QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

0ppika
BÚÉK!

http://epica.nl

Jones Nedved
BUÉK Nektek<#felkialtas><#wink>

\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo

highlander15
Kellemes karácsonyt és boldog új évet!

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

Jones Nedved
Kedves Queen kedvelõk!

Nem kissé megkésve ugyan, de ezúton kívánok Nektek, Családotoknak és Szeretteiteknek békés, boldog Karácsonyt és kellemes Ünnepeket!

Megújulunk, megfogadunk magunkban új elképzeléseket...SIKERÜLJÖN HÁT MINDEN, AMI JÓ! :-)

Köszönjük a Karácsonyt!😉 -> Thank God I'ts Christmas

Szeretettel: Jones Nedved

Bohemian Rhapsody a legjobb😊
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
NonsenS
BOLDOG KARÁCSONYT KEDVES QUEEN-KEDVELÕ BARÁTAIM!!
Thank God It’s Christmas!!

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

B0B0
Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Elég ha megnézed a hsz-eket 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Jelen állapotban nem tudok nyilatkozni, januárban lesz egy tárgyalásunk, ami remélem mérföldkõ lesz. Gyanítom azért, hogy a május elég közeli.

És nem unalmas, szívesen veszek minden érdeklõdést 😉

B0B0
Ez eléggé szánalmas. És ez nyert?? Hujjuj.

Nagyon ne szidjátok, mert õ meg anyukája emlékére énekelt.
De ez a 10. hely körül rendben is van. Viszont aki a DSMN-t énekelte, õ lett az "Év Hangja".

Hát én csak az elsõt néztem, abba Szabó Leslie volt a kedvencem, de meg is vettem mind a két lemezét. Azt sajnálom, hogy már nem láttam Heinz "Biga" Gábort, mert Leslie egyik lemezén vele énekel és tetszik.

Õszintén megmondom, nekem Ambrus Rita alant linkelt dala sem tetszik, de a Don't stop me now valóban kataaztrofális, nem is bírtam végighallgatni.

grizzly21
de most komolyan..en azt nem ertem, hogy en akinek a zenehez profi szinten soha nem lesz semmilyen kozom, mert tudom hogy nem lennek jo benne, de en is meglatom hogy ez hamis, es ugy eleve gaz, akkor aki enekli miert vallal be ilyet? A zsuri miert nem cseszi le erte? (jo az egyik meg ugy ahogy azert megmondta). egyebkent nem szar, van amit jol enekel, de ez a lenti Queen szam szerintem sertes

Es ugyanakkor vannak olyanok, akik szerintem jok, oket pedig elkuldik az elejen..pl itt van egy:

Ambrus Rita - Alone

bocs mindenkitol hogy igy teleoffoltam a topikot, de ez kicsit kiakasztott

NonsenS
Engem õszintén ami még ennél is jobban kiakaszt az az, hogy a mai világban mennyire tudják az ilyen dolgokat éltetni (lsd. hozzászólások, tapsvihar). Pfuj

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

NonsenS
BOBO!
Tudom, unalmas kérdés, de május környékére várható a könyv?
Vagy esetleg karácsonyra?

Naah, nem a mostanira, a jövõ évire😊

grizzly21
megasztar gyoztes - Don't Stop Me Now

Na most en nem neztem a megasztart, de erre most igy neten ratalaltam, ez nem borzalmas? Szegeny Freddie forog a sirjaban..

aki erzekeny az ilyenre az meg se nezze!

larrylurex
Hirtelen nem tudom, honnan hallottam ezeket. Az biztos, hogy a BohRhap B-oldal egy vicces epizód, és a Hot Space alatt valóban komolyan összevesztek az ilyenek miatt. Valami olyanra is emlékszem, hogy a Works és a Magic számlistáját patikamérlegen számolták ki, és az se véletlen, hogy a kislemezek számait, amik kijöttek, mind más írta.

John azonban sokak szerint tényleg kimaradt ezekbõl a balhékból. A Friends will be friends-et állítólag 99%-ban õ írta, Freddie egy kicsit a szövegbe írt bele, de John azt mondta, hogy innentõl legyen közös szerzemény, ami ugy fele-fele jogdíj! (Más források szerint a teljes szöveget Freddie írta, de az elsõ verziót több forrásban is láttam).
Ehhez képest ott van Roger, aki valamit összedobott Radio Caca néven egy szintetizátorral(saját szólólemezre szánta), majd lelépett Amerikába, és mire visszaért Freddie és John gyakorlatilag újraírták a számot. Ehhez képest Radio Ga Ga /Taylor/, kislemez B-oldal: I go Crazy /May/. Mindegy, mi az ilyen tahóságaik mellett is szeretjük õket..<#beka3>

B0B0
Állítólag a Hot Space felvételei alatt történt, hogy emiatt 1 hónapig nem is beszéltek.

