programozas

Oldal 1 / 7Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A printf-ben a kettõs idézõjelet kell használni: Shift + az Enter melletti gomb.
Gladiator
Ja, valamiért a fórum átírta. Egyébként az volt a probléma, hogy ebbõl a felsõ idézõjelbõl 2 fajta is létezik ("). Van ez, valamint van a döntött. Na, a döntöttet nem fogadja el. Most már ezt is tudjuk. Egyébként /223-as a hiba száma.

az fórum hibája

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Mi ez a #8220 vagy a #8221?
A printf() sok helyen nincs jól leírva, mert kell a ("...%d", és az értek). másképpen nem is mehet.
Gladiator
Helló

A C Programming for Dummies nevû könyvbõl tanulok és az összes 10. fejezetben lévõ példafeledattal valami baja van a Code::Blocksnak, amit használok és egyiket se tudom futtatni, mert a printf után valamiért a zárójelben lévõ elsõ szóra azt hiszi, hogy az vmi nem meghatározott érték, és elõször meg kell határoznom, ha használni akarom. Pl:

#include <stdio.h>

void limit(int stop);
int main()
{
int s;
printf(“Enter a stopping value (0-100): “😉;
scanf(“%d”,&s);
limit(s);
return(0);
}
void limit(int stop)
{
int x;
for(x=0;x<=100;x=x+1)
{
printf(”%d ”,x);
if(x==stop)
{
puts(“You won!”😉;
return;
}
}
puts(“I won!”😉;
}

És akkor a végére kidob vagy 20 hibaüzenetet, pl hogy:

Error: 'Enter' undeclared value (first use in this function)

Copy pasttek másoltam be, úgyse volt jó, saját kezûleg írtam be, úgyse.

Tök fogyatékosan fogalmaztam, remélem érthetõ. Szóval valakinek ötlet?

Gladiator
megvan😊

Gladiator
Oké, következõ problémám. Újfent egy nagyon egyszerû dolog, de mégis összeomlik tõle a gép😄 Elindítom, kiírja, hogy adja meg a cél kkordinátát, beírok akármit, majd kiírja, hogy az ex0701 (a project neve) leállt. Pedig tuti, hogy ez ugyanaz a kód, mint ami a könyvben van.

#include <stdio.h>

int main()
{
int coordinate;

printf("Input target coordinate: ");
scanf("%d",coordinate);
if( coordinate >= -5 && coordinate <= 5 )
{
puts("Close enough!");
}
else
{
puts("Target is out of range!");
}
return(0);
}

Gladiator
Köszi, azóta már minden tiszta, már a 120. oldalon vagyok a könyvben, de majd asszem lesz még pár kérdésem😄

Én Dev C++ használok és hogy mûködjön, amit beírtál, akkor így kell beírni:
#include <stdio.h>
#include <conio.h>

int main()
{
printf("4 times 5 is %d",4*5);
getch();
}

Az #include <conio.h>, azért kell, mert a getch() másképp nem ismeri és ez a getch() azért kell, hogy megmaradjon a Command Prompt féle ablakocska. A return(0) kitöröltem, másképpen tényleg valami nagy random számot fog megadni.
A %i egész számokra vonatkozik, a %f valós számokra, %c az valamilyen karakterre, %g az egyszerübb alakban írja ki a valósz számot, pl. ha a valósz számként volt definiálva egy mûvelet, de közben az eredmény valamilyen tizedes szám: 1.25, 1.368, mert a %f esetében így írna ki ezeket: 1.25000 vagy 1.36800, a %d nem tudom én sem.
Másképpen ha a %d kicseréled %i-re, akkor is megadja a 20-as eredményt, mert egész szám.
Tud valaki egy jó C# játékfejlesztés tutorialt? Lehet angol is. Egyébként van egy kis alaptudásom a C nyelvekhez, szóval nemvagyok teljesen kezdõ.

szerintem a %d az egy intet helyettesít a kiírandó szövegben bárhol, amit késõbb adsz meg (ebben az esetben a vesszõ utáni 4*5), ezek a sima c-ben is ugyanígy mûködnek, keress rájuk googleben, asszem van még pár ilyen😄

a buildre elvileg mindig szükség van mert akkor nem fordul le konkrétan a forráskódod futtatható progivá (például ha 3-szor átírod a kódod, de csak az elsõnél buildeled, a többi változtatásnál meg csak a runt nyomogatod, akkor csak elsõ változtatásnál létrehozott progit futtatja), ha nem szól miatta a fejlesztõprogi az nemtom miért lehet...

remélem segíthettem, de majd biztos lesz nálam kompetensebb a témában😄

Gladiator
Helló

iOS-re szeretnék megtanulni fejleszteni, amihez Objective C kell, aminek az alapja a C, úgyhogy gondoltam belevetem magam abba. És most vagy én vagyok teljesen fogyatékos, vagy a könyv szar, de a legegyszerûbb példánál elakadtam😄 A lényeg az, hogy ki kéne számolnia, hogy 4*5 az 20, de nekem folyamatosan valami random milliárdos szám jön ki, pedig ugyanazt bemásoltam, mint ami a könyvben van:

#include <stdio.h>

int main()
{
printf("4 times 5 is %d
",4*5);
return (0);
}

Bár a könyv nem igazán tért ki arra, hogy mit jelent a %d, úgyhogy valaki azt is elmagyarázhatná😊

u.i.: oké, a helyzet az, hogy eddig csak runra nyomtam, nem pedig build and runra. Mi a különbség a kettõ között? Ha build nélkül nem lehet értelmes eredményt kapni, miért nem szól? És akkor még mindig: mit jelent a %d?😄

Hello! Érdekelne bármilyen fõiskolai/egyetemi szintû, vagy valami kezdõknek való fólia, jegyzet, tutorial, bevezetés a grafikába szintû anyag csak java alapokon. Jelenleg eclipseben ismerkedek a javaval. (eddig c#-ot tanultam, ott egyszerû(bb) volt belekezdeni)
Ha tudna valaki ajánlani azt megköszönném.

Hello. Ha esetleg valakit érdekelne a java nyelven írt aknakeresõ programom forráskódja szívesen megosztom ha szeretne tanulni belõle (csak kezdõknek, miven semmi extra nincs benne).
Új Visual Basic .Net programozási fórum

http://netvbprogramminggroup.swhu.tk/index.php

http://netvbprogramminggroup.swhu.tk/

Köszönöm, a megoldásoddal jó lett, csak a "*%i"-ben a csillagot kellett a végére rakni és ok-s.

Dj Faustus
Pythonban:
#!/usr/bin/python

a, b = 7, 1
while b<20:
if a*b%3==0:
print "*%i"%(a*b)
else:
print a*b
b = b+1

C++-ban így lenne:
#include <stdio.h>
#include <conio.h>

int main()
{
int a, b;
a = 7;
b = 1;
while (b < 20) {
if (a*b%3==0) printf ("*%i\n",a*b);
else printf ("%i\n",a*b);
b = b+1;
}
getch();
}

Ez így mûködik is és az eredmény így lenne:
7
14
*21
28
35
*42
...
112
119
*126
133

Ezt csak át kellene írni Python-ba.
köszi, de ez így szintaxist hoz...

Ezlnézést:

a, b = 7, 1
while b<20:
if a*b%3==0: print "*"a*b,
else print a*b,
b = b+1
Most nálam nincs a Python telepítve, ezért nem tudom leellenõrizni, de azért van egy-két észrevétel, ami nem lenne helyes, ezért kijavítottam:

a, b = 7, 1
b = b+1
while b<20:
if a*b%3==0: print "*"a*b,
else print a*b,

Ezt nem tudom, ha helyesen írtam print "*"a*b, hogy a számok elejébe tegye a * jelet.
Sziasztok!

Full kezdõként Pythonnal próbálkozok. A könyvbõl a feladat, hogy irassam ki a 7es szorzótábla elsõ 20 tagját és csillaggal jelöljem azokat amik 3 többszörösei. Szép is, jó is, csak azt nem tudom megcsinálni hogy a számok mögé tegye a csillagot. Mi rontok el?

a, b = 7, 1
while b<20:
print a*b,
b = b+1
if a*b%3==0:
print "*",

Bexter
Üdv.

