programozas
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az mért van c++-ban, hogy do while-lal próbálom ellenõrizni a bekért adatot (egészen pontosan azt, hogy a bekért adat szám legyen) és ha cin.fail()-t használok, akkor végtelen ciklust kapok?
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
#include <iostream>
using namespace std;
int main() {
int a, b, c = 0, i;
cout << "Kérek egy számot: ";
cin >> a;
cout << "Kérek egy másik számot: ";
cin >> b;
for (i = 1; i <= b; ++i ) {
c = c + a; //Vagy c += a;
}
cout << c << endl;
return 0;
}
Pár javaslat:
- Használj kódkiemelést (ha már egyszer elfogadták a javaslatomat) - könnyebben olvasható a kód
- A c változó értékének adj alapérelmezett zérus értéket - g++-ban fordítva fals eredményeket kaphat az ember
- Mint bazza fórumozókolléga is írta:
c = c + a;
vagy rövidebben
c += a;
- Ja és egy kis formai javaslat: kiíratás után soremelést. Parancssoros progiknál kellemes tud lenni a prompt visszakapásakor.
Most komolyan, van 2 sor, ami elvégzi a mûveletet, nem nehéz behatárolni. Általad írt kódban c-nek mindig 2a lesz az értéke (kivéve, ha b 0, mert ugye akkor le sem fut a ciklus).
/*WTF?!*/
Határozzuk meg két természetes szám szorzatát úgy, hogy nem használjuk a
szorzás müveletét!
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{int a, b, c, i;
cout << "Kérek egy számot!";
cin >> a;
cout << "Kérek egy másik számot!";
cin >> b;
for (i=1; i<=b; ++i)
{
c = a + a
;}
cout << c;
return 0;
}
nem értem ez miért nem müködik, hát benne van a ciklusban, hogy b-szer fusson le a ciklus vagyis ennyiszer adjon hozzá a változo értékét. de erre csak annyit csinált 1-szer hozzáadja a-t. tök mindegy mennyit irok be. Mi lehet a gond?
Segítségképp:
Abszolútérték-függvény - itt nézd meg az Ekvivalens definíciók résznél az elsõ definíciót, ahol megtalálod a kétágú szelekcióhoz szükséges feltételt.
Algoritmus - itt nézz utána a kétágú szelekciónak.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Pl:
double ertek = 20.20;
double abs_ertek= Math.Abs(ertek)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Winform kérdés: Van egy pictureboxom, és van 2 button. A pictureboxra az van beállítva egy jó kis algoritmussal, h ha a nyíl billentyûket nyomkodom, akkor lépkedhetek képeken. Viszont ott a 2 button, és ha aktívak, akkor állandóan a kijelölésükön lépkedek.
Próbáltam már fókusszal variálni, még nem sikerült megoldanom a dolgot. Jónak tûnõ megoldás, hogy ha megnyomok egy gombot, az abból következõ eventben egybõl a pictureboxra rakom a fókuszt, de mégse mûködõképes.
Állítólag vannak rá megoldások, de elég bonyolultak.
Kösz a helpet.
van egy excel táblázatom, benne rohadt sok adattal, csak az a baj, hogy a számok után ott van a mértékegység is, és így nem tud az excel táblázatot készíteni. Egyenként ki tudom törölni a mértékegységet, de mivel kb. 750 sor van és 4-5 oszlop, és ezt naponta meg kell csinálnom, így szerintem valamilyen programmal egyszerûbb lenne. nincs ilyen a neten, vagy ti nem tudnátok írni egyet gyakorlás képpen? hozzáértõknek kb. 5 perc lehet szentem😄
Végigfuttatok egy keresést egy fájlon, és ha megvan akkor az utána lévõ értéket szeretném átírni. Így nézne ki:
asd=21
DSA=77
KRiKSA=88
DSA-t keresem, és ha megvan akkor hogyan tudom megcsinálni, hogy a 77 átírjam egy másik értékre? nem biztos, hogy két számjegyû van a DSA után, lehet három is.Gondolom az számít, hogy minden sor végén van sortörés (CR LF)
köszi szépen<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
Így most már tök egyszerû 😄
Köszi még egyszer !
Add reference, .net, System.Windows.Forms
Add reference, .net, System.Drawing
(ez utóbbi is kell, mert a windows.forms használja)
aztán:
Console.WriteLine(System.Windows.Forms.Screen.PrimaryScreen.Bounds.Width);
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
windows.forms könyvtárakat hogyan tudom betenni a referenciákba? rámentem, hogy add reference, de nem találom.
Bocsi a hülye kérdéseimért, de bele kell még rázódnom. Mindenesetre nem adom fel 😊
Nem, ami a syntax résznél van, az a sima c header. Ahhoz, hogy c#-ból hívd, ahhoz kell egy ilyen deklaráció:
static extern int GetSystemMetrics(int nIndex);
Utána simán lehet hívni, az nIndex paraméterei meg azok a konstansok, amik meg vannak adva a doksiban.
Amúgy meg köszi szépen, azt hittem már sosem tudom meg 😄
THX
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms724385
(gondolom tudod, hogy hogyan kell WINAPI-t hívni, ha nem, akkor arra keress, hogy PInvoke)
C#: Hogyan tudom Console Applicationben megtudni a kepernyo felbontasat? nem bekerni akarok, hanem azt akarom, hogy a program tudja meg. Eddig csak Form app ra talaltam megoldast, de remelem van Console App ra is.
