Neverwinter Nights

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
"Persistent World". Amolyan mini mmok, lasd Nordock, Dalakora, stb.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

molnibalage83
PW?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

PiszkosFred
Pedig volt. Anno nyari lanpartykon negy gepet osszelove (tcpip) marha jol elszorakoztunk az alap modullal is. :) Nem egy kosntant honapokig tarto elmeny, ketsegtelen, de 1-2 napra siman lekototte az embert az nwn multija. Aztan persze jottek a PW-k.

molnibalage83
Multis baromkodás? Hol, mit és hogyan lehetett multiba tolni vele? Mert a beépítatt alap modulnál nem hiszem, hogy lett volna értelme.

Ezeket a modokat ajánlották nekem. Azóta sem volt rá időm...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

lwb
Hát, pedig az NWN a multit, főleg a PW-ket leszámítva, csak a szingli részt nézve egy óriási visszalépés a Baldur's Gate-hez képest. Az alapsztori faék egyszerűségű, a játékmenet szintén, főleg a henchman rendszer miatt, ami leváltotta a korábbi teljes partyt.

Annak idején én is csak SP nyomtam a megjelenéskor és emlékszem, hogy óriási csalódás volt a BG-ek után. Igazából csak akkor kezdtem el megkedvelni, amikor jöttek a jobb modok meg elkezdtem multizni.

Jaja, régi Dalakora-s idők:D
Azért szerintem az a tény, hogy visszahozzák a hivatalos online szervereket, lesz DM mod és lehet megint közösen mókázni, elég nagy húzó erő. Ha másért nem, hát számomra ezért is megéri majd a vételt.
Mondjuk engem pont a multija nem érdekelt soha sem :D Igazából szerintem, a multis baromkodása miatt nem lett egy klasszis játék. Sokkal több lehetett volna.
lwb
Ha az alapjáték szingli kampányára gondolsz, akkor szerintem ne fáradj vele, mert nem is nagyon éri meg. Gyenge a történet és lineáris a játékmenet. A kiegészítők jobbak lettek, de NWN multiban és a modokkal ért csak valamit...

...annak idején. Nem tudom, hogy ma Wasteland, Divinity OS, Pillars of E., Shadowrun játékok mellett mennyire lesz életképes ez a játék. Vannak fenntartásaim. Talán a régi PW-k újra előjönnek, de hogy szingliből még a régi modokkal együtt sem fog megélni, az szerinem biztos.

Egyszer megéri. Hibái ellenére vannak bent jó momentumok. :)
Utoljára szerkesztette: Daermon, 2017.12.02. 07:13:15
molnibalage83
Ha ez megvalósul, akkor ok. Csak az árára leszek kíváncsi. Nekem megvan komplett széria a GoG-on, valami 2-3 EUR-ért vettem sale-en...Az alapjátékot érdekes módon soha nem toltam végig, legalábbis nem emlékszem a végére. Vagy ötször elmentem a 3. fejezetig és egyszer a 4-ig. Mindid megfeküdt a XP vagy vinyó és rántotta magával a mentéseket. Az első kieget sem toltam végig, csak a másodikat.

We’ve made an effort to ensure NWN:EE is backwards compatible! All your save games, modules, and mods from the original Neverwinter Nights work in the Enhanced Edition.
Én is úgy vagyok, mint te, nagyon nem hat meg a grafika. A mod kompatibilitás már más kérdés. Ha ez működik rendesen, akkor megéri az árát talán,ha nem, akkor felesleges.
molnibalage83
Ha a 3rd party modulok nem működnek, akkor kb. semmire sem lesz jó a cucc. Egy rakás van a listámon és a Tortured Hearts életem egyik élménye volt. Ha ilyen cuccok nem mennek, akkor az én szememben ez feleslegs. Én nem vagyok poligonhuszár...

Nem túl meggyőző, amit a grafikáról írnak sajna. NWN EE announce blog
PiszkosFred
Egyik szemem sir, mert ismet csak byebye 20 euro - feltetelezem nem kapjuk meg gratisz, hiaba rendelkezunk a teljes csomaggal akar dobozosan, akar digitalisan -, a masik meg nevet, mert ha igy folytatjak, akkor a kotor 1-2 a kovetkezo projekt :)

Sziasztok, hátha valakit érdekel egy rp szerver:

Genesis Nordock
nwn1
Dalakora Sagas PW

A Dalakora Mondái szerver szeretettel várja a játékosokat ((24/7) folyamatos üzemben), az alábbi címen:

35.197.249.157:5121

Hakok: CEP1
Utoljára szerkesztette: nwn1, 2017.11.07. 14:22:57

NWN1 Forever!

