Milyen hangfalat vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
Felfelé nem szerencsés állítani a mélysugárzót, mert a membránba belehullik por, kóla, szotyi, legókatona, ráadásul szarul is fog szólni... ha mindenképp fektetni akarod akkor jobb oldalára eszkábálj gumitalpakat és borítsd el. Az erõsítõnek nem lesz baja (nem szabadna) viszont a ládakialakítás ezeknél optimalizálva van a hangszóró tulajdonságaihoz, vágási frekvenciához, fizikai méretéhez. Emiatt 90%-ot adok neki, hogy nem megfelelõen fog szólni ha elfekteted.
(eleve több féle szub típus van, talaj felé sugárzó, oldalra sugárzó, zárt és nyitott kialakítású, stb.. ezeket úgy célszerû használni ahogy kitalálták, tervezték, tesztelték, stb).
Ha nem fér el akkor ne erõltesd szerintem, válassz másikat.
Röviden: Audival is tudsz szántani, csak nem arra találták ki, szántásra jobb a traktor, közúton meg az Audi...
<#vigyor2>#vigyor2>
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Oszlop hangfalat szeretnék venni: a dupla mélynyomós 4-500W szép
és olcsó kategóriában. Találtam is 3at. Az egyik ami érdekelne a
Mivoc sb 210 tud róla valaki mondani valamit???? A másik kettõ
Tangent sr 500
Eltax concept 400
Melyiket érdemesebb szerintetek??? Ha valakinek ezek közül van ilyen akkor írjon róla. Elõre is Köszi!
Most vettem egy Genius SW HF 5.1 6000-es hangfal szettet...az érdekelne,hogy az mennyire normális úgy mondd,ha mikor nem szól semmi zene/hang ,csak be van kapcsolva,akkor elég erõsen "búg"-nak...
Köszi elõre is.
A genius jobb, de ez az árán is meglátszik. De ha már 16-ot rászánsz hangfalra, akkor inkább egy ilyet vegyél. Nem bánod meg.
A Genius SP-S350 és SP-F350 hangfalak milyen szintet képviselnek? Sajnos most nem sokat tudok hangfalra szánni, így elsõ ránézésre ezek közül választok majd.

In Lak\'ech Ala K\'in
Ha van vki a környezetedben aki házimozi rendszerekkel, hifivel vagy studiótechnikával foglalkozik, azt kellene megkérned hogy nézzen rá.
Az is lehet h az új hangfalad subja konstrukciósan ennyit tud. Vagy hibás a benne lévõ erõsítõ. (ez esetben oda vidd vissza ahol vetted és garancia keretében próbálkozz, ugyanabból a szériából tesztelj egy másik darabot is).
Ezen nincs 5.1-es analóg kimenet. De a régi lejátszómon igen és rá is kötöttem a hangfalat, de nem vettem észre javulást. Ez egy 60W-os mélynyomó lenne, elõtte egy philips 20 w-os volt és az sokkal jobban szólt. Fel nem tudom fogni miért.
Még ennek a mélynyomó elhelyezésnek utána olvasok, hátha.
Köszönöm a tippeket!
mélyhangokról olvasgass kicsit a neten, mert az elhelyezésen múlik kb 70%-a annak h hogyan szól egy szub...
- milyen a padló borítása (talaj felé sugárzó rendszereknél fõleg) padlószõnyeg/vastag szõnyeg (legjobb), parketta, járólap (legrosszabb)
- elrendezés a sarkoktól, szoba hátsó falától, és a frontokhoz képest (legjobb ha egyvonalban van velük)
- lehet h a sub-od reverse-re van állítva (lökésirány megfordul)
- Szoba mélysége, szemben a frontokkal és a szubbal
- láda zárt vagy nyitott kialakítása (bass reflex nyílás van -e)
- sub membránátmérõje és anyaga (18-20 cm membránátmérõ alatt sokat ne várj)
stb stb...
Kösd más eszköz(ök)höz, azoknál hogy mûködik, más kábellal stb.
Ha van minimum 3 db jelforrásod akkor abból már le lehet vonni valamilyen következtetést.
Egyszerre mindig csak 1 "változóhoz" nyúlj.
Ugyanezt csináljuk Hi-Fi / Audiofil rendszerek tesztelésénél és hibafeltárásnál (ott van minimum 5 - 15 változót jelentõ komponens (/oldal), ami jó kis "játékot" jelent, úgy mondjuk egy fél napra ha gyors vagy és szerencséd van..)
a DVD lejátszódat is ki kellene próbálni egy kontroll 5.1 hangfallal, h azzal is úgy szól-e... vagy analóg kábellal, stb..
Én nem rég vettem egy Sencor SHC SP170 típusú 5.1-es hangfalat, amit a DVD lejátszóhoz kötöttem optikai kábellal. Viszont nem vagyok megelégedve a mélyhangjával. Gyengén szól. A távirányítóval hiába veszem fel max-ra akkor se az igazi. Ennek mi lehet az oka? Valamit rosszul állítottam be?
A segítséget elõre is köszönöm.
Sencor

Persze az erositon kell lennie spdif bemenetnek.
Most nezem, 30k.. Derek... (link)
Saor Alba
5.1 hangot a notim HDMI -n adja le 😞 viszont nekem egy szabványos erõsítõm van (RCA bemenetek és egy normál 5.1 ps), mivel lehet átalakítani?
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!
olyan problémám lenne hogy USB to 3.5 jack adaptert keresek égen-földön, de nem találok csak mini USB-set. ha esetleg valaki nemrég vett ilyet, meg tudná írni hogy hol?
@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!
van itt valaki aki nem (csak) pc-hangfallal foglalkozik hanem hifi/audiofil/high-end hangfalakkal/rendszerekkel hallgat zenét és viszonylag tapasztalt (netán hangmérnök vagy High End rendszertulajdonos)?
Vandersteen model 1B-vel van valakinek tapasztalata?

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive