Autó Hifi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem tudom, hogy ha beakasztod azt a kis fület az kiold e valami zárat, ha nem és hozzáférhetõ a mûszerfal alól, akkor told ki elõre. Nekem régi autóm van és mindig a mûszerfal alá nyúlok és úgy szedem ki.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

Nem tudom mennyiért csinálja meg, ezt meg kell kérdezni. Nekem a szomszédom mûszerész, és õ csinálta meg. Szétszedéssel összerakással együtt volt 10 perc amíg megcsinálta

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

Tufa
vidd el a boombasstikba, 1000forintért cserélnek fejegységet(nem kell náluk vásárolni hozzá)

pajti
Ki akarom szedni a fejegységet a mûszerfalból de nincs meg az a kis fül amit két oldalra kell beakasztani. Nem tudom hogy nézett ki, a kocsival együtt vettem... Hogy szedjem most ki?

Mértem már, minden OK. Forrasztási gyakorlatom az van, de egy ilyen mûveletet azért mégsem biztos hogy meg merek kockáztatni 😊 mûszerész mennyiért csinálhatja meg?

Ha oldalba vágod, és elhalgat, akkor lehet, hogy nálad is az RCA kimenet lazult meg. Szedd ki a fejegységet, és úgy rakd össze a kábeezést, és kezd el finomam mozgatni az RCAkat. Ha így produkálja a jelenséget meg van a hiba. Fejegyszég szétszed, RCA lábak újra forrasztása, és jó lesz. Nálam konkrétan ez volt a hiba. Ha van forrasztási gyakorlatod megcsinálhatod magad is, de a veller pákát ajánlom hozzá. Ha nincs vidd el egy mûszerészhez.
Meg multiméterrel mérd ki az RCA vezetéket, nem e tört meg valamelyik szál. Vagy mérted már?

Így értettem 😊 ha így rákötöttem akkor szólt rendesen recsegés meg hatásszünetek nélkül, de ugye ekkor nem csak a mély hangokat nyomatta, meg ezt a kimenetet a hátsó passzív hangszóróknak találták ki és nem az erõsítõnek 😊

Hátsó hangszórókimenetre erõsítõt?

A szetted minõségileg legjobb tagja a fejegység, szerintem nem abban lesz a hiba.

Az akksi valóban nem örvend a legjobb állapotnak, de ami érdekes hogy ha pl a hátsó hangszórókimenetet kötöm rá az erõsítõre akkor hibátlanul szól (persze ekkor nem csak a mélyhangokat sugározza a mélyláda). Ha meg elkezd recsegni és oldalbavágom kicsit a fejegységet akkor megint szól egy kis ideig rendesen. Úgyhogy én az autórádión belül gyanakodom valami (kontakt)hibára.

Fura lesz, amit mondok, de ez szerintem kábelhiba. Szerintem az erõlködõhöz nem vezet elég nagy kábel az akksitól, vagy még az lehet, hogy az akksi nem örvend a legjobb állapotnak. A SAL erõsítõk híresek tápigényükrõl, pláne, ha akitválod rajtuk a +6dB-es mélyhangkiemelõt...

A "gödrökre aktiválódó" recsegés mindenképp kontakt, nem törik meg valahol a kábel?

Ha menet közben ilyet csinál a mélyláda, hazaérek, leállítom a motort akkor többnyire helyre szokott állni. De ha feltekerem a hangerõt akkor van hogy teljesen elhallgat, és ha visszahalkítom akkor megint szól rendesen. Viszont az is furcsa nekem hogy a végfok elég rendesen melegszik. A sima hangszórók nem zárlatosak, a mélyláda kábele szintén nem.
Toroco köszi a segítséget majd ha lesz egy kis idõm akkor megcsinálom amit mondtál 😊

Elõfordulhat valami földelési hiba is. Az is okoz recsegés szerü hangokat. Olyat nem tapasztaltál, hogy olyankor csinálja, amikor jár a motor, és ha leállítod elhalgat? Nekem ilyen volt, és döccenönként változott, sõt még azt is lehetett hallani a mélyládábõl, hogy pörgeti a CD-t, vagy számot vált. Igaz ez nem recsegés, hanem erõteljes dübörgés formában jelentkezett. Nekem a fejegységben lazult meg az rca csatlakozó. Vissza kellett forrasztani a fejegység alaplapjára. Javaslom kicsit mozgasg meg az RCA dugókat a fejegységen, hátha az a gond, ha ez akkor egy mûszerész pillanatok alatt megjavítja.

Még azt tudom javasolni, hogy ha az elõzõ nem hoz sikert és van lehetõséged, hogy szedd ki a hifit a kocsiból kábelestül, és rekd össze a földön és próbáld ki. Mozgass meg minden csatlakozót, rázd meg az erõsítõt, fejegységet, hogy jelentkezik e a hiba. Csináld meg járó, és nem járó motornál, és esetleg úgy is, hogy az aku nincs rákötve az autóra. Talán így kiderül a hiba.

