Harry Potter

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Na indulok moziba!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Seth
biztos azért ment könnyedén ,mert Voldemort már kicsit lestrapálta és megrepedt,mikor lelõtte vele a suliról a pajzsot

PSN ID.: Beegabor

nearo
Eltöri a bodzapálcát? OMG! Egy ereklyét nem lehet csak így megsemmisíteni... ezt a buziságot :/

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

mrzed001
Én utóbbi megjegyzésedtõl azért félek, mert láttam a HBO által "újracsinált" Dûnét. Brrrrr, a hátam borzongott tõle. Gyenge színészek, gyenge CGI, és elszúrva minden amit csak lehet. Abból nem kérek.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

TBTPumpa
Tegnap én is megnéztem a filmet Sopronban a Cinema City-ben...
Számomra a legfájóbb dolog az volt, hogy a film végét, pont az egyik leglényegesebb dolgot sikerült elszúrni.

Ami nálam kicsapta a biztosítékot:
Potter miután legyõzte Voldemort-ot, bement a kastélyba és a kastélyban pedig mindenki tök nyugodt volt és teljesen természetesnek vették, hogy Potter legyõzte az egyik legerõsebb varázslót, aki köré a teljes Harry Potter sorozat épült...
Komolyan, ez itt nagyon nem illett a képbe. Csak Hagrid ment oda Potterhez, rajta kívül senki más, hogy mi van, mi történt, meg hogy az elõbb mekkora dolgot vittél véghez, egyszerûen semmi! Ennél azért jóval epikusabb befejezést érdemelt volna ez a filmsorozat!
Ezt nem nevezném lezárásnak.
Aztán az, hogy Potter egyszerûen csak kettétöri és eldobja a legerõsebb pálcát (Bodzapálca) az megint nagyon érdekes volt. Biztos baromi sok munka lett volna leforgatni, hogy Potter visszahelyezi a pálcát Dumbledore sírjába...
Az epilógus rendben volt, csak túl rövidnek éreztem, bár a könyvben sem foglalkoztak vele túl sokat... Gondolom az írónõ sietett. Kellett neki a pénzt, ezért ilyen nyúlfarknyi ez a befejezés.
Roxfort ostroma sem volt annyira epikus, mint vártam az elõzetesek alapján (illetve a regény alapján). Rémusz és Féregfark halálát pedig nem mutatták, pedig illett volna!
Mindemellett nagyon pörgõs és nagyon látványos a film. A két óra nagyon gyorsan elrepült és épp ezért rövidnek éreztem a filmet, mert eddig egyik Harry Potter filmben sem volt ennyi hajtás és pörgés.
Néhány jelenetet a filmbõl is kivágtak (néhány jelenet ami benne volt a Trailer-ekben, a filmben már nem kapott helyet), gondolom majd Kimaradt jelenetekben Extraként felkerült a DVD és a Blu-ray változatban, mint a Part 1-nél.
Nem értem miért kellett agyonvagdosni a filmet, én még néztem volna egy ideig és szerintem más is. Ha 20-30 perccel hosszabb, akkor már nagyon örültem volna, legalább még addigis láthatom együtt a szereplõket utoljára az utolsó Potter filmben.
Viszont tetszett a rengeteg utalás az elõzõ filmekre. Azok nagyon jók voltak.

10-bõl 7,5-re értékelném ezt a részt, fõként, hogy a végét, pont az egyik legfontosabb részt cseszték el.
Ha hozzáadjuk a Part 1-et, akkor 10/9-re jön ki a film nálam, mert a kettõ rész nagyon jó együtt, bár ezek a hibák sajnos megmaradtak és ezért maradt csak 9 pont a 10-bõl.

Kicsit jobban kellett volna lezárni ezt a sorozatot...
Persze ez sem rossz, csak hát nem sok filmnek készül 8 része és nem sok film tudja fenntartani 10 évig folyamatosan az érdeklõdést...

Viszlát Harry Potter. Köszönjük a veled töltött 10 évet (itt csak a filmekre gondolok elsõsorban)!

(Talán 10 év múlva majd egy normális rendezõ és stáb újra elõveszi és jobban, könyv hûbben fogja majd leforgatni. Valahogy ez az érzésem, meg a Warner-ból ki is nézem...)

