ViperII
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Érdekes...
Most páldául a SiSoft is 64MB-nek ismerte fel az aperture sizeot, tehát elvileg szabad a pálya, ámde a 3DMark egyszeûen megmakacsolja magát, és nem hajlandó 59MB fölé menni, hiába állítok be 72 vagy akár 90MB-t. A kártyát meg helybõl csak 28 megásnak ismeri fel minden, úgyhogy valami nem stimmt. (persze lehet, hogy a gép csak kerekít az értéken)
Szerintem a hiba az alaplapi biosnál lehet, mert a SiSoft folyamatosan károg valami SMBIOS/DMI régiségre hivatkozva, és azt állítja, hogy ez a régi bios nem korrekt adatokat szolgáltat a windowsnak. Szerinte a megoldás egy bios update lenne, ami, tekintve az SA6 hosszú-hosszú évek óta tartó jelenlétét a piacon, szinte korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre... :-(
Most páldául a SiSoft is 64MB-nek ismerte fel az aperture sizeot, tehát elvileg szabad a pálya, ámde a 3DMark egyszeûen megmakacsolja magát, és nem hajlandó 59MB fölé menni, hiába állítok be 72 vagy akár 90MB-t. A kártyát meg helybõl csak 28 megásnak ismeri fel minden, úgyhogy valami nem stimmt. (persze lehet, hogy a gép csak kerekít az értéken)
Szerintem a hiba az alaplapi biosnál lehet, mert a SiSoft folyamatosan károg valami SMBIOS/DMI régiségre hivatkozva, és azt állítja, hogy ez a régi bios nem korrekt adatokat szolgáltat a windowsnak. Szerinte a megoldás egy bios update lenne, ami, tekintve az SA6 hosszú-hosszú évek óta tartó jelenlétét a piacon, szinte korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre... :-(
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
Ezt tettem, de sajna hiába a Tweakes 64MB, ha a windows úgy látja, hogy az aparture csak 32, mert így a 64bõl csak a felét tudja a tweak átpréselni a keresztmetszeten
"A rendszermemóriában lefoglalt címterületet hívja a szakma 'AGP aperture'-nek. Ez a címterület
a rendszermemóriában a videokártya Linear Frame Buffer-ének (videomemória leképezése a
virtuális memóriába) területe alatt helyezkedik el. A címterület nagyságát a BIOS setup-ban
beállítható 'AGP Aperture Size' határozza meg, de a méretrõl meg lehet gyõzõdni Win98 alatt
is, a Vezérlõpult / Rendszer / Eszközkezelõ / Rendszereszközök-ben rákeresve az alaplapi AGP
vezérlõre. Az AGP vezérlõ által lefoglalt címtartomány nagysága pontosan az AGP aperture
méretét adja.
Az AGP aperture-ben elhelyezkedõ adatok kiterjesztett videomemóriába való elhelyezését a
GART (Graphics Aperture Remapping Table) írja le. A Minden egyes AGP aperture hivatkozást a
GART segítségével lehet átkonvertálni fizikai rendszermemória címmé. A GART az alaplapi
chipkészletben helyezkedik el, és az operációs rendszer programozza fel (emiatt van
szükség Windows alatt az AGP driverekre). A GART szerkezete a flexibilitás érdekében
fizikailag nem meghatározott, szoftverszinten kell a megfelelõ struktúrát felépíteni
(AGP driver feladata).
Az AGP optimális mûködését DIME-nak (DIrect Memory Execution) nevezik, mely egyszerûen
csak az AGP aperture és a GART használatát jelenti. Az alapvetõ különbség a DIME és a
klasszikus DMA (Direct Memory Access) megoldás között mindössze annyi, hogy DIME
használatával nincs szükség minden memória mûveletnél az alaplapi vezérlõ felprogramozására,
hiszen azt automatikusan végzi az AGP aperture és a GART segítségével. DMA módban a kevésbé
effektív bus mastering technikával történik az adatátvitel - akárcsak a klasszikus PCI
buszon -, mindössze a sávszélesség duzzad fel min. 264 MB/s-ra..."
a rendszermemóriában a videokártya Linear Frame Buffer-ének (videomemória leképezése a
virtuális memóriába) területe alatt helyezkedik el. A címterület nagyságát a BIOS setup-ban
beállítható 'AGP Aperture Size' határozza meg, de a méretrõl meg lehet gyõzõdni Win98 alatt
is, a Vezérlõpult / Rendszer / Eszközkezelõ / Rendszereszközök-ben rákeresve az alaplapi AGP
vezérlõre. Az AGP vezérlõ által lefoglalt címtartomány nagysága pontosan az AGP aperture
méretét adja.
