Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

helo,

SIGGRAPH 2012-t nézegetve láttam meg ezt a plugint mayához, egy új viewport renderer

ingyenesen letölthetõ a béta: https://www.caustic.com/visualizer/

ezen a videón egy teljesen alap nvidia kártyát használok (geforce GT240) és még így is egész gyors

http://www.youtube.com/plastwerk

hali
http://www.youtube.com/watch?v=UQNrnEb72tk
erdeklodnek h az imenti videon lathato student verzioval ugyanazt a szoftvert kapom amit alapból?
vagy ez valami lebutitott verzio ?
windowsra es mac-re valo verziok tölthjetõk le innen.
feltudnatok világositani miert nem találok linuxra irt maya student verziot ?
mind1 tema reszemrol lezarva

the world is mine

Magnificat
de te még mindig arról beszélsz, hogy amit renderelsz, annak számoltatsz alfát. Ezzel nincs is semmi gond, de köze nincs a greenscreenhez. Videóval felvett képanyag esetén nem létezik alfa, ezért használnak greenscreen megoldásokat, hogy elõsegítsék a vászon elõtt történõ események leválasztását a háttérrõl... ekkor készül el a videóhoz tartozó alfa... lent pedig erre irányult a kérdés...

a #31259-et amúgy nekem címezted?

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

es amugy az egy fekete feher kep ami a tavolsag alapjan feketen vagy feheren jelenit meg dolgokat neked

the world is mine

ez nem verseny en csak azt irtam le hogy 3d ben en hogy szoktam elvalasztani dolgokat, amugy pl ha csinalok vmit en mindig renderelek alfat uto munkahoz is hogy tudjak varialni a kep bizonyos reszein.

the world is mine

Magnificat
errõl beszéltem:
http://www.hollywoodcamerawork.us/vfx_index.html

amúgy youtube-on is sok videó van a témáról

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
A Hollywood Camera Works-nek volt egy 2 dvd-s tutorja a témáról, nagyon szuper, kimerítõ anyag... van benne minden, mire kell figyelni, milyen fények és megvilágítás kell, hogy egyenletes zöld vagy kék hátteret (jellemzõen zöld, mert ebbõl van a legkevesebb az emberi bõrben) kapjunk. aztán áttérnek a feldolgozásra, a videó alapján való alfa kreálásra, és hogy mi mindenre kell figyelni az újbóli kompozíció során (pl hogy nincs dupla árnyék az életben, tehát ahol a digitális háttér árnyéka érintkezik a valódi objektum árnyékával, ott nem szabad, hogy matematikailag összeadódjanak, hanem csak simán ugyanolyan színû lesz, stb...)
Több jelenettípust is átvesznek, kitérnek apróságokra, mint markerek, tárgyak, haj, stb... szóval szuper cucc (sajna nem olcsó)

összességében nem egyszerû téma, legalábbis ha normális minõségben akarja valaki csinálni...
Midas és Peet kicsit lehet elbeszél egymás mellett. Midas gondolom arra gondolt, hogy a háttér videó, és erre rátesz egy cg karaktert, ekkor ugye a cg karakterre lehet alfát számolni, és ezáltal próbálni összekompozitálni hatásilag a háttérrel. Peet pedig arra gondol, amikor az elõtér valós, és a háttér digitális, ekkor van szükség greenscreen-re, hisz le kell választani a videón a valós dolgokat a háttértõl, hogy lecserélhessük digitálisra, úgyhogy Peet-nek adnám a pontot 😄

Peetmaya
fogsz egy kamerát, felveszel vele valamit, te soha nem kapsz belõle alfát.
maya-ból ne fogsz hozzá semmi olyat renderelni, ami aztán használható lesz, ehhez vannak a kompozit programok, amikkel lehet green keyt készíteni, ami tulajdonképpen egy alfa és az eredeti footage-nek egy green despill verziója. Ezt fel tudod használni maya-ban, ha akarod, szokták is.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

nem en kulon ki szoktam renderelni az alfat aztan mind a ketot behuzod aftereffectbe

the world is mine

Peetmaya
de az alfát kompozit programban nyered ki a greenscreenbõl.

maya-ban alfa-t kell renderelni hozza asszem

the world is mine

Peetmaya
green screen vagy blue screen elõtt felvett képek vagy videók. Maya nem tud green vagy blue key-t, ez általában a kompozitáló programok (nuke, after effects, fusion) dolga, de úgy tudom, hogy pl a premiere is tud valami ilyesmit, ill photoshopban 1-1 képen is meg tudod csinálni. Aztán hogy ehhez te hátteret rakjál, az már egészen más tészta.

rooney8
green box

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

green layer

the world is mine

Sziasztok

Szeretném a segítségeteket illetve útmutatásotokat kérni. Van az a kék vagy zöld hátteres módszer, aminek segítségével az ilyen színû hátterek elõtt fölvett vagy lefotózott témát tetszõleges környezetbe lehet illeszteni.
Mi ennek a pontos neve? Illetve Mayaban lehetõség van-e erre? Hol találok bõvebb infót a témával kapcsolatban?

