltekintve egész jó lett volna. Akinek bejön, hogy banditák és gonosz nemesek elrabolt elf (és másféle) nőket erőszakolnak, hajrá, de az én gyomrom ezt nem veszi be, így pár másodperc után le is lőttem és töröltem.
A szezon másik "cuki (szellem)lolik cuki dolgokat csinálnak" sorozata. A mangájába belenéztem régebben, az nem volt olyan érdekes, vagy ütős, de így, rendes hosszúságú anime formában nézhetőbbnek tűnik.
Egyfajta "feelgood" sztori akar lenni a család fontosságáról és a szeretetről, de nekem túl sok benne a szájhúzós rész (túlzó marhulások, a főszereplő anyjának nyomulása, hogy legyen a lány nevelőapja (miközben semmilyen saját családja nem volt még soha) stb.), szóval nem igazán jól indult, szerintem. De azért ennek is adok még pár részt.
A szezon egyik "cuki lányok cuki dolgokat művelnek" slice-of-life animéje, szokványos habkönnyű darab, szóval teljesen nézhető. 😊
Ismerős volt a sztori, de egy másikkal kevertem, aminek a mangáját elkezdtem anno, de igazából mindegy, elég egykaptafa stílusú az összes. Pár részt még adok neki.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2022.04.06. 20:08:04
Themes: Music, Reincarnation
Az ókori tábornok újjászületik a mai Tokióban.
Ha valaki a QUEENDOM - チキチキバンバン (Chitty Chitty Bang Bang)-ot megtalálja ne tartsa vissza magát a megosztással.
Itt hallható 31-től
Még nem láttam csak ezt a vidinyót, de érzésre lehet CSOCSO-nak is tetszene.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.04.04. 02:35:53
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2022.04.03. 15:32:51
Shokei Shoujo no Virgin Road
Paripi Koumei
Ha nincsenek Petruz etlapjan, akkor majd kerekitek roluk valami hasonlo ismertetot.
Utoljára szerkesztette: Nagydög, 2022.04.02. 15:56:26
A Ryman's Club még véget sem ért, de már itt a következő tollaslabdás anime, csak ez középiskolás. Első blikkre szokásos n+1. sport animénak néz ki, egyelőre nincs benne semmi különös.
Masik titkos favoritom a Hakozume. Fanyar, idetlen, depresszios, cinikus. Miutan burleszkbe hajloan szerencsetlenkedik egy sort, egyszer csak megfordul es tiszta erobol gyomron vag.
A 86 nalam beverekedte magat a legjobb katonai animek kozze. Es itt is, mint Akebi chan eseteben a minoseg arcleejto.
A Takagi san 3. szezonja is ment most, es az elso kettot en szerettem, de a mostanit nem kovettem, csak a bot gyujtogette szorgalmasan. Majd megnezem egyben.
Aharen-san wa Hakarenai (AniDB): Középiskolás romkom, melyben a megtermett és kissé ijesztő Raidou és az apró termetű, csöndes Aharen egymás mellé kerülnek...
A mangáját követem már régóta, jóféle, nem az a tipikus romkom, amit megszokhattunk, bár nem is olyan könnyű falat a sok és változatos téma miatt. Raidou sok mindent túlgondol, Aharen meg kevéssé érzékeli mások személyes terét és sok problémája volt emiatt, de lassan összecsiszolódnak majd. Úgy tűnik, epizódonként 3-4-5 fejezet fog lemenni, szóval ha szokásos 12 részes lesz, akkor igen messze még a vége (bár az anime pont még elérhet egy bizonyos pontra).