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

wow, mekkorát nyitott a harry potter 8!!na ugy fest az utolsó potter film mindent visz
http://palace4picture.wordpress.com/2011/07/16/oriasi-osszegekkel-nyitott-az-utolso-potter-mozi/
mrzed001
Megnéztem 3D-ben. Pár észrevétel a fimmel kapcsolatban:

Az egész nagyon összeszedett volt, és kb a film végéig (Roxfort ostroma) nem is nagyon tértek el a könyvtõl. Addig teljesen OK volt minden.
Na ott kezdõdtek a galibák. Magával a csatával kapcsolatban ami volt inkább nem sorolnám.
Inkább a sztori szempontjából: Nem szellemszállás, hanem csónakház. Nem Harry találja ki hol van, hanem megmondják neki. Egyszer sem mutatták az igazgatóiban Dumbledore portréját. Nem a láthatatlanná tevõ köpenybe megy Voldemorthoz ...
És az igazán durvák: nem mindenki (és Voldemort) szeme láttára öli meg Neville a kígyót Naginit (nem Harry mondja neki, hogy ez a dolga), nem a nagyteremben mindenki szeme láttára gyõzi le Voldemortot Harry, Harry eltöri a bodzapálcát, nem javítja meg vele a saját fõnixtollas pálcáját és nem visszateszi Dombledore sírjába.
Ezt a részt hogy minek kellett átírni, fel nem tudom fogni.

A legvége, a 19 évvel késõbb, az viszont jó. Majdnem hozta a könyv hangulatát.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Victor1103
metacritic-en jelenleg 87%. Ha a Transformers 3-on 42%-al jól elszórakoztam szerintem ezen is csak összejön

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Narxis
Én holnap este megyek. Kivi vagyok, nekem is van egy érzésem, hogy Yates hozza a szokásos formáját.

nearo
Két haver tegnap este volt megnézni... azt mondták, hogy jobbra számítottak.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

mosoporr
a szokásos orosz verzió azt mi kapjuk érte a büntit,a nyugat még mindig orosz tagállamnak néz minket...

Victor1103
én hétfõn nézem meg 14:15-ös 12 sor közepe. Yó lesz

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Pokerstars
lol és kint vagy magyarul is torrenten :D

Pokerstars
ez mi???

http://adf.ly/26Px7

mosoporr
vasárnap elsõ sor de legalább a közepe :)

nearo
Azért azt meg kell hagyni, a varázslópárbajok kurvahülyén néznek ki az effektek nélkül... szenvednek össze-vissza :D

nearo
CNN-en hp hogyankészült (vagy valami hasonló) van - nemtom pontosan, most kapcsoltam ide. Bár inkább csak interjúk, de azért spoileres.

Narxis
Várjátok már a mozi premiert?

A végsõ összecsapás...

nearo
Pedig így elsõ ránézésre mindegyik szerepelt valamelyik filmben :)

Esetleg az téveszthet meg, hogy a képen az eredeti nevek szerepelnek, amik közül néhány "le lett fordítva" magyarra. Ami Perselus Piton magyarul az Severus Snape angolul, csak hogy a legszembetûnõbbet említsem.

Meg aztán azt is el tudom képzelni, hogy van olyan szereplõ, akinek a teljes nevét soha nem is mondták ki a filmekben... vagy csak nagyon ritkán, így nem ismerõs számodra a név.

Victor1103
Hát én csak a filmeket láttam de sok szereplõre nem is emlékszem a lent felsoroltak közül...

nearo
lol... azért van egy pár, amit eltaláltak :)

HarryProf
Igen, de az elõzõ amúgy külföldön sem volt 3D-ben.

Far Cry 4 - www.FarCryHc.hu Far Cry Hungarian Community

Ugye ez már lesz 3d ben itthon is?

