Vallás 2000 után
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Talán leegyszerûsítve: a normális életre.
De könyörgöm, most ne az következzen, mi a normális élet?
Walk the Talk.
Csak azt mondtam: "A megoldás nem az, hogy rongyokban, éhezve kószálok imákat mormolva"
Walk the Talk.
Ahogy említettem, minél több az "igazi" hívõ, annál több a lóvé.
Hát ezekre a lelkekre.
Walk the Talk.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Azt hogy: zakkant.
A megoldás nem az, hogy rongyokban, éhezve kószálok imákat mormolva, hanem teszek valamit az emberiségért, beleértve a természetet is. S persze közben lehetek gazdag is, ha ez nem a mások életének függvénye.
Mert mindig voltak vezetõk, és vezetettek. Másképp nem megy.
Most vezetõk, és megvezetettek vannak.
"Nézd meg, hogyan él egy katolikus pap ( aki gyakran úgy kerül "közel a valláshoz," h ministráns korában jól lepippantotta a pap bácsi..)"
Sajnos ez közel áll az igazhoz.:(((((
Nem akarom gyepálni a katolikus egyházat. De amíg egy kat pap a családi életrõl dumál (?????????), addig egy ref lelkész "élvezi" is azt.
Ezért fog eltûnni a kat egyház, vagy átalakulni, bármennyire is ragaszkodnak foggal, körömmel a hatalomhoz a lelkek felett.
A többi nagy vallás esetén gondolom ugyanez fog mûködni.
Walk the Talk.
Vagy mondjuk a hindu Sai Baba.
De van más is. Lemondani nem csak úgy lehet, ha valaki lakhelye a fa töve, innivalója a poshadt víz, és rongyokban jár. Habár talán ez a legkönnyebb útja. Egy kedves fórumozó írására visszaemlékezve:
"Körülvenni magad minden földi jóval úgy, hogy közben ne ragaszkodj hozzájuk a gyakorlás magasiskolája, én személy szerint egyetlen embert sem ismerek, akinek menne.."
Tudjátok-e, h az eszkimók és más Észak sarki népek hogyan választják ki a sámánt?
Valaki azt mondja: én sámán vagyok
Mire a többiek kikísérik a falun kívülre, ott fejjel lefelé felkötik .Ha 3 nap múlva még mindig életben van, akkor tényleg sámán:D Az õ szavára tényleg érdemes odafigyelni, hiszen bebizonyította kapcsolatát a szellemvilággal.
Nézd meg, hogyan élnek a Buddhista szerzetesek a kolostoraikban.
Nézd meg, hogyan él egy hadzsi ( szent ember )
Nézd meg, hogyan él egy bhakti-yogi brahmana
Nézd meg, hogyan él egy katolikus pap ( aki gyakran úgy kerül "közel a valláshoz," h ministráns korában jól lepippantotta a pap bácsi..)
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
pedig az lett volna a világ nyolcadik csodája
Walk the Talk.
Gondolom az volt az élvezetek csúcsa.
Walk the Talk.
Te HONNAN ( vagy õ ) tudod, hogy ÉN tévedek. Egyébként "azt" nem én, hanem Jézus mondta ki a maga szájával. Azért remélem NEKI hiszel!!!!!
Walk the Talk.
akkor azt honnan tudod, hogy õ téved?
Walk the Talk.
Eleve, alapból nem hiszek benne.
Walk the Talk.
Mikike. Ennyire nem lehetsz alpári!!!!!
Walk the Talk.
Figyi!!! Ha már az Ember Fia sem tudja mikor lesz "az", akkor majd egy földi mezítlábas Malachias tudja.
Én tudok Neked egy tonna jóslatot tálalni, és rágódhatsz rajta melyik az "igaz".
Mert ne feledd, az Isten sem tudja.
Walk the Talk.
mit vársz tõlem már megint?
az út befelé vezet
ilyen szempontból irigylem szabolcsot mert bármennyire is szellemi fogyatékos neki van türelme a belsõjét megtapasztalni
mondjuk eredményeket is kap a rohadt
Walk the Talk.
vagyis hamarosan...
igencsak megváltozik a jelenlegi felállás
az is
amelyik intézményesített, az olyan
de azért a dogmái közelebb állnak az igazsághoz
Walk the Talk.
