AMD vagy Intel Upgrade?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az lehet, hogy ott esik az ára, de nálunk arra még várni kell egy darabig, bár ki tudja.
Dikkma
A kereskedõknek mindig meg kell szabadulniuk a régitõl, ezért van ez a késés az árváltozások után.
Coine
De elkezdtek lemenn az árka elég nagy ütemben, elõzõ hónapban öszz. 500 $-al esett az 1.5-es P4
www.sharkyextreme.com ; Weekly CPU
+P3 nagyon eeeesik!!!! (persze amcsiban...)

már mondtam valamelyik fórumban, addig nem is mozdulnak meg az árak amíg nem megy le az INTEL-nél a P4 ára.
na mondd mar hogy az atlag 150 es a vegen 300 mhz ugrasok semmit se ernek gyorsasagba es kikellett volna hagyni...te kurvara nem ertesz ehhez ez csak azt mutatja.
ha ez megnyugtat nekem elso procim 486dx2 66 volt utana amd 90->p1 233mmx 266on->cel 266 400on->cel 366 550en-> c2 566 850en es most p3 800.ezek normalis upgradek voltak vagy a 486 es 800 kozottit nyugodtan kihagyhattam volna mer lofasz par szazalekokat ment csak fel?:)
Nebancsanak igaza van nem érdemes ugy cserélgetni hogy csak 10-20 % növekszika teljesitmény
más
ez mi akar lenni valoban árulnának slot A TB-t?
CPU AMD K7 THUNDERBIRD SLOTA 800MHZ 34543 43178 ft brutto
:)
az én 650-es duronom 15 volt áfával. Majd, ha a 800-as is ennyi lesz, akkor veszek azt.
900on meno duron most 17+fa...nemar ennel olcsobbat akarsz az mar geciseg:)
Én is várok nyár végéig, aztán jöhet egy duron 800 vagy t.b. 900, akkor már mindkettõ nagyon olcsó lesz.
1200 tb 70+fa bazze...itt mar tenyleg nem erdemes procit venni mer tuti masnap mar feleannyiba kerul es kijon a duplaja:))
Azt várhatod egy darabig!
Hmm, megfontolando...
Ugye az 1 GHz-s P3 arabol kijon egy 1GHz-s TB+egy jo alaplap...

Lehet, hogy megiscsak AMD-re valtok a nyaron???
Mindenesetre megvarom, hatha lesz 30e-ert P3 1GHz... :-)
ehhe 1ghz TB 1338 mhz en léghütéssel FOP32 vel

Melyik a jobb processzor grafikai munkára???
Nekem meg az a fontos, hogy az AMD sokkal olcsóbb.
Én nem lennék arra büszke, hogy úgy horkolok, mint egy 70 éves öreg trotty!!!!!!!!!!!!!, de ez a topic nem erre van úgyhogy KUSS!
Lehet, hogy nem tudok irni, de nem is tudom ki az öregebb.
Ezt azért nem kellett volna - eddig sem tudtál írni.
úgy látszik az ember egyre öregszik a korral,
már irni sem tudok
mindenben van vali igazság is, de nem is
És elhúz a rákba, vagy puff!
te a dicsoseg miatt veszed vagy hogy kiraly gyors legyen?
Dikkma
Kandurex
2001. jan. 26. 21:03 | Válasz erre | #230

Nem kell annyit piszmogni...az AMD TBird minden technológiai szempontból veri a jelenlegi PIII-procikat......Elég csak arra gondolni, hogy amikor fejlesztették a
Tbird-et izekre szedtek egy PIII-procit és ahol hibát vagy szûkkeresztmetszetet találtak más megoldást kerestek.
Majd a P4-él lehet meg csinálni a VS. partit......(addig semmi, de semmi értelme..)ú