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

nearo
fogalmam sincs, csak úgy találtam ezt a képet

Narxis
uhh, hol lehet ilyet venni? Majd a moziban?

nearo
A legnagyobb rajongóknak:

Narxis
<#szeret>

Narxis
Még mindig jól néz ki. :D

Victor1103
Mint egy kriptaszökevény... Én nem hagynám magam ilyen kinézettel címlapra rakatni

nearo

HarryProf
Itt a Pottermore sajtónyilatkozatának magyar fordítása, van benne néhány érdekes információ a sallangok között:
Katt ide

Malakai
Hm, nem pont erre számítottam...
http://www.youtube.com/v/oYs1d3jAdG0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Victor1103
Úristen! A 7. rész elsõ fele is nagyon tetszett, de most már biztos vagyok benne, hogy ez lesz a legjobb rész mindközül!!<#eljen>

TBTPumpa
Az utolsó Harry Potter trailer!
http://www.youtube.com/v/4z3Rzil5X-A&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

HarryProf
Az új HP7/2 trailer magyar felirattal, HD-ben:
http://www.youtube.com/watch?v=4z3Rzil5X-A

mosoporr
legalább megint világelsõk voltunk (valamiben) <#eljen>

Narxis
neeeeeeeeeeee

Narxis
:DDD

nearo
Humorosból... ez kurvanagy :D

Narxis
:ADA:SAAD:SAD

nearo
:D

Narxis
Ja, lehet..

nearo
Azok nem a gyengélkedõ ágytálai voltak?

nearo
Ja, negyedik részbõl nekem is rémlik valami olyasmi, hogy a kastély közelében nem mûködnek az elektromos cuccok, mert annyira telítõdve van a környék mágiával... asszem a poloska-ötlet kapcsán jött ez elõ.

Narxis
Igazából semmi elektromosat nem használnak ha jól emlékszem, de egy varázsló népnek minek? Pont a varázslat miatt nem ösztönzi õket semmi sem, hogy modernebb tárgyakat használjanak. Kivéve Mr. Weasley-t, bár õ is megbûvöli azt amit használ. :D

Én nem vagyok benne biztos, de szerintem ágytálakat használnak. :D Asszem mintha Ron kapott volna ilyen büntetõmunkát Piton-tól, hogy varázslat nélkül kellett kitakarítania a griffendélesekét. :D

mrzed001
Az a legnagyobb elkúrás, hogy a griffendélben a fiú háló talán 6 vagy 8 fõs ... elég szar lehet, ha azon alszik mind az 50-60 fiú (klubhelyiségbõl fel jobbra csak Harryék hálókörlete van, ennyi és több se). Ugye fent balra a lányok "hálói" vannak.

És persze retyó sincs a közelbe sem, sem fent a 6 ágyikónál, se lent a klubbhelyiségnél ... persze tusoló vagy mosdó se.
Este ugyebár nem mászkálhatnak a kastélyban, tehát ha rájön valakire este a szapora, akkor NAAAAGY bajban van :D

Az pedig, hogy ami van is olyan lepusztult és mocskos, hogy még a MÁV is bontásra ítélné ... igénytelen (varázslóknak meddig tartana rendbe szedni ?).

Számítógépet, TV-t ha jól emlékszem azért nem használnak, mert a mágia (közelsége) tönkreteszi azokat (vagy ez csak a Year Like None Other sorozatban van?)

Narxis
loooool :D

Am. ez hülyeség. WC-re is járnak(6. rész jut eszembe amikor Harryt figyelmezteti Hermione, hogy a lány wc-ben hallotta, hogy szerelmi bájitalt akarnak bevetni ellene), angol wc-t használnak, 2. rész mikor Ginny le akarta húzni Voldemorth könyvét és zenét is hallgatnak, Mrs. Weasly kedvenc énekese asszem az 5. részben kornyikál a rádióból, Fleur-nek nem tetszett:)), fürdõ is van, prefektusoknak külön. :)

A fogmosásról tényleg nem sok szó van, az már képzeletre van bízva.

nearo

zola2000
opst, elfelejtettem szólni, hogy a HP és a titkot kertjét jobbról balra kell olvasni tehát a képregényben jobb felsõ sarokból indulsz, majd balra aztán le, lapozáshoz kattints a képre.

akkor jutott eszembe hogy szólni kéne mikor a nearo képregényét megszokásból így akartam olvasni, bocsi ^^

A