Magyar kereskedelmi csatornák

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tehát egyáltalán nem reális értékeket kapnak. Valahogy sejtettem.

guardian hero
Tudtommal van egy mintapopuláció, ami kb 1000 háztartást jelent, hozzájuk helyeztek ki (a tudtukkal és beleegyezésükkel) olyan készüléket, ami figyeli, hogy mikor melyik csatornát nézik. Ezeket az adatokat szorozzák fel hogy megkapják a teljes magyar lakosságra vonatkozó eredményeket.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Tényleg, hogy mérik a nézettséget? Figyelnek minket? De kik? És hogyan? És miért?

Az AGB Hungary statisztikai adatai szerint idén a karácsonykor bejglit és tévémûsorokat habzsolók többsége az RTL Klubot választotta, hiszen a héten tovább nõt a két kereskedelmi csatorna nézettsége közti különbség, a lakosság 24,7 százaléka választotta a Tv2-t, míg konkurensére 31,3 százalék kapcsolt. A hirdetõk szempontjából fontos 18-49 év közötti korcsoportban és fõmûsoridõben még nagyobb, közel 9 százalék az RTL Klub elõnye.
Az RTL Klub a fa alatt

Pénteken, azaz 24-én is a legtöbben az RTL Klubra sandítottak, miközben a karácsonyfát díszítették vagy éppen halászlét fõztek. Filmek csaptak össze egész nap, így például délután három órakor a Talpig zûrben 2 címû amerikai filmet 991 008-en nézték az RTL Klubon, míg a valamivel korábban kezdõdõ, de utána az RTL vígjátékával párhuzamosan futó Túl az Óperencián címû Tom Cruise - Nicole Kidman szerelmes történet viszont már csak 770 089 embert érdekelt.

Hogyan mérik a nézettséget?
Hogyan mûködik a rejtélyes nézettségmérõ rendszer? Mit jelent a nézettség pontosan? Hány nézõ véleményébõl és hogyan számítják ki a hirdetési piacot meghatározó mutatókat? Az AGB Hungary mûködésének bemutatása Háromnegyed öttõl az RTL Klubon vetített Rabolt el a télapót! Címû vígjáték az AGB Hungary statisztikai adatai szerint 1 239 623 nézõt vonzott, míg az ellene kiállított Hatalmas aranyos címû Bill Murray-film csupán 844 407 embert ültetett a képernyõk elé.

A két csatorna közti különbség egész nap megmaradt, Az este fél nyolckor kezdõdõ Kutyák és macskák háromszázezerrel több nézõt érdekelt, mint az Oltári võlegény, míg a Minizsenik negyedmillió nézõvel verte a Segítség, karácsony címû, már csak címébõl adódóan is éppen aktuális vígjátékot.

Gyõzött a Megasztár

Másnap a Tv2-t megmenttette a Megasztár élõben sugárzott fordulója, ami 1 876 655 nézõjével a nap legnézettebb mûsora lett, bár a heti ranglistán csak a tizenharmadik helyre tudott felkapaszkodni. A Megasztár ellen ringbe küldött 102 kiskutya címû amerikai film valamivel kevesebb, 1 761 448 nézõt vonzott a tévé bûvkörébe.

A hírmûsorok versenyét viszont az RTL Klub nyerte, a délkelet-ázsiai földrengésrõl is beszámoló Híradót 1 839 541-en nézték, míg a Tényeknek eközben csak 1 629 877 nézõje volt.

Hercegnõre vágyunk

Vasárnap az RTL Klubon sugárzott Neveletlen hercegnõ lenyomott mindenkit, 2 003 235 nézõjével ez a vígjáték lett az ünnepi hétvége legnépszerûbb mûsora, bár a heti összesítésben csak a nyolcadik helyen végzett.

A Tv2 riportmagazinja ugyanakkor csak 1 616 634 nézõ kíváncsiságát keltette fel, és a Tv2-ön este nyolckor kezdõdõ Jim Carrey-film, a Grincs is alulmaradt királykisasszonnyá váló amerikai tinirõl szóló vígjátékkal szemben.

Forrás:Index

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

A Tv2 bokszmérkõzését ugyan többen nézték, mint az RTL Klubon sugárzott összecsapást, de összességében mindkét csatorna vesztett, a meccsek nézettsége alacsony volt, az MTV-n pedig Jimmy tarolt.