Az AGP aperture-ben elhelyezkedõ adatok kiterjesztett videomemóriába való elhelyezését a
GART (Graphics Aperture Remapping Table) írja le. A Minden egyes AGP aperture hivatkozást a
GART segítségével lehet átkonvertálni fizikai rendszermemória címmé. A GART az alaplapi
chipkészletben helyezkedik el, és az operációs rendszer programozza fel (emiatt van
szükség Windows alatt az AGP driverekre). A GART szerkezete a flexibilitás érdekében
fizikailag nem meghatározott, szoftverszinten kell a megfelelõ struktúrát felépíteni
(AGP driver feladata).
Az AGP optimális mûködését DIME-nak (DIrect Memory Execution) nevezik, mely egyszerûen
csak az AGP aperture és a GART használatát jelenti. Az alapvetõ különbség a DIME és a
klasszikus DMA (Direct Memory Access) megoldás között mindössze annyi, hogy DIME
használatával nincs szükség minden memória mûveletnél az alaplapi vezérlõ felprogramozására,
hiszen azt automatikusan végzi az AGP aperture és a GART segítségével. DMA módban a kevésbé
effektív bus mastering technikával történik az adatátvitel - akárcsak a klasszikus PCI
buszon -, mindössze a sávszélesség duzzad fel min. 264 MB/s-ra..."
A 4:4:1 ratio az SA6.ban (nem tudom, az elöbbiekben hogy volt) a CPU menüben lévõ
CPU:MEMÓRIA:PCI egymáshoz viszonyított értéke.
140 MHz-ig a gép a 3:3:1, 3:4:1 beállítást ajánlja fel, míg afelett 4:3:1, 4:4:1-et. Ezek azért fontosak pl: 4:4:1 esetében, mert a memó ugyanolyan frekin megy, mint a proci (nálam 142MHz, PC133)viszont eme remek tulajdonságát nem tartja meg a végtelenségig, tehát ha 1GHz fölé megyek (152MHz) akkor kénytelen vagyok a rártát visszaállítani 4:3:1-re ami kb száztízenvalahány MHz-et jelent a memó esetében, karöltve az AGP 4x147MHz helyetti 4x~110Mhz-jével, ami azt eredményezi, hogy a 3DMark szarabb pontszámot hoz ki, mint 930MHz-n!
CPU:MEMÓRIA:PCI egymáshoz viszonyított értéke.
140 MHz-ig a gép a 3:3:1, 3:4:1 beállítást ajánlja fel, míg afelett 4:3:1, 4:4:1-et. Ezek azért fontosak pl: 4:4:1 esetében, mert a memó ugyanolyan frekin megy, mint a proci (nálam 142MHz, PC133)viszont eme remek tulajdonságát nem tartja meg a végtelenségig, tehát ha 1GHz fölé megyek (152MHz) akkor kénytelen vagyok a rártát visszaállítani 4:3:1-re ami kb száztízenvalahány MHz-et jelent a memó esetében, karöltve az AGP 4x147MHz helyetti 4x~110Mhz-jével, ami azt eredményezi, hogy a 3DMark szarabb pontszámot hoz ki, mint 930MHz-n!
Siralmas...
Még a képet se képes csatolni a tetû!
I love kiwwi+freemail!
Bocs Bradock, nem megy
Még a képet se képes csatolni a tetû!
I love kiwwi+freemail!
Bocs Bradock, nem megy
Nem emlékszem pontosan, hogy hogyan függ a rendszermemória méretétõl a driver által beállított AGP APerture Size, a legegyszerûbb ha mind a BIOS-ban, mind pedig az S3Tweak-ben beállítotok mondjuk 64 megát.
Elküldhetem õket neked e-mailben, hogy utána feltedd ha megkérhetlek?
Egy utolsó kérdés (csak hogy lássék, az SA6-tal se paradicsom minden):
Biosban AGP aparture...: 64MB
S3Tweak: 64 MB texture memory
3DMark2000, 64MB Rendering speed: NEGATÍV!
SiSoft Sandra 2001 szerint: AGP size: 32MB
Ez most ViperII hiba, avagy alaplap hiba?