Atisz
Valóban, nem 10, hanem 15. Nekem a végén 19 volt, de talán nem is az a +4 szint az, ami számít, hanem az a sok hasznos cucc, amit az alapjátékból kaptál (amit majd megtalálsz).

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Na elkezdtem a HotU-t. Kiváncsiságből alapjáték import, egy SoU import és egy új kari (ez automatán lvl15re lép). Igazából mindegy volt, mert mindegyik karinál ismert minden társ, mint a nagy hőst, akivel kalandoztak. Ugyanígy Deekin ismert, még ha másik kari is volt.
Úgyhogy HotU szempontjából mindegy a kari, a sztori mindegyik előzőre rá van fűzve.
nearo
Ha már felvetetted a szablyát, akkor mehetnél akár rövidkardokkal is - ugyanaz a d6 alapsebzés, csak egyel rosszabb crit range, illetve ez már szúró fegyvernek minősül vágó helyett, továbbá kisméretűnek számít, így -4/-4 helyett csak -2/-2-t kapsz a támadásaidra. Felszabadul egy feat is, mivel nem kell elkölteni exotic fegyverre (pl katana), plusz működik weapon finessel is (kecses fegyver? valami ilyesmi rémlik magyarból...), erő helyett ügyit is használhatod a támadáshoz - már ha akarod.

Szerk.: de amúgy én kaptam egy olyan tanácsot, hogy nyugodtan maxoljam a fun faktort, mivel sou/hotu annyira nem nehéz, hogy feltétlenül powerbuild kelljen hozzá.
Utoljára szerkesztette: nearo, 2017.07.19. 15:03:18

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Milyen fegyvert javasolsz? Katana+szablya? Vagy 2 szablya? Vagy 2 hosszúkard?
PiszkosFred
A Neverwinter lenyegeben onallo, vilagepito modul (az uj jatekosoknak), uj karakterrel kb. lvl 15-17 a vege.

A SoU szinten onallo kalandmodul, semmi kapcsolat az alaptortenettel/kampannyal. Mar eleve a kezdeskor ismet egy "ketbalkezes senki" vagy, ami egy importalt karakter eseteben inkabb furcsa, mint sem logikus - es a rendszer sem fog felskalazni egyetlen ellenfelet sem, vagyis semmi kihivas nem lesz, ha lvl20-as karakterrel fogsz neki. Viszont ezzel a "kiegeszitovel" erkeztek meg a prestige classok. Celszeru uj karaktert kezdeni szerintem a SoU-hoz.

A SoU-t folytatja a HotU, de ez mar "hosoknek" keszult a kampany lvl15-os belepo szinttel (vagy uj karakterrel, de azt felskalazva), itt mar erdemes importalni a SoU-s karaktert, foleg ugy, hogy vissza fog terni par npc es szituacio, megis csak folytatas. De, kezdheto uj karakterrel is, viszont ekkor felszintezi 15-re. Ha viszont a SoU-t mondjuk 13-as szinten fejezted be, es azt importalod, akkor nem fogja 15-re feldobni, igy 13-askent kisse nagyobb kihivas lesz a HotU eleje :)

Nyilvan a prestige classok elerhetoek lesznek az alapjatekban is (bar inkabb alap modulban, ez jobb kifejezes) is, ha a sou/hotu telepitve van.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.07.19. 09:32:25

Pár szint fighter mindenképp, mert igen lassú a rangerből :)
HotU 15-ös szintre dob fel. Én sztori szempontjából nem tudtam már, hogy melyikhez kapcsolodik. Anno megjelenéskor 1-szer játszottam csak ki őket.
nearo
én úgy emlékszek friss karaktert 15-ös szintre fejleszt, nem 10-re, de lehet tévedek

@Daermon:
terveztél bele fighter (vagy esetleg champion of torm) szinteket is? mert ha tisztán rangerrel nyomod, akkor 19-es szint előtt nem fogod tudni elkezdeni a weapon mastert :S
meg más esetben a dual-katanáról is lebeszélnélek, de talán souban nem fog annyira fájni, szóval nyomjad nyugodtan :)

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Áh köszi, akkor a HotU-t már Neverwinter hősével viszem tovább :)
Atisz
Nem, a HotU gyakorlatilag a folytatása az alapnak. Ajánlott a "régi" karakter folytatása (tényleg, mivel elég hamar már beholderekkel is össze lehet futni), ami biztosan magasabb, mint a pregenerált 10-es szintűek. A SoU az ami teljesen más, ott érdemes 1-es szintűt indítani, mert ahhoz van igazítva.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Áh mindegy. Kezdtem egy új karit a SoU-ban. Elf Vándor, két szép katanával. Aztán, amint lehet veszem is fel a Fegyvermester kasztot :)
PiszkosFred
Vannak visszaterok a BG2-ben, de pont, hogy csaltak veluk, mert kanonizaltak a BG1 veget, igy tok mindegy, hogy mit csinaltal es ki maradt eletben, ki nem, a BG2-ben fixen megkaptad a tarsakat.