Facebook applikácio készítéshez keresek olyat, aki ért hozzá.

http://bexter.hu Szép Fényeket!

Sziasztok. Egy chatprogram-modul elkészítésére keresek programozót. Bõkezûen fizetnék érte!!😊
Egy kevésbé technikai problémában szeretnék segítséget kérni! Van egy programozási feladat, amiben adott egy technológia (wcf vagy más .NET technológia), a feladatban egy szerver fut illetve hozzá becsatlakozó N darab kliens program (legyen mondjuk fix 3 darab console-os valami az egyszerûség kedvéért), ami egy elosztott rendszert alkot.
Ha valakinek van ötlete mi lenne egy ilyen probléma amit a fenti módszerrel megoldhatnék? Sajnos elfogyott a fantáziám ehhez...Persze ne 150 jegyû prímekkel kelljen mûveleteket végezni😄 Elõre is köszi a segítséget

Ezt a programot már rég megírtam, annak idején csak amatõr voltam és akkor még moduló fuggvényt is írtam. Ezt azért inkább mutattam, mert a "While" ciklus alkalmazásával szépen kiírja a prímszámokat.
Ami a feladatot illeti én csak hasonlóképpen írnám meg, tehát hogy a program magának egész a maximum számig meghatározza a prímszámokat, de csak a minimum számnál nagyobb/esetleg egyenlõ prímszámokat írja ki.
Dj Faustus
1, A feladat (itt a 11.) specifikációja minimum és maximum értékeket követel meg, pláne parancssorról bekérve (ezért kell az atoi is).
2. Ha már van maradékos osztás a c-ben:
if (i % j == 0) {}

akkor nem kell újból megírni - tehát a Mod függvény felesleges.
3. Mint írod is, tömb inicializálásánál meg kell adni a tömb méretét:
int a;

4. Az alábbi helyett:
while (j <= int(sqrt(i))) {}

javaslom ezt:
while (j*j <= i) {}

Egyrészt nem kell hozzá így a math.h könyvtár.
Másrészt gyorsabb (nem kell külön lebegõpontos->egész konverzió)
5. "A goto az ördög mûve" 😉
Bõvebben: itt, illetve itt.
6. Intendálás, kódkiemelés

A "printf("%i\n", z);" csak azért van, hogy megszámolja hány prímszám van egész "n"-ig. Ha hibát jelez, akkor csak azért van, mert ahol definiálva van a "int a[];" oda legalább int a; kell írni. Most vettem észre én is, de régebben a régebbi DEV C++ verzió elfogadta így is.
#include <stdio.h>
#include <conio.h>
#include <math.h>

float Mod(int i, int j)
{
return i - j*int(i/j);
}

float Prim(int n)
{
int z = 1;
int a[];
if (n<0) {
printf("A beirt szam negativ!!!\n"); printf("Irj nagyobbat vagy egyenlot 2-vel!!!\n");
}
if (n>=0 && n<2) {
printf("A beirt szam kisebb mint 2!!!\n"); printf("Irj nagyobbat!!!\n");
}
if (n>=2) {
printf("A primszamok egesz %i-ig:\n",n);
printf("\n");
printf("%i",2);
for (int i = 2; i <= n; i++) {
int j = 2;
while (j <= int(sqrt(i))){
if (Mod(i,j)==0) break;
else j++;
}
if (Mod(i,j)!=0) {
z++;
a = i;
printf(",%i",a);
}
}
printf("\n");
printf("%i\n", z);
}
}
int main()
{
int n;
newtry:printf("n = ", n); scanf("%i",&n);
Prim(n);
goto newtry;
getch();
}

Dev C ++ használtam, a prímszámok kiírása "n"-ig az "if (n>=2) {"-ben van, a többi csak azért van, hogy ne blokkoljon a program, ha esetleg elírja az ember.
Már tárgytalan, megoldottam a problémát, viszont így is csak 200-ig írja ki helyesen a számokat. Az algoritmus nem jó, és nehézkes lenne implementálni más program környezetben.

