Aranyköpések,beszólások!!!

Oldal 1 / 98Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dunga
Írásbeli záróvizsga aranyköpések
(Rekreációs mozgásprogram-vezetõ, általános tevékenységi kör)

Manapság egyre divatosabb a crossfitt, amely leginkább a saját testtel dolgozik, és ez edzi legjobbá a szervezetet.
Az életmód felgyorsult, a szervezet 'kicsavarása' a jellemzõ ebben a korban.
Érett felnõttkorban a szervezet 'takarékra' kapcsol és ilyenkor a használatban lévõ és a létfontosságú szervek anyagcseréjére koncentrál.
'If you dont useit, lose it!' alapján elveszítjük, ami nem fontos. Pl. izomzat, támasztó szervrendszer, kötõszövetek, stb.
Yóga, sztreccsing.
Vércsoport: A szervezetben folyó vér típusát, csoportját adja meg. Véradáskor van jelentõsége, ugyanis, ha rossz csoportot kap az egyén, akkor kicsapódik a vére.
Ergonómia: fizikai megfogalmazás.
Szubjektív életminõség: külsõ szemmel megállapított életminõség.
Környezettudatosságra példa: Gépek karbantartása és tisztítása és az eszközök vissza pakolása maguk után.
Felnõtt kor szakaszai: 30-40 év kötött fiatal felnõt. 40-50-év között éret felnõt. 50 év felet idõs kor.
(Javasolt) Mozgásformák: bicikli: álló képesség javúl, jobb vérkeringés.
Vércsoport: 0-ás vércsoport
Turizmus: utazás, kikapcsolódás
Hulladék: környezet védelem
Fizikai rekreáció élménykeresõ irányzata: Passzív és kaktív. Aktív: vasalás, fõzés, takarítás. Passzív: napozás, zenehallgatás, olvasás.
Környezettudatosság: parkokban kialakított 'edzõtermek', futópályák
Javasolt mozgásforma: állóképesség javítása, a keringési rendszer mûködtetése
Vércsoport: a DNS, mint minden rólunk jellemzõ dolgot (hajszín, szemszín) határozza meg.
A szervezet számára fontos tápanyagokat kell beépítenünk, hogy erre a korra szinte feltöltõdjön.
Kardió mozgás végzésére hívnám fel a figyelmet hiszen a keringési, légzési rendszert erõsíti, így agyi kapacitásunk is jól fog mûködni.
Környezettudatosság (fitneszterem szintjén): bicikli tároló a terem által õrzött részen.
Egyénenként változó, hogy kinél mekkora adrenalint okoz az adott tevékenység.
Ergonómia: a kardiógépek ciklikus mûködését szabályozza.
Környezettudatosság: Mozgólépcsõ helyett sima lépcsõ. Lift sem szükséges mert aki eljön mozogni ne legyen neki akadály pár lépcsõ.
(Fiatal felnõtteknek ajánlott mozgásformák): labdajátékok, küzdõsportok. Ezek a sportok már adnak egy kiállást, magabiztosságot.
Élménykeresõ irányzat: természethez vágyódás, egészségügyi juttatás, élmény keresése.
Arousal: éves zsírszint.
Családépítés egyre késõbbre tolódik el -> egyre több beteg gyerek.
Szubjektív életminõség: úgy éld az életed, ahogy te akarod.
Hormonális és testi fejlõdés befejezõdik csontvégzõdések végbe mennek.
A fiatal felnõtt a versenysportot lekéste!
Vércsoport: új diétairány. DNS alapján kategorizált. Engedélyezett és tiltott tápanyagokat sorol fel a vércsoport igényei szerint.
Hulladék: Napjainkban felismerték fontosságát és profit termelõ oldalát!
Szubjektív életminõség: Az életminõség javulásával nem emelkedik!
C-vitamin: Szentgyörgyi Albert a feltalálója! Legfontosabb vitaminunk.
A test kezdi kiheverni a serdülõkor változásait.
A fejlõdés szakaszai: ifjúkor, felnõttkor, öregedés elsõ fázisa, haladó öregedés, aggkor.
Még ifjúi élmények és gondolkodásmód jellemzi.
A felnõtt ember egy meghatározott értelmi és érzelmi stabilitás jellemzi.
Javasolt mozgásformák: gyaloglás -> egyszerû, dicsõ
Hálózati társadalom: olyan társadalmi beilleszkedés, melynek mûködését az információs berendezkedések, biztosítják.
Szubjektív életminõség: az emberi kapcsolatok hatása
Turizmus: az utazás és az azzal kapcsolatos dolgok
Arousal: Az egyén képességi szintje, mely különbözõ hatásokra aktiválódik.
Hulladék: a fogyasztói társadalom által termelt végtermék. (Egy rejtett üzenet lehet?)
Személy szerint erre az idõszakra a minél szélesebb körben megismerhetõ mozgásformákat ajánlanék, hogy lehetõségünk nyíljon kiválasztani számunkra a legszimpatikusabb mozgásformát és megfigyelhetjük testünk melyekre reagál a legjobban.
Hulladék: az emberi környezetre károsan ható anyagok, melyeket mi emberek halmozunk fel.
Szubj. életminõség: Különbözõ egyének különbözõ megítélésû mindennapi életminõsége, a mindennapok hasznos eltöltése.
Vércsoport: Az emberi vér felosztása plazmájának kicsapó ill, vörösvérsejtjeinek kicsapható anyagainak egymáshoz való viszonya alapján: A-s / B-s / 0-ás.
Akceleráció: ha valaki szellemileg vagy testileg fejletlenebb a saját korának / korosztályának.
Szubj. életminõség: reálisan/ténylegesen megéljük az életminõségünket.
Ergonómia: A testek olyan jellemzõje, formája, mely a legoptimálisabb használatot, mozgásformát teszik lehetõvé.
Akcelerált: Felgyorsult életmód, életjelenségek, melyek szembeötlõ tulajdonsága, hogy manapság minden gyorsabban történik mint régebben.
Vércsoport: Olyan anatómiai jellemzõ ami függ a szülõktõl és emberenként eltérõ lehet. 4 féle létezik.