Pace-nak: Semmi különös, 95.111 driver, 640x480x16, 16bit Zbuffer, Triple framebuffer, PIII opt. ,VSync off
Biosban AGP aparture...: 64MB
S3Tweak: 64 MB texture memory
3DMark2000, 64MB Rendering speed: NEGATÍV!
SiSoft Sandra 2001 szerint: AGP size: 32MB
Ez most ViperII hiba, avagy alaplap hiba?
Pace-nak: Semmi különös, 95.111 driver, 640x480x16, 16bit Zbuffer, Triple framebuffer, PIII opt. ,VSync off
Ja, most ott tartok, hogy 7MHzn-ként megy a 3DMark 200 pontot:
866MHz (6.5x133) - ~4800 pont
910MHz (6.5x140) - ~5050 pont
923MHz (6.5x142) - ~5150 pont
Kérdés, hogy meddig lehet a RAM órajelet (és vele az AGP frekit!) ugyanannyin tartani, mint a prociét.
866MHz (6.5x133) - ~4800 pont
910MHz (6.5x140) - ~5050 pont
923MHz (6.5x142) - ~5150 pont
Kérdés, hogy meddig lehet a RAM órajelet (és vele az AGP frekit!) ugyanannyin tartani, mint a prociét.
Én vagyok az a bizonyos "haver" (Azazel)
A config a köv.:
Abit SA6 alaplap
PIII 866(már)@923 MHz (6.5x142)
256 RAM (!!4:4:1 a ratio, ez rohadt fontos!!)
A ratio állítgatásával ezzel a beállítással nyomta a legtöbbet, 1GHz-n kevesebbet ment a RAM miatt (mivel nem bírja a 152Mhz-t) mint ezzel a configgal, mert 1GHz-n már csak 4:3:1-en tudom futtatni.
A másik nagyon fontos dolog a RAM beállítás, (a delay-eket minél alacsonyabbra: 5/7 asszem !) és a CPU menüben az "In order Queue Depth", ami mindenképp legyen 4es! Ezek nélkül nekem is csak 3900 pontot hozott, és igencsak meglepõdtem, hogy egyszer csak 4800 lett belõle (húzás nélkül, ergo: 866 Mhz)
Azért biza a PIII is belejátszhat ebbe, de nem tudom pontosan mennyire. Azazel barátom ugyaneme config mellett 3100 pontot kap (CelII, ~766MHz)
Próbáljátok ki!
A config a köv.:
Abit SA6 alaplap
PIII 866(már)@923 MHz (6.5x142)
256 RAM (!!4:4:1 a ratio, ez rohadt fontos!!)
A ratio állítgatásával ezzel a beállítással nyomta a legtöbbet, 1GHz-n kevesebbet ment a RAM miatt (mivel nem bírja a 152Mhz-t) mint ezzel a configgal, mert 1GHz-n már csak 4:3:1-en tudom futtatni.
A másik nagyon fontos dolog a RAM beállítás, (a delay-eket minél alacsonyabbra: 5/7 asszem !) és a CPU menüben az "In order Queue Depth", ami mindenképp legyen 4es! Ezek nélkül nekem is csak 3900 pontot hozott, és igencsak meglepõdtem, hogy egyszer csak 4800 lett belõle (húzás nélkül, ergo: 866 Mhz)
Azért biza a PIII is belejátszhat ebbe, de nem tudom pontosan mennyire. Azazel barátom ugyaneme config mellett 3100 pontot kap (CelII, ~766MHz)
Próbáljátok ki!
Havernak ViperII PIII866@910 256MbRam
3DMark 2000 - 5085 Pont
Ettõl a kártyától ez kurva jó eredmény.
Ja, 640x480x16, de akkor is.
3DMark 2000 - 5085 Pont
Ettõl a kártyától ez kurva jó eredmény.
Ja, 640x480x16, de akkor is.
64mb s
http://members.nbci.com/savagenewz/drivers/s3/savage2000/winxp/lz1sky-s2k-winxp-12-build-428.exe
Itt a driver Pace
Itt a driver Pace
jaja, nekem is a legújabb van
én még senkitõl sem hallottam, hogy ment volna a dolog
Hogy lehet a treemarkban fps-t mérni?