A szám négyzetgyökének vizsgálatával talán mégis kilehet szûrni az állprímeket. A feltételt az alábbi sorral egészítettem ki:

if((min % 2 != 0 || min == 2)

&& (min % 3 != 0 || min == 3)
&& (min % 5 != 0 || min == 5)
&& (min % 7 != 0 || min == 7)
&&(min != 1)
&&(sqrt(min) % 1 != 0)){

A compiler viszont hibát jelez, azzal a kikötéssel hogy double típusú változóra nem használható a (%) operátor. Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni. Lényegében azt szeretném kiértékelni hogy a gyökvonás után kapott szám egész e.

Értem. Lehet hogy a prím algoritmus keresése helyett inkább írok egy másik programot. A jelenlegi algoritmus is eléggé nehézkes ráadásul az állprímek is átjutnak a szûrésen.

Úgy döntöttem hogy helyette inkább megírom az strcmp()függvényt.

Dj Faustus
"A code blocks viszont nem akarja végrehajtani a set programs, arguments parancsot, annak ellenére hogy a compiler nem talált semmilyen hibát."
Én Komodo Edit 7.1.3-at használok kódszerkesztésre Debian Squeeze Linux alatt, a fordításhoz meg a GCC 4.4.5-ös verzióját:
# gcc --version
gcc (Debian 4.4.5-8) 4.4.5

Az általad legutóbb bemásolt kód szépen lefordul:
# gcc -o prime prime.c
# ls -la prime*
-rwxr-xr-x 1 faustus faustus 7386 dec 14 22.27 prime
-rw-r--r-- 1 faustus faustus 1020 dec 14 22.54 prime.c

és fut is:
# ./prime 0 100
2
3
5
7
11
13
17
19
23
29
31
37
41
43
47
53
59
61
67
71
73
79
83
89
97

Valamelyest egyszerûsítettem a programon illetve elkészültem az argumentum kezelés részével is. A code blocks viszont nem akarja végrehajtani a set programs, arguments parancsot, annak ellenére hogy a compiler nem talált semmilyen hibát. <#gonosz3>

#include<stdio.h>

#include<stdlib.h>

/*Írjon programot, amely a paraméterül kapott min és max érték között kikeresi és listázza a prímszámokat.

Tipp: Paraméterek ellenõrzése: legalább 2 (min,max), számok legyenek. Ha min > max akkor swap(min,max).
A primszámok csak önmagukkal és egyel oszthatók. Algoritmus keresése erre a szabályra.
For ciklus min-max értékikg, majd a fenti algoritmus alkalmazása a ciklusváltozóra.*/

int swap(int *i,int *j){
int t;
t = *i;
*i = *j;
*j = t;
}

void prime(int min, int max){

if(min>max)
swap(&min,&max);

for( ; min<=max; min++){

if((min % 2 != 0 || min == 2)
&& (min % 3 != 0 || min == 3)
&& (min % 5 != 0 || min == 5)
&& (min % 7 != 0 || min == 7)
&&(min != 1)){

printf("%d\n", min);

}
}
}

int main(int argc, char *argv[]){
if(argc != 3){
printf("Error: more then two arguments use for define intervallum!\n");
return EXIT_FAILURE;
}

prime(atoi(argv<1>),atoi(argv<2>));
return EXIT_SUCCESS;

}

Faustus, szeretném megköszönni szíves segítséged és a hasznos tanácsokat <#vigyor0>

A sejtésed teljes mértékben megalapozott. Argumentum kezelésre is szükség lesz a program megírásához. A javaslataidnak megfelelõen módosítok a forráskódon.

Dj Faustus
Szerintem a tomb függvény for ciklusában levõ feltételénél lett elrontva, nem vetted bele a kiíratást és az i változó növelését (kiemeltem).

