Borotválkozás / Epilálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elõször is "Szépen dolgoznak" :D Azt értem ez alatt, hogy nem maradsz borostás! Másodszor, meg ne azért vegyél gépet mert jön a karácsony, hanem mert nincs, és szeretnél! :D A karácsony csak egy jó alkalom, hogy olcsón jó géphez juss! :)
Csak azért nem próbálok ki egy új gépet, mert itt vannak az ünnepek, ez kicsit drága, mulatság lenne, valami meggyõzõbb érv kellene :) Mit értesz az alatt, hogy jól dolgoznak?! Ajánlom figyelmedbe: ezt
Azért hidd el nekem vannak olyan gépek, fõleg azért manapság amik nagyon igényesen és szépen "dolgoznak"! Fõleg most, hogy itt vannak az ünnepek is! Érdemes kipróbálni egy új fajtát!
Nekem is inkább ezek funkciók, amik imponálnak, amiért esetleg kipróbálnék egy ilyen gépet. Ha sima arcot szeretnék, szerintem nem indulna egyik gép sem esélyesként.
Az én bõröm nem érzékeny, viszont nem bírom egyszerûen a gyantát...FÁÁÁJ! :D Viszont tényleg azért jók ezek a szerkezetek, mert méretre lehet vágni a szakállat, hajat igazítani, testszõrzetet vágni. Ráadásul kényelmes, ha jót veszel akkor az akkumulátoros és akár kocsiba is használhatod, nem kell vizezni habozni sem, stb...
Van külön tetszõrnyíró. A legjobban olyan gépet éri meg venni, amiben van hajvágó és adnak hozzá testszõrnyíró fejet vagy olyan elektromos borotvát, amiben van testszõrnyíró is. Van gyanta is, de ha érzékeny a bõröd, akkor bele fogsz halni. Szerintem jobban jársz a géppel.
Arra inkább az elektromos való, van olyan ami mindenes borotva egyben azaz sok ilyen van, nem olyan olcsóak, de a célnak tökéletesek. Ez nem fogja tökéletesen levinni de ott maradhat is egy kevés ha meg totálisan meg akarsz szabadulni tõle akkor gyanta, késõbbre nõ vissza és gyengébb is lesz, igaz fájdalmas de ott még azért elviselhetõ, elég kevés az idegvégzõdés azon a tájékon...
fry day fry day sálálálláláá
A mellem kezd szorosodni, es az a hulye kerdesem, hogy mivel szortelenitsem?
Szerintem az eldobhatók csak arra jók hogy eldobd. Eleinte én is azzal próbálkoztam 2 pengés eldobható vackokkal, de ha sokáig folytattam volna akkor mindenhol csupa vágás lenne az arcom úgyhogy én nagyon gyorsan áttértem a 3 pengére és most az 5-re mert az nem készíti ki a bõröm. Az elektromosat nem merem kipróbálni mert ha rossz akkor sajnálnám rá azt a pénzt. Sajnos nem olcsó egy ilyen szerkezet, hogy a profi gépekrõl meg ne is beszéljünk.
Azért van sok pengésem, mert már kipróbáltam a legolcsóbb eldobhatótól kezdve a legdrágább eldobhatóig, ugyanígy a cserélhetõs pengéjû borotváknál. Mivel bika erõs az arcszõröm, a gyengébb minõségû pengék (ezek fõleg eldobhatósban vannak) csak húzzák, tépik a szõrt, de nem vágják át. Ez olyan, mintha csipesszel rángatnád minden egyes szõrszálat. Gépnél hallottam valami olyasmirõl, hogy könnyen és nagyon precízen lehet vele arcszõrt formálni, ezt borotvával nekem elég nehézkes kómásabb reggeleken, nagyon oda kell figyelni, fõleg hogy több pengés ezért könnyen belecsúszik a formába (nekem körszakállam van) és akkor hiába az egész, borotvának ez az egy hátránya van.
pedig simán jó az eldobhatós is..;) Attól mert sokpendés meg még nem biztos hogy jó, én például egyszer abba futottam bele, hogy igaz márkás borotva pengét(fejet) vettem, de a józsefvárosi piacon, és hát nem kell mondanom, hogy az eldobhatós jobb volt mint az...
