programozas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok
Teljesen kezdõ vagyok a programozás terén, de szeretném elkezdeni. Mit tudtok ajánlani kezdésnek? Mit tanuljak és honnan? Elég sok minden érdekel, de nem tudom honnan kezdjem el.
sziasztok egy kis segítség kellene! kezdo vagyok c nyelvben, de nyaron szeretnem hasznalhato szintre fejleszteni tudásom. az egyik feladatban kéne segítség. a feladatnak egy beolvasott sztringet kéne simán és utána megfordítva kiírnia, azonban nem fordítja meg hanem csak kiírja megegyszer. itt van amit eddig csinaltam(bocs ha kicsit nagydarab):
#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
#include<string.h>

int megfordit(char s[])
{
char ch;
int i, j=strlen(s);
for(i=0;i<strlen(s);i++)
{
j--;
ch = s;
s = s;
s = ch;
}
}

int main()
{
char string[]= "feladat";
puts(string);
megfordit(string);
puts(string);
fflush(stdin);
getchar();
return 0;
}

a segítséget elore is koszonom!
CaviaR
Sziasztok! C#-ban aki tudja hogyan lehet beolvasni egy adott könyvtárban lévõ fileok meretét, és kiiratni mondjuk texboxra, az segítsen plííz!

folderBrowserDialog1.ShowDialog()-al megnyitom a könyvtárt, de csak az elérési utat tudom kiiratni.
Gondolom a benne lévõ fileokat egyenként kell beolvasnia, vagy nemtom..
Valaki kérem segítsen!
Köszi

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

hinar
bocsi, Visual Basic 2005..

<?php
function fgv() {
print "Dr Rigó János<br/>";
fgv();
}
fgv();
?>
PíszLávJuniti
milyen programnyelv / fejlesztõ környezet ?😊
ez általában területi beállítástól függ, de megteheted azt, hogy stringként olvasod be, majd ha van benne pont, akkor az kicseréled vesszõre, és azt konvertálod át számtípusra.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

hinar
Irtam egy kis számoló progit.A számokat meglehet adni tizedes vesszõvel, de ha az értéket tizedes ponttal adom meg akkor a mûveletett nem csinálja meg. Egy hiba üzetet falat szeretnék csinálni, ha tizepes ponttal adom meg a számokat, akkor jelenlen meg egy üzenet, hogy csak mondjuk tizedes vesszõt lehet használni.

Hogyan lehet ezt megcsinálni? A pontot nem tudom hogy kell megadni,hogy hibát megcsinálja?

Tudok erre valami okosságot mondani?

Dj Faustus
Választ kapott.

PíszLávJuniti
Tanácsot kért.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Lazarus
Köszönöm <#vigyor5>
PíszLávJuniti
Én C++ -t speciel nem ajánlanék kezdéshez. Inkább Java, C#, esetleg Delphi ( bár az nem erõsen OO, a globális szintû függvények miatt, viszont eseménykezelés megértéséhez lehet ideális ).
érdemes példaprogikat nézegetni, http://java2s.com/ aztán meg egy klasszikust idéznék : to learn, to learn, to learn :o kódolj sokat, és olvass mellé.

Lazarus
Hi!

Olyan ismertetõt keresek az OOPrõl, ahol egysejtûeknek kézzel lábbal mutogatják el hogy mi micsoda, sok színes képpel és zenés videóval... bármit amit eddig a témával kapcsolatban olvastam egy büdös kukkot sem értettem az egészbõl

ismerek egy két programnyelvet kezdõszinten, de C++ra nem tudok áttérni az OOP ismerete nélkül.

Annyi jutott csak el az agyamig hogy az osztályokon belülre lehet rakni a funkciókat aztán el lehet õket érni kívülrõl osztály::funkció() utasítással... innentõl teljes sötétség 😞
HyperGames
Aki segít nekem a HTML oldalamat PHP-ra rakni az írjon thx!

www.CRIMEMUSIC.try.hu

bociub
Nem tudna nekem valaki ajánlani egy c forditót winfosra ... Az se baj ha parancssoros csak naon kéne...

grizzly21
Tud valaki segiteni, elméleti társalgás szintjén.
A GTA perspektivisztikus nézetérõl lenne szó -GTA 1,2

Loogan
Ahan, ez lesz az. Kösz, jövök egyel!

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

[HUN]PAStheLoD
elõször is , google .. "szám -> szöveg" -re kerestem 😛

http://delphi.medscan.hu/5/szamtosz.inc ezt adta

de persze elõtte elkezdtem gondolkozni, hogy is kéne egy ilyet írni, aztán gépeltem hirtelen egy oldalas posztot, akkor jutott eszembe, hogy google hátha 😄

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Loogan
Sziasztok!

Olyan függvény algoritmusát keresném, amely azt csinálja, hogy ha beadok neki egy integert (pénzmennyiséget), akkor stringként visszaadja szavakká átalakítva.
Pl: 34561 -> harmincnégyezer-ötszázhatvanegy
Tök mindegy milyen nyelven van írva.
Fõbb problémák:
1. 2000 fölött kötõjellel kell elválasztani
2. pl: 10 ->tíz , de pl: 11 -> tizenegy, ugyanez a problema húsznál is. Ráadásul: 10, 20, 10000, 20000, 10000000, 20000000 ....

Ha lenne idõm istenbizony megírnám, de sajna nincs rá fél napom. Annyira nem triviális a probléma, mint ahogy gondolná az ember.

Elõre is THX!