Tudom kicsit macerás, de jobb megcsinálni. Az elektormos zárlat okozhat gondot a hifiben és az autóban is.

Sziasztok!
Egy autóhifi problémával kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket: Karácsonykor vettem egy Sony CDX-GT 220 fejegységet, hozzá egy SAL WRC 200 erõsítõt és erre rá egy Twister TW-300RD mélyládát. Egy darabig semmi baj nem volt vele, nagyon szépen szólt, de egy idõ után (kb 1-másfél hónap) a mélyláda furcsa, recsegõ hangokat adott ki. Elõször az erõsítõre gyanakodtam, de azt kipróbáltuk egy másik autórádióval, és hibátlanul mûködött. Majd ellenõriztem, megmozgattam az összes kábelt, megnéztem van-e valahol rövidzárlat, de ugyanúgy csinálta tovább. Akár CD-rõl, akár rádióról mûködtetem ugyanúgy csinálja. És érdekes módon nem mindig. Van amikor huzamosabb ideig szól rendesen, jön egy gödör és megint elkezd recsegni, majd elhallgat...jön mégegy gödör, és ismét szól de megint recsegve. Néha viszont akkor sem mûködik ha bekapcsolom az autórádiót. Van azonban mikor egész úton normálisan szól. A normál hangszórók mûködnek hibátlanul, egyedül a mélynyomó szerencsétlenkedik. Lehet hogy a végfokkal van a probléma? Valakinek volt hasonló tapasztalata? Vagy csak az én autórádiómmal vannak ilyen rejtélyes problémák? Megköszönnék minden segítséget! 😊

Üdv: Aegis

Bercy
Sziasztok. Valaki tudna segíteni, hogy hol tudnék beszerezni ISO - FAKRA átalakítót?
pulti
ja ez igaz hogy az alap vezetékek egyformák, de lehetnek extra dolgok is beépítve pl telefonnémítás érzékelõ, nekem ezzel volt a gondom azért nem szólt kikellet kötni a rádió csatin (kék színû vezeték)

Abit AN52 | AMD Athlon 64 X2 4000 | Samsung250GB Maxtor120GB | Club3D HD 3850 512MB DDR3 | 2GB Geil BlackDragon DDR2 800Mhz | Logitech Cordless Desktop EX110

Csabesz6
köszi
még nincs meg a fej,csak kérdeztem ,hogy ha megveszem ,akkor itthon egyedül be tudom-e szerelni😊azalényeg hogy szóljon, meg tudjon mp3at.csak 2bd hangszoro van bekötve.majd mediamarktban nézek valami óccsót.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Eredetileg 2 dugó megy bele egyik ami a tápot meg ilyesmit csatlakoztat a másik pedig a hangszórókat, ez szabvány sztem és mindegyiknél ugyanaz.
De azért nézdmeg a fejnek a papírját.
pulti
na aza baj hogy a kocsiban kell átkötni a némítószálat azért írja ki hogy muting

Abit AN52 | AMD Athlon 64 X2 4000 | Samsung250GB Maxtor120GB | Club3D HD 3850 512MB DDR3 | 2GB Geil BlackDragon DDR2 800Mhz | Logitech Cordless Desktop EX110

Csabesz6
csövi
Egy fejegységet otthon is be lehet szerelni ugye?Gondolom a csatlakozók egyértelkmûek...Vagy szakemberre kéne bízni?

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Tufa
Nekem is omegában(95) van nem gyári fej(SONY CDX-GT616u) és hibátlanul müködik. Nem lehet hogy távirányítóval lenémítottad?

pulti
Csáó Mindenki!
Kérdésem volna az igaz e hogy központi kijelzõs kocsikba nem kompatibilisek néhány fejegységek? Na most lehet igy jártam Opel Omega 1997-es központi rádió kijelzõs kocsim van és most vettem bele fejegységet panasonic cq c1323ne a régi ami gyárilag be volt rakva az Blaupunkt Car300. Gondom az hogy a Pana egy hibaüzit ir (lehet nemis hibaüzi) még pedig: "muting 0" ha jól fordítok némítva.. és akármit nyomkodok nem reagál semmire.. cd kitudom venni vissza is rakom kijelzõ mûkszik.. Köszi a segítséget!! ÜDV

Nemtudom H én vagyok csak olyan aki elsétálgat meghallgatni H mit vesz vagy oda viszi a kocsit esetleg ha a kocsiba lesz.
De sztem nelegyél lusti és csak a kinézete meg az adatai miatt megvenni egy adott sugárzót.
Szia😊
Kicsit megkésve😄

Nekem még mindig kifogástalanul megy és levehetõ elõlapos.
Hiányolom a fényerõ állítását az elõlapon de minden más OK😄
pajti
Üdv! Mondjatok már egy jó boltot ahol házhozszállítás is van. Hangszórót vennék 😊

marsu
köszönöm
wardogzombie
nem kell bekötni nálam sincs
menüben van dimmer? azzal halványul

wardogzombie
az elsõ

marsu
Sziasztok, vettem egy autórádiót, mindent be tudtam kötni, kivéve, egy rószsaszín vezetéket, aminek a kijelzõ halványítása lenne a funkciója. Azt nem tudom hová kellene kötni.