Forrás: Index

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Waterhorse
Érdekes adatok. Pedig én nem is nagyon nézek tv2-n semmit. Megasztárt nézem, meg esetleg 1-2 jobb filmet, amit vagy nem láttam, vagy nincs meg, de az elég kevés. Amúgy meg egyiket sem mert általában Cool megy egész nap, esetleg néha Viasat.

Erőt, egészséget elvtársak...ugye?

datango
nincs itt vs , ugyan az megy mind a 2 csatornan csak max a nevuk mas a show musoroknak ... :|

Csúcson a TV2 bevétele

A TV2 októberi 3,04 milliárd forintos bevétele ebben az évben és a csatorna történetének második legmagasabb összege, amit eddig csak az idén májusi bevétel (3,15 mrd Ft) szárnyalt túl. Az elõzõ év azonos idõszakához képest 6,2 százalékos növekedést, 2004 szeptemberéhez képest 11,5 százalékos növekedést hozott az elmúlt hónap.

Kiemelkedõ volt októberben a szpotbevétel is, amely a jelentõs kereslet révén 9 százalékot nõtt az elõzõ év azonos idõszakához képest, és ezzel meghaladta a teljes nettó reklámbevétel növekedési ütemét. A bevételi struktúrának megfelelõen a fenti összeg tartalmazza a televízió teljes bevételét, ami a reklámszpotok és a szponzorálás esetében az ügynökségi jutalék értékét is magában foglalja.

Várdy Zoltán, a TV2 kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy "a tavaszi hónapokhoz hasonlóan, az õszi hónapok jellemzõen a reklámköltések csúcsidõszakát képezik, de az eddigi eredményeink szépen követik az egyébként magas mércét elénk állító terveinket, sõt bizonyos hónapokban, így októberben meg is haladták azt. A 3 milliárd forintos havi nettó bevételt egy lélektani határnak tartjuk különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt negyedévben az FMCG szektorban a marketing költségvetéseket több százmillió forinttal nyirbálták meg.”

Konta Barbara sportriporter szeretne lenni

Véget ért a Barbara-show forgatása, a mûsorvezetõ, Konta Barbara ezzel lekerül a tévéképernyõrõl. A Barátok közt egykori Hoffer Esztere azonban nincs elkeseredve, sõt olyan tervei vannak, amivel régi vágyát valósíthatja meg.

"Nagyon nagy sportrajongó vagyok, és azt tervezem, hogy megismerkedem a háttérmunkákkal, érdekel a sportriporterkedés és a szerkesztés. De hogy merre indulok el, azon még nem gondolkodom. A következõ egy hónap erre alkalmas lesz, mert a forgatásnak vége, és most már végre ki is pihenhetem magam. Az, hogy képernyõn legyek, nem életcélom, sorozatokba pedig már nem mennék vissza soha" - nyilatkozta a lapnak Konta. A hírek szerint a fiatal mûsorvezetõ nem egyedül tölti majd pihenõ idõszakát, hiszen újra rátalált a szerelem, és nagyon boldog új párjával.

Rafaelo
bazsi show wáááááááááá
<#levele><#levele>

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Waterhorse
Én maradok pártatlan ilyenkor netezek, most 5-tõl pedig kezdõdik a Buffy szoval se ezt, se azt nem nézem, ha már választanom kéne akkor én is Balázst nézek, annak ellenére, hogy Barbarát szívesebben választanám, csak egy másik értelemben😊)

Én ezen buktam ki:

Bár az elsõdleges célcsoportban, a fiatalok és fiatal felnõttek körében jó eredményeket ért el, ellenben a kereskedelmi szempontból legértékesebb célcsoportokat nem tudta kellõképpen megszólítani. A csatorna vezetõi sajnálkozva állapították meg, hogy ebben a mûsorsávban kicsi az érdeklõdés a fiatalok problémáival kultúráltan foglalkozó, igényes mûsor iránt. Arról még nincs döntés, hogy januárban milyen mûsor lesz látható a Barbara show helyén. Konta Barbarára továbbra is számít a TV2.