OFF: Hogy nevessünk is kicsit:
http://www.youtube.com/watch?v=Qa0ad0MwgUY
OFF: Hogy nevessünk is kicsit:
http://www.youtube.com/watch?v=Qa0ad0MwgUY
fry day fry day sálálálláláá
Úgy 14 éves koromban kezdtem, amikor már kellemetlenül kibajszosodtam. <#ravasz1>#ravasz1>Nekem is borotvám van, bár volt egy egyszerû háromfejes gépem is, amivel csak nyúzni tudtam az arcom -pedig márkás volt- a bõrömet szedte csak le, a borosta ott maradt.. <#szomoru2>#szomoru2> marad a sokpengés borotva, eldobhatók nem játszanak.
nekem wilkinsonom van, az a 4 pengés valami quattro titanium. 2 havonta cserélem a pengét. (igaz, hetente 1x, max 2x borotválkozom)
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
(mennyibe kerül most 4 penge hozzá?)
Aki használt Gillette mach3-at,annak mennyi ideig tartott egy fej?
Nekem ,mivel erõs arcszõrzetem van kb. 6-8 alkalom (másfél hét)és kezd húzni.
Egy csomóan mondják (külföldi fórumokon is),hogy milyen sokáig éles marad.
Hát szerintem nem,és így eléggé drága.
Nekem ,mivel erõs arcszõrzetem van kb. 6-8 alkalom (másfél hét)és kezd húzni.
Egy csomóan mondják (külföldi fórumokon is),hogy milyen sokáig éles marad.
Hát szerintem nem,és így eléggé drága.
Törölt felhasználó
Szerintem megöregedett a borotvád és a saját szagát érzed<#idiota>#idiota>
a szõr nem erõsödik, csak korosodsz! ennyi, biológia!
am most kaptam egy új borotvát szülinapomra a páromtól( Gillette Fusion Stealth) nagyon jól müxik, hiába utálok borotválkozni. próbáljátok ki
am most kaptam egy új borotvát szülinapomra a páromtól( Gillette Fusion Stealth) nagyon jól müxik, hiába utálok borotválkozni. próbáljátok ki
Akinek villany borotvája van nincs "furcsa" szaga a borotvájának?
Furcsa alatt ilyen kicsit áporodott szagot értek, talán nagyapámnak volt ilyen szaga.
Mosható a borotva, mindig kiöblítem miután használom, szétszedett állapotban szárad meg, szóval nem bepállik. Már szappanos kis kefével mosom ki de még így is van egy kis szaga.<#szomoru1>#szomoru1>
Furcsa alatt ilyen kicsit áporodott szagot értek, talán nagyapámnak volt ilyen szaga.
Mosható a borotva, mindig kiöblítem miután használom, szétszedett állapotban szárad meg, szóval nem bepállik. Már szappanos kis kefével mosom ki de még így is van egy kis szaga.<#szomoru1>#szomoru1>
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Hm... Miért erõsödne már a szõr a borotválástól, mégis ?
A szörtüszõ elgondolkozik, "hú, bazdmeg, erõsebben kell nõnöm, valaki levágta a szõr végét.." ?!
A borotválásnak ehez semmi köze, természetesen, csak a kor elõrehaladtával erõsödik, ahogy azt szerencsétlen, kissé a többiek hülyeségén magát idegesítõ személy írta.
Amúgy google segít ebben is.
A szörtüszõ elgondolkozik, "hú, bazdmeg, erõsebben kell nõnöm, valaki levágta a szõr végét.." ?!
A borotválásnak ehez semmi köze, természetesen, csak a kor elõrehaladtával erõsödik, ahogy azt szerencsétlen, kissé a többiek hülyeségén magát idegesítõ személy írta.
Amúgy google segít ebben is.
Végül is számomra mindegy,hogy erõsödik,vagy sem,mert úgy is nagy és erõs.Ha csak kis pihés lenne zavarna,hogy erõsödik,de így oly mindegy!
Inkább az érdekelne,hogy mások mennyire tartják azt cikinek,ha egy pasi borotválja a felsõtestét?
Inkább az érdekelne,hogy mások mennyire tartják azt cikinek,ha egy pasi borotválja a felsõtestét?
Aki azt mondja, hogy nem erõsödik a szõr a gyakori borotválkozástól, az mondja a barátnõjének, hogy kezdjen el minden nap borotválkozni. Pihét a karján vagy az arcán. Fél év múlva majd visszatérünk a témára.
1: de ordibálsz! "BAZMEG"
2: szedj gyógyszert!
3: " A SZÕR ELHALT HÁMSEJT,TEHÁT MÁR NEM ÉLÕ " - ehhez nem tudok mit hozzáfûzni :D méghogy orvosi élettan :D
részemrõl is le lenne zárva a dolog de visszaírsz sajna, és megint full nagybetûvel :S
2: szedj gyógyszert!
