ViperII
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
RCA -> scart-átalakítót lehet kapni mediamarktban, úgy tudom, vagy tejes szettet veszel, az éri meg jobban szerintem. SVHS átalakító után én is jártam, az üzletek csak azt mondták, hogy ha találok, szóljak nekik is
Azazel. Én raktam fel rá XP-t, de régebben akkor még nem...vagy akkor sem volt hivatalos xp-s driver hozzá, csak w2k-ból átalakítottak. ME,98 alatt jobban mentek a játékok, és nem volt kevesebb hiba se a lassúságért cserébe XP alatt

Készülök áttérni, és kíváncsi lennék, mégis mire számíthatok, mert ugye az már WHQL Tested driver. Jobb ott a teljesítménye? Eltűntek a driverhibák? Van egyáltalán vmi változás?
Q3-as vagy UT-s pályák?
Jó lenne...
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
Savage2K Windows 2K/XP drivers:
Reference Savage2000 drivers 2K 9.21.01b
Én csak Win2K-ról tudok, amihez legutoljára csináltak. :((
Azért ez hátha azt jelenti, hogy elindult végre valami...én legalábbis remélem.
Köszi MuERTe!
S3 Graphics Home : Library Index : 410drv
Savage 2000 - Diamond ViperII
Production Binaries
Linux Drivers
ID Size Date Description
Savage_4.0.3_binary.tgz 60k 2001 Sep 6 Savage Family Linux XFree86 4.0.3 X Server Binary and Switch Utility version 1.1.18
Savage_4.1.0_binary.tgz 55k 2001 Sep 6 Savage Family Linux XFree86 4.1.0 X Server Binary and Switch Utility version 1.1.18
s3savage-1.0-14.tar.gz 1.3M 2001 Aug 20 Savage Family Linux Version 1.00.14 Eng-Binary
Savage 2000 - Diamond ViperII
Savage_4.0.3_binary.tgz 60k 2001 Sep 6 Savage Family Linux XFree86 4.0.3 X Server Binary and Switch Utility version 1.1.18
Savage_4.1.0_binary.tgz 55k 2001 Sep 6 Savage Family Linux XFree86 4.1.0 X Server Binary and Switch Utility version 1.1.18
s3savage-1.0-14.tar.gz 1.3M 2001 Aug 20 Savage Family Linux Version 1.00.14 Eng-Binary
Bocs, vettem!

?????
Hogyhogy 400 pont??
Mivel futtatod te azt a kártyát? Vagy lehet, hogy nem ViperII-őd van?
De hát tudod, a remény hal meg utoljára (főleg, ha egy Savage-fanról van szó)...
Ja, a teljesítményről csak annyit, hogy egyszeri s megismételhetetlen volt, azóta se jött ki annyi, csak 5500-5600 pont. Fogalmam sincs, akkor mitől volt olyan szuper! Mindegy, stabil 5600 se rossz végülis.
Na de viccen kivül, ne nagyon reménykedj új driverekben, a savage4-esek sem olyan ujak, csak most kerültek elő. Bár vannak még csodák :)) Az a 6300 pontos teljesítmény azért elég jó:)
Tudom, hogy a 3DMark 2001 és a GF3 korában bejelentésem vajmi kevés visszhangra számíthat, ám mégis elmondanám, hogy a Savage2000 még szemétrevaló driverei ellenére sem olyan rossz kártya.
Tehát: 3DMark2000, 640x480x16bit, 64Mb texture rendering speed elhagyásával (Abit SA6 miatt), 1GHz-s PIII Coppermine (152Mhz FSB), SDRAM RAS to CAS Delay: 2 : !! 6300 pont !!
Csak hozzátenném, hogy egy noname GF2 MX400 egy 900 MHz-s Duron-nal ugyaneme felbontás mellett kb. 6800-7000 pontot hoz ki, ami - tekintve a Detonator driverek "némileg" kiforrottabb jellegét, no meg a GF2 ténylegesen működő T&L-jét, ami a Viper II-nél nincs meg - egy előző generációs kártyától marha nagy eredmény, talán valami jótét lélek bütyköl majd hozzá egy jobb ( Jobb?? Jó!) drivert, mint azt a Savage4 esetében tették a minap (SavageNews - új Savage4 driver) s akkor talán elfoglalhatja méltó halyét a GF2 mellett!
Szóval én azt vártam, hogy a Viper majd nyomja rögtön az audio jelet is. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
De ma megvilágosodtam. Nem tudom, hogy nem gondoltam erre. Most vettem kábelt és minden fasza.
Tényleg nagyon köszi amiket írtál, sokat segítettél vele.