Szóval ilyesmire módosítottam:
[code="cpp_18,19,20,21,22"]#include <stdio.h>
/*Írjon programot, amely a paraméterül kapott min és max érték között kikeresi és listázza a prímszámokat.*/

int swap(int *i, int *j) {
int t = *i;
*i = *j;
*j = t;
}

void tomb(int min, int max) {
int i, T;

if (min > max)
swap(&min,&max);

for( ; min <= max; min++) {
i = 0;
if (!((min % 2 == 0 && min != 2) || (min % 3 == 0 && min != 3) || (min % 5 == 0 && min != 5) || (min % 7 == 0 && min != 7) || (min == 1))) {
T[i] = min;
printf(" %d ", T);
i++;
}
}
}
void main () {
tomb(0,11);
printf ("\n");
}

Debian Squeeze Linux alatt, gcc (4.4.5) alatt lefordul, fut.
Amire azért ügyelj (ezeket eszközöltem a mellékelt kódban):
- Hogy áttekinthetõ legyen a kód, indentáld: a függvényeknél/eljárásoknál, ciklusoknál, feltételeknél kezd bentebb a mûveletet végzõ "magot"
- A program magját képezõ main eljárásba ne rakj bele más függvény deklarációját - ugyancsak csökkenti az áttekinthetõséget.
- Mivel a tomb függvény kiírást végez, és nem szükséges a max változó kiírása, átalakítottam eljárássá.

No meg még az a sanda gyanúm, hogy
- A feladatban szerepel: "programot, amely a paraméterül kapott min és max érték" - ez arra utal, hogy a lefordított programnak kell megadni a min és max értéket, tehát így kell tudnom futtatni Linux alatt a lefordított programot:
./prime 0 11
vagy Windowsban:
prime.exe 0 11
Ezért szerintem nézz utána a argv és argc változóknak.
- Az általad alkalmazott algoritmus jó, de csak a kétjegyû számokhoz. Ha már három számjegyû számokkal dolgozol (tomb(0,200)), akkor megjelenik a 121 is, ami nem prim (11*11).
Szóval barátkozz meg Eratoszthenész szitájával

#include<stdio.h>

/*Írjon programot, amely a paraméterül kapott min és max érték között kikeresi és listázza a prímszámokat.*/

main ()
{

int tomb(int min, int max)

{

int i, T ;

if (min>max)
swap(&min,&max);

for( ; min<=max; min++){

i=0;

if (!((min % 2 == 0 && min != 2)
|| (min % 3 == 0 && min != 3)
|| (min % 5 == 0 && min != 5)
|| (min % 7 == 0 && min != 7)
|| (min == 1)))

T = min;

printf(" %d ", T );

i++;

}
return max;

}
printf(" %d ",tomb(0,11));
}

int t = *i;
*i = *j;
*j = t;
}

#include<stdio.h>

/*Írjon programot, amely a paraméterül kapott min és max érték között kikeresi és listázza a primszámokat.

Tipp: Paraméterek ellenõrzése: legalább 2 (min,max), számok legyenek. Ha min > max akkor swap(min,max).
A primszámok csak önmagukkal és egyel oszthatók. Algoritmus keresése erre a szabályra.
For ciklus min-max értékikg, majd a fenti algoritmus alkalmazása a ciklusváltozóra.*/

main ()
{

{

int i, T ;

if (min>max)
swap(&min,&max);

for( ; min<=max; min++){

i=0;

|| (min == 1)))

T = min;

printf(" %d ", T );

i++;

}
return max;
}
printf(" %d ",tomb(5,10));
}

//swap függvény: a fügvény két változó cseréjét valósítja meg
int t = *i;
*i = *j;
*j = t;
}

#include<stdio.h>

main ()
{

{

int i, T ;

if (min>max)
swap(&min,&max);

for( ; min<=max; min++){

i=0;

|| (min == 1)))

T = min;

printf(" %d ", T );

i++;

}
return max;
}
printf(" %d ",tomb(5,10));
}

int t = *i;
*i = *j;
*j = t;
}

Dj Faustus
Kérlek illeszd be a kódot (vagy a [code] makró használatával, vagy a pastebin.com oldallal), hogy megnézhessük, hol van benne a gond.

Üdv mindenkinek!

C programozással kapcsolatban szeretnék kérni egy kis segítséget. Írtam egy egyszerû függvényt amely egy tömböt tölt fel egy megadott kezdõértéktõl a végértékig. A program mûködik viszont a végérték 2X kerül kiírásra ami elég zavaró (gondolom a függvény visszatérési értékét is beleírja) hogy lehet kiküszöbölni ezt az apró problémát? Sajnos a return elhagyása sem oldotta meg a problémát.