Waterhorse
Ti tutdájok<#sniffles>

Rafaelo
az így van

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

a melrose place is egy sima tiniszappanopera - csak éppen 'régebben' fiatalabbak voltunk és újdonság volt😊
ezt ugye te se irtad komolyan

Rafaelo
a melrose place elsõ részei jók a közepéttõl már unalmas lerágott csont
régen érdekes volt asszem hbo-n adták elõször

olyan szempontból ugyanaz, hogy ugyanõ csinálta, de akkor ennyi erõvel a Boszorkák is ugyanaz 😊
Egyébként messze a Melrose Place a legjobb a Spellingtõl.
Waterhorse
Persze, hiszen a készítõk is ugyanazok, bár az egyívású már nem teljesen igaz mert még témájában is különbözik.

bh90210 és a melrose place egykutya. ha az egyik igényes, a másik is. egyívású a 2 sorozat
Rafaelo
eggyetértek

Bucser
Nincs Isten mert marad mellé sajnos a másikon a Balázs meg Mónika.. (két tahókonténer) Balázs showra véletlenül átkapcsoltam olyan csávót láttam benne akitõl megijedtem és elkapcsoltam.. erre 16-os karikát kéne tenni mondtam magamban....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Waterhorse
Valami igényes amerikai sorozat is mehetne helyette, mint a Beverly Hills. Esetleg újra adhatnák a Melrose Place-t.

Rafaelo
van isten hála az égnek !

Most már biztos, hogy megszûnik a Barbara show

Konta Barbarának ma mondták meg, hogy januártól megszûnik a beszélgetõs mûsora. A kereskedelmi csatorna állítólag azért még számít rá a késõbbiekben.

A TV2 2005. évi mûsortervében nem szerepel a Barbara show címû délutáni beszélgetõs mûsor. A csatorna vezetõi a döntést ma közölték Konta Barbara mûsorvezetõvel, illetve a mûsort gyártó alvállalkozóval is. A Dumáljuk meg! alcímet viselõ produkció így decemberben lesz utoljára látható a képernyõn.

"A döntésben meghatározó szerepet játszott, hogy a mûsor nézettsége elmaradt a várttól" - mondta el az Indexnek Lóránt Gergely, a Tv2 Marketing és PR vezetõje, aki elismerte, hogy bár az elsõdleges célcsoportban, a fiatalok és fiatal felnõttek körében jó eredményeket ért el a mûsor, ellenben a kereskedelmi szempontból legértékesebb célcsoportokat nem tudta kellõképpen megszólítani.

Lóránt Gergely megjegyezte, hogy a kereskedelmi csatorna a jövõben is számít Konta Barbarára, de azt még nem tudta megmondani, hogy mikor és milyen jellegû mûsorban fog újra feltûnni a Barátok közt egykori Hoffer Esztere. "Egyelõre még nem lehet tudni, hogy milyen mûsor kerül a Barbara show helyére" - mondta el Lóránt Gergely, aki azt sem árulta el, hogy újabb beszélgetõs mûsorral próbálkoznak majd megverni az RTL Klubon futó Balázs és Mónika showt, vagy egy más mûfajú produkcióval próbálják átcsábítani a nézõket.

Az Index megkereste Konta Barbarát is, de õ a Tv2-vel kötött megállapodásra hivatkozva nem nyilatkozott.

Punker
na! igazad van de ezt kultúráltan is le lehet írni.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
nem az anyátok közt, hanem a pénz a fontosabb 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Rafaelo
az a balázska show is egy rakás szar de a balázs arcán látni hogy õ legalább tudja hogy az és csak a pénzért gyötri magát

Megszûnik a Barbara show?

A Tv2 nem erõsítette meg a hírt, de a nyár végén indult beszélgetõs mûsor egyre kevesebb nézõt vonz. Balázsra kétszer annyian kíváncsiak.

A Színes Mai Lap információi szerint a Tv2 leveszi mûsoráról a Barbara showt, mert a konkurens csatorna piacvezetõ beszélgetõs mûsorai, a Balázs- és a Mónika show ellen indított adás nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket. Az augusztus 30-én indult mûsor nézettsége nem érte el az RTL Klubon vele párhuzamosan futó Balázs show nézettségét, mindössze egyetlen kis korcsoportban, a 15-24 éves lányok körében tudta megszorongatni vetélytársát.

A mûsor elsõ adását augusztus 31-én az éppen tévét nézõk 20,4 százaléka, 387 545 ember kísérte figyelemmel, míg ugyanekkor Balázsra 794 251-en, azaz a tévé elõtt ülõk 41,6 százaléka volt kíváncsi. Barbara az azóta eltelt két és fél hónapban sem tudott nézõket elcsábítani Balázstól, hiszen például a múlt hét szerdán a Barátok közt egykori szereplõje által vezetett mûsor mindössze 446 896 embert érdekelt, addig a vele párhuzamosan futó Balázs show az AGB Hungary adatai alapján 1 312 640 nézõt vonzott.