Te is tudod, hogy az állam és az egyház szétválasztása nem az egyház akarata volt. Az egy fájdalmas csapás volt a számukra.
Figyeld meg a mai pol. életet. Minden alkalmat megragadnak. Részükre a legnagyobb csapás talán a nyugati, gazdagabb világ elvesztése.
De ez minden vallása igaz. Még a természeti népekre is. Hiszen náluk az "állam" és a "vallás" ugyanaz. S honnan jön a money? A hívõktõl. Minél több a hívõ, annál több a zsozsó.
Walk the Talk.
Mert mi is vagyunk? Az Isten báránykái.<#bohoc>#bohoc>
Kik is a papok?? Pásztorok.<#ejnye1>#ejnye1>
A birkákat pedig oda terelik ahova akarják, sõt még egy vezérszamarat is kapnak ( tisztelet a kivételnek: II. János Pál ).
Walk the Talk.
ezen az intézménysített dolgok alapulnak
mint például a tudomány, a rendõrség, vagy az állam
Walk the Talk.
Walk the Talk.
A keresztény világ sem egységes. Sõt tökre nem.
Walk the Talk.
Az látható, h az SG-seknél általában vallás=kereszténység esetleg még az Iszlám..
Más nem is létezik számukra. LOL
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Katolikus vagyok.
Szerintem elõször a kat. fog elsorvadni az álszentség miatt, vagy észrevétlen átalakul. Csak az a baj, hogy nem tudni mi fogja pótolni, mert az emberiségnek mindig szüksége volt valami megfoghatatlanra, ami "uralkodik" felette.
Walk the Talk.
Ha visszamennél csak pár száz évet megláthatnád mekkora a különbség az akkori, és mostani hitélet között. A tök fundamentalista kat egyháznak változtatnia kell, mert így is rengeteg hívet vesztett már. Reformáció stb melyek nem Róma alá tartoznak.
Véleményem, hogy minden idõleges. Pillanatában végtelennek tûnik, de így volt ez az egyiptomi "vallással" is mely több ezer évig egzisztált.
Walk the Talk.
Egyszerű volt a kereszténység alapelve, mivel rengeteg volt a szegény, behülyítették őket, hogy majd a túlvilágon ők lesznek gazdagok: Micsoda ostobaság ez. Rabszolgavallás ez az egész.
Egyetértek veled, bár abba amit mondtál, is beleköthet egy hívő. Pl. :nincs is minden népnek más istene,
Sőt a különböző vallások is u.a.-t az Istent imádják, csak más útról megközelítve.
Nos erre válasz a Keleti(közel) és a Nyugati egyházi erkölcsnorma.
Egy hithű muzulmán aki gyerekekkel kefél, 8 felesége van, de már egyiket sem szereti,
és talán a követetkező 'friss húsra 'feni a fogát'
Ott teljesen normális. Hát ez ebben a kulturkörben maga az antikrisztus.
Szerintem egyáltalán nem az a transzcendens lény megközelítése.
De, ha valaki elfogadja, hogy az ember nem mindenható, bár a lélek is 'anyag', (mivel
az az anyag, ami létezik, és a lélek létezik)
attól még az megfoghatatlan (ma még), és a világegyetem nagy
'rendje' , a törvények, amik igazak mindenre, és
ott van a Plack - féle bizonytalansági állandó is, ami azt mondja, soha nem fogunk mindent tudni.
Nos, szerintem ez a láthatatlan titok az 'Isten'
amit és máshol soha nem hívok így, mivel mások nem ezt értik alatta,
és félreértik. Ez az én privát 'hitem' (<- ez is mást jelent másoknak).
És lehet ezzel együtt röhögni azokon, akik húsvéttal egy müanyagbábu előtt térdepelve motyogják az emberek által kitalált imákat,
de joga van hozzá. Az értelmiségi embereknek kötelező kételkedni.