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

rafaello
hogy lehet a pythonban futtatható exe-t csinálni?

miért kék az ég? miért zöld a fű? hogy legyen mit kérdezni!

grizzly21
gyakorlatilag igen, persze 2Dben, amint a linken is látható

vaaa
Fizikai motort akarsz neki írni?

hi

grizzly21
amit linkeltem abban (flash), de végülis az elv érdekel csak, onnan már meg tudom csinálni flashben

LSL
mibe kell, jávában?

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

grizzly21
grizzly21
Ütközést kellene megoldanom programozásszinten..kocsisjáték: 2 téglalap ütközése, leírás is jó, de magamtól elég gáz az eredmény:
klikk

LSL
kevesek

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

grizzly21
olvassa ezt valaki? mert akkor lenne 1 kérdésem😊

KeKKSZike
Valaki tudna ebben segíteni? Elindulni, hogy egyáltalán hogy kéne megcsinálnom? C-be kéne megírni...

itt van a feladat

Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12

Adam II
Nekem az a bajom ha teljes képernyõre rakom ki a Pascalt nem reagál a gombokra és az egérre szóval használhatatlan. Mi a gond mit csináljak???

Adam II
A 165-ös hozzászólásban leírták!

sweech
help! lehet hogy csak hülye vagyok de amikor elindítanám a turbo pascalt ezt írja ki: C:\WINDOWS\System32\autoexec.nt. A rendszerfájl nem megfelelõ a futó MS-DOS és a Microsoft Windows alkalmazásához.

micsinájjak?

KeKKSZike
Azért ha esetleg tudna valaki mondani nekem egy közvetlen címet, ahol hasznos dolgok vannak, azt megköszönném!

ffxi
Itt nézz körül!!

Fákjúal!

KeKKSZike
Sziasztok!

Tudom, hogy most nagyon "érdekes" dolgokkal foglak titeket zavarni, de kérlek titeket, hogy segítsetek rajtam! Most kezdünk C-ben programozni, most tanuljuk az egyetemen! Én ehhez szeretnék tõletek kérni segítséget, leírásokat, programokat hogy miket érdemes használni! Elõre is köszönöm a segítséget!

ffxi
C++! Help

Kati néni egy kosár almát visz a piacra és

darabonként árulja azokat. Amikor a készletnek már

legalább a kétharmadát eladta, felére csökkenti az

árat. Mennyi lesz a befolyt összeg, ha az utolsó

almát is eladta. (megoldás: elágazás nélkül,

maradékos osztást alkalmazva …😉

Így oldottam meg, talán elfogadja a tanár? Mert nem

maradékos osztást nem tudtam. Hogyan kellett volna?

THX!!!

#include<stdio.h>
#include<conio.h>
#include<math.h>
void main (void)
{
clrscr();
int alma,ar,kethar,egyhar,ossz;
printf("\nKos rban mennyi alma van? ");
scanf("%d",&alma);
printf("\nMennyi ft db-ja? ");
scanf("%d",&ar);
kethar=(alma/3*2)*ar;
egyhar=(alma/3)*(ar/2);
ossz=kethar+egyhar;
printf("\nKati n‚ni nyeres‚ge: %dft",ossz);
getch();
}

Fákjúal!

.
a Visual Basic 6.0-hoz találtam valami handbuch-ot, 10mb.

MIT??

Palinko
honnan töltöttél le és mit?
Hali
Letöltöttem ey progit, ami tda-udm nevü darabolt fileokban jött le, és nem tudok vele mit kezdeni. Egy progi sem ismeri. Tudna valaki seggiteni? Köszi

Palinko
A Visual Basic 6.0-hoz kellene egy-két code ahozz, hogy egy image "kockában" váltogtni a képeket egy gombbal (kettõvel). Nem tud valaki ehez codokat?
menyus77
Pál Géza legyen veletek!<#email>

Palinko
Nem tudtok az Visual Basichoz linkeket? mert nemrég kezdtem a programmal foglaklkozni és nem tudom a code-okat
Sokáig én sem tudtam, aztán rájüttem, hogy bár dögöljön meg, aki kitalálta a magyar billenytûkiosztást, a rengeteg egyéb szöveg gépelését nagymértékben nehezíti az angol kiosztás, így év eleje óta a magyart használom. Megszokás kérdése a dolog.
CybearBoy
Én is gondoltam erre, de sajna úgy sem jó. 😞 Mikor elindítom ezt a progit, akkor be szoktam írni a pontosvesszõt máshova, kikopizom, a dev-c++ban meg ctrl-v-zek amikor kell. 😞

nemcsakfeel
ezt nem értem teljesen... váltsd át a billentyûzetet angolra, másképp el se tudom képzelni a programírást.. még hogy magyaron összevissza...

*hihi ** *

Adam II
Köszke!!

AtomHeart
Nekem is volt ilyen problemam, egy fereg szetcseszte az autoexec.nt-t.
Visszamasoltam a bootolhato xp cd-rol az eredetit a restore console ( lehet, hogy ezt maskepp nevezik...) alol. ntvdm.exe-t meg ntvdmd.dll-t is visszaraktam. Azert kellett restore konzol alol, mert win alatt ha kitoroltem ezeket, automatikusan visszaarakta a regit, a rosszat.

A cd-n az i386 folderben talalhatok meg, a kiterjesztesuk utolso karaktere _, ezt at kell nevezni.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

KeKKSZike
Hja, PASCAL programról van szó! 😉

KeKKSZike
Sziasztok!

Nekem kelenne egy olyan ember, aki szívesen segítene nekem... Nem kell programozni, csak egy-két dologban segíteni! Jó lenne, MSN-en tudnánk beszélni vagy ICQ-n! Aki segítene, az please jelezze! FONTOS! Elõre is köszi!