Barbara ráadásul a hirdetõket vonzó 18 és 49 év közötti korcsoportban sem népszerû, a múlt pénteki adás például mindössze 148 651 embert érdekelt, míg Balázsra ugyanekkor 493 261-an kapcsoltak. A bulvárlap értesüléseit Lóránt Gergely, a Tv2 szóvivõje az Index kérdésére nem tudta megerõsíteni, de megjegyezte, hogy a csatorna vezetésének esetleges döntésérõl idõben tájékoztatni fogják a nézõket.

Bandee1987
talán 1-2 percre néztem bele...annyi elég is volt. Szarrá röhögtem magam az egészen, nagyon szánalmas...

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Glpetyus
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Nézte valaki az elöbb a Balázs-show-t???
Pfff,,,,atyaég,mi a szar ez?
Ez mindig ilyen??
MEGALOL!!!!
<#violent><#falbav><#falbav>

a második legnézettebb adó frankó dolog lenne, de ezt már elõtte anno a 60-as években az avis amerikai autókölcsönzõ: "we're number two, so we try harder" - akkor ez akkor ismertséget hozott a cégnek, hogy most már a cég missziója is eköré a szlogen köré fûzõdik.
Most olvastam:
" A híradókban a bemondó jó estét kíván, aztán elmondja, miért nincs jó esténk." Asszem, Richard Gere mondta valamikor...
Mégis, mekkora reklám lenne már a második legnézettebb adó?

"Az egyik adón megjelenne egy reklám, hogy "Magyarország második legnézettebb csatornája", egybõl szimpatikusabb lenne a nézõknek..."

és egybõl elvágná magát a hirdetõk elõtt
vedd észre hogy ez egy pénztermelő szolgáltatás, üzlet, nem pedig arra mennek hogy a nézőknek jó legyen (csak közvetve, nyilván fontosak)

Punkerwork
ne használj 200 felkiáltó jelet.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

CLINT EASTWOOD9
Szerintem nagyon jó mindkét csatorna egyikkel sincs nagyobb gondom mint hogy pár szar film van néha rajtuk!
Ha elõfizetel a családi csomagig akkor szerintem ez a 2 legjobb csatorna mind közül!

Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!

De etz a versenyt a nézõk (szurkolók?) bánják, "okos enged" alapján javítani lehetne a nézettséget, akkor is, ha csak másodikak vagyunk.
Az egyik adón megjelenne egy reklám, hogy "Magyarország második legnézettebb csatornája", egybõl szimpatikusabb lenne a nézõknek...

A nevetõ harmadik az Mtv volt valamelyik gálán (talán az Aranyzsiráfon, de passz), amelynek képviselõje az esti (díjnyertes) nézettségét megköszönte a valóságshow-knak...

Errõl a csávorol az jut eszembe, hogy mig az mtvn, rtlen szilveszterkor gönz meg mádl beszélt, addig a tv2n õ 😊 enyhén szánalmas volt 😊

Távozik a TV2 élérõl Pintér Dezsõ

Távozik a TV2 élérõl Pintér Dezsõ, a csatorna elnöke - közölte hétfõn a társaság. Utóda Markus Tellenbach, a TV2 fõrészvényese, az SBS Broadcasting S.A. elnök-vezérigazgatója.

November elsejei hatállyal, saját kérésére megválik eddigi tisztségétõl Pintér Dezsõ, aki a TV2 megalakulása óta, azaz több mint hét éven át volt a kereskedelmi csatorna elnöke - olvasható a TV2 közleményében. Pintér Dezsõ ezután az SBS stratégiai tanácsadója lesz, és a közép-európai fejlesztési lehetõségekkel foglalkozik majd.

A társaság közölte azt is, hogy anyacége, az SBS Broadcasting az amerikai számviteli szabványok szerint nettó árbevételét 21 százalékkal, 139,1 millió euróra növelte a harmadik negyedévben, éves szinten. A TV2-csoport - amely magában foglalja a TV2 kereskedelmi televíziót, a produkciós Interaktív Kft.-t és a telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó Tele-For Kft.-t - 2004 harmadik negyedévére 33 százalékos, 4,7 milliárd forintra rúgó árbevétel-növekedést ért el. Ez a legnagyobb ütemû növekedésnek számít az SBS valamennyi érdekeltsége között.