én még senkitõl sem hallottam, hogy ment volna a dolog
Hogy lehet a treemarkban fps-t mérni?
ja meg ez a legnagyobb bajom, ha drivert frissítek: általában elbassza a finombeállító fület, ha pedig pl. a 95112-esrõl veszem vissza korábbi driverre, benthagyja a hülye output fület is.
Egyébként nekem még nem sikerült TV-n képet kicsikarni a kártyából
Egyébként nekem még nem sikerült TV-n képet kicsikarni a kártyából
jajajajjj
t&l-lel tényleg fasza lenne, de ez a K driver nagyon beszemetel. Maga a fa nem is látszik, csak a levelek, meg a lepkék
t&l-lel tényleg fasza lenne, de ez a K driver nagyon beszemetel. Maga a fa nem is látszik, csak a levelek, meg a lepkék
pedig kivácsi lennék egy igazi eredményre a 2001-ben
ha valahol megtudjátok, melyik driverrel nem lép ki, mindenképp írjátok be ide
ha valahol megtudjátok, melyik driverrel nem lép ki, mindenképp írjátok be ide
akkor lehet, hogy rosszul emlékeztem
majd lemérem mégegyszer
a dragonos tesztnél nekem sem volt textúra, elég faszán nézett ki
majd lemérem mégegyszer
a dragonos tesztnél nekem sem volt textúra, elég faszán nézett ki
Pace!
A 3DMark pIII opt.-al hozott ki ennyit, TreeMarkom meg sajna nincsen, arról nem tudok nyilatkozni.
Te hányas drivert használsz?
A 3DMark pIII opt.-al hozott ki ennyit, TreeMarkom meg sajna nincsen, arról nem tudok nyilatkozni.
Te hányas drivert használsz?
2000-ben 1024x768x32 3100 pont.
A 2001 hogy a francba hozott ki neked ennyit software t&l-lel? Ennyit nem nyom rajta az a 200 MHz
A 2001 hogy a francba hozott ki neked ennyit software t&l-lel? Ennyit nem nyom rajta az a 200 MHz
Fiúk!
3DMark 2001-ben, ha hardware t&l-re állítok, már az elsõ tesz elején kilép.
Miért?
95110-es diamond driver van fent.
Ja, azért software t&l-lel is lefuttattam, Abit SA6, celII@732 !!!!634pont!!!
Jó mi?
3DMark 2001-ben, ha hardware t&l-re állítok, már az elsõ tesz elején kilép.
Miért?
95110-es diamond driver van fent.
Ja, azért software t&l-lel is lefuttattam, Abit SA6, celII@732 !!!!634pont!!!
Jó mi?
a w2k meghajtok annyira nem jok,és nekem az van fenn.98 alatt sokkal kevesebb gond volt vele.
Enyhén régiek... ez biztos.
Bugzanak... nem! Régebben azért (sem?) zavart a bug, mert mire egy játék a megjelenése után hozzám is eljutott, addigra sokszor ki volt javítva a hibája. Most ha a megjelenése után egy nappal leszabom ripbe a játékot, még csak fel sem merül bennem, hogy akármi is lenne. Mármint, gond.
Optimalizálatlanok? Mér? Ennyit tud ez a kártya. Nekem kinyomja az elméleti értékeit fill rate-ben 3DMrak 2000-ben, tehát többet nem is kell tudnia.
Hát ja...:)
Hm. Nemtom. Minek?
Bugzanak... nem! Régebben azért (sem?) zavart a bug, mert mire egy játék a megjelenése után hozzám is eljutott, addigra sokszor ki volt javítva a hibája. Most ha a megjelenése után egy nappal leszabom ripbe a játékot, még csak fel sem merül bennem, hogy akármi is lenne. Mármint, gond.
Optimalizálatlanok? Mér? Ennyit tud ez a kártya. Nekem kinyomja az elméleti értékeit fill rate-ben 3DMrak 2000-ben, tehát többet nem is kell tudnia.
Hát ja...:)
Hm. Nemtom. Minek?
enyhén régiek már.
enyhén bugzanak.
enyhén optimalizálatlanok.
nem méltoak egy ilyen hardverhez:)
szerintem,ha feleannyi idõt szánnának az optmalizálásra mint az nvidia,jelentõs sebességnövekedést lehetne elérni.
enyhén bugzanak.
enyhén optimalizálatlanok.
nem méltoak egy ilyen hardverhez:)
szerintem,ha feleannyi idõt szánnának az optmalizálásra mint az nvidia,jelentõs sebességnövekedést lehetne elérni.