Haha, most jöjjetek, hogy nincs igazam az AMD jelene és jövõjében. Amúgy, Kandurex, erre én nem verném magamat, hiszen a TB késõbb jött ki, lehet gyorsabb egy-két %-al, másrészt ha lefénymásolják más terveit ( ahogyan azt teszik a 286-osok óta ) az nem biztos, hogy a te gyáradnak dicsõség, inkább az enyémnek, az intelnek.
mehet bewle akar 1ghz is meg tamogatja siman...
Valamit elírhattál!
Esnek a PII árak és te PIII-at kérdezel? - inkább a PIII árai esnek.
Nézdd meg az Abit honlapján, ott tuti leírták meddig bírja! Szerintem kb.700-800-ig.
huha mer aztan a kemenyen 30fokon meno procim leeg mi?
az nem baj ugyis tél van még :0
hogy jobb e az nem erdekel de 1ghz athlon 30+fa es ez felhuzva 1100ra es raadasul lattam eloben mit tud szal ez a lenyeg...nem az hogy amd:)
Na végre valami logikusat is csinálsz! Rájöttél, hogy picit olcsóbb az AMD?- na meg jobb is!
mielot belekotne valaki: 1000 default de huzva lesz...
na amugy hogy topic legyen: a multheten vett 800asom lecserelem athlon 1100ra a proci arabol es meg alaplap is lesz belole...nem kerdeses igy a valasz a topicra:))
tuti valami buzi volt...diegho mentel teis tuntetni vele?:))
Ki a faszom volt ez a Szilvi? Remélem jól meg*asztad Snake!
Igo: siman az a neve, hogy SE440BX. Kodneve: Seattle.

http://support.intel.com/support/motherboards/desktop/se440bx/

Itt azt irjak, hogy 450-nel nagyobb P3-at nem tud fogadni, mivel a feszszabalyzoja nem bir eleg aramot adni a procinak...
De szerintem probald ki, egy atalakito+vmi CuMine procival... Ha nem megy, max nem veszel procit...
Az AMD rövidesen le fogja cserélni a jelenlegi (Athlon és Duron procikban használt) EV6-os buszrendszerét. Az 64bit-es Hammer-típusú processzorokban, már az új NUMA (Non-Uniform Memory Access) buszt fogják használni, mely akár 8 vagy több MPU-t is támogat.
A NUMA az AMD LDT (Lightning Data Transport) irányítóját használja, s ennek köszönhetõen minden processzor teljes sávszélességgel dolgozhat.
Mint köztudott, az AMD fõ ellenfele, az Intel egy megosztott buszt használ új IA-64 architektúrájában, s ezért a teljes sávszéllesség megoszlik a processzorok közt.
Az AMD most kétféle Athlon konfigurációt próbál ki az új 760MP chipsettel. E chipszet 64bit-es, s rendelkezik egy 8-bites ECC-vel valamint kezeli a DDR memóriát (max. 4GB-ig). Támogatni fogja a DDR PC2100-as modulokat is, melyek 64Mbit-tõl 512Mbit-ig használhatnak memória chipeket.

Mostanában szeretnék új gépetvenni, és érdekelne, hogy nem lehetne-e inkább a régit fejleszteni. Sajnos a régi alaplapomhoz (már elég régi) nem adtak füzetet, de van hozzá egy cd elég részletes dokumentációval. A cd elején az áll, hogy: SE440BX, meg az, hogy intel. Ez lenne a lap neve? És ha igen, lehet ebbe PIII-at dugni? Jelenleg PII-266 van benne.
Ha valaki ismeri ezt a kártyát, felvilágosíthatna.
Elõre is kösz!
anyadnak sirjal mar bazze matav ellen.faszt kell floodolgatni mikor akit izgat az majd megy tablakat lengetni veled de attol tartok egyedul leszel...nyissal topicot vagy kapcsoltasd le a vonalad ezzel mutatvan milyen lelkes tunteto vagy.csa
Yes, elso ertelmes megnyilvanulas snake kollegatol... :-)
ne pofazz annyit az amcsi nagynenivel oszt nem lesz nagy telszamla
:)
vagy SLI rendszeres hiper szuper 4 NV20-as chippel?, esetleg 0,250FPS? Talán 1,5 GH-en ment a 266-os Cyrix?
1x1x8 bitben?
tegnap lattam cyrix 266osban 250es q3 timedemot...erre mit leptek?:)
Igo
ez olyan dolog hogy mint a duronbol mint a cerkabol is találsz olyat amit szarul lehet hajtani ez csak szerencse kérdése Ugyanez van TB meg a PIII nál is
A rendes PIII és thunderbird procikat is tul lehet hajtani, vagy csak a celeront es a duront. És ha igen, akkor ugyan annyira, vagy csak kevesbe?
(Talán a kérdéseimbõl is látszik, hogy nem nagyon értek hozzá, de érdekelne.)
Igen Abit és más 40+áfás alaplapokban, de nekem az alaplap+proci volt 35+fa persze boltban.
Dikkma
600-as Duronok is vihetik a gigát.
Tudom, hogy vinné az1 gigát, de nem hajszolom agyon szegényt. 700-on simán megy, ami nekem bõven elég, ha meg több kell hozzárakok pár ezret aztán veszek 800-ast, ami meg simán futni fog 1 gigán. Ha pedig kevés a duron - ami nem valószínû - akkor T.bird 900-as.