TV2: 17%-os növekedés szeptemberben

Tavaly szeptemberhez viszonyítva a TV2 az elsõ õszi hónapban 2,64 milliárd forint bevétellel 17,4 százalékos növekedést ért el. Ez több mint 2004 eddigi havi bevételeinek átlagos emelkedése.

A harmadik negyedév tendenciái alapján a pozitív irányú elmozdulás egyre erõsebb: júliusban 13,5 százalékkal kezdõdött a negyedév, augusztusban a nyári idõszak miatt mérsékelten, de tovább növekedtek a költések, melyhez képest a szeptember kiugró eredményt hozott a több mint 17 százalékos rátával. 2003 harmadik negyedévéhez viszonyítva, a három hónap összesen 5,21 milliárdos bevételével 14,7 százalékkal nõtt. Ugyanez a szám 2002 azonos idõszakához képest már több mint 50 százalékos növekedést mutat.

A bevételi struktúrának megfelelõen a fenti összeg tartalmazza a televízió teljes bevételét, ami a reklámszpotok és a szponzorálás esetében az ügynökségi jutalék értékét is magában foglalja.

Várdy Zoltán, a TV2 kereskedelmi igazgatója a szeptemberi növekedést részben az õsz kezdetével minden évben tapasztalható piaci fellendüléssel indokolja, másrészt azzal, hogy "az õsszel elindított márkaértékû mûsorok - így például az elsõ adásban több mint kétmillió nézõt a képernyõhöz ültetõ Megasztár - jelentõs érdeklõdésre tartanak számot a hirdetõi körökben. Több olyan megállapodás is született az utolsó negyedév mûsoraival kapcsolatban, amelyek nem kizárólag szpotkampányokra, hanem az azt kiegészítõ mûsor-szponzorációkra és egyéb integrált marketingkommunikációs megoldásokra is vonatkoznak."

Gnome
jah meg kéne Roadrunner szolgáltatás ide is beépített merevlemezzel amire fel tudod venni a filmjeidet ha nem éred el. meg pay/view is kéne meg on demand is..stb stb..Magyarországon tudodmikor lesz ilyen?

örüljünk, hogy bejött a 2 HBO...habár néha az se ér sokat😞

PS.:Nemtudom miért nem akarnak ide is hozni a jobb dolgokból..Sztem nagyon gagyin néz ki a HBO doboz...nameg a távírányító amit adtak hozzá..pff..tiszta 80as évek

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

CSOCSO
nem olyan rossz az.. csak keves a valasztek.. kene meg par HBO szintu film...pl amerikaban van vagy 6-8 HBO szintu csatorna..

-nahjo azert annyira nem.. mert tobb reklam van benne meg semmi ilyen innyencsegek hogy japan film angol felirattal.. stb)
[HUN]Crassus
Emberek tud valaki linket ahonnan az RTL-en meno "Szerintem"-es reklamot letudom tolteni??Tudjatok tankosromantikus,partraszallos stb.😊

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

én nem néztem.
Serpa
fekete pákó a tv2 - ön ...

😄DD

miez a versengés?😊 van 2 ker. csatorna és nyilván az egyiknek elsõnek kell lennie, nem? óriási presztizs és még több pénz. nevetõ harmadik meg nyilván még nem jöhet egy ideig.
Mi ez a versengés? A mûsor színvonala erõsen romlott, amikor elkezdték überelgetni a másikat. Valóságshow itt is, ott is, délután talkshow, komolyan mondom, már ki lehetne adni egy sablon mûsorfüzetet a két adóhoz.
Aztán jön egy nevetõ harmadik. és kenterbe vágja mindkettõt...

totál igaz. így nem kell végigszenvednem a 2órányi megasztárt pierrot gyerekkorával és azzal mit evett az oláhibolya csütörtökön. elég végignézni ki hogyan énekelt - reklámmentesen. ha valami jó volt a naplóban - irány a net, pl.
én se értem mért nem nyomják ki netre a tartalmat, csak nyernének vele

de ez tudom, h nem ide tartozik, csak megjegyzem.
nekem a hírtv bõven elég :-)