QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

0ppika
B0B0! Mi újság a könyvvel? Megint kaptam egy mailt, errõl ...
Ez most a te könyved? Nem igazán a dalszövegrõl szól, vagy én nem értek valamit?!

http://epica.nl

B0B0
Ne is mondd! <#shakehead>

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

0ppika
<#sir>

larrylurex
17

Sziasztok!!!Nem bírtam nézni ezt a nagy ürességet (hogy 8 napja nem írtunk😊...
Italo carlos

Sziasztok!

szeretném kérni segítségeteket jó mínõségben ha lehet...<#worship>

http://www.youtube.com/watch?v=bTYNW8UmcQI

ebben a változatban...

elõre is köszönöm..

B0B0
Köszi 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Jones Nedved
tudom kissé elkéstem az alábbi kívánaságommal...<#vigyor3> Nem mellesleg: a koncert nekem tényleg nagyon tetszett, felvillanyozott rendesen! És - mégha ez itt nem kis botránkozást is fog kiváltani - közelebb került hozzám az új muzsikájuk, egyre erõsebb az elhatározás bennem, hogy megvegyem az új albumukat...<#wink>

\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo

Jones Nedved
Boldog Névnapot, BoBo!

B0B0
Én örülök, hogy kaptál egy számodra ilyen csodás estét.

vasmacs
SZiasztok! Én is rég jártam már erre.
De ha már itt vagyok, én is elmondanám a véleményem. :-)
Életem kedvenc zenekara a Queen, és marad is, ameddig élek. A zenéjükön nõttem fel, csak és kizárólag õket hallgattam kb. 12 éves koromig. Mivel a '86-os koncerten még nem lehettem ott (nem éltem :-), ill. ez inkább szomorú... :-( ), ezért sosem gondoltam volna, mondjuk akárcsak a 2000-es évek elején, hogy valaha láthatok embereket abból a zenekarból, amelyik nekem mindennél többet jelent. Ezért nekem egészen konkrétan ÉLETEM LEGNAGYOBB ÉLMÉNYE volt a 2005-ös koncert, mert láthattam Brian-t és Roger-t. Nekem az is elég lett volna, ha csak esetleg az utcán látom õket, vagy hasonló, de hogy egy koncerten játszottak nekem, ráadásul Queen számokat, ezt el nem tudom mondani, hogy mit jelentett nekem. Persze ahhoz, hogy ekkora élmény legyen, az is kellett, hogy el tudjam fogadni, hogy Freddie nem lesz ott, vagy legalábbis nem vártam, hogy egyszercsak kilép a színpadra, és elkezd énekelni. Persze sok embert ismerek, aki pont ezért nem jött, mert Freddie nélkül nem tudta volna élvezni, és természetesen megértem õket. Volt olyan is, aki valahogy azt várta 2005-ben, hogy ott lesz Freddie is (bár természetesen tudta, hogy nem lehet), de vmiért várta, és nagyon nagyot csalódott, de tudta, hogy ez az õ "hibája" volt. Aztán most is eljött, már mást várt, és így sokkal jobban tetszett neki.
Szóval sztem azoknak az embereknek, akiknek ilyen sokat jelent a Queen, mint nekünk, vagy úgy kell elmenni a koncertre, hogy ez nem Queen koncert lesz, hanem gyakorlatilag egy emlékzenekar, de benne lesz a Queen két tagja, vagy télleg nem kell eljönni. De sztem azért bántani a formáció akármelyik tagját is, mert õk most megint zenélnek, nem szabad. A névválasztás meg sztem nagyon egyszerû, nem Queen a nevük, hanem Queen + Paul Rodgers. És ez nekem elég :-) Ha Queen néven turnéznának és adnának ki lemezt, akkor én is felhúznám a szemöldökömet, de így nekem rendben van. :-)
Szóval én nem Queen koncertre mentem, mivel nem is az a nevük, és nem is az a céljuk, hogy azok legyenek, viszont újból láttam életem két legnagyobb ikonját, úgyhogy részemrõl innentõl no comment. :-) Ja, és azért volt egy-két Queen szám is... :-PP :-)) Amitõl nyilván nem vártam, hogy úgy szólaljon meg, mintha a Queen adta volna elõ. Amikor meg Freddie-t "megidézték" valamilyen formában, az érzelmileg nagyon nehéz volt számomra, de a legszebb pillanatok is ezek voltak.
Szóval én újra életem egyik legnagyobb és legjobb élménylét éltem át, és még nagyon sokszor szeretném, ha ez megismétlõdne :-)