3: " A SZÕR ELHALT HÁMSEJT,TEHÁT MÁR NEM ÉLÕ " - ehhez nem tudok mit hozzáfûzni :D méghogy orvosi élettan :D
részemrõl is le lenne zárva a dolog de visszaírsz sajna, és megint full nagybetûvel :S
ha full nagybetûvel írsz, az kiabálásnak minõsül bármelyik fórumon és a chatben is.
RÉSZEMRÕL TÉMA LEZÁRVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NEM MAGÁTÓL ERÕSÖDIK A SZÕR AZ ARCON,DE NEM IS A BOROTVÁTÓL,HANEM A KOR ELÕREHALADTÁVAL A HORMONÁLIS VÁLTOZÁSOK HATÁSÁRA (JÓ LENNE,HA VÉGIG OLVASNÁD AZ ELÕZÕ HOZZÁSZÓLÁSOMAT)
HA APÁD NEM BOROTVÁLKOZOTT VOLNA CSAK 40-50 ÉVES KORÁBAN ELÕSZÖR,AKKOR IS ILYEN ERÕS SZÕRE LENNE!
DE GONDOLDD VÉGIG: A SZÕR ELHALT HÁMSEJT,TEHÁT MÁR NEM ÉLÕ (A KINÕTT RÉSZÉRE GONDOLOK) NINCS BENNE SEMMI ÉRZÉKELÕ RECEPTOR.AKKOR MÉGIS HONNAN TUDNÁ MAGÁTÓL,HOGY NEKI A BOROTVÁLÁSTÓL ERÕSÖDNI KELLENE?????? NEM TUD GONDOLKODNI A SZÕR....
TEHÁT CSAK IS A HORMONÁLIS BEFOLYÁSOLÁS AZ OKA.
EGYÉBKÉNT NEKEM NEM A FASZOMRÓL NÕ A SZÕR,MERT AZ EGYÉBKÉNT SEM SZÕRÖS,CSAK KÖRÜLÖTTE. ONNAN MEG HA LEBOROTVÁLOM 8INKÁBB NULLÁS GÉPPEL VÁGOM),AKKOR SEM NÕ VISSZA ERÕSEBBEN.
EZ VAN BARÁTOM. A TÉNYEK MAKACS DOLGOK!
JÓ LETT VOLNA,HA NEM ÁLLSZ BUKÁSRA BIOSZBÓL (MERT ADDIG NEM JUTHATTÁL EL AGYILAG,HOGY ORVOSI ÉLETTANT IS TANULHASS)
JA ÉS NEM ORDIBÁLOK BAZMEG.
HA APÁD NEM BOROTVÁLKOZOTT VOLNA CSAK 40-50 ÉVES KORÁBAN ELÕSZÖR,AKKOR IS ILYEN ERÕS SZÕRE LENNE!
DE GONDOLDD VÉGIG: A SZÕR ELHALT HÁMSEJT,TEHÁT MÁR NEM ÉLÕ (A KINÕTT RÉSZÉRE GONDOLOK) NINCS BENNE SEMMI ÉRZÉKELÕ RECEPTOR.AKKOR MÉGIS HONNAN TUDNÁ MAGÁTÓL,HOGY NEKI A BOROTVÁLÁSTÓL ERÕSÖDNI KELLENE?????? NEM TUD GONDOLKODNI A SZÕR....
TEHÁT CSAK IS A HORMONÁLIS BEFOLYÁSOLÁS AZ OKA.
EGYÉBKÉNT NEKEM NEM A FASZOMRÓL NÕ A SZÕR,MERT AZ EGYÉBKÉNT SEM SZÕRÖS,CSAK KÖRÜLÖTTE. ONNAN MEG HA LEBOROTVÁLOM 8INKÁBB NULLÁS GÉPPEL VÁGOM),AKKOR SEM NÕ VISSZA ERÕSEBBEN.
EZ VAN BARÁTOM. A TÉNYEK MAKACS DOLGOK!
JÓ LETT VOLNA,HA NEM ÁLLSZ BUKÁSRA BIOSZBÓL (MERT ADDIG NEM JUTHATTÁL EL AGYILAG,HOGY ORVOSI ÉLETTANT IS TANULHASS)
JA ÉS NEM ORDIBÁLOK BAZMEG.
amugy meg azt csinálsz amit akarsz. én csak leírtam hogy erõsebb lesz a szõröd ott .