Tudom, a google a barátom...

Elõre is köszönöm
rooney8
ez maga lenne a mennyország, csak sajna nincs maya-hoz

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

rayfire

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

rooney8
egyébként nem tudtok mondani egy programot, ami direkt a fizikára tereli a hangsúlyt? tehát összetákolok valami építményt, aztán különbözõ módszerekkel "lerombolom", és azt valósághûen leanimálja a gép.

nagyon szép
de tulajdonképen mi ez ?
schorby

Én egy félig kész karig jutottam, ennyire adott idõt ez a nyár szakmai gyakorlat meg ilyenek mellett.
Lehet bandzsítani a képre 😊
rooney8
ezért a szarért hagytam, hogy egész éjjel menjen a gépem... 😄

Magnificat
nekem munka, munka, munka... végigprogramozom a napot...

schorby
Én, bármilyen meglepõ, egy robotot csinálok, amit rendesen dokumentálni akarok, a blogomon, csak eddig nem értem rá, de ma ért véget egy nagy meló, szal elvileg most már valamennyire ráérek majd, szóval lesz itt élet 😉
rooney8
hát én egy os reinstall után elfelejtettem menteni a maya-s dolgokat, úgyhogy elszállt az egyetlen futó projectem is... azóta nincs kedvem még csak feltelepíteni se

Gis80s
Tetszik, gratulálok! Maximum az árnyék túl "direkt" nekem...de ettõl függetlenül örülnék, ha tudnék ilyet 😊

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

Nagyon csendes a fórum, biztosan mindenki nyaral...

Addig is feltöltöttem az új modellem.
Semmi extra, csak egy kis ujjgyakorlat.
Szerintem igen, fõleg ha az összhatást nézed, messze elmarad a haladó galériában lévõktõl...
ennek a modellezése alapszintnek számít XD ?
Legújabb modellem megnézhetõ és véleményezhetõ.
Sok javítani való lenne még az anyagokban és a renderen is, de majd legközelebb...
rooney8
köszi srácok, akkor megpróbálom betartani ezeket a "szabályokat" 😄

már elegem van ezekbõl a kör alakzatokból. lehet csak én vagyok a béna, de rendesen megdolgoztattak (és még nincs vége 😄)

Alapvetõen vedd azt a 2 szabályt szerintem, hogy csak négyszögeid legyenek, illetve hogy lehetõség szerint (csak ha külön direkte úgy nem lesz készítve) kerüld el a túl nagy vagy túl kicsi szögeket (20°-, 120°+ stb) a négyszögekben. Illetõleg nekem azt tanították, hogy akkor nagyon szép a topológia, ha az egymással szomszédos négyszögek mérete is csak kis-közepes mértékben változik.

Hát, nem a legjobb 😄

De könnyen orvosolható, csak a körnek a szögeit vezesd végig függõlegesen és vízszintesen.
rooney8
köszi, ennek utánanézek

más:

ez topológiailag mennyire nincs rendben? 😄

berlinboy6329
Transparency map a lyukaknak talán.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

rooney8
hát...izé...
akkor még egyszer 😄

a mûanyag részét azt lemodellezem, azzal nincs probléma, aztán majd a hálót szépen "ráhúzom"
de magát a hálót mivel csináljam meg? ne mondd, hogy subdivision, mert akkor kb. ilyen 1000*1000 kellene, aztán meg majd egyesével kijelölgetni a face-eket, amik nem kellenek...

berlinboy6329
Mi nehéz benne?

Négyzetest planenel..Adol neki csomó subdivisiont-én 50-el néztem-,méretre vágod hogy ne torzuljanak a kis négyzetek,aztán kinyomod a keep faces togethert oszt beleextrudálod a lyukakat.

Kör belsõnél meg csinálsz hengert 6-os subdivvel,kitörlöd a tetejét+alját,az lesz a lyuk.Széleit extrudeolod,négyzetesre formálod,az lesz a körök közti távolság.Aztán elkezdel duplikálni mint a bolond,combineolod,mergeled,duplikálod tovább.

Ez a módszer akármilyen belsõre jó.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

rooney8
üdv urak
ismét segítségre lenne szükségem

hogyan tudnék a legkönnyebben lemodellezni egy hangfal hálót? tudjátok, amit a hangszóró elé szoktak rakni... fogalmam sincs, hogyan kezdjek neki, mondjuk ezt modellezni szerintem eléggé erõforrásigényes lehet, úgyhogy valami shader kellhet... gondolom... 😄

berlinboy6329
Köveket hogy UVznátok?Leszedtem a Rockgent,végmentem az összes mappingon,de egyik szarabb eredményt ad,mint a másik.Az alap a legelfogadhatóbb,aztán a planar mapping bár az elég rossz dolgokat produkál az oldalakon az automatic meg egy förtelem.