Hello!

Fortran 77-el szeretnék programozni, de nem találok megfelelõ fordítót, ami windows 7-es op rendszeren fut. Valaki segítsen pls. Kipróbáltam már rengeteg féle megoldást, de egyik sem vált be.

Mindenki az aminek hiszik. Kivéve én, mert rólam azt hiszed, hogy rosszul hiszed, amit hiszel, mert elhitettem veled, hogy az vagyok aminek hiszel. Látod, már azt sem tudod, hogy mit hiszel... :)

Üdv mindenki!

Van itt egy hasznos kis progi, Screen Lighter.
http://data.hu/get/5822314/Desktopligher.ExE
(laptopom túl világos még a legkisebb fényerõvel is, ez megoldja a problémát) Az lenne a kérdésem, hogy van-e arra megoldás hogy ezt az egy exe-bõl álló programot módosítani lehessen? Fõ cél az lenne, hogy a program kék ablakszinét átállítsam olyanra mint a hátterem színe(vörös), mivel mindíg használom és nem illik oda😊

Megnéztem PEiD-el, Borland Delphi 6.0 - 7.0 -vel lett írva. Utána találtam egy programot(XN Resource Editor) amivel lehet módosítani az exe tartalmát, pl bitmapokat,stringeket cserélgetni. De sajnos a hátteret nem sikerült. Van erre valami mód, hogy esetleg a színkódokat át lehessen írni vagy valami?

Ha valaki tudna segíteni ebben a hatalmas problémámban, rohadt hálás lennék neki!
sziasztok! használok 1 olyan programot, hogy PPJOY. Ezzel egérbõl tudok joystickot emulálni. Jó benne, hogy az érzékenységet állíthatom. Olyan analóg kontrollert tudtam így összehozni, hogy nincs az a joystick ami ezt ûberelné szerintem, olyan pontos. Viszont 1 probléma van vele. a joystick pozíciójáról gõzöm nincs használat közben. pl. a középpontot igen nehéz megtalálni, fõleg ha a középpont "területét" (nem tudom hogy is hívják azt, talán holt zóna) minimálisra állítom. Ezért ha valaki segítségemre tudna lenni azzal, hogy egy egyszerû pogramocskával vesztegetné a drága idejét a kedvemért.
Örülnék ha ezeknek felelne meg:
-teljes képernyõs programok közben is egy átlátszó ablakban számok formájában, vagy koordináta rendszerben látnám a joystick pozícióját. Utóbbi lenne a legjobb.
-egérgörgõ lenyomásával a joystick pozíciója minden tengelynél 0-ra áll. (3 tengelyt használok: egér X és Y tengelyét, a görgõt 3. tengelynek, 2 gombot)

Köszönöm elõre is ha esetleg venné valaki a fáratságot, hogy segítene ebben a problémámban. Hali
Eclipse is jól használható.

a Dev C++-t próbáltam, annyira az sem jött be, de ez a C-Free ez király, köszönöm.

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

Hecker007
pl.: C-Free vagy Dev C++
C-Freebõl a 4.0 ingyenes Dev C++ meg teljesen, de ebben a pontosvesszõ íráshoz valamelyik gyorsbillt törölni kell a beállításoknál.

Hali!
Pascal és Turbo Delphi után elkezdenék ismerkedni a C++-szal, úgyhogy nekiálltam a megfelelõ fordító után kutakodni. A legjobbnak a Code::Blocks tûnik, viszont van egy gondom vele, a fordítás után az adott program nem indul el. Vagyis nem futtat, csak fordít. (valamit listáz magának gyorsan és ennyi, a futtatásra nem is reagál) Persze ha megnézem a .cpp fájl mellett ott vannak a fájlok és az exe is, de így elég gázos...Esetleg van más tippetek milyen progit kéne használni?

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

Hecker007
Nem lehet hogy a ciklus feltételét el írtad véletlen?
Meg én megpróbálnám másik fordítóval is, én is jártam úgy hogy az egyikkel nem ment egy ciklus másik fordítóval meg jó volt 😊

Oldal 1 / 7Következő →