Az egyház mint olyan is egy nagy kupac képmutatás, de azért nem szabad szidni(bár ezut tette Csokonai, Ady is), mert rengeteg erős jellemű pap van ott,
akik talán épp azért olyan erkölcsösek, mert hisznek abban, hogy az a jó.
'Ha ISten nem lenne, ki kellene találni', ez a deizmus.
Szerintem Jézus is deista volt:).
Lehet hogy ő tudta, mi kell az embereknek...
hogy emberek lehessenek
Vagy ha valaki meghalt a csaladban, akkor a nagy fajdalom enyhitesere lehetett azt mondani, hogy
-Isten magahoz hivta,
-Isten akarata beteljesedett,
-Isten altal erre a sorsra iteltetett, stb-stb.
Ez a nezet rettentoen egyszeruen bizonyithato. Most egy nagyon aktualis peldat hozok fel: WTC
A talibok leromboltak a tornyokat, es hiaba, hogy csak terroristak, azon a napon az utcan unnepelt a nep (a nem terroristak), es uvoltoztek, hogy Isten (az o istenuk) megsegitette oket, es sikerult elpusztitani az amerikaiakat.
Kerdem en: Hol volt azon a reggelen az amerikaiak Istene?
Tovabbmegyek: Ha lenne Isten, aki/ami megteremtette a Foldet, az embert, a vilagmindenseget, akkor az egy szemely/valami lenne, nem? Akkor miert van minden nepnek mas istene? Mert ha tobb van, akkor ugy tudom elkepzelni, mintha viaskodnanak egymassal ott fenn a mennyekben. Pont mint Hitler es Sztalin. Az o utasitasukra is milliok mentek a halalba szo nelkul.
De nem is kell annyira messzire visszamenni az idoben. Itt vannak a volt Jugoszlav allamok. 1985-ben "Geza" "Jeno" szomszedja volt (a nevek nem szamitanak), jo baratok voltak. Az egyik a falu ilyen templomaba jart vasarnap, a masik a falu masik templomaba. Estenkent meg egyutt soroztek, es neztek, ahogy a gyerekeik egyutt jatszanak. Nehany ev mulva valami kocsog kitalalta, hogy haboruzzunk, amibol vallasi haboru kerekedett, es ezzel elszabadult a pokol. Geza atment a szomszedba, es kinyirta Jeno csaladjat, mert Isten szent haborut inditott ellenuk.
Ennyit szerettem volna mondani. Hitetlen pogany vagyok, egy hitvany kis "felvilagosult" mai eszmeket vallo ember, es szivesen varom a hivok megjegyzeseit, probaljuk meggyozni egymast, szivesen tarsalgok errol.
WWFSMD?
most az megy, hogy valahol a "szórakoztatás" nevében hülyét csinálnak valakiböl, nyilvánosan megszégyenítik, a közönség meg tapsol.
a vallásról (bár inkább az egyházról): ma sokaknak akik rossz sorban élnek, és sokkal jobban tudják, hogy hogy is élnek a jobb sorban élök (tv, újság, akármi), azoknak kell valami ami megnyugvást okoz, a mai egyházak meg a harsányságukkal ezt a szerepet tökéletesen betöltik. hite mindenkinek lehet, vallásos az, aki úgy érzi, hogy a vallások közül valamelyik úgy írja le a dolgokat, ahogy az neki tetszik, de az egyházra csak azoknak van szüksége (szerintem) aki túl magányos, és nem talál (vagy nem akar találni) más társaságot.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
a régi embereket pedig azért tudták megfogni mert nem voltak elég mûveltek ahhoz, hogy saját maguk tudjanak gondolkozni! a paraszttal könnyû volt mindent elhitettni, fizetett ô adót "Istennek".az egyház meg be szedte tôle.
a nemesnek meg volt elég pénze ahhoz, hogy fizessen és meg sem kottyant neki, na meg ô is kapott. gondolod, hogy ô hitt Istenben, egy frászt!
igen, a vallás régebben fontosabb volt... azért, hogy az egyház egy csomó pénzre tegyen szert.
Hmmm.. hogy a mai ember agya szûk? nem hinném! szerinted az volt a nyitott agy, amikor Isten nevében égettek el embereket és még egy "show-mûsort" is csináltak belôle?