A BG 1-2ben is simán megoldották :)
Akkoriban még nem volt annyira eltejedve, hogy egyik kieg a másikra is reflektál. De lehet rosszul emlékszem.
Az NWN kiegek, mindig is olyanok voltak, mint a D&D kalandmodulok. Történeteket játszottál végig. Én az alapban játszott karakteremet vittem tovább a kiegbe, mert milyen dolog már, hogy a szívemhez nőtt karakteremet csak úgy eldobjam? :)
PiszkosFred
Mentsegukre legyen szolva, hogy a SoU es az NWN alap sztorija egy idoben jatszodik (egy picivel kesobb startol, amikor mar Neverwinterben kitort a jarvany, de a 90%-ban kb egy idosikon), igy valahol ertheto, hogy nincs sok atjaras vagy kovetkezmeny. Viszont a SoU es a HotU mar mas, ott mar lesz kapcsolat.

Ha jol elmlekszem, direkt keri is a rendszer, hogy jobb, ha uj karaktert kezdesz, de persze ha akarod, lehet importalni is.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.07.16. 15:07:39

Közben utána olvastam és, ha jól látom, akkor a 2 kieg (SoU és a HotU) teljesen külön sztori, így ezekre nincs hatással semennyire az eredeti kampány, hiába van importálva a kari. Erre nem emlékeztem már :) Ez azért egy kis fekete pont.
Aribeth románc miatt érdekes igazából.
Végeztem az alappal :)
Most nem emlékszem, hogy a kiegekben van bármi reakció az alapjátékban elért tetteimre? Vagy nem muszáj tovább vinnem az alapjátékban lévő karim, és kezdhetek újat nyugodtan.
PiszkosFred
<#worship>

Egy kicsit újra Neverwinterben :)
Kari

Utoljára szerkesztette: Daermon, 2017.07.11. 19:48:24
Helomas,Druud egy picit régebbi :)
MarkBlade
Bakker de rég volt.. Ott a banda. Szép idők.. RIP.. :(
Helomas-t, Druud-ot nem látom:) Vagy az egy régebbi világ?
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.08.19. 00:04:44
Egy kis nosztalgia

86.59.146.183:5121 Dalakora

Megvannak a régi 6 éves karik :)

Karakter nevek

TVelvet
No fent vagyok én is :)
TVelvet
DEZSÍÍR! :)) KÖSZI!
http://www.dalakora.com/?page_id=72
mi itt játszunk
Dalakora US
4-5 magyar néhány olasz sok amcsi:) nagyon rendes banda de időeltolódás miatt fura időpontokban vannak fenn a többiek.
faszányosan fejlesztgetik, már Obsi-ban is van több sziget küldi, stb.
üdv
Eowieldarkmage
TVelvet
Sziasztok! Valakinek megvan a Dalakora PW modulja?:) Esetleg valahova közzé tudná tenni? Régi emlékeket szeretnék újra átélni.:)
engem érdekel. de csak december első két hetében. akkor leszek szabin. ünnepek hetén is tudok majd sztem játszani, de csak esténként

Mennyi ember várható kb? Ha van közösség, akkor lehet felpakolom. :)
Utoljára szerkesztette: pjboy091, 2015.10.31. 14:56:33
Ha valaki még játszik ezzel a régi, de még mindig élvezetes játékkal:

Lost Dales szerver:

Oktober 31.től este 20:00-tol elérhető, ujra, szerepjáték szerver. 24/7-ben. Várunk mindenkit szeretettel.. :)
Info: lostdales.hu
Utoljára szerkesztette: ganxtave, 2015.10.30. 23:56:15
Hali. Létezik olyan grafikát tuningoló mód a játékhoz ami használható a magyarítással? Köszi előre is.
nwn1
Lost Dales szerver

* hétköznap 17:00 órától
* hétvégén 14:00 órától

never.dlinkddns.com:5121

Hakok letölthetőek: Lost Dales Fórum

vagy a régi helyről is: nordock.atw.hu
Utoljára szerkesztette: nwn1, 2015.06.11. 20:04:35

NWN1 Forever!