<?=$yahooWeather->wind?>
de ugye nincs ilyen változó ezért létre kellene hozni a yahoweather.class.php ban és itt akadok el
csak a directionra és a speedre vagyok kiváncsi.
gondolom valami ilyesmi kellene:
$this->_result<'image_code'>'image_code'> = $array<'rss'>'rss'><'#'>'#'><'direction'>'direction'><'0'>'0'><'#'>'#'><'speed'>'speed'><'0'>'0'><'#'>'#'><'yweather:wind'>'yweather:wind'><'0'>'0'><'@'>'@'><'code'>'code'>;
http://www.tenke.hu
Lehetni lehet - bár nem mondtad milyen nyelven írod - de ha lekéred a Yahoo Weather RSS adatfolyamát, abból kiszedhetõ a szélirány is.
Az <yweather:wind> tag direction attribútumára lesz szükséged.
Hali. Nem tudom él-e még ez a topik.
Ismét nekiáltam buherálni ezt a saját készítésû kis programot amit majd nokiámon használok.
a yahoo weather script et szeretném rávenni a szélirány kijelzésére. van rá mód?
ha lessz reaglásás pastelem a forráskódot.
http://www.tenke.hu
Arról lenne szó, hogy egy meglévõ motorba kéne bele csempészni még egykét kiegészítõ dolgot.
MSN: [email protected]
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
Szoval elkezdtem Turbo Pascalt hasznalni. 7.0-t Vistan, de mikor az Egyesult Kiralysagbeli laptomon leutom a ` nem lesz egyenes. Mi a nunat kell csinalni, hogy a Hello World problemajat egyszer es mindenkorra megoldjam? 😊😊
Gondolkodtam, hogy melyik legyen es Pascal lett. A tanar altalanosban valami uberuber nagymester (orszagosan kituntetett bajnok vagy) mi volt. Aztan mikor neztem egy peldat, akkor beugrott a clrscr es tarsai es magamtol tudtam irni par sort!
Ohh, yeahhh XD FTW
Az egyik haverom a jogon tanult es programozott Delphiben. Kar, hogy elutasitottam a segitseget, mikor fel akarta frissiteni a memoriam. :`(
Ha jól értelmezem ez egy oktatási intézményben feladat.
Ha így van, akkor tanulnotok kellett volna a feladat megoldásához szükséges tananyagot.
Hol akadtál el?
Az adatok bekérésénél (Console.ReadLine)?
Az adatok számmá alakításánál (Convert.ToInt32)?
Az iterációnál (for)?
A kiíratásnál (Console.WriteLine)?
Meddig jutottál el?
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
Visual Studio Express
Letöltöttem a legújabb Delphit (http://www.turboexplorer.com/ Turbo Delphi utód) Delphi 2010 Architect, viszont nem hajlandó feltelepülni, kilép a telepítõbõl. Windows 7 RTM x64 magyar
Vki help?
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
http://szolnokpipa.blog.hu/ http://szolnokpipa.atw.hu/
Ha nem programoztál még, inkább Pascal (a C kicsit erõs kezdésnek) - ez a legelterjedtebb tanulónyelv a Basic, és a Logo mellett. A Logo inkább fiatalabbaknak (általános iskola) való, a Basic (nem a Visual Basic) meg kissé háttérbe szorult (kevesebb fejlesztõeszköz, tananyag).
"És ha tudtok akkor könyvet is ajánlhatnátok. "
Angster Erzsébet - Programozás Tankönyv I./II.
Két kérdésem van.Szerintetek a C jó kezdésnek?Ha nem akkor melyiket ajánljátok?És ha tudtok akkor könyvet is ajánlhatnátok.
Köszi.
Tudna nekem valaki segíteni? Tud valaki programozni virtoolssal? Ez egy játékkészítõ program! Ha tudtok légyszi segítsetek!Elõre is köszi!
A Turbo Pascal, a Borland Pascal, a Free Pascal meg fordítóval (a Pascal kódból futtatható állományt készítõ progi), integrált fejlesztõkörnyezettel (amiben írod a forráskódot, amibõl elindítod a fordítót, ami kiírja a fordítás közbeni hibákat) ellátott programok.
A Borland és a Turbo Pascalt a Borland nevû cég fejlesztette (a 80-as, 90-es években) - az elõbbiben több külsõ programkönyvtár volt.
A Free Pascal meg egy ingyenes, nyílt forrású, többplatformos, a 90-es évek végétõl fejlesztett Pascal-fordító.
Némi különbség van a Turbo/Borland Pascal és a Free Pascal között a nyelv szintaxisát illetõen, de nagyvonalakban hasonlít.
Szal akkor Daeemoon, te a free pascalt ajánlod arról az oldalról. Köszi, tanulmányozni fogom a dolgokat.
Próbálkoztam a java-val egyszer, de nagyon nehéz volt. A java 24 óra alattot olvasgattam, de olyan 10 lecke körül elegem lett, mert már semmit sem értettem. A pascalról mi a véleményetek? Azzal jó kezdeni? Vagy akkor mivel?