qwertrt
Igen, ezt én is hallottam - vagyis ovlastam, de csak olyan aspektusban, hogy Roger viccelõdött ezzel, de azt nem tudtam, hogy emiatt cívódtak is.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
Én egyet biztosan tudok. Freddienek irtóra fájt, hogy Roger ugyanannyi pénzt kapott az I'm In Love With My Car-ért, mint õ a Bohemian Rhapsodyért (egy kislemezen jelentek meg ugye). Ez évekig tartó masszív vita tárgya volt közöttük.

qwertrt
Én ilyesmikrõl nem is hallottam. Mondj pár történetet, érdekelne, hol lehet ilyet olvasni?

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

Hogy azon az albumon Queen+Wyclef Jean szerepel, kevésbé megbocsájtható, mint a teljes QPR album, szerintem.

B0B0
Egy tuti. Iszonyat pénzéhes volt mindegyik, John-t kivéve.

larrylurex
Ez így ebben a formában nem igaz... Rengeteg sztori van róla, mennyire képesek voltak a jogdíjakon összebalhézni(ez "szokás" csak a Miracle-tõl szakadt meg).<#boxer>

Most viszont valószínûleg tényleg nem a pénz a fõ szempont. Ha a szájukba adhatom Freddie szavait:
"If I didn't do this well, I just wouldn't have anything to do...I can't cook, and I'd be a terrible housewife. "

"Ha ezt nem csinálnám jól, egyszerûen nem lenne mit csinálnom... Nem tudok fõzni és borzasztó háziasszony lennék."

B0B0
Az egy dolog, nekik sosem volt szempont, mennyiük van

qwertrt
Mondjuk azt nem mondanám, hogy nincs mit enniök, mert benne vannak mindketten az angol Top 50-ben.

B0B0
A pénzéhség felõl nem fér kétség 😊

qwertrt
Ez nem jelent túl sokat. Meggondolták magukat. Megkockáztatom talán pénz és hírnév éhség is volt benne.

B0B0
Akkor hadd idézzem Brian-t (A tribut koncert elõttrõl):

"A Queen csak Freddievel volt Queen, nélküle mi sem vagyunk elegendõek, hogy ezt a nevet tovább használjuk. A Queen története ezen a koncerten befejezõdik."

qwertrt
Miért ne lenne igaz? Mondom: nem mi határozzuk meg, hogy mi a Queen, hanem van egy Queen, akár tetszik, akár nem, akár Rodgersszel, akár anélkül, és ahhoz igazodnak a rajongók (azaz: ha nem tetszik, nem vagy tovább a rajongójuk). Azért nem Queen néven adták ki, mert Rodgers nem lett a Queen tagja.

B0B0
"mégcsak nem is állandó taglétszámú" <-- na pont ez az, ami végképp nem igaz. Akkor miért nem Queen néven adtak ki lemezt??? Éppen hogy az a lényeg, hogy a Queen négy bizonyos embert jelentett, akik együtt tudták hozni a minõséget, de bármelyikük nélkül ez bizony nem megy nekik, bármily fájó is ez. És ez az, amin nem tudnak túllépni.

qwertrt
Plusz a Queen nem egy márka, hanem egy lélegzõ, változó, érzõ és gondolkodó valami. Mint utólag kiderült, mégcsak nem is állandó taglétszámú. Nem termék, nem szolgáltatás. Alkotó emberek sokasága. Nem a rajongók határozzák meg a zenét, hanem a zene határozza meg a rajongókat. Kérdés, hogy ki mennyire flexibilis tud lenni a befogadóképességével. Ha annyi változatos Queen sorlemez után valakinek nem fér bele egy blues rock album, az furcsa.

qwertrt
Nem, sõt. A Queent is annak idején részben azért szerettük, mert mertek (bizonyos határokon belül) kísérletezni. Elég csak az 1982-es Hot Space fiaskóra gondolni. Akkoriban mindenki fikázta õket, a kritikusok sem igazán értékelték, a rajongók is meglepõdtek.Az együttes is megsínylette, lám egy rossz döntés, és Amerikában bezárt a piac... ÉS mégis, 25 évvel késõbb ezt valahogy képesek vagyunk makulátlanul beleérteni a Queen hegyes-völgyes történetébe. És ma vannak olyan kritikusok, akik más szemmel nézik a Hot Space-t (jó, mondjuk az RS még ma is melléfogásnak tekinti, de pl a Stylus webmagazin).