Más ember meg ne csináljon olyan hülyeségeket, mint én! :)
De én elektronikai boltban kértem egy RCA - SCART
átalakítót, és azt mondták, ilyen nem létezik.
Amúgy. A TV Out-ba csak 1 fajta kábel csatlakozik rendesen, a composite, de ezt faszán be tudom dugni a TV-be is. Ez az a vastag kábel, ugyan olyan, mint az antennakábel.
De akkor most ugyanaz a composite, az rca, és az antennakábel? Ez baromság.
Én úgy tudtam, az rca az vékonyabb, és legalább két dugóban végződik. Ezt viszont nem tudom a kártyába dugni normálisan, mert ugye vékony.
Na most akkor elakadtam, mert: A composite jön a kártyából, és ezt nekem át kéne alakítani scartra. De mint mondtam, elvileg ilyen átalakító nincs.
Na mondd meg légyszi, mit gondolkodtam el.
Segítsetek már, mit rontottam el!
Fogom a composite kábelt, összekötöm vele a kártyát és a TV-t. Ezután újraindítom a gépet, a monitoron látszik, hogy a kártya másként dolgozik. Az output fülnél beállítom a TV-m szabványát, minden fasza, de a TV nem tudja behozni a savage-et egy csatornára sem, mert nem találja rendesen a jelet. Miért?
A TV egy újabb fajta Thomson, tehát nem hiszem, hogy ez a gond. A ViperII Biosa már az "új", amiben elméletileg javítva van a TV-output. Tényleg nem tudok rájönni, mi lehet a gond.
Ez szerintem azt jelenti, hogy kihoztam a kártyából a maximumot (a további csekélyke teljesítménynövekedés már tényleg csak a proci számlájára írható), ez azonban újabb érdekes gondolatot vet fel: Lehetséges volna, hogy anno 1999-ben egy videokártyát 950MHz-s PIII-ra optimalizáltak???!!! Mindenesetre érdekes, ha valaki tud erre valami magyarázatot, ne tûrtõztesse magát, mondja el!
már átcsúsztunk a második fórumoldalra
de én megmentem a topicot :)
Feldobok vmi érdekes, és mindíg idõszerû témát: Mikor lesznek új driverek?
:D
Hadd karoljunk fel kicsit...
FEL!
Legalább nem hülyítenek, ez már tisztesség, kérem szépen!
Odaállnak eléd, s azt mondják: Ennyi pénzért driver is kéne? Hát nem lesz picinyem!
Hát nem rendesek... :-((
Phyre: Gondolom, hogy nem egy sor, de valahol ez lenne a dolguk, nem? (Költõi kérdés...)
Szerintem nem az S3-nak kéne petíciót írni, hanem gyûjtést kéne szervezni, (mondjuk minden kártyatulaj befizet x dollárt) és felkérni az Nvidiát, hogy EGY napra bocsássa rendelkezésre driver különítményét, (erre kéne a pénz) hogy ugyan dobjanak már össze egy normális drivert Viper-hez!
Szerintem egyrészt simán meg tudnák csinálni (gondolom, nem 3db guy mûködik ottan...) és mindenki jobban járna vele, mint a petícióval, (mondjuk az S3 jól járna vele: Szerzünk nekik egy jó napot azzal, hogy halálra röhöghetik magukat a petíción) másrészrõl nem kevésbé irreális elképzelés, mint az, hogy a követeléseket meglátva az S3 azt mondja: A fenébe is, igazuk van! Nosza csináljunk valami driver félét...
Mi lehet az oka, hogy nem implmentálták azt a bizonyos egy sort? Egyszerûen lusták voltak a programozók beleírni? Netán a kártya vagy a Windows felépítése jelentett kiküszöbölhetetlen akadályt? Olyan keveset tudunk arról, mi folyik ott "fent" a fõhadiszálláson, ki tudja milyen érdekek dominálnak az S3/VIA-nál.
Csak az biztos, hogy minket, egyszerû felhasználókat "hótra hülyítenek" a rosszabbnál rosszabb driverekkel, az egymásnak ellentmondó információk tömkelegével, és ez így nagyon nem jó, ez nem üzletpolitika!
Rendezõdik a helyzet valaha? Nagy kár lenne az S3-ért, hisz még ha elavult (VooDoo analógia)technikával házalnának, még érthetõ lenne a "bukás", de tekintve akár a ViperII-õt, ez messze nics így, számomra tehát érthetetlen ez az egész tétovaság. Na mindegy, talán majd idõvel rendezõdnek a dolgok.
Úgy értem, ha egy Win2K-ra certified-olt hivatalos Diamond driver képtelen az S3TC megjelenítésére a saját oprendszere alatt, akkor ott vagy az oprendszerrel, vagy a driverrel van nagy-nagy gond.
