Hangkártya vétel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Haaaat, 80 korul mar erositovel egyutt kapod :-)
nem mindenki vesz magának drága erösitöt, amásik meg a Dolby licccenszet megvenni szvsz iszonyatos pénzekbe kerülne, és gondolom az öszes hangkártyát is ujra kéne fejleszteni. Nem véletlenül olyan drága egy Dolby Digital dekóder a legocskább is 60 zseton körül van és akkor még erösitö is kell
Azt nem ertem, hogy van egy _regi_, kiforrott szabvany, amit manapsag egyre tobb ember hasznal, es akkor miert nem lehet olyan kartyat csinalni, ami ILYEN hangot general???
(Igen, a Dolby Digitalra gondoltam... Ha mar vettem draga erositot, akkor hasznalni is szeretnem...)
Csak a licenszet kene megvenni a Dolbytol es semmi ujat kitalalni... Olyan bonyolult ez?
(Igen, a Dolby Digitalra gondoltam... Ha mar vettem draga erositot, akkor hasznalni is szeretnem...)
Csak a licenszet kene megvenni a Dolbytol es semmi ujat kitalalni... Olyan bonyolult ez?
A Guillemot bejelentette a Fortissimo hangkártya örökösét, a Gamesurround Fortissimo II-t.
A kártya külön fejhallgató kimenettel is rendelkezik a négycsatornás kimenetek mellett. Ezeken kívül található rajta optikai ki és bemenet is. A Hercules egy speciális vezérlõpultot is készített a kártyához, amelyet a Tálcáról lehet elérni. Ez tartalmaz egy tízsávos ekvalizert is.
A hangkártya a háromdimenziós hangeffekteket hardveresen számolja, 52 3D hangcsatornát támogat. A számításokért a Cirrus Logic SoundFusion CS4624 DSP chip a felelõs. A Fortissimo II támogatja a Sensaura Positional Audio technológiát, így teljesen kompatíbilis a A3D 1.0, az EAX 1.0 és 2.0 (!) szabványokkal is.
A kártya mellék adják a Yamaha S-YXG50 szoftveres hullámtábla emulátort, amely támogatja a General MIDI és a Yamaha XG szabványokat is.
A Fortissimo II-t április végétõl forgalmazzák 49 dolláros (15000 Ft) áron.
A kártya külön fejhallgató kimenettel is rendelkezik a négycsatornás kimenetek mellett. Ezeken kívül található rajta optikai ki és bemenet is. A Hercules egy speciális vezérlõpultot is készített a kártyához, amelyet a Tálcáról lehet elérni. Ez tartalmaz egy tízsávos ekvalizert is.
A hangkártya a háromdimenziós hangeffekteket hardveresen számolja, 52 3D hangcsatornát támogat. A számításokért a Cirrus Logic SoundFusion CS4624 DSP chip a felelõs. A Fortissimo II támogatja a Sensaura Positional Audio technológiát, így teljesen kompatíbilis a A3D 1.0, az EAX 1.0 és 2.0 (!) szabványokkal is.
A kártya mellék adják a Yamaha S-YXG50 szoftveres hullámtábla emulátort, amely támogatja a General MIDI és a Yamaha XG szabványokat is.
A Fortissimo II-t április végétõl forgalmazzák 49 dolláros (15000 Ft) áron.
www.vortexofsound.com
Meg elerhetoek innen az Aureal driverek...
Meg elerhetoek innen az Aureal driverek...
ez a kis fos IC csinálja a dolby digital meg a többi ilyen hangzást DTSt is

bocs leközelebb oda irom...
bocs bocs bocs.........
bocs bocs bocs.........
Joco
van télleg de mért nem az alalapok topicba irtad a szamitogep.hu n olvastam . Asus a7v133
van télleg de mért nem az alalapok topicba irtad a szamitogep.hu n olvastam . Asus a7v133
Ez más témához kapcsolódik...
Nekem van egy POSTMAN-es.
Az elvtárs azt irta, hogy látott (hallott) zenélõ ASUS AMDs lapot.
Nekem van egy POSTMAN-es.
Az elvtárs azt irta, hogy látott (hallott) zenélõ ASUS AMDs lapot.
http://www.vortexofsound.com/drivers/drv_v2wdm.htm
innen letölthetsz drivert Win2000-hez
üdv,
rage
innen letölthetsz drivert Win2000-hez
üdv,
rage
Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10
Milyen az a zenélõ ASUS alaplap ??
Ezt hogy képzelik?????????????