Tudtok nekem ebben segíteni??

Elõre is kösz!!
saviola
Sziasztok! Autótádiót szeretnék venni és kettõt találtam ami nekem tetszik, csak nem tudom melyik a jobb. az egyik ez a másik meg ez lenne. Szerintetek melyik a jobb?

egyébként meg kössz : )

de jó lenne már valami bumm....

Persze....még a tecsóóba is lehet kapni!!!

JGTC
segítek

Magyarországon forgalmazták ezt eggyáltalán? Csak mert én is nulla infót találtam róla...

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

jó foss topic...törölni kéne tán.

hol a pöcsömbe van a kép??

Inkább leírom: Sony cdx-gt41ou

Sziasztok!

Én vettem egy iet de nem volt hozzá magyar nyevû leírás!
Nem tudjátok hol lehet beszerezni?

Üdv!
Van egy Roadstar cd354MP típusú lejátszóm, úgy gondolom jól van beszereleve... a problémám: ha megy a zene és leveszem a gyújtást, elvileg onnan kellene folytatnia a zenét, de nem az 1-es tracktõl kezdi, és a radio állomásokat sem jegyzi meg. eddig mûködött, de már egyáltalán nem. Létezik olyan, hogy beépített elem a fejegységben, és lemerült volna?
Hello ThodEE,

Írtad, hogy vettél egy MNC fejegységet, úgy sejtem Syntax Phase II típust. A kérdésem, hogy még mindig meg vagy vele elégedve? Én is most készülök beszerezni egy ilyet, és érdekelne a véleményed róla. Apropó, levehetõ elõlapos (a honlapról számomra nem derült ki)?
Tyler Durden
Én most cserélnék a kocsimban fejegységet, 30k körüli összegért megéri a JVC KD-G631?

konzol powa: nds light /black/, Xbox360 /slim 500Gbyte HDD/ + Kinect + MS Wireless Racing Wheel Pc: Dell E6510 + U2410 Bringa: Specialized Stumpjumper FSR

PLackó
azért nem hiszem hogy olyan csúnya levegõs hangja lenne a jbl bass reflexeknek.. Legalábbis remélem 😄
mert én is gyûlölöm a puffogást,de gondolom ennél a márkánál figyeltek a hangzásra.

Melyik láda lenne a jobb a cs60.4 hez:
-JBL GTO1260BR
-JBl CS1204B

Köszöntem

Gigabyte-P35C-DS3@F5 rev. 2.0, Core2 Duo E8400@3GHZ, 4*1024MB DDR2 1066Mhz Kingmax, MSI NX8800GT-T2D512E-OC, Samsung 2232BW

Csak még elõtte kábeleket akarok venni elõször 20mm2-est.Nem tudtok ajánlani valami kábelszettet.Mer a mostani 10-essel pislognak a ledek az erõlködõn.

Gigabyte-P35C-DS3@F5 rev. 2.0, Core2 Duo E8400@3GHZ, 4*1024MB DDR2 1066Mhz Kingmax, MSI NX8800GT-T2D512E-OC, Samsung 2232BW

Szerintem meg ha pontos bassust akarsz akk zártat ha meg jó lecsengõs levegõsset akk meg bassreflex vagy sáváteresztõ ládát...
PLackó
hát nem tudom.
én zárt ládát nem vennék. Az érzékenysége sem túl nagy.

Szerintem jó lessz.Modjuk nekem cs60.4 em van és én olyan ládát is akarok majd hozzá cs1204b-t.

PLackó
Üdv!
Szerintetek jó szett lenne Ez a mélyláda ezzel az erõsítõvel?
JBL jó minõségben gyárt hangosításra hangfalakat,gondolom autóhifiben sem rossz.
Nem lehet esetleg negatívum hogy más szériás az erõsítõ (cs) és más a mélyláda? (GTO)

Jaaa OKÉ Értem !
Tufa
nem, 6,5colos, sõt kicsit oválisabb is mint egy sima, omega kiváltság :/

Én NEM sajnálom de véletlen nem 16.5les?
Gontoltál a vezetékelésre? Mondjuk kevés az aksi vagy vékonyak a kábelek?