"ha hihetünk a híreknek, akkor észrevehetjük, hogy 4 (!) versenyzõje lesz a nagyteljesítményû 3D piacnak:"
de csak háromhoz lesz driver:)))
de ne nekem legyen igazam:)))
továbbra is birkatürelemmel várom a használhato minõségü savage4-es drivereket:/
de csak háromhoz lesz driver:)))
de ne nekem legyen igazam:)))
továbbra is birkatürelemmel várom a használhato minõségü savage4-es drivereket:/
A VIA be kíván lépni a csúcsteljesítményû 3D grafikus piacra az év végén kiadandó új grafikus chippel. A magot az S3 fejleszti Columbia kódnévvel. Az újdonság DirectX 9 kompatibilis lesz és tulajdonságaiban az ATI R300-asára fog hasonlítani, melynek kiadása hasonló idõszakra várható. Valószínûleg a Columbia fog segíteni az S3-nak a piac vezetõ szerepének átvételében. Emlékezzünk azonban, hogy az S3 már régóta nem adott ki semmi említésre méltó újdonságot, csak a SuperSavage-t (Paramount), mely nem más mint egy felpörgetett Savage2000. A Columbia tulajdonságai az ígéretek szerint az alábbiak lesznek:
4 pipeline, mindegyik 2 textúrázó egységgel
300MHz-es mag-frekvencia
128-bites DDR SDRAM interfész
DirectX 8/9 kompatibilitás
0,13 mikronos gyártási technológia
Szóval ha hihetünk a híreknek, akkor észrevehetjük, hogy 4 (!) versenyzõje lesz a nagyteljesítményû 3D piacnak: az nVidia GeForce3 Ultra, az ATI R300, az STM KYRO III és a VIA Columbia.
király
4 pipeline, mindegyik 2 textúrázó egységgel
300MHz-es mag-frekvencia
128-bites DDR SDRAM interfész
DirectX 8/9 kompatibilitás
0,13 mikronos gyártási technológia
Szóval ha hihetünk a híreknek, akkor észrevehetjük, hogy 4 (!) versenyzõje lesz a nagyteljesítményû 3D piacnak: az nVidia GeForce3 Ultra, az ATI R300, az STM KYRO III és a VIA Columbia.
király
A bios verziószáma a 3.1C.09.DM, az 5954 (és a másik kettõ ilyen) a kártya típusát jelöli, csak arra szerettem volna felhívni a figyelmed, hogy nehogy más típusú kártyába való bios-t írj be. Ha 5954-es a kártyád, akkor az 5954-es 3.1C.09.DM bios-t nyugodtan írd be, a TV kimenetnek ezután semmi gondja (ha mégis, akkor más a bibi).
beledugsz koaxot composit kimenetre
Igen úgy van ahogy Phyre barátunk mondja..:))
2/25/2000 a bios dátuma...
2/25/2000 a bios dátuma...
Az a legújabb, de csak a kártyádnak megfelelõ számút írd be (van 5954, 5932, 5934 ha jól rémlik). Ezt kiírja a gép bekapcsolásakor.
:)
AZ IGGEN SEEEEEEEEEEEEEEEGííííííííííííííííííííííT!!!!!!!!!!!!!
Pace Biost frissítettél?
Na ja ezt nem értem én se de ,ha nem akarnak írni akkor a francnak huzzák az idegeinket egyértelmüen mondják ki NEM LESSZ ÚJ DRIVER AZ XY KÁRTYÁHOZ....
Egyébként ezekhez a "játék" kártyákhoz kéne a drivereket frissíteni...nem a mobil chipekhez...
Na de ez van..
Egyébként ezekhez a "játék" kártyákhoz kéne a drivereket frissíteni...nem a mobil chipekhez...
Na de ez van..
Szerintetek mennyibe kerülne az S3Graphics-nak az, hogy kifejlesszen új drivereket ? Mert a mobil chippekhez ugye szinte hetenként adnak ki valami finomítást, igazán jöhetne már a 2k-hoz, meg a 4-hez is.
Héé nem driver hiba vagyis mégis de mindenképpen be kell kapcsolni a Wait for vsync-et!!!!
Akkor ezek a problemák megoldódnak!!!
Akkor ezek a problemák megoldódnak!!!
4.12.01.9015-9.51.12