Autó Hifi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem a régi akksival elég gyakran kikapcsolt - volt, hogy csak az erõlködõt, volt, hogy a fejegységet is - , új (Exide) akkumulátor megoldotta a problémát, bár ha túl sok a fogyasztó (fényszóró, ablaktörlõ + zene), ez sem 100%- os megoldás.
Talán érdemes lenne kimérned / kiméretned, hogy mennyit tölt a generátor, mennyi az akkufeszültség, ha ki, és mennyi, ha be van kapcsolva a zene.
De ez gondolom téged nemérdekel! :D
Nem lehet, hogy az autód nem tud elég áramot biztosítani neki?
Hajrá Magyarország!
Továbbá bizonyos hangerõ felett ugyanez a probléma jön elõ.
Mi lehet a megoldás?
(nem, újat nem veszek, szervízt ne javasoljatok, mert ha nem lesz megoldás, úgyis elviszem :D)
köszönöm
Hajrá Magyarország!
Az se mmindegy, hogy a csomagtartóban hová pakolod a ládát, és "merre néz" a hangszóró.
Lehet hogy a boltban hallgatva szép mélyet hallunk tõle, a kocsiban meg elborzadunk?
Ha ez igaz, akkor nem tudtok olyan boltot Jász-Nagykun Szolnok megye környékén, ahol ez megvalósítható?
Media Marktnál nem lehet :(
Az a tervem, hogy beszerelem elõre ezt az erõsítõt, és utána csak cserélgetni kell a meghallgatandó ládákat. Egyébként errõl az erõsítõröl van tapasztalatotok?
Az alpine-ban meg nincs usb...ugyhogy 1 ide, 1 oda...0:0!;)
(az usb-t nemfogod megbánni...4 gb-os pendrive-ot rányomsz...hálás dolog!)
nekem egy Sony van...olcsó volt éppen szereléssel együtt 19kbol kijöttem...G Astrámban a hangszórók meg alapból elég jók.amíg nincs saját keresetem addig nekem ez megfelel...ez az Alpine nemsokkal tudhat többet mint az enyém...max hátul vna RCA-ja is(enyémben sajna nincs)enyémen van AUX elõl...látom a Clarionon is, meg USB az jo pont!! mint mondtam ilyen keretnél még nincs nagy különbség, már csak azt nézd melyik nyujt többet neked.
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Clarion mint név, számomra többet jelent...de Alpine-nak is vannak jol összerakott darabjai. nézegess teszteket és úgy talán könyebb a választás<#nyes>#nyes>
Tud valaki Bp.-en valami gyors és jó szervízt?
Sajnos behalt az autóban a cucc... semmilyen CD-t nem hajlandó beolvasni.
Köszi elõre is!
Addig simán elég igy is:D
Meg ha valami nincs meg, vagy nehéz beszerezni, akkor nemtöltök le (pénzért:)) zenét, hanem 320 as!Mindegy, de ha nemkell neki mp3, akkor elég venni egy alaplejátszot, és akkoris aszondom, hogy az usb már alap! ;)
amit eredeti mondjuk CDrõl konvertálnak 128ba...aztán azt te 320ba az ugyanugy szarul fog szólni...tehát a lényeg h az eredeti legyen 320asra konvertálva. ez meg nem megoldhato az esetek többségében :S attól függ ki mit hallgat.
Énis kételkedtem, eleinte csak 128-asba hallgattam, aztán meglepetés volt a 320!
Ha teheted, probáld ki valakinél, valami mp3 as autos cuccon (autoban!!!) :D!
Én megint vettem egy 4 gb-os pendriveot a kocsiba, hogy legyen zene benne, és az enyémben cd 2x volt, azota nemis kell üreslemez...meghát kényelmesebb is felmásolni egy pd.-re a cuccot, mint kiirni lemezre, ami lehet, hogy másnap rájössz, hogy ez a zene nemis kellett volna rá! ;)
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
(kivéve persze, ha "epeinor" szerepel rajta :) :) :) )
i7-3770+Hyper TX3 EVO / Asrock B75 Pro3 / Sapphire 280X Vapor-X Tri-X / 16GB DDR3 1600mhz cl9 / Samsung 850 Evo 250Gb SSD / LG 42LB650V Cinema3D | Logitech Z-5500
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
i7-3770+Hyper TX3 EVO / Asrock B75 Pro3 / Sapphire 280X Vapor-X Tri-X / 16GB DDR3 1600mhz cl9 / Samsung 850 Evo 250Gb SSD / LG 42LB650V Cinema3D | Logitech Z-5500
Itt irtam rola nagyon keveset..., csak ajánlani tudom! Bár attol is függ mennyit szánsz rá!
Az egyetlen ok, amiért ezt akarom venni, hogy nem koaxiális, azaz külön magas hangszóró van hozzá, így a mélyközép membránjára kerülhetett porvédõ kúp. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a koax oválok a magas hangszóró rögzítésénél beengedik a port a tekercshez, ami rövid idõn belül recsegéshez vezet.