Beszélek azzal a bolttal ahol vettem, hogy azok beszéléjenek azokkal akiktõl õk rendelik és azok adnak nekem új drivert???????
Öcsém ez má' nagyon rossz vicc..............
Beszélek azzal a bolttal ahol vettem, hogy azok beszéléjenek azokkal akiktõl õk rendelik és azok adnak nekem új drivert???????
Öcsém ez má' nagyon rossz vicc..............
ja nekem is a 2,5D van fenn de már ez is tavaly agusztusi aszem azota képtelenek voltak csinálni uj drivert. A másik ami a CDn van az anyira szar hogy még az EAXot se ismeri fel normálisan , legalábbis én nem birtam játékok alatt használni ha a 2.3 volt fenn
A másik az ABIT is adott ki ilyen hangkártyát 5,1 es ugyanezzel a chippel AU10 néven. Letöltöttem tölük is a drivert kiprobálásra . Ugyanolyan szar. Ha az ABIT hangkártyája is csinálja ezt a jelenséget akkor az elég gáz. Csak jo lenne ha uj drivert is csinálnának amire nem sok esély van. 😞
A másik az ABIT is adott ki ilyen hangkártyát 5,1 es ugyanezzel a chippel AU10 néven. Letöltöttem tölük is a drivert kiprobálásra . Ugyanolyan szar. Ha az ABIT hangkártyája is csinálja ezt a jelenséget akkor az elég gáz. Csak jo lenne ha uj drivert is csinálnának amire nem sok esély van. 😞
FM801 Drivers
Because we do not supply the end-user products like sound cards, the software drivers we developed only for the reference use by our OEM customers. Different end-user products might have different features and require different drivers. Please contact your board manufacturer for driver support.
Hogy lehetnek ezek ekkora köcsögök?????
Röhej..................
Kowa, neked melyik van fenn (Forte 801 driver)?
Mert nekem a 2.5D, ezt még idõben sikerült letöltenem, mert a CD-n csak a 2.3 van, asszem....
Because we do not supply the end-user products like sound cards, the software drivers we developed only for the reference use by our OEM customers. Different end-user products might have different features and require different drivers. Please contact your board manufacturer for driver support.
Hogy lehetnek ezek ekkora köcsögök?????
Röhej..................
Kowa, neked melyik van fenn (Forte 801 driver)?
Mert nekem a 2.5D, ezt még idõben sikerült letöltenem, mert a CD-n csak a 2.3 van, asszem....
"http://www.mushroomhouse.com.tw/english/download.htm"
Itt van Millenium béta driver. Esetleg érdemes megpróbálni.
Itt van Millenium béta driver. Esetleg érdemes megpróbálni.
hát ja recsegést vagy valmi olyasmit mintha iszonyatosan torzulna a zene + az effektek. Az a legröhejesebb az egészben hogy én csak UT motoros játékoknál tapasztaltam. Talán uj driver segitene de a Fortemedia leszarja az egészet . ezt tették ki az oldalukra:
FM801 Drivers Because we do not supply the end-user products like sound cards, the software drivers we developed only for the reference use by our OEM customers. Different end-user products might have different features and require different drivers. Please contact your board manufacturer for driver support.
irtam nekik mailt hogy ugyanmár magyarázzák meg hogy a kártyagyárto hogy tudna adni nekem uj drivert ha a chip gyárto adja hozzá a drivert? válasz nem is jött rá . Ez olyan mintha a Nvidia nem csinálna több drivert és mondjuk aztmondja rá kérjem az asustol vagy leadtektöl
nevetséges
FM801 Drivers Because we do not supply the end-user products like sound cards, the software drivers we developed only for the reference use by our OEM customers. Different end-user products might have different features and require different drivers. Please contact your board manufacturer for driver support.
irtam nekik mailt hogy ugyanmár magyarázzák meg hogy a kártyagyárto hogy tudna adni nekem uj drivert ha a chip gyárto adja hozzá a drivert? válasz nem is jött rá . Ez olyan mintha a Nvidia nem csinálna több drivert és mondjuk aztmondja rá kérjem az asustol vagy leadtektöl
nevetséges
meg a sülyesztöben 😊
ma neki olyan van es mint tudjuk, minidg az a jo ami nekunk van 😊
tehat a gus PNP pro a kiraly 😊))
tehat a gus PNP pro a kiraly 😊))
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Törölt felhasználó
csak egy kérdés: miért mondja mindenki, hogy a sonicfury nagyon ász?