öregapádat kérdezd meg és õ elmondja a tutit.
öregapádat kérdezd meg és õ elmondja a tutit.
a 2 ostobának ment aki ordibált itt**
és az arcodon is csak ugy magától erõsödik/vastagodik a ször mi?
ha a faszodról leborotválod a szõrt, akkor nem nõ vissza mi?
amikor elkezdtél borotválkozni(tegyük fel már elkezdtél) hány naponta kellett újra megborotválkoznod?
és hány naponta kell most ?
mert nekem 4 naponta, igaz 18 éves vagyok. de apám már majdnem minden nap csinálja...
te egy eléggé elvetemült alak lehetsz.
ha a faszodról leborotválod a szõrt, akkor nem nõ vissza mi?
amikor elkezdtél borotválkozni(tegyük fel már elkezdtél) hány naponta kellett újra megborotválkoznod?
és hány naponta kell most ?
mert nekem 4 naponta, igaz 18 éves vagyok. de apám már majdnem minden nap csinálja...
te egy eléggé elvetemült alak lehetsz.
aki meg CAPSLOCKKAL ír, az is primitív és buta.
NEM ERÕSÖDIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
EZ EGY PRIMITÍV,OSTOBA,BUTA TÉVHIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KOMOLY,ÉRTELMES EMBER ILYET NEM MOND,CSAK AKI BUTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
EZ EGY PRIMITÍV,OSTOBA,BUTA TÉVHIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KOMOLY,ÉRTELMES EMBER ILYET NEM MOND,CSAK AKI BUTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Olvasta m már valahol ezt a cikket,mivel érdekelt vagyok a témában,és valóban azt tapasztalom,hogy több évi rendszeres borotválás után sem lett több,vagy erõsebb a szõröm.
Aki aktívabb szõrösödést tapasztal magán az meglehet közelebb áll genetikailag a csimpánzokhoz :)
magarázat:
Az emberi faj sokkal késõbb vált el a csimpánztól, mint azt eddig gondoltuk, és még az elkülönülés után is nagy valószínûséggel sor került fajközi szexre, állítják az MIT és a Harvard közös kutatóintézete, a Broad Institute kutatói.
A tudósok egy minden eddiginél alaposabb génvizsgálatból következtetnek arra, hogy a két kialakulófélben lévõ faj bizonyos egyedei a különválás után újra összejöttek, és párosodtak egymással. Az ember és a csimpánz géntérképének összehasonlításakor nyolcszázszor több adatot használtak, mint a korábbi vizsgálatokkor, és ez jóval részletesebb eredményeket garantál nemcsak a leleteken alapuló csontvizsgálatoknál, hanem a korábbi génösszehasonlításoknál is.
Szokatlan elválás
Az õscsimpánz és az ember párosodására utaló bizonyítékokat a kutatók az érintett két faj, illetve gorillák, orángutánok és makákók génjeinek összehasonlításával tárták fel. Az ember 23 kromoszómapárja körülbelül harmincezer gént tartalmaz, a gének pedig DNS-szekvenciákból állnak, amelyek idõvel mutáció útján változhatnak. A genetikai mutációk egyfajta evolúciós óraként használhatók: a DNS-szekvenciák közti különbségek utalnak arra, milyen régóta vált el a két faj egymástól, vagyis hogy az egyedek mikor párosodtak utoljára egymással. A kutatók az ember és a csimpánz génjeinek összehasonlításakor azt találták, hogy az X-kromoszóma 1,2 millió évvel késõbbi az összes többinél. Ebbõl arra következtettek, hogy a két faj közös õstõl származik - tõle jön az X-kromoszóma, míg a többit a korábbi õsöktõl örökölte az ember és a csimpánz.
"Most sikerült elõször meglátnunk a DNS-be írt részleteket" - nyilatkozta az egyik kutató, Eric Lander. "Legalábbis azt olvashatjuk ki belõlük, hogy az ember és a csimpánz faji elkülönülése felettébb szokatlan volt".
Szakítás után rövid flört
A kutatók szerint az ember és a csimpánz elõször tízmillió évvel ezelõtt szakított egymással. Ezután négymillió évig külön utakon jártak, majd egy rövid flört erejéig újra összeálltak, és így olyan hibrid faj jött létre, amely mindkét vonal jellegzetességeit magában hordozta. Ez volt a késõbb újra különvált ember és csimpánz közös õse.
