Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
SIGGRAPH 2012-t nézegetve láttam meg ezt a plugint mayához, egy új viewport renderer
ingyenesen letölthetõ a béta: https://www.caustic.com/visualizer/
ezen a videón egy teljesen alap nvidia kártyát használok (geforce GT240) és még így is egész gyors
http://www.youtube.com/plastwerk
http://www.youtube.com/watch?v=UQNrnEb72tk
erdeklodnek h az imenti videon lathato student verzioval ugyanazt a szoftvert kapom amit alapból?
vagy ez valami lebutitott verzio ?
windowsra es mac-re valo verziok tölthjetõk le innen.
feltudnatok világositani miert nem találok linuxra irt maya student verziot ?
the world is mine
a #31259-et amúgy nekem címezted?
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
the world is mine
the world is mine
http://www.hollywoodcamerawork.us/vfx_index.html
amúgy youtube-on is sok videó van a témáról
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Több jelenettípust is átvesznek, kitérnek apróságokra, mint markerek, tárgyak, haj, stb... szóval szuper cucc (sajna nem olcsó)
összességében nem egyszerû téma, legalábbis ha normális minõségben akarja valaki csinálni...
Midas és Peet kicsit lehet elbeszél egymás mellett. Midas gondolom arra gondolt, hogy a háttér videó, és erre rátesz egy cg karaktert, ekkor ugye a cg karakterre lehet alfát számolni, és ezáltal próbálni összekompozitálni hatásilag a háttérrel. Peet pedig arra gondol, amikor az elõtér valós, és a háttér digitális, ekkor van szükség greenscreen-re, hisz le kell választani a videón a valós dolgokat a háttértõl, hogy lecserélhessük digitálisra, úgyhogy Peet-nek adnám a pontot 😄
maya-ból ne fogsz hozzá semmi olyat renderelni, ami aztán használható lesz, ehhez vannak a kompozit programok, amikkel lehet green keyt készíteni, ami tulajdonképpen egy alfa és az eredeti footage-nek egy green despill verziója. Ezt fel tudod használni maya-ban, ha akarod, szokták is.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
the world is mine
the world is mine
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
the world is mine
Szeretném a segítségeteket illetve útmutatásotokat kérni. Van az a kék vagy zöld hátteres módszer, aminek segítségével az ilyen színû hátterek elõtt fölvett vagy lefotózott témát tetszõleges környezetbe lehet illeszteni.
Mi ennek a pontos neve? Illetve Mayaban lehetõség van-e erre? Hol találok bõvebb infót a témával kapcsolatban?
Tudom, a google a barátom...
Elõre is köszönöm
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
de tulajdonképen mi ez ?
Én egy félig kész karig jutottam, ennyire adott idõt ez a nyár szakmai gyakorlat meg ilyenek mellett.
Lehet bandzsítani a képre 😊
...::: http://www.g10design.hu/ :::...
Addig is feltöltöttem az új modellem.
Semmi extra, csak egy kis ujjgyakorlat.
Sok javítani való lenne még az anyagokban és a renderen is, de majd legközelebb...
már elegem van ezekbõl a kör alakzatokból. lehet csak én vagyok a béna, de rendesen megdolgoztattak (és még nincs vége 😄)
De könnyen orvosolható, csak a körnek a szögeit vezesd végig függõlegesen és vízszintesen.
más:
ez topológiailag mennyire nincs rendben? 😄

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
akkor még egyszer 😄
a mûanyag részét azt lemodellezem, azzal nincs probléma, aztán majd a hálót szépen "ráhúzom"
de magát a hálót mivel csináljam meg? ne mondd, hogy subdivision, mert akkor kb. ilyen 1000*1000 kellene, aztán meg majd egyesével kijelölgetni a face-eket, amik nem kellenek...

Négyzetest planenel..Adol neki csomó subdivisiont-én 50-el néztem-,méretre vágod hogy ne torzuljanak a kis négyzetek,aztán kinyomod a keep faces togethert oszt beleextrudálod a lyukakat.
Kör belsõnél meg csinálsz hengert 6-os subdivvel,kitörlöd a tetejét+alját,az lesz a lyuk.Széleit extrudeolod,négyzetesre formálod,az lesz a körök közti távolság.Aztán elkezdel duplikálni mint a bolond,combineolod,mergeled,duplikálod tovább.
Ez a módszer akármilyen belsõre jó.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
ismét segítségre lenne szükségem
hogyan tudnék a legkönnyebben lemodellezni egy hangfal hálót? tudjátok, amit a hangszóró elé szoktak rakni... fogalmam sincs, hogyan kezdjek neki, mondjuk ezt modellezni szerintem eléggé erõforrásigényes lehet, úgyhogy valami shader kellhet... gondolom... 😄
Megcsinálnám én kézzel is,csak hát több száz darab.Aszteroida mezõnek menne.Picike aszteroida ,közepes ,nagy ,jó nagy ..Csak hát nem értek az UVzáshoz/Mari csak Nvidiával megy/ha tudnék UVzni se akarnék 100+ követ egyesével megcsinálni.
bentre melóhelyre valami közepes árú (4-5k körül lehetett) lézeres gigabyte-ot vettem 1600 dpi, de amúgy anyagminõségben és érzetre ég és föld az enyémhez képest, szóval otthonra nem kellene... de programozáshoz elég 😄
szóval még mindig keresek egy jó egeret, remélhetõleg 5-8k között...
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
Kaptam egy ilyet melóra:
Cyborg
Érdekes, de eddig picit csalódtam benne. Kisebb, mint az otthoni Logitech G500-as gaming egér, és hosszabb távon kényelmetlen is. A hozzávaló program is bugzott párszor. Minden szutykot be lehet rajta állítani, de amennyire jól néz ki, annyira azért nem adja. Nekem fontos a normális egér, meg tudjak rajta pár gombot belõni, próbáltam is már sokat, de a fenti Logitech továbbra is az über.
Veszett jól néz ki, de ennyi pénzt nem ér meg. Sõt, ennyi pénzt semmilyen egér nem ér meg. 😊
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Magyarországon nem tudom, csak sejtem. 😊
De attól, hogy sokan pisilnek a medencébe még nem ajánlott fennhangon kiabálni, hogy "ide nézzetek, belehugyoztam", mert volt már belõle konfliktus.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
Ha már itt vagyok és dobálózok itt a verziószámokkal...
Az iparban/aki ilyen területeken alkot, hány olyan ember létezik,aki a 3Dzést vagy akármi más,VFX-hez tartozó munkát az ELEJÉTÕL kezdve EREDETI szoftveren kezdte tanulni és soha nem töltött le semmit sehonnan akármi kellett neki?
Igen,fáról mert egy jó példát akartam arra írni,hogy mire gondolok az alatt,hogy a belsejére is adjon materialt.
Ez a cucc ad,viszont nem jó,mert amint széttöredezek egy gömböt,a szép sima külseje tiszta darabos lesz,pedig még csak nem is animáltam,csak berajzoltattam a törésvonalakat.😞
Ilyenekrõl lenne szó.Ilyesmi kaliberre gondoltam.Ezeknek a belsejét külön materialra tenni,meg ugye magát a törést megcsinálni vmivel,amivel agyon tudom variálni a törés fajtáját.
Úgyis OBJ lesz majd exportálva,hogy bevegye a plugin AE-ban.