(nekem mondjuk olyan van, de nem értem az istenítés okát...)
tényleg tisztán szól, nagyon alacsony az alapzaj
de
a többi új kártyánál ez nincs így???
(nekem mondjuk olyan van, de nem értem az istenítés okát...)
tényleg tisztán szól, nagyon alacsony az alapzaj
de
a többi új kártyánál ez nincs így???
Navarro
hogy nem analog uton hanem digitális uton jut el a hangszoroba vagy a dekoderbe a jel. digitális jobb mert semmilyen külsö jel vmi zavaro jel nem rontja a minöséget /pl. hangkártya alapzaja/ de szerintem ez olyan dolog hogy ezt a különbséget ugyis csak müszerel lehet kimutatni vagy esetleg a vájtfülüek észreveszik 😊
van optikai és koax is . optikai aszem ilyen kis fekete kocka alaku aljzat a koax adja magát olyasmi mint az RCA.
Coine
egy kérdés:
ha UT zel vagy Unreal motoros játékokal jáccol/ pl. Undying/ nem esik szét a hangja zenéje a játéknak?
hogy nem analog uton hanem digitális uton jut el a hangszoroba vagy a dekoderbe a jel. digitális jobb mert semmilyen külsö jel vmi zavaro jel nem rontja a minöséget /pl. hangkártya alapzaja/ de szerintem ez olyan dolog hogy ezt a különbséget ugyis csak müszerel lehet kimutatni vagy esetleg a vájtfülüek észreveszik 😊
van optikai és koax is . optikai aszem ilyen kis fekete kocka alaku aljzat a koax adja magát olyasmi mint az RCA.
Coine
egy kérdés:
ha UT zel vagy Unreal motoros játékokal jáccol/ pl. Undying/ nem esik szét a hangja zenéje a játéknak?
Mindenhol.
Nem hiszem, hogy számit ezer forint ide vagy oda.
Lassan két sör annyiba kerül.
Bár ahogy ezt leirtam, bennem is kétségek merültek fel. Az a két sör, az bizony két sör!!!
Nem hiszem, hogy számit ezer forint ide vagy oda.
Lassan két sör annyiba kerül.
Bár ahogy ezt leirtam, bennem is kétségek merültek fel. Az a két sör, az bizony két sör!!!
Sony/Philips Digital Interface, digi csatlakozó, lehet erre is akasztani hangfalat meg minden cuccost, azt írják elég jó minõségû...
És a Value-n télleg nincs.
És a Value-n télleg nincs.
Sziasztok.
Igen is van köze a tv kártyának hozzá.
Most 1 SB Ensoniq van nálam (hétfõig). Ezzel is sztereóban szól.
Az SB Live!-al nincs állítási lehetõség az audio fülön. Még 1 érdekesség, hogy PAL DK módban az Ensonoq-val jó, míg az SB Live!-al nincs hang.
Ha tudja valaki, hogy lehet képet beilleszteni a fórumba és érdekel a téma felrakhatok 2 képet a beállítás panelrõl.
Üdv yas.
Igen is van köze a tv kártyának hozzá.
Most 1 SB Ensoniq van nálam (hétfõig). Ezzel is sztereóban szól.
Az SB Live!-al nincs állítási lehetõség az audio fülön. Még 1 érdekesség, hogy PAL DK módban az Ensonoq-val jó, míg az SB Live!-al nincs hang.
Ha tudja valaki, hogy lehet képet beilleszteni a fórumba és érdekel a téma felrakhatok 2 képet a beállítás panelrõl.
Üdv yas.
Ha olcsón kell ott a Fortemedia (PCI 801), ez olcsó....
Ha király kell vedd meg a DOBOZOS Videologic SonicFury-t kb. 25+ÁFÁért, DE AZ AZTÁN TUD!!!!!!
Creative a középút :-)
Ha király kell vedd meg a DOBOZOS Videologic SonicFury-t kb. 25+ÁFÁért, DE AZ AZTÁN TUD!!!!!!
Creative a középút :-)
Tamogatas szempontjabol mindenkeppen Creative valamelyik termeke a legjobb, arra mindent megcsinalnak, hiszen az az etalon.
MX 400
Nem lesz hozza driver, mert felvasaroltak a ceget, es nem folytatjak a sorozatot. Tehat hosszu tavon nerm eri meg.
Nem lesz hozza driver, mert felvasaroltak a ceget, es nem folytatjak a sorozatot. Tehat hosszu tavon nerm eri meg.
Nem nagyon éri meg, van nála jobb.
Most neked 5.1-es vagy 4.1-es rendszerhez kell?
4.1-re ott a Live! Value
5.1-re pedig: SB Live! 5.1 és Platinum; Videologic SoniFury (nagyon ász!!!)+Jazz/Fortemedia PCI 801 (árlistákban Jazz 6 csatornás hangk., nekem ilyen van és jól teszi a dolgát az 5.1-es Jazz hangfallal, semmi recsegés és lehet érzékelni a térhangot.)
Most neked 5.1-es vagy 4.1-es rendszerhez kell?
4.1-re ott a Live! Value
5.1-re pedig: SB Live! 5.1 és Platinum; Videologic SoniFury (nagyon ász!!!)+Jazz/Fortemedia PCI 801 (árlistákban Jazz 6 csatornás hangk., nekem ilyen van és jól teszi a dolgát az 5.1-es Jazz hangfallal, semmi recsegés és lehet érzékelni a térhangot.)
eehh jo kérdés
thx mindenkinek.
Körbenézek, de elõbb újra telepítem a Win98-at. Lehet hogy csak a win tréfálkozik velem.
A barátomnak 1 value kártyája van és azzal tökéletes a Miro.
Körbenézek, de elõbb újra telepítem a Win98-at. Lehet hogy csak a win tréfálkozik velem.
A barátomnak 1 value kártyája van és azzal tökéletes a Miro.
Silly : én nem tom megmondani. 😊) de ez elég kellemetlen lehet, fõleg ha midizni akarsz. A kártya amúgy isten, de gondolom bugzik 1000-el a játékok alatt manapság, nem ?
yas : õõõ izé hát az 5.1 eléggé más, mint a 128, csak ugyanúgy kezdõdik a neve... Arra lennék kíváncsi, hogy mit szólna a Miro egy sima 4.0-ás 😊 Live-hoz.. mert ha semmit, akkor ne is reménykedj. Azért nézz körül a Miro háza táján.
yas : õõõ izé hát az 5.1 eléggé más, mint a 128, csak ugyanúgy kezdõdik a neve... Arra lennék kíváncsi, hogy mit szólna a Miro egy sima 4.0-ás 😊 Live-hoz.. mert ha semmit, akkor ne is reménykedj. Azért nézz körül a Miro háza táján.
Yas
talán cserélj drivert hátha segit
talán cserélj drivert hátha segit
Sziasztok.
Nem biztos, hogy teljesen ide tartozik, de most vettem 1 SB Live player 5.1-et.
Sajnos a Miro PCTV pro csak monóban jön vele.
Az érdekesség az, hogy volt nálam kölcsönbe 1 SB 128 Pci és ezzel viszont sztereó volt a vétel.A Miro csak simán SoundBlaster-nak ismeri fel, miközben a driver SB Live! .
Hogyan lehetne beállítani, hogy sztereó legyen a vétel?
Elõre is köszönöm.
Üdv, yas.
Nem biztos, hogy teljesen ide tartozik, de most vettem 1 SB Live player 5.1-et.
Sajnos a Miro PCTV pro csak monóban jön vele.
Az érdekesség az, hogy volt nálam kölcsönbe 1 SB 128 Pci és ezzel viszont sztereó volt a vétel.A Miro csak simán SoundBlaster-nak ismeri fel, miközben a driver SB Live!
Hogyan lehetne beállítani, hogy sztereó legyen a vétel?
Elõre is köszönöm.
Üdv, yas.
Sziasztok!
-...Egy GUS PNP hangkártyám van és fogalmam sincs miért de az elsõ(0-1)BANK-ban lévõ memóriákat 0.5M-nak ismeri fel még akkor is ha 4M-ás van benne. Ha valaki meg tudja mondani, hogy miért van az, azon infót szívesen venném.
Megértéseteket elõre is köszönöm...
Sziasztok.
-...Egy GUS PNP hangkártyám van és fogalmam sincs miért de az elsõ(0-1)BANK-ban lévõ memóriákat 0.5M-nak ismeri fel még akkor is ha 4M-ás van benne. Ha valaki meg tudja mondani, hogy miért van az, azon infót szívesen venném.
Megértéseteket elõre is köszönöm...
Sziasztok.
hát végülis ha 10 körül akkor ott van a yamaha,vagy a Genius az fm801 csippel de szerintem ezek nem tudnak hw hullámtáblát se hát a line in jük meg olyan amilyen.vagy ott az MX 400
Dehonnem. 4 csatornás Yamaha õõõõ asszem 752-es, ha nem tévedek nagyot.