A kutatók Nature magazinban közölt megállapításait "nagyon klassz (totally cool) és különlegesen okos elemzésnek" nevezte Daniel Lieberman, a Harvard egy antropológusa, aki nem vett részt a kutatásban. "Az én gondom csak az, hogy elképzeljem, hogy a két lábon járó emberszabású és a csimpánz megfelelõ partnernek találja egymást - hogy finoman fogalmazzak." James Mallett, a Londoni egyetem genetikaprofesszora szerint viszont a liezon nem olyan furcsa, amilyennek elsõ látásra tûnik, mert a korai ember nagyon hasonlított a csimpánzra.
Nem baj ha szõrös valaki!
Az evolúcíó megold mindent úgy 1500 évenkét......... <#banplz>#banplz><#banplz>#banplz><#banplz>#banplz><#banplz>#banplz>
magarázat:
Az emberi faj sokkal késõbb vált el a csimpánztól, mint azt eddig gondoltuk, és még az elkülönülés után is nagy valószínûséggel sor került fajközi szexre, állítják az MIT és a Harvard közös kutatóintézete, a Broad Institute kutatói.
A tudósok egy minden eddiginél alaposabb génvizsgálatból következtetnek arra, hogy a két kialakulófélben lévõ faj bizonyos egyedei a különválás után újra összejöttek, és párosodtak egymással. Az ember és a csimpánz géntérképének összehasonlításakor nyolcszázszor több adatot használtak, mint a korábbi vizsgálatokkor, és ez jóval részletesebb eredményeket garantál nemcsak a leleteken alapuló csontvizsgálatoknál, hanem a korábbi génösszehasonlításoknál is.
Szokatlan elválás
Az õscsimpánz és az ember párosodására utaló bizonyítékokat a kutatók az érintett két faj, illetve gorillák, orángutánok és makákók génjeinek összehasonlításával tárták fel. Az ember 23 kromoszómapárja körülbelül harmincezer gént tartalmaz, a gének pedig DNS-szekvenciákból állnak, amelyek idõvel mutáció útján változhatnak. A genetikai mutációk egyfajta evolúciós óraként használhatók: a DNS-szekvenciák közti különbségek utalnak arra, milyen régóta vált el a két faj egymástól, vagyis hogy az egyedek mikor párosodtak utoljára egymással. A kutatók az ember és a csimpánz génjeinek összehasonlításakor azt találták, hogy az X-kromoszóma 1,2 millió évvel késõbbi az összes többinél. Ebbõl arra következtettek, hogy a két faj közös õstõl származik - tõle jön az X-kromoszóma, míg a többit a korábbi õsöktõl örökölte az ember és a csimpánz.
"Most sikerült elõször meglátnunk a DNS-be írt részleteket" - nyilatkozta az egyik kutató, Eric Lander. "Legalábbis azt olvashatjuk ki belõlük, hogy az ember és a csimpánz faji elkülönülése felettébb szokatlan volt".
Szakítás után rövid flört
A kutatók szerint az ember és a csimpánz elõször tízmillió évvel ezelõtt szakított egymással. Ezután négymillió évig külön utakon jártak, majd egy rövid flört erejéig újra összeálltak, és így olyan hibrid faj jött létre, amely mindkét vonal jellegzetességeit magában hordozta. Ez volt a késõbb újra különvált ember és csimpánz közös õse.
A kutatók Nature magazinban közölt megállapításait "nagyon klassz (totally cool) és különlegesen okos elemzésnek" nevezte Daniel Lieberman, a Harvard egy antropológusa, aki nem vett részt a kutatásban. "Az én gondom csak az, hogy elképzeljem, hogy a két lábon járó emberszabású és a csimpánz megfelelõ partnernek találja egymást - hogy finoman fogalmazzak." James Mallett, a Londoni egyetem genetikaprofesszora szerint viszont a liezon nem olyan furcsa, amilyennek elsõ látásra tûnik, mert a korai ember nagyon hasonlított a csimpánzra.
Nem baj ha szõrös valaki!
Az evolúcíó megold mindent úgy 1500 évenkét......... <#banplz>#banplz><#banplz>#banplz><#banplz>#banplz><#banplz>#banplz>
Légy kreativ..........
Már hogyne erõsödne.
Igaza van tony-nak,. Attól,hogy borotválod,nem fog erõsödni.Ez bizonyított tény!!! De ehhez elég a józan paraszt ész is.A férfi hormonoktól erõsödik a szõr,mélyül a hang,erõsödik az izomzat a serdülõkor alatt.
