Görkori
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Ha ennyire tetszik a kicsit keményebb, városias stílus, javaslom, hogy nézd meg a hokikorikat is. Erõs, strapabíró szerkezetek, szinte lehetetlen elnyûni õket, ennek ellenére engedik a bokát dolgozni, nem olyan, mintha térdig gipszben állnál. Ideálisak szlalomhoz, városi nyomuláshoz. Ami a piacon van, mind kiforrott technológiával készül, pl. a cipõ egy az egyben az, amit a profi ligában is használnak. (Ha oda jó, talán a pesti aszfaltra is megfelel…) Én három éve tértem át, és nem bántam meg. Osztottam, szoroztam… A teco, deca, herva stb. görik addig kivétel nélkül a kukában végezték. Hiába volt azokon ilyen légrés, olyan önbeálló csat, emilyen szuper tépõzáras heveder… A napi használtban sajnos mind feladta harcot. (És naná, hogy pótalkatrész már nem volt hozzájuk… )
Ezzel szemben a hokin nincs elromló lábszárcsat, szakadó bokaszíj, leváló tépõzár, idõvel megrepedõ mûanyag alkatrész. Csak egy baromi erõs fûzõ - oszt’ joccakát… Viszont, ha azt meghúzod, garantáltan „atomstabilan” tartja a lábad. Hab a tortán, hogy az utóbbi években már csak olyat gyártanak, amit vásárláskor „rásütnek” a lábadra, így tökéletesen felveszi annak a formáját.
Ha javasolhatom, egy próbát megér!
Voltam ma "milyenkoritvegyek" túrán, hát konkrétan a *ervis-ben annyira lepukkant volt a kínálat, hogy ki is fordultam. A zintersport dettó.
Nem vagyok totál kezdõ, de elég sok évet hagytam ki, úgyhogy igen, a védõcuccot tuti elõbb meg fogom venni, mint magát a korit... :)
Ha a külsõt nézzük, nekem is az agro korik jönnek be leginkább, de amilyen aszfalt itt van a környéken, hetente vehetnék új korit (meg valszeg új bokát meg térdet is).
Semmiképp sem szeretnék feszkó gazdaságos görit, azért is kérdeztem a márkát, de az általam ismert helyeken kábé három félét találtam: Fila, Head és Rollerblade. Mondjuk nõi szemmel a Filák egész pofásak! :)
Meglátjuk. Szívesen adok érte többet is árban, csak legyen tartós.
mondjuk én soha nem gurultam fitnesz korival, és már én sem ugrálok, meg semmi.
amikor még nem volt, 10 éve, akkor ugráltam, igaz akkor sem hatalmasakat
ellenben láttam azt is mi szenvedés van egy szépen kivitelkezett trükk mögött, és már nem biztos, hogy ezt így 40 felé akarom magamnak :D
a freestyle inkább kifejezetten a bolyás mutatványokhoz valók
nem olcsóbb, csak kényelmesebb! :)
amúgy, ha most akarsz megtanulni korizni, csuklóvédõt vegyél, az a legfontosabb!
de az agr. arra van kitalálva, hogy ugrálj, csússz, ezért hatalmas, masszív és nehéz.
a hokikori pont ugyan olyan, mint a jéghoki korcsolyák, csak kerékkel (legközelebb ha veszek, ilyet)
a fitnesz pedig arra van kitalálva, hogy az utcán gurulgass, kényelmesen, megfelelõ sebességgel, ezért használnak sok alumíniumot, üvegszálat, így könnyû de nem annyira masszív.
vannak még a freestyle korik amik jók lennének utcára, de ahhoz hogy gurulgass, nem ad többet, mint egy fitnesz hasonlóan is néznek ki, csak az áruk 10-20K-val drágább. amúgy ezekkel szlalomoznak, meg ilyesmi.
ha nem akarsz vele trükközni csak menni
régen ezeket inkább recreation koriknak hívták a fitness inkább sportolásra való
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
a nõi kori semmivel sem rosszabb mint a férfiaké, csak a férfiak vádlija más mint a nõké
ha teheted nõi korit vegyél
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
és vannak akik korit is gyártanak: ilyen pl. Solomon, Fila, Nike
olyat vegyél ai kényelmes, és akciós mondjuk a Hervisben
a 10-12k-s koriktól tartózkodj, tesco-tól decathlontól is
ja és ne felejtsd el, hogy kell védõcucc, az olcsóbb mint a gipsz
Utcai használatra csak fittness koriban gondolkodjak, ezekszerint?