Turizmus: Olyan kereskedelmi forma, ahol az emberek a látványosságot, kikapcsolódást keresik, fizetik meg.
Szubj. életminõség: Olyan életminõség amit nem tárgyakban, hanem érzelmekben, élményekben él át az egyén.
Az urbanizáció miatt a városi élet napi szinten elõfordul.
Szubj. életminõség: A társadalom, gazdaság által kialakult viselkedési forma. Jó közérzer - egészséges életmód, hiányoktól mentes élet.
Arousal: Ez lehet egy intenzitási szint, ami valamilyen teljesítménnyel jár együtt.
A C-vitamin az emberi szervezet elengedhetetlen alapanyaga. Több ezer mg-mal már rákos sejteket pusztít el (legújabb kutatások szerint). Olyan ásványi anyag, nem lehet túladagolni, megfázás esetén több 1000mg/naponta.
Zöld energia: a sportlétesítmény telephelyén fa ill. növény telepítése
A mesterségesen elõállított vitaminok gyorsan felszívódnak, a természetes vitaminoknak lassabb a felszívódása, tovább hat, több is szívódik fel.
Vércsoport: Egyénileg változik a vér összetételének arányai. Létezik A, B, 0 és Rh+, Rh - felosztás. Az elõbbire kidolgozott étrend is létezik.
Ergonómia: Légiesség, a high impact becsapódások tompítják.
Élménykeresõ irányzat: 1, nem mindennapi eszközökkel végrehajtott tevékenységek, 2, mindennapi eszközökkel végrehajtott nem mindennapi tevékenységek, 3, nem mindennapi terepen végrehajtott tevékenységek.
Egy jó edzés után bárki megtalálná a megfelelõ helyét az elhasznált zsebkendõnek, vizes flakonnak.
A testi sajátosságok ebben az idõszakban a legjobb. Életmódjukra jellemzõ, hogy ebben az idõszakban teljesednek ki munka területén, kialakul az elsõ munkahely. Bármilyen mozgást végezhetnek ebben a korban, legjobb, az ha funkcionális, többoldalú többféle edzésformát végeznek. Ez lehet: testépítés, esetleg szimplán prevenció, labdarúgás úszás, kerékpározás vagy akár túrázás.
Érett felnõtt korban már az egyes szervrendszerek változnak, ilyen pl.: a látás vérnyomás emelkedése, tehát a keringési rendszer változik. Kevés mozgás volt a megfelelõ idõszakban akkor az is lehet a következménye, illetve a daganatos betegségek kialakulása, cukorbetegség.
Vércsoport: a vörösvérsejtek membránját körülvevõ sejt, melyeknek különbözõ tulajdonságaik vannak, vércsoportok: 0 A, B
Hálózati társadalom: másnéven internet, ülõ életmód rabja, akik sokat ülnek internet elõtt, gép elõtt
Vitamin: a vitaminok fontos szerepet töltenek be az életünkben, szervezetünknek elengedhetetlen a mellõzésük.
Fiatal felnõtteknél egyre inkább fontossá válik a külsõ,férfiak esetében minnél inkább izmosabb, nõknél pedig a vékonységot próbálják nézni.
A fiatal felnõtt kor kb. 20-30 éves korig tart. Elõtérbe kerülnek a szaporodás-párválasztásért felelõ összetevõk.
A környezettudatos életmód napjaink egyik legfontosabb kérdésköre. A környezet és az ember kapcsolata körforgást alkot.
Javasolt mozgásformák: Csapatsportok: golf
Vércsoport: DNS hordozó; örökítõ anyag az ember kódolt térképe, genetikai sajátosságainak: 0, A, B és variációi.
Akcelerált: akceleráció minõségi jelzõje
Hulladék: az ember által már nem hasznosítható többlet, felhalmozott felesleg
Szubj. életminõség: az egyén által megszervezett szellemi és anyagi javak halmaza
Vércsoport: több féle van
Arousal: egy hormon. Ha kevés vagy ha túl sok van belõle, az egyaránt rontja a teljesítményt.
70-es, 80-as években kezdõdött a városiasodás ami által megindult a rekreáció is.
Érett felnõttek szeretnek általában közösségekben mozogni.
Ergonómia: környezet tudatosság
Turizmus: idegenforgalom
Szubj. életminõség: Mindenkinek a saját maga igényei iránt kialakított élet, melynek minõsége lehet jobb, rosszabb is.
Vércsoport: a vér egészére jellemzõ tulajdonsága, amely a vércsoport diéta alapja
Ergonómia: környezettudatosság, a hulladékok újrahasznosítása, a környezeti feltételek elõnyös felhasználása
Vércsoport: DNS molekula által kivált génállomány
Hulladék: az ember számára használhatatlan tápanyag
Pulzustérfogat: 1 perc alatt mért pulzus száma
Ergonómia: gazdaság
Makro tápanyag: magnézium, kálcium, foszfor. Mikro tápanyag: vas, cink, mangán
Rekreáció élménykeresõ irányzata: extrém, teljesítmény, kettõ együtt.
Ergonómia: gazdaságosság
Az érett felnõtt idõszak helye 20-as éveink elejére rakható.
Vércsoport: 3 fajta vércsoportot különböztetünk meg 0, A, B (pl. A-nál a zab vizesíthet)
Turizmus: Amikor valamely személy ellátogat egy másik országba, ami nem a szülõvárosa, a különbözõszolgáltatásokért cserébe.
Hulladék: otthonunkban, környezetünkben felhalmozott veszélyes, és nem veszélyes szemét, hulladék.
Hálózati társadalom: Amikor olyan kapcsolatokat alakítok ki, hogy abból mindenképpen elõnyöm származzon.
C-vitamin: Nagyon fontos ennek a bevitele. Általában kapszula formájában juttatjuk be a szervezetbe, de sok táplálékban is megtalálható.
B-vitamin: karotin, ha karotinhiány van, akkor szemremegés (répa)
Rekreáció: jellemzõ rá az urbanizáció
Hálózati társadalom: a neten élõk közössége
Hálózati társadalom: olyan szolgáltatás, amelybõl mindenképp elõny származik

Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!

dunga
Egyik professzorom tegnapi mail-je:

Subject: Élõ nyelvtanítástörténet

Tájékoztatom a nyelvpedagógiai irányultságú hallgatókat, hogy a nyelvtanítás kultúrtörténetének vizsgájára az idén február 7-én pénteken kerül sor.
A vizsga rövid írásbelivel indul, majd tételhúzással folytatódik és utána kiszámíthatatlan fordulatokat vesz. Az alapfogalmakon túlmenõen, továbbra is a kommunikatív megközelítés, a nyelvtani-fordító módszer, a direkt módszerek, az audiolingvális, az olvastató, az intenzív és az audiovizuális módszerek állnak a középpontban - Comenius, Marcel, Prendergast, Gouin, Sweet, Palmer, továbbá Asher, Curran, Gattegno és Lozanov társaságában.
A vizsga nyilvános, de az elsõ éveseknek nem csak nosztalgia...
Szíveskedjenek legkésõbb 8:30-kor a TKTK (Érsekkert) épületének 102-s szobája elõtt tolongani.
Félreértések elkerülése végett elõre jelzem, hogy a résztvevõk a legjobb teljesítmény esetén sem juthatnak ki a koppenhágai Eurovíziós dalfesztiválra...
Üdvözlettel, *** :-)

Loalság van :]

Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!