Ha valaki nem borotválná le a pihéket mondjuk 14 éves korában,attól még neki is erõs szõre lehet 18-20 évesen ugyanúgy,mint aki már évek óta borotválkozik. És itt a lehet-en van a hangsúly,mert ez alkati kérdés is.Van akinek erõsebb a szõre,és van,akinek nem!
Nyilván,ha valaki levágja a pihéket,hogy erõsebb szõr nõ vissza ez igaz,de ettõl még nem fog a szõrtüszõk száma megnõni.
TEHÁT EZ EGY BIOLÓGIAI,ÉLETTANI SAJÁTOSSÁG,HOGY SERDÜLÕKOR ALATT MEGERÕSÖDIK AZ ARCSZÕRZET A FÉRFIAKNÁL,ÉS NEM A BOROTVA HIBÁJA.SENKI NEM VÁRHATJA EL,HOGY ALAPBÓL OLYAN PIHÉS LEGYEN A FÉRFI ARCA,MINT EGY GYERMEKÉ,MERT AKKOR AZ HORMONZAVAR!!!
HA A BOROTVÁLKOZÁSTÓL ERÕSÖDNE A SZÕR,AKKOR 40 ÉVESEN DRÓTKEFE ERÕSSÉGÛ SZÕR LENNE,AMIT MÁR A BOROTVÁK NEM IS VINNÉNEK LE---->AZÉRT EZ ELGONDOLKODTATÓ!!!
És itt a cikk,amirõl beszéltem:
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=6&id=7420
Erõsödik-e a szõrzet sok borotválás hatására?
„Miért erõsödik a borosta a sok borotválkozás hatására?”
Sok kisfiúnak rendszeresen egészen rövidre vágják a haját, hogy megerõsödjön; nõk körében elfogadott tény, hogy a nem kívánt testszõrzetet jobb nem borotválni, mert megerõsödik, és a férfiak is egyetértenek abban, hogy a rendszeres borotválkozás hatására mind ellenállóbb lesz a borosta arcukon.
Bármily meglepõ, tudományos kutatások sorozata állítja, hogy mindez nem így van: a vágás, borotválás egyáltalán nem befolyásolja a szõr és a haj növekedésének ütemét, a szõrszál (hajszál) vastagságát, erõsségét. Arról van mindössze szó, hogy a borotválással, vágással eltávolítjuk a szõrszál elkeskenyedõ, finom végét, és nagyobb keresztmetszetû, durvább tapintású szálvég marad a helyén. A szõrszálak ráadásul az eredésükhöz közel vastagabbak, majd fokozatosan vékonyodnak, így rövidre vágva durvábbnak, erõsebbnek tûnnek.
Biztosan sokan gondolják most, hogy a tudósoknak nincs igazuk, hiszen saját magukon tapasztalják ennek az ellenkezõjét. Ha azonban hagyják hosszúra nõni hajukat, szakállukat vagy egyéb szõrzetüket, megfigyelhetik, hogy akár évekig tartó borotválás, vágás után sem lesz durvább, mint korábban volt.
Természetesen a kamaszkorban a fiúk ajka felett megjelenõ pihés szõrzet sokkal puhább, gyengébb, mint a késõbbi bajusz, ez azonban csak az elsõ borotválásig tart, utána már normál erõsségû szõr nõ vissza. Ugyanez igaz a lányok, nõk testén lévõ nem kívánt szõrzetre is: a pihéket eltávolítás (nem csak borotválás!) után valódi szõr váltja fel.
Bár a borotválás nem erõsíti a szõrzetet, a gyantázás képes gyengíteni azt, mivel a szálak kitépésekor a tüszõ megsérül, és ez funkciójának rosszabbodásához vagy akár teljes mûködésképtelenségéhez is vezethet.
TEHÁT A SZÕR A KOR ELÕREHALADTÁVAL,ÉS A SERDÜLÕKOR BEFEJEZTÉVEL NÕ ÉS NEM A BOROTVÁLKOZÁSSAL!!! BENNE VAN A CIKKBEN,HOGY NEM LESZ ERÕSEBB A SZÕR A BOROTVÁLKOZÁS UTÁN ÉVEK MÚLVA SEM!
DE HA EZT VALAKI NEM HISZI,AKKOR NEM KELL BOROTVÁLKOZNI,ÉS NEM ERÕSÖDIK A SZÕRE!