Görkori márkák ügyében kérnék tõletek tanácsot: majdnem kezdõ görkoris vagyok, utcai használatra szeretném, semmi rámpa, semmi korlát, bírja a ratyi magyar aszfaltot, legyen könnyû, kényelmes. Ja, nehezítésképpen nõ vagyok, ami már csak azért is hátrány, mert nõiben eléggé korlátozottak a lehetõségek, ahogy én láttam. Ebbõl kiindulva a másik kérdésem: érdemes esetleg férfi görit vennem, ha van méretben, és az jobb/többet tud, stb.?
Igaz az, hogy egy-két számmal nagyobb méretet kell venni?
Köszi elõre is!
23k baráti
ebbe tegyél már négyet...
arról nem beszélve, hogy van rá egy fogadásom, hogy a sinedbe bele lehet tenni 4et is
\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"
egyebkebt pedig a 2 kereku is eredetileg 4 kereku, csak kiszedted a kozepso 2 kereket
ez nem függ össze a koris tudással
inkább az egyedülléttel
el lehet benne lenni egész nap
az agro városban tényleg jobb
a fitness meg megy mint a golyó, az inkább való túrázásra, nem a tömegben való közlekedésre
egyébként meg a deszkások jobban lelakják a köztereket mint a korisok, arról nem beszélve, hogy korisból mennyivel kevesebb van
Közben picsognak, ha lebasszák õket, emberek közé nem mernek menni, mert fékezni nem tanultak meg, a kis kerekek meg a szar csapágyak miatt nem tudnak gyorsan menni, meg kb sehogy, mert a nem teljesen sima aszfalton már szenvedés a haladás.
Emancipate yourself from mental slavement!
Amúgy reklám nélkül de érdemes skateworldön nézegetni, a Powerslide Cell FSK 09 ami linkeltél pl egy tizessel olcsóbb, ráadásul ami ott van mind márkás és nem gagyi amiben kitörik a bokád. A head meg egy kalap szar.
Próbáld fel melyik a legkényelmesebb és úgy válassz, fitnessben ilyen 20 fölött már csak a kényelemben van különbség.
Emancipate yourself from mental slavement!
Elõször belerázódnék (régebben tudtam úgy-ahogy), aztán városban használnám. Egy minél simábban guruló, mozgékony korit szeretnék, lehetõleg egy kisebb darabot ne egy hatalmas bumfordit, ~30e-ig.
Ki is néztem párat, ezek közül melyiket érdemes választani?
Legjobban a Mission BSX 2010 tetszik, de ez hoki kori, lenne valami hátránya ha ilyet vennék utcai használatra? Úgy tudom kevésbé tartja a lábat. (link)
Ami még tetszik az a Head H5, 20 alatt van, de elég jól felszereltnek láttam. A Head jó korikat csinál? (link)
Ezeken kívül még a Powerslide D2-n (link), a Powerslide Cell FSK 09-en (link) a Worker Madridon (link), és a Roces Slim 101-en (link) gondolkozom.
Egyébként a fitness korik kinézetre nem tetszenek, ezért jön be pl a Mission BSX vagy a Powerslide Cell FSK, azok nem olyan gagyi kinézetûek. Agresszívot jól gondolom, hogy nem érdemes venni ilyen célra?
Köszönöm a segítséget!
Kurt97 1993-2012 Copyright All rights reserved.
1 számmal nagyobb az pont jó általában