SLICK
😄
végülis kifejezte magát

dunga
Többek közt személyi edzõ és gyakorlati oktató vagyok az egyik fitness iskolánál testépítõ - fitness edzõ szakirányon.
A kliensektõl mindig megkérdezem, hogy hogyan vannak, fáj-e valami, hogy telt a hétvége, stb.
Mai párbeszédem az egyik klienssel:
-Hogy vagy? Hogy telt a hétvége?
-Fáradtan, dolgoztam egész hétvégén. Tiéd?
-Meló volt még pénteken is, hétvégén meg tanítottam, így én is elég fáradtan.
*nevet*
-De a tiéd az nem munka.
*nézek*
-Akkor hétvégén nem csináltam semmit.
-Nem azt mondtam, de a te munkád nem munka munka.

<#miaz>

Narxis
😄DDDDD

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

"Azt nem mondanám, hogy anyósom nagydarab, de múltkor a Déliben a mozdonyt öleltem át helyette..."

ez kurvajó 😄D

morcosqtya
- hahaha
- Mi van, min nevetgélsz?
- csak eszembe jutottak régi dolgok.
- ?? például a bronzkorszak vagy a mezozoikum?

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

morcosqtya
- Mi az a pácsó?
- Mi?
- Pácsó. Párizsiban van, összetétel: nitrites pácsó.
- PÁC - SÓ bazmeg.
- meh..

Narxis
haha 😄DD

zoliapu
Csend mert megpörgetlek mint kurva a retikült.

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

naddki asheggem
"élj a májnak!"
"egyszer az életben a halált is ki köll' próbálni!"
Dolák Saly Róbert

morcosqtya
"két lovat egy csapásra"

cifu az igazi fasszopó!

Olvaszd,szívd a KAKAST!

Narxis
😄DD

Pfff....xDDD

2 informatikus veszekedés közben:

- Te, ha elrontod én úgy kifizettetem veled, hogy a fal adja az ÁFA-s számlát !

Narxis
xDD

Ezt ma hallottam buszon, apa fiának:

Gyerek: - nahát, mióta???
Apa: - Mióta ?! Öregapád pilóta!

xD

morcosqtya
Pedig bizony humoros volt a második.
Mint tudjuk a humor és a humorérzék a lehetõ legszubjektívabb fogalom a világon.
Még népek között is van humorkultúrális szakadék nemhogy egyének közti különbség...

A parasztembert meg nem nézem le attól, hogy nevetek azon amit mond vagy ahogy mondja. Az emberies tisztelet emellett megtartható.

Azért mert vidéki valaki és talán még paraszt ember (a szó legjobb értelmében!!) attól nem kellene az ilyen "beszólásokat" aranyköpésnek venni..itt mindennaposak.
dunga
Ma elsõ ízben voltam az egyik vidéki munkaügyi központban. A megjelent embereket inkább nem minõsítem. Nem voltam sokáig, de két beszélgetés megmaradt bennem.
#1 Nõ beszél telefonon: 'A munkanélkülibe' vagyok.'
#2 Középkorú férfi mondja egy hozzá hasonló csoportnak: 'Vettek vért is. Cukrot is találtak.'

Diákmunka közben fõnök bejön, valamit meglát, ami szúrni kezdi a szemét, de annyira, hogy azonnal egy velõset akarna káromkodni, ami el is indul, de a trágárabb szót hirtelen behelyettesíti egy szalonképesebbel:

- Az ISTEN...*pillanatnyi hatásszünet*...csókáját !

xD

SLICK
gyáááá errõl van egy hatalmas sztorim 😄

amúgy meg 18+ reklámszöveg:

"Egyél Te is Danon Activiát bifidusz eszenzisszel, meg bifidusz kurvaanyjával, hogy hamarabb rohadjon ki a beled!"

tutituti
ennyi😄

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Narxis
😄DDD

Ma egyik ismim:

- Tökjó ez a Danone Activia. Ettõl akkor is tudok szarni, amikor nem kell...

xD

RelakS
nem jó, otthon lehet érdekesebb dolgokat is csinálni :]

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Narxis
loool, mondjuk igaz, azt otthon is csinálhatja xD

dunga
Egyik volt személyi edzettem:

amúgy ott a konditeremben
ha valaki csinál fekvõtánaszokat
meg felhúzódzkodást
ha ezekért megy csak be úgymondd
akkor hülyének nézik
szerinted?
hogy kirööhögnének minket ha ott csinálnánk fekvõtámaszt?