(Azért lássuk be, mindkettõre elég nagy esély van... :)) )
A megjelenítést tedd át MeTaL-ra, és láss csodát...de gondolom, ezt tudod.)
Amirõl viszont én kérnék ezek után felvilágosítást, az az, hohy mitõl más a Win2000 MeTaL/S3TC szempontból, mint a Win98?
Driver miatt? Hisz Win2K alá certified-olt Diamond driver is van! Nem mûködne rendesen?
(Akadtam már össze olyannal, ami elég furán mívelte a tesztet Viperen, s enyhén szólva irreális értéket hozott ki)
Hát én nem panaszkodhatom: Elõzõ alaplapommal (Octek VIA Apollo+) ~750 pöttyöt hozott a 3DMark, míg az SA6 eredmények egy cseppet eltérnek most ettõl...
Szóval AGP Aperture ide vagy oda, azért nem olyan rossz az SA6! :-)
Más: Hogy állítsam az aperture-t 256MB-ra mikor a biosz csak 32-t és 64-et enged ?!?!
Van DiretX 8.1? Hmm...!
Honnan lehet letölteni?
Mind a tweak, mind az aperture 64MB-re van állítva, mégsem mûködik.
256MB RAMom van.
Ha minden jól megy, Bradockhoz megérkezett a kép amit fel akartam rakni (asszem oPaL vagy milyen néven, mert a sajátom nem ment), szerintem mókás, pont 5300 pötty, amit 146os FSBvel csináltam
Ha Bradock hallja legyen szíves nézze meg az e-mail-eit. Köszi Bradock
Kérésedre itt a kép /Bradock/

Ez egy rakás új cucc telepedését jelenti, számtalan sok kis memória és miegyéb kérelemmel/megszakítással, és az a nagy büdös helyzet, hogy ezek után SEMMILYEN, ISMÉTLEM SEMMILYEN DIAMOND DRIVERT SEM TÛR MEG A RENDSZER, kivéve a remek 95110 drivert, de egyébként csak S3 driverekkel hajlandó menni, annak ellenére, hogy látszólag nincs semmilyen ütközés. Talán javaslatod ezt is megoldja majd.
Video Bios Cacheable: Disable: Néhány évvel ezelõtt ez az opció még kifejezetten hasznos volt, ugyanis átmásolta a videókártyák ROM-ját a sokkalta gyorsabb rendszermemóriába. Napjaink termékei azonban már nagyon jó Flash-ROM-ot használnak, ami szükségtelenné teszi a cache-elést. De nem csak ezért érdemes kikapcsolni, hanem azért is, mert gyengítheti a grafikus teljesítményt és okozhat problémákat.
PCI / VGA Palette snoop: Disable: Minden egyéb cache-elhetõ terület (C8000-DFFFF shadow): Disable.Lépjünk át a Chipset Features Setup-ba.
Assign IRQ to VGA: enabled: Ez az opció fenntart egy megszakítást-kérelmet a VGA-nak; ez nagyon fontos, hogy a videókártya tudjon busmaster-elni. Igazítsuk az AGP aperture size-ot a számítógépünkben található rendszermemória méretéhez. Ez a beállítás határozza meg, hogy a GART (Graphics Address Remapping Table - azért felel, hogy a 3D gyorsító egyben lássa a videókártyán található helyi, és az alaplapon lévõ rendszermemóriát) mennyi memóriát használhat az AGP textúrázás céljaira. Ha gyakori lefagyásokat érzékelünk, akkor rendszermemóriánk méretétõl függetlenül állítsuk 64 vagy 256MB-ra. Ha ez megoldja a problémát, akkor a hiba valószínûleg az alaplapban keresendõ.
(Idevágó idézet az SA6 Manuáljából)
"You can choose the ratio among 2:3:1, 3:3:1, 4:3:1, 4:4:1 (within the range of external clock from 50~96MHz), or 3:3:1, 4:3:1, 4:4:1 (within the rage of external clock from 97~140MHz), or 4:3:1, 4:4:1 (within the range of external clock from 140~250MHz)
Take the external clock of 66MHz for example:
If you choose the FSB ratio of 2:3:1, the figure of CPU:SDRAM:PCI will be all divided by 2, that is: CPU= 66x2/2=66MHz, SDRAM= 66x3/2=100MHz , PCI= 66x1/2=33MHz
And if you choose the ratio of4:3:1, the figure of CPU:SDRAM:PCI will be all divided by 4, that is: CPU= 66x4/4=66MHz, SDRAM= 66x3/4=50MHz, PCI= 66x1/4=17MHz"
. Ugyhogy örülj annak amid van :))