A Q+PR kiadott egy lemezt. Abban sokan egyetértettek, hogy Queenes nem lehet, mert az hogy néz már ki. Erre lett Rodgerses, persze az sem tetszik senkinek. Hát, gyerekek ez van, ez a három zenész márpedig azt játssza, amit érez, amihez kedve van, nem pedig azt, amit a divat megkíván. Kísérleteztek. Ahogy a Queen annak idején szinte minden lemezével tette. Van ezzel valami gond? Épp elég szomorú, hogy emiatt úgy kell érezniük, hogy abbahagyják. Szeretnék én még 1-2 albumot tõlük, persze jobbakat, de hasonlóan merészet.

B0B0
Nem pofonnak gondolom. Van egy márka, ami egész fennállása során makulátlan minõséget ad. Majd eltûnik egy tökéletes ízzel, hogy pár év után ugyanaz a név alkosson valami középszerût, ami az õ mércéjével mérve silány (ezt a vélemények és a heyezések alapján mondom). Ezek után rögtön nem azt jelenti az a bizonyos márkanév...

larrylurex
Azért ennyire talán nem patetikus a helyzet.😊 Csináltak valamit, de nem jött össze olyannak, amilyet szerettek volna. De az, hogy a GH1-2 még mindig fix top 100-as, azt mutatja, hogy a Queen-márka nem kapott akkora pofont.

Csak most tûnt fel, hogy a Graest Hits III borítója is Queen+. Lehet, hogy innen jött az ötlet, bár a lemezen még érthetõ a dolog.

B0B0
Jó, nyilván nem kell készpénznek venni a hírt, de egy már mindenképp megtörtént:
A Queen történetének makulátlan mivolta oda. Olyan ez, mint a Spencer Davis Group kimúlása.

Jones Nedved
<#vigyor3>én is megvettem...Én hittem benne, egészen addig még meg nem hallgattam, elõtte le sem töltöttem sehonnan, úgy mentem az októberi koncertre is. Nem rossz zene, semmi képp sem! De a Queen kontextusában...senki nem érti ezt, hogy 17 évük volt ár, hogy jó zenét írjanak...és ahoz képest -ahogy errõl BoBoval is beszéltem - egy puritán alkotás, amelyet borító jellemtelen mivolta is hûen képvisel.

Lehet, hogy végre rájöttek, hogy hibát követtek el a névvel.
(Az egyik kabaréban is szóba került, hogy Queen + Paul Rodgers - Freddie Mercury - John Deacon)

B0B0
Mindenesetre egy tézist nagyonis igazol: Freddie tudta igazán eladni a Queen-t.

larrylurex
Valamennyire várható volt, de az mégis meglep, hogy ekkorát bukott a dolog.

B0B0
Tudom, hogy most azt mondjátok, hogy rosszmájú vagyok, de szerintem ez várható volt. Ezt az albumot szinte csak az elvakult rajongók egy része vette meg mindenhol.

larrylurex
Pl. ez.
A sztori eleje. Németesek elõnyben.

A lényeg szerintem ez:
Brian-"Roger and Paul and myself haven't made any decisions whatsoever about the future. We just need a rest."

Hát, igazából lehet, hogy tényleg csak pihenni akarnak, de a franc se tudja.

Ha jól vettem ki a sztorit, a lényege egyébként az, hogy a Cosmos Rocks akkora bukta lett, hogy elment a kedvük az egésztõl. Amerikában csak 12 ezres eladás (ezt a számot itthon többszörösen lekörözte pl. a Váradi Roma Café, a Mamma Mia filmzene, de még Szabó Gyula meselemeze is), Angliában összesen egy hét a top 10-ben, majd szépen lecsúszott, miközben a GH1 és a GH2 stabil top 100-as ma is.
A turné amerikai részét már lefújták. Gene Simmons (a fölvarrt képû nyelv-ember a Kiss-bõl) már csak 50%-ra vizionál egy -állítólag komolyan tervezett- Queen+PR-Kiss közös USA turnét. A rossz nyelvek szerint 50%Queen-50%Kiss (az eredeti Kissbõl is már csak ketten tolják a szekeret)...

B0B0
Löksz egy linket a cáfolásról? THX

larrylurex
Valaki tud valamit arról, hogy ennyi volt a Q+PR? Brian cáfol, de nem zörög a haraszt.

B0B0
Ezt hogy érted? A DVD-n nincs hozzá magyar felirat?

sziasztok

lenne 1 nagy kérésem
szerintetek lehet valahonnan szerezni az untold story-hoz magyar feliratot találni
B0B0
Jaja, most nézem 😊

0ppika
ja én mondtam múltkor is ezt ...

http://epica.nl

B0B0
Asszem ezt találta meg valaki múltkor az iwiwen. Nem, ez nem a mi könyvünk. Ez valami olyasmi, ha jól értem, hogy a fazon képeket festett a Queen dalok hallgatása közben és ezt árulja tulajdonképpen. Sok sikert neki hozzá! 😊

A "mi könyvünkkel" kapcsolatban semmi új a mûsor óta. :/