DAFAQ?

Narxis
😄DD

Anders
7 éves fiam mai szövege meccs közben:
- ha focista leszek, akkor Christiano Ronaldo leszek, csak kapusba'!

A másik véglet: Fekete Pákó és a hét törpe

morcosqtya
- Kinek ajánlottad fel az 1%-odat?
- Ateista gyerekekért alapítványnak.

😊

ressy14
<#buck>

Ezt a tárgyat én is szerettem 😊

Dum spiro, spero.

Hegi90
- E'(szigma) pedig E(szigma) klózainak halmazát jelöli
- mit jelent az, hogy klózainak halmazát?
- ez aranyos volt
hát a klóz
azzz
egy {l1....ln} literálok halmaza
-át jelöli
😄
egy literál pedig egy p vagy ~p alakú formula
az ítéletkalkulusban
ahol p ítéletváltozó, azaz ítéletkalkulusbeli predikátumszimbólum
egy predikátumszimbólum pedig egy n aritású leképezés
0 vagy 1 (igaz vagy hamis) értékekre
az aritás pedig csak annyit jelöl, hogy hány paramétertõl függ a kimenete valaminek
pl f(x) függvény egy aritású, mert csak x-tõl függ
más kérdés?

- azt hiszem nem lesz több...

sry, lehet nem annyira vicces, de így hajnalban 1 percig röhögtem 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

morcosqtya
Mindig történik valami.

Legutóbb egy cukrászdából: egy extrán "vidéki" jellegû nõ fagyit vett:

- Adjon má' két vaníliát! Dobozba'
- Kehelybe parancsolja?
- Igen, abba. Addig elmegyek wc-re.
..
- Parancsoljon, a két gombóc vanília!
- Na úgy É!

(gondolom ez a "köszönöm" akart lenni..)

matyi0323
Öröm lehet ilyen környezetben élni, sosem unatkozol/tok. 😊 Mindig jót mosolygok, mikor elolvasom ezeket. 😊)

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

morcosqtya
Újabb oltás menyasszonyomtól:

- Mikor feküdtél le tegnap?
- Háát.. igazából ma hajnali háromig darts közvetítéseket néztem, váltottam tollat meg szárat és a dobástechnikámat is gyakoroltam, rájöttem egy pár dologra...
- például, hogy nem vagy normális? <#ravasz1>

Narxis
looooool, felszedném azt a lányt 😄

dunga
Az derék :]

Hétvégén egyik ismerõs lány mondta az õt felszedni próbáló srácnak:
'Köszönj, mert mész.'

morcosqtya
Menyasszonyom simogatja a kiskutyát, közben átszellemülten megszólal:
- Olyan aranyosak vagyunk most!

😊))

georgesmatyas
😄D

A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják. Autodesk Inventor Spezialist, CAD/CAM/CIM/PLC

matyi0323
Tegnap beszélgetünk suliról ismerõsömmel... mikor elmondta ezt ( én sem tudom miért ), röhögtem vagy 5 percig 😄

Fel kellene töltenem 1 dolgozatot tavalyi ismétlõs tárgyamból. A téma hasonló, mint tavaly, gondoltam feltöltöm a tavalyit. Én balga melyik vállalatot választottam tavaly?? Malév... Hurrá...Ezt necces lenne feltölteni..

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

jó a hajad! elesté?

sáláláláláááá

sjani1995
a:na megvetem édes álmaim honát
a:de elõtte szarok egy jót

Rise FM  Mi a vas legnagyobb ionja? A kam-ion.

morcosqtya
Ma, papírboltban idõs néni egy hologram-képet nézeget:
- De jó pofa, ez ilyen több dimenziós ugye??

naddki asheggem
"Nem szégyen a futás, de kurva anyját annak aki kerget!"

Narxis
😄DDD

morcosqtya
Cipöboltban a pénztárnál:
- Jó napot kívánok, én bör cipöhöz szeretnék olyan "pregmentálószert"!

😊

Narxis
😄DD

Biztos a 3D-s Star Wars - Baljós árnyak vetítés kapcsán.

morcosqtya
Ma az egyik kereskedelmi tv mûsorában volt hallható valamilyen Star Wars esemény kapcsán:

"A Szisz lovag.."
😊

Oldal 1 / 98Következő →