Milyen hangfalat vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet, hogy túlzás erre hifi minõséget írni, ok belátom de nekem ez már az. Azért annyira nem vagyok whitefül, gondolom ti sem de lehet tévedek.
Egy biztos nekem bõven megfelel, ami az elvárásom azt teljesíti.
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
Fejhallgatókban az audiophile kategóriában melegen ajánlom a KOSS, AKG, Sennheiser és Stax füleseket.
Eddigi legnagyobb élményem (konkrétan libabõröztem, olyan élmény volt) egy KOSS fülestõl volt (tipusszámot nem jegyeztem meg).
Jelenleg a Sennheiser HD570-em van otthon, klasszikus kamara és nagyzenekari valamint hangszeres (fõleg akusztikus) jazz zenéhez melegen ajánlom, nagyon jó az ár / minõség aránya. Transzparens kristálytiszta hangzás, színezet nélküli analóg hang.
cserélhetõ kábel.
64 ohm-os.
Ja.. és félelmetesen kényelmes.. :))
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
http://www.olcso.hu/hauppauge_xfones_5_1_vezetek_nelk_li_fejhallgato-167415682.html
Jó röhögést....
http://www.pixmania.hu/hu/hu/00797642/art/philips/shc8525-vezetek-nelkuli-hi-fi-fejhallgato.html<#papakacsint>#papakacsint>
Pocket Univer'se albumot. Nem mindennapi hangok szólalnak meg benne, pl. eredeti felvett sirály, esõ, vihar, égzengés, szép, vízcsepp hangok!
Félelmetes, egy ültõ helyemben szoktam végighallgatni a lemezt, profi vezeték nélküli HiFi fejhallgatón. Ajánlom mindenkinek, aki nem mindennapi zenére vágyik.
Ha érdekelt vagy hangminõség témában, érdemes néha benézned "ide".
In Lak\'ech Ala K\'in
Újonnan Bp-en 6-8 éve volt 180 bruttó, én idén adtam el 90-ért, ha ennyiért be tudsz szerezni egyet, jó állapotban (selyemdómokat nézd meg jól) akkor érdemes meghallgatni.
Nem minden zenéhez ideális, én Jazz-hez/funky/blues-hoz használtam, hajtottam mindennel az ég világon ami csak nálam járt 6 év alatt (integrált tranzisztoros erõsítõk, A / AB osztály, D-osztályú monoblokk végfokok (NuForce ref 9.02), csöves végfokok, stb stb)
Nyilván még nem az audio Nirvana egy 180ezres hangfal de 90-ért ez jó vásár lehet...
röviden:
- "izmos" sound
- sok mély, lágy magasak (nincs csörömpölés, és mûanyag "Technics-hangzás")
- hajtható
- hosszútávon hallgatható, nem zavaró, nem terheli a fület (csövessel pláne)
- szép elegáns design, vékony viszonylag (jól elhelyezhetõ) nem egy trampli valami
- csavarozható tüskék
- bikábelezés lehetõsége, jó minõségû terminálok
- polymer kónuszok nagyon jól állják az idõt
Negatívumok:
- hangszeres zenénél kevés a tere, nem olyan jó a transzparencia (ezt addig nem fájlaltam amíg meg nem találtam az utódját..)
- selyem dóm tweeter sérülékeny (nem kell gyerek/macska)
- magasak néha túl lágyak, folyósak (ízlés dolga persze) (csövessel fõleg)) hangszínszabályzós integrálttal, vagy végfokok esetében ilyen elõfokkal érdemes hajtani)
90-ért viszont nem rossz! Sõt... ;-)
Amit ajánlok -igaz, drágább kategória- az a Jamo C 405:
Én is Yello rajongó vagyok amúgy, történetesen rajta is volt a Drive-Driven a teszt CD-n - élvezet volt hallgatni. Megtörténhet, hogy ezekre adom majd én is a voksom.
In Lak\'ech Ala K\'in
Én egy erõs hangfalra vágyom aminek a mélye a közepe és a magasa is gyönyörûen és torzítás mentesen szól akár 300W-nál is.
A Norsk Audio mindössze fél hangerõn (150W) 0,01% a torzítása, míg full hangerõn (300W) 1%- ot torzít!! Ez nagyon nagyon jó eredmény, szinte párját ritkítja.
55e a Mivoc erre sem sajnálnám a pénzt, ha jó lenne, de azt mondod, hogy gagyi. Ezért döntök a Norsk mellett ill. nem tudom mert 17 évesek :( De újnak néz ki, és nem agyon hajtott. Ez tuti mert panelban vannak.
Szóval nem tudom, hogy mi tévõ legyek egyelõre. <#nemtudom>#nemtudom>
Nem ártana azonban tudni pl., hogy Audi TDI milyen összeget hajlandó áldozni e célra és mik az elképzelései egyébként.
In Lak\'ech Ala K\'in
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
Egy átlag ember szempontjából igen, de igényesebbek esetében semmiképp sem.
In Lak\'ech Ala K\'in
In Lak\'ech Ala K\'in
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
A Norsk Audio Baltic90 -rõl mi a véleményed?? Labirintus rendszer igazi
fából stb stb. 30ért odaadná nekem a nagybátyám. Szerinted megérné?
Köszi a véleményed.
Két napig mérhetetlen undorral kerülgettem a két monstrumot, végül sikerült megszabadulnom tõlük.