Navarro
szerintem a zeneiráshoz kell a lehetö legnormálisabb hangkártya.Nem Live ra meg MX re gondolok.Azok inkább játékra jok . Ugyhogy ami zeneszerkeztéshez jok azok általában többe is kerülnek. Én ajánlom neked a Terratec DMX et aszem talán egy 20 bol kijön 😊 van optikai digitális kimenete és 4 csatornát tud.Tesztekben is nagyon jo lett . A Pixelnél ugy tudom ök a hivatalos viszonteladok náluk lehet ilyet kapni.
MÁs. Nemtom hogy vettél Slash a Hertánál 18E sonicfuryt ma bent jártam náluk és a OEM et adták 27325ft ért a dobozost meg 33625ft ért
szerintem a zeneiráshoz kell a lehetö legnormálisabb hangkártya.Nem Live ra meg MX re gondolok.Azok inkább játékra jok . Ugyhogy ami zeneszerkeztéshez jok azok általában többe is kerülnek. Én ajánlom neked a Terratec DMX et aszem talán egy 20 bol kijön 😊 van optikai digitális kimenete és 4 csatornát tud.Tesztekben is nagyon jo lett . A Pixelnél ugy tudom ök a hivatalos viszonteladok náluk lehet ilyet kapni.
MÁs. Nemtom hogy vettél Slash a Hertánál 18E sonicfuryt ma bent jártam náluk és a OEM et adták 27325ft ért a dobozost meg 33625ft ért
ja igen és a 12kilo a hütöborda 😊
na már a philips is adott ki 5.1 kártyát
99USD be kerül.támogatja az EAX 1.0 2.0 A3d 1.0 Ds-t,megfelel pc98 99 szabványnak,full duplex,64 hardweres hullámmtábla,48khz mintafrekvencia,digitális SP/DIF kimenet stereoAC3 vagy DTS SP/DIF bemenet meg még sok minden.
van teszt is rola még a Videologickal LIVE al FM801 5.1 is összehasonlitják
http://3dsoundsurge.com/reviews/AcousticEdge/AcousticEdge.html

99USD be kerül.támogatja az EAX 1.0 2.0 A3d 1.0 Ds-t,megfelel pc98 99 szabványnak,full duplex,64 hardweres hullámmtábla,48khz mintafrekvencia,digitális SP/DIF kimenet stereoAC3 vagy DTS SP/DIF bemenet meg még sok minden.
van teszt is rola még a Videologickal LIVE al FM801 5.1 is összehasonlitják
http://3dsoundsurge.com/reviews/AcousticEdge/AcousticEdge.html

A 12 kilós erõsítõdben egy 5 grammos Motorola processzor végzi a munka 99%át.. (a végfokot most kihagyjuk a képbõl.)
Osztán beválik ?
nagyszerû
nem is kell dobozos felesleges kapsz hozzá egy dobozt meg pár db cd t amit az OEM hez is megkapsz
18900 ft meg már egész elviselhetö
18900 ft meg már egész elviselhetö
Ha az ember rászánnya a pénzt, akkor amint mondjátok kap egy mindent támogató kártyát???
mind a két hangkártya ugyanaz
csak az egyiket a Videologic Sonicfury néven europában Santa cruz nééven amerikában lehet kapni
kártya ára elég borsos a dobozos változat ára brutto 33625ft az OEM é pedig 27325 ft brutto
drivertámogatás pedig lesz hozzá folyamatosan egyébbként meg még nagyon uj termék és elsöre semmi sem tökéletes jönnek hozzá folyamatos a javitások. A tudásába nem folynék bele mert nagyon sok mindent tud inkább olvasd el a cikket bár már kicsit régi a cikk, a bene irt hibákat már valoszinü hogy orvosolták
http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=356&oldal=1
csak az egyiket a Videologic Sonicfury néven europában Santa cruz nééven amerikában lehet kapni
kártya ára elég borsos a dobozos változat ára brutto 33625ft az OEM é pedig 27325 ft brutto
drivertámogatás pedig lesz hozzá folyamatosan egyébbként meg még nagyon uj termék és elsöre semmi sem tökéletes jönnek hozzá folyamatos a javitások. A tudásába nem folynék bele mert nagyon sok mindent tud inkább olvasd el a cikket bár már kicsit régi a cikk, a bene irt hibákat már valoszinü hogy orvosolták
http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=356&oldal=1