Megcsinálnám én kézzel is,csak hát több száz darab.Aszteroida mezõnek menne.Picike aszteroida ,közepes ,nagy ,jó nagy ..Csak hát nem értek az UVzáshoz/Mari csak Nvidiával megy/ha tudnék UVzni se akarnék 100+ követ egyesével megcsinálni.

Magnificat
hát anno, lassan már vagy 6-7 éve vettem az MX510-emet, és eszméletlen jó egér... gyors, pontos, kényelmes, szép, és 8 gombos... Sajna már lassan elszáll felette az idõ, a tenyerem abszorbálta a felülete tekintélyes részét, a sokadik skeet is lekopott már róla, de már a helyei sincsenek meg 😄 no meg bármennyire is jó az elektronika, a 800 dpi felett is elszállt az idõ 😄 szóval valamikor nekem is egeret kell váltanom, de még keresem az utódját 😊 mondjuk most azért nem kellene 15k-t költeni egy egérre + egérpadra 😊 (pláne hogy az egérpad még jó, Steelpad S&S 😄)
bentre melóhelyre valami közepes árú (4-5k körül lehetett) lézeres gigabyte-ot vettem 1600 dpi, de amúgy anyagminõségben és érzetre ég és föld az enyémhez képest, szóval otthonra nem kellene... de programozáshoz elég 😄

szóval még mindig keresek egy jó egeret, remélhetõleg 5-8k között...

én ezer forintnál még sztem nem vettem drágább egeret, ha nem zörögnek a gomobk és nem szar a görgõ akor bármilyen egérrel lehet dolgozni, bár lehet még nem tudom milyen egy kurvajó egér

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

Garou
OFF:

Kaptam egy ilyet melóra:

Cyborg

Érdekes, de eddig picit csalódtam benne. Kisebb, mint az otthoni Logitech G500-as gaming egér, és hosszabb távon kényelmetlen is. A hozzávaló program is bugzott párszor. Minden szutykot be lehet rajta állítani, de amennyire jól néz ki, annyira azért nem adja. Nekem fontos a normális egér, meg tudjak rajta pár gombot belõni, próbáltam is már sokat, de a fenti Logitech továbbra is az über.

Veszett jól néz ki, de ennyi pénzt nem ér meg. Sõt, ennyi pénzt semmilyen egér nem ér meg. 😊

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Garou
Itt Németországban majdnem mindenki, mert ha egyetemre jársz, akkor az összes Autodesk cuccot ingyen, minden korlátozás nélkül, full verzióban legálisan letöltheted, és egyetem végéig használhatod, amire akarod, csak pénzt ne keress vele. Utána is tolhatod, csak évente küldi a figyelmeztetést, hogy ha már nem jársz suliba, akkor töröld le. Szerintem ez több, mint korrekt.

Magyarországon nem tudom, csak sejtem. 😊

De attól, hogy sokan pisilnek a medencébe még nem ajánlott fennhangon kiabálni, hogy "ide nézzetek, belehugyoztam", mert volt már belõle konfliktus.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

berlinboy6329
Baahh..Szeretem az új dolgokat.Most nem jött össze..Már fent a 2013,de amit találtam pluginokat,az MIND 2012-es maximum...ffffffuuuu..

Ha már itt vagyok és dobálózok itt a verziószámokkal...

Az iparban/aki ilyen területeken alkot, hány olyan ember létezik,aki a 3Dzést vagy akármi más,VFX-hez tartozó munkát az ELEJÉTÕL kezdve EREDETI szoftveren kezdte tanulni és soha nem töltött le semmit sehonnan akármi kellett neki?

berlinboy6329
Azaz dynamics nem animation..

Igen,fáról mert egy jó példát akartam arra írni,hogy mire gondolok az alatt,hogy a belsejére is adjon materialt.

Ez a cucc ad,viszont nem jó,mert amint széttöredezek egy gömböt,a szép sima külseje tiszta darabos lesz,pedig még csak nem is animáltam,csak berajzoltattam a törésvonalakat.😞

Magnificat
fáról beszéltél 😊

berlinboy6329
Úgy tûnik megvan..Animation- effects->Shatter.És még materialt is ad a belsejének nem néztem volna ii belõle.Nem rossz.

berlinboy6329
Ez sem több pár percnél?

Ilyenekrõl lenne szó.Ilyesmi kaliberre gondoltam.Ezeknek a belsejét külön materialra tenni,meg ugye magát a törést megcsinálni vmivel,amivel agyon tudom variálni a törés fajtáját.

Magnificat
annak a széttörése szerintem modellezve sem több pár percnél...

berlinboy6329
Uhh nem akarok én ilyen bonyolult dolgokba belemnni,hogy játékok meg autó.A fadarab az pont erre illõ példa volt.Kívül kérges,belül faszínû.

Úgyis OBJ lesz majd exportálva,hogy bevegye a plugin AE-ban.