In Lak\'ech Ala K\'in
Neked mi nem tetszett benne? (gondolom a magasok)
A MIVOC SB 210-hez volt szerencsém (ahogy megérkezett fordult is vissza), a másik kettõ pedig ugyanaz a kategória.
In Lak\'ech Ala K\'in
Elõtte azért a kábelezést érdemes leellenõrizni.
In Lak\'ech Ala K\'in
In Lak\'ech Ala K\'in
Egy elfuserált óriás.
In Lak\'ech Ala K\'in
6,35 cm-es közép/magas hangszórók és a 20-as sub már megszólal, testesebb tisztább hangot produkálhat mint a 11 ezer ft-os Creative.
Nem hallgattam még ezt de gyanítom, hogy jó...
Ha nem kell térhangzás akkor ne vegyél 5.1-et.
2.1-ben is vannak ám jók.
(2.0-t ne vegyél, hiába fakávás, meg 20ezer ft, parasztvakítás, felejtõs)
Nekem ilyen van:
Creative inspire T3100
meg vagyok elégedve vele, rengeteg mélye van, árához képest szép hangja, de hozzá kell tennem, hogy aki nagyon komolyan zenét hallgat gépen, az lehet hogy jobbat venne.
Én eleve nem hallgatok PC-n zenét, így nekem ennél jobb nem kell...
Igazi ZENE hallgatásra meg ott a hifim.

(egy volt zenésztõl /trombitás/énekes/ vettem meg a mostani hangfalamat, amit Õ 5 éve nem tudott értelmes ár/érték arányú hangfalra cserélni, mert semmi nem szólt annyival jobban, hogy megérje lecserélni rá ezt. Most 5 év után meghallott egy Martin Logan-t, és megvette 2,7 millióért.. ha hallja a különbséget, és van rá ennyi pénze akkor vegye.. Én meg (ha el nem rohad vagy fel nem robban) soha nem válok meg ettõl a Vandersteen-tõl már mert úgy szól, amin túl nekem már nem kell jobb, itt nekem megáll a hallásom, bõven elég ez. (továbbá a lánc legerõsebb eleme lett, innen kezdve - a szûk keresztmetszet elve alapján - erõsítõt, CD-játszót, kábeleket kellene cserélnem a "minõségnövekmény" érdekében, de felesleges)
ezen beszartam..
center: próbáld ki, hogy NEKED jó lesz-e lent (nekem nem lenne jó)..
Rájöttem már, hogy ilyen dolgokban nem jó objektív szerepben tetszelegve hozzáértõként osztani az észt, mivel szinte minden dolognál elõfordul, hogy XY betartja az elõírásokat, figyelembe veszi a hang / fény / rezgés / elektromosság / részecskék fizikáját, utánaolvas, hetekig keresgél a neten, belemászik a témába, megkérdez 8 profit, kap 9 véleményt, majd tudományos precizitással elhelyezi / használja a rendszert (bármilyen technikai dolgot)...
...erre YZ meg jön, megveszi, meghallgatja a véleményt majd leszarja és használja teljesen eltérõ módon a cuccot de NEKI megfelel úgy is. Na most erre mit mondjak? Felesleges ezért bárkit is lámának, favágónak, ostobának nézni, egyszerûen csak az van, hogy eltérõek vagyunk, ezeknek az embereknek nincs olyanra igényük amire másoknak igen. Ettõl nem kevesebbek, csak nekik ÚGY IS jó.. :)) (és sokszor õk járnak jobban hidd el)
Egyetlen fontos dolog van talán: vásárlásnál / döntésnél / fejlesztésnél a sznobizmust el kell felejteni! Ha nekem megfelel egy xy konfig vagy hangfal és érzem, hogy ezen túl nem érzek jelentõs különbséget a még jobbnál, még drágábbnál, akkor ne vegyem meg csak azért mert az van ráírva ami... vagy mert más profinak is olyan van... vagy direkt erre heccelnek..
felesleges.
És hogy a kérdésedre "tudományos" választ adjak:
2.0 sztereo rendszereknél is közismert, hogy a hangfal (akár standfloor, akár állványra rakott bookshelf) magas és középtartományban lesugárzó hangszórójának a fül magasságához közeli szinten kell(ene) elhelyezkednie (kivéve az omnidirekcionális hangfalakat, de azt most hagyjuk, a tiéd nem olyan) a magas/közép frekvenciájú hangok terjedési természete (kúp-terítés) miatt. A mély hangoknál nem ez a helyzet, azok konyhanyelven "mindenfelé terjednek" azaz füllel nehezen behatárolható a hang forrása (nyújtott hullámok elnyelõdése kisebb) Sub-okat így sarokba, távolabb, alacsonyra is rakhatjuk.
Azaz: a centernek (közép/magas) 5.1-nél a front jobb és bal hangforrás között kell elhelyezkednie, optimálisan ugyanazon a magasságon mint azok (és elõre ugyanazon a távolságban a fejedtõl). Ha ezt lentre helyezed a lábadhoz, akkor 5.1-es surroundnál nem onnan jön majd az "eléd tervezett" "center-hang" mint ahonnan kellene...
No erre mondtam hogy lehet, hogy neked pl. CS-hez, COD-hoz nem gond, lent is jó, de filmezésnél már zavarhat. Próbáld ki lent is, ha jó neked akkor használd, és szard le ha valaki fikázza a hozzá nem értésedet... :))