A MELLKASON PEDIG,AHOL ÉN A VILLANYBOROTVÁM PAJESZVÁGÓJÁVAL NYÍROM A SZÕRT 2HETENTE,NINCS IS OLYAN DURVA SZÕR,MINT AZ ARCON ÉS NEM IS LESZ,MERT ANNAK TELJESEN MÁS A SZERKEZETE,MERT SOKKAL VÉKONYABB!!!
JA ÉS ÉN IS ÉVEK ÓTA BOROTVÁLOM GÉPPEL,MÉGSEM LETT ERÕSEBB,SÛRÛBB!
MOST AKKOR HOGY IS VAN EZ???
ÚGYHOGY KÉREK MINDENKIT,HOGY OSZLASSA EL EZT A RÉGI TÉVHITET!
HA NEM AKKOR MEG NE BOROTVÁLKOZZATOK,ÉS AKKOR MAJD ÖREGKOROTOKRA IS CSAK PIHÉSEK LESZTEK-------> ÁLMODOZZATOK CSAK!!!
AZ ÉLETTANNAK VANNAK TÖRVÉNYEI!!!
Ha valaki nem borotválná le a pihéket mondjuk 14 éves korában,attól még neki is erõs szõre lehet 18-20 évesen ugyanúgy,mint aki már évek óta borotválkozik. És itt a lehet-en van a hangsúly,mert ez alkati kérdés is.Van akinek erõsebb a szõre,és van,akinek nem!
Nyilván,ha valaki levágja a pihéket,hogy erõsebb szõr nõ vissza ez igaz,de ettõl még nem fog a szõrtüszõk száma megnõni.
TEHÁT EZ EGY BIOLÓGIAI,ÉLETTANI SAJÁTOSSÁG,HOGY SERDÜLÕKOR ALATT MEGERÕSÖDIK AZ ARCSZÕRZET A FÉRFIAKNÁL,ÉS NEM A BOROTVA HIBÁJA.SENKI NEM VÁRHATJA EL,HOGY ALAPBÓL OLYAN PIHÉS LEGYEN A FÉRFI ARCA,MINT EGY GYERMEKÉ,MERT AKKOR AZ HORMONZAVAR!!!
HA A BOROTVÁLKOZÁSTÓL ERÕSÖDNE A SZÕR,AKKOR 40 ÉVESEN DRÓTKEFE ERÕSSÉGÛ SZÕR LENNE,AMIT MÁR A BOROTVÁK NEM IS VINNÉNEK LE---->AZÉRT EZ ELGONDOLKODTATÓ!!!
És itt a cikk,amirõl beszéltem:
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=6&id=7420
Erõsödik-e a szõrzet sok borotválás hatására?
„Miért erõsödik a borosta a sok borotválkozás hatására?”
Sok kisfiúnak rendszeresen egészen rövidre vágják a haját, hogy megerõsödjön; nõk körében elfogadott tény, hogy a nem kívánt testszõrzetet jobb nem borotválni, mert megerõsödik, és a férfiak is egyetértenek abban, hogy a rendszeres borotválkozás hatására mind ellenállóbb lesz a borosta arcukon.
Bármily meglepõ, tudományos kutatások sorozata állítja, hogy mindez nem így van: a vágás, borotválás egyáltalán nem befolyásolja a szõr és a haj növekedésének ütemét, a szõrszál (hajszál) vastagságát, erõsségét. Arról van mindössze szó, hogy a borotválással, vágással eltávolítjuk a szõrszál elkeskenyedõ, finom végét, és nagyobb keresztmetszetû, durvább tapintású szálvég marad a helyén. A szõrszálak ráadásul az eredésükhöz közel vastagabbak, majd fokozatosan vékonyodnak, így rövidre vágva durvábbnak, erõsebbnek tûnnek.
Biztosan sokan gondolják most, hogy a tudósoknak nincs igazuk, hiszen saját magukon tapasztalják ennek az ellenkezõjét. Ha azonban hagyják hosszúra nõni hajukat, szakállukat vagy egyéb szõrzetüket, megfigyelhetik, hogy akár évekig tartó borotválás, vágás után sem lesz durvább, mint korábban volt.
Természetesen a kamaszkorban a fiúk ajka felett megjelenõ pihés szõrzet sokkal puhább, gyengébb, mint a késõbbi bajusz, ez azonban csak az elsõ borotválásig tart, utána már normál erõsségû szõr nõ vissza. Ugyanez igaz a lányok, nõk testén lévõ nem kívánt szõrzetre is: a pihéket eltávolítás (nem csak borotválás!) után valódi szõr váltja fel.