Ha valaki tud hasonló felépítésû hangszórót más gyártótól, vagy egyéb megoldást, kérem írjon. Fontos még hogy elég olcsó legyen, max 14000 Ft.
Annyit mondok elõre is, hogy ovált ne vegyél, mert az csak kalaptartóba jó. Azon ne is gondolkodj, hogy a kalaptartóba teszel hangszórót. Vagy a mélyláda fogja tönkre tenni(leégetni, mert ellene dolgozik a láda légnyomása), vagy fordított polarítással kell bekötnöd a ládát, de úgy általában nem szól olyan szépen.
Az ajtókba szettet vegyél. Én ajánlani tudom a pioneer-t. A pio-k nagyon jók, és nem is drágák. Jó az érzékenységük. A nagyok legyenek lent az ajtó elejében, és kissé forduljanak felfele, és az ülés fele. A magas az A oszlopon a legjobb szintén az ülés felé irányítva.
Fejegységbõl az Alpinet ajánlják tuc-tuc zenéhez, raphez meg sony, pio. a többi márkát nem ismerem, a JVC-t nem ajánlom. Gondolom MP3-ast akarsz, de akkor is ajánlom, kiirni audióba a zenét, szebben szól. Minden képp legyen rajta RCA kimenet.
kondiban nem vagyok otthon, nem használok, mert sokallom érte a 20-25000Ft-ot.
Erõsítõbõl és Shark S660-ast használok. 4csatornás lehet állítani rajta BassBoostot, hangerõt, és frekvencia vágást.
Mélyláda: Veszed készen, vagy építed? Én minden ládámat építettem eddig. Amit eddig használtam az két Sal SBX2030-as mélynyomót foglalt magában. 35-75Hz ig volt a csúcs teljesítménye, és 112Db-t tudott.
Most JBL CS1204-hez építek ládát, ez már 30cm-es. 12-18000 között lehet kapni ilyen JBLt. Nagyon jó, már kipróbáltam haverét.
Tuc-tuc zenéhez reflexláda kell, mert úgy nagyobbat üt. Kész ládából pioneert és JBLt próbáltam, azok is szépen szóltak, ajánlani nem tudok mást.
De egy jó autóhifi boltban megengedik, hogy kipróbáld a kocsiban a mélyládákat. A mélyládát az autó válogatja. Minden láda máshogy szólhat más autókban, próbálgatni kell!
Ha megvan a hifi, azonnal ne bömböltesd. Kell neki legalább 50 órás BEJÁRATÁSI idõszak. Bassboostot nehasználd, a frekvencia vágást, is olyan 125köré állítsd. Ha bejáratod utána sokkal tisztábban fog szólni, több frekvencia lesz hallható, mintha bejáratás nélkül rögtön adod neki a kakaót.
Kábelszettet vehetsz ha gondolod. Én azt is magam forrasztottam össze. Egyedül az RCA gyári, de majd azt is lecserélem mert csak kölcsönbe van. Oda nem is kell vastag káben, mert max 4V megy rajta, de akkor már elég drága fejegységed lesz.
Most hírtelen ennyi jutott eszembe.
lenne egy nagy kérésem.
most kaptam egy kis pénzt, 70 ezer ft-ot.
szeretnék egy kis ütõs hifit a kocsiba.
max 70 ezer forint a keret.
segítsetek légyszi hogy milyen cuccok legyenek,
szeretnék mélyet, kondi, erõsítõ, és valami magasat,
ovált vagy elsõ szettet. tudtok esetleg valami jó cuccokat
ajánlani? nem vagyok vájt fülû, tehát nem a színpadi hangzás a lényeg,
csak szeretném egy kicsit felzargatni a lakóparkot :-)
a tucc-tucc-os zenéket szeretem. elõre is köszi!
A hátsó két hangszóróról kellene venni a jelet a jelszintátalakítóhoz, ez a hangszórók teljesítményét nem fogja különösképp befolyásolni. Az átalakítót elhelyezheted hátul is, így kevesebb RCA kell, viszont a kábelek miinõségére figyelj. A "tíz forint métere" kábel, vagy az alultáplált erõsítõ általában hallhatóan rontja a rendszer hangzását.
R9-5950X/32GB/RTX3070, XBOX ONE S, Fanatec DD Pro, DS920+
Ha mindenképp szeretnél hátra hangszórókat az erõsítõ (és gondolom, mélyláda) mellé, nem a legszebb megoldás, de a hátsó hangszórókivezetésekrõl le lehet ágaztatni a jelszint-átalakítót az erõsítõ számára.
Pl. egy ilyenre. A két hátsó hangszórókivezetésre rákötöd, a két RCA-csatlakozón pedig jeszintû kimenetet kapsz, amit szépen meg lehet kajáltatni az erõsítõvel.
Erõsítõt szeretnél rákötni?
Amúgy õ az!
Majd megoldom vhogy, csak lenne már jobb idõ... Esõben nincs kedvem szerelni:)
Tufa: 140km-t ezért nem utazok. :D