Bár a borotválás nem erõsíti a szõrzetet, a gyantázás képes gyengíteni azt, mivel a szálak kitépésekor a tüszõ megsérül, és ez funkciójának rosszabbodásához vagy akár teljes mûködésképtelenségéhez is vezethet.
TEHÁT A SZÕR A KOR ELÕREHALADTÁVAL,ÉS A SERDÜLÕKOR BEFEJEZTÉVEL NÕ ÉS NEM A BOROTVÁLKOZÁSSAL!!! BENNE VAN A CIKKBEN,HOGY NEM LESZ ERÕSEBB A SZÕR A BOROTVÁLKOZÁS UTÁN ÉVEK MÚLVA SEM!
DE HA EZT VALAKI NEM HISZI,AKKOR NEM KELL BOROTVÁLKOZNI,ÉS NEM ERÕSÖDIK A SZÕRE!
A MELLKASON PEDIG,AHOL ÉN A VILLANYBOROTVÁM PAJESZVÁGÓJÁVAL NYÍROM A SZÕRT 2HETENTE,NINCS IS OLYAN DURVA SZÕR,MINT AZ ARCON ÉS NEM IS LESZ,MERT ANNAK TELJESEN MÁS A SZERKEZETE,MERT SOKKAL VÉKONYABB!!!
JA ÉS ÉN IS ÉVEK ÓTA BOROTVÁLOM GÉPPEL,MÉGSEM LETT ERÕSEBB,SÛRÛBB!
MOST AKKOR HOGY IS VAN EZ???
ÚGYHOGY KÉREK MINDENKIT,HOGY OSZLASSA EL EZT A RÉGI TÉVHITET!
HA NEM AKKOR MEG NE BOROTVÁLKOZZATOK,ÉS AKKOR MAJD ÖREGKOROTOKRA IS CSAK PIHÉSEK LESZTEK-------> ÁLMODOZZATOK CSAK!!!
AZ ÉLETTANNAK VANNAK TÖRVÉNYEI!!!
Nem is tudom,hogy erõsödne azt nem veszem észre,pedig már régóta borotválom.
lol?
senki se borotválja akinek van esze (bocsi) ha nem akar olyan erõs szörszálakat a mellkasára is mint az amilyen az arcán van.
mellesleg minél többször borotválod annál jobban szõrös leszel...
mindenki gyantázza vagy epilálja
senki se borotválja akinek van esze (bocsi) ha nem akar olyan erõs szörszálakat a mellkasára is mint az amilyen az arcán van.
mellesleg minél többször borotválod annál jobban szõrös leszel...
mindenki gyantázza vagy epilálja
Figyeltem a strandon és elég sok srác borotválja a mellkasát,szóval nem csak én.
Köszi,de maradok a borotvánál!
Mûködésen kívüli vízicsúszdán vállalja egy fejjel elõre hason mutatványt. :]
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Hát majd próbálom rendszeresen gyantáztatni,de nagyon gáz,hogy ilyen szõrös vagyok!
használj szõrnövekedésgátlõ krémet.
meg csakis gyantáztasd .
meg csakis gyantáztasd .
Gyantáztattam már,de mikorra elmúlt a nyoma már kezdett is visszanõni.Az a baj,hogy nagyon erõs a szõröm.
bazz..... a felsõtestedet ne borotváld... gyantázd le!
borostás felsõtest wtf ? XD
naggyonn gáázzzz
borostás felsõtest wtf ? XD
naggyonn gáázzzz
Van itt olyan aki a mellkasát,hasát borotválja?
Én borotválom,és érdekelne,hogy mi errõl mások véleménye?
Nagyon gáz ha borostás?Úgy 2 hetente szoktam,tehát szinte mindig látható,hogy borotvált és észrevettem,hogy sokan megnézik.Ismerõsök gyakran rákérdeznek,hogy borotválom és ez zavar,de utálom,ha nagyon szõrös vagyok.
Én borotválom,és érdekelne,hogy mi errõl mások véleménye?
Nagyon gáz ha borostás?Úgy 2 hetente szoktam,tehát szinte mindig látható,hogy borotvált és észrevettem,hogy sokan megnézik.Ismerõsök gyakran rákérdeznek,hogy borotválom és ez zavar,de utálom,ha nagyon szõrös vagyok.
a második. egyértelmû. de biztos nem 2 forint :D