nem lány

B0B0
Ez eléggé gyenge volt 😊

larrylurex
Tökigaz! Ne várjunk pátoszt, meg mindent átható legenda-hangulatot, csak egy jó bulit. Éppen ezért van az, hogy azok, akik nem kifejezetten Queen rajongóként mentek, teljesen jól szórakoztak. Végtére is nekünk rajongóknak sincs igazából több bajunk a dologgal, mint a szerencsétlen névválasztás.

larrylurex
Öööö... Mindegy.

Amúgy a koncert másnapján a Roosevelt téren Brian gõzerõvel spanolt az arrajárókkal. Mázlisták.

Jones Nedved
Hello!

Bocsánat, már eléggé régen voltam itt, nem is nagyon van mentségem <#confused>

A koncerten viszont ott voltam és BoBoval is rendszeres a kapcsolattartásom. Való igaz 7.000-nél jóval többen befértek volna és ennek a hiánynak nem hiszem, hogy csakis az érdeklõdés alábbhagyása volt az oka, mivel ugyebár a jegyek is drágák voltak, de aki igazán ott akart lenni, az próbált nem gondolni erre és volt akiknek ez sikerült is!
De a koncert nem errõl szól, hány híres fellépésen koncertezett a Queen jóval kisebb közönség elõtt. Elég, ha csak az Earls Courti számos fellépés valamelyikére gondolunk.

A számos kritika ellenére azért talán egyértelmû, hogy ez a Queen+Paul Rodgers a lehetõ "legkvínebb létezõ dolog", amióta már nem az eredetirõl beszélhetünk. Nekem nagyon tetszett az egész, viszonylag közel, úgy 15 méterre voltam a színpadtól és így látthattam ilyen közelségbõl Õket, egyenként is lenyûgözõek voltak. Tényleg, mint amit még régebben is olvasni lehetett Brian-ról, 2 szám után mindenklit magával ragadott a hangulat. Olyan jó érzés, hogy Õk olyan igazi kortalanok, annak ellenére, hogy egyneként 60 felett járnak (HIHETETLEN! velejéig magukkal ragadják a közönséget.
Én tisztelem Õket, amiért follytatják és nagyon örülök, hogy láthattam / hallhattam Õket és együtt buliztunk! 😊

grizzly21
En szivesen mentem volna, de most se az ido se a penz nem jott ki...sajnalom mert valoszinu ez volt az utolso lehetoseg, persze ez is csak fel lehetoseg, de a 86osra nem volt eselyem semmikepp mivel 87ben szulettem😊
Paul Rodgers meg mas, de a netes videok alapjan elvezheto azert

B0B0
Én nem számítottam semmire. Ezért nem is mentem el erre a koncertre. Szerintem akik elmentek, minõségben kicsit jobbra számítottak. Bár az mindent elmond, hogy mindössze 7000-en voltak. Ez pedig Queen mércével mérve szégyen.

B0B0
Ezt most komolyan írtad, vagy csak irónikusan?

Rengeteg együttesben változott a frontember, és mégis halad a szekér. Brian-ék bizonyára ezekre gondoltak, mikor így döntöttek, és nem a siker vagy a turnék magasabb száma sarkallta õket. Csak azt az egyetlen apró dolgot felejtették el, hogy Freddie a zenei világ leghatalmasabb egyénisége volt, és amíg például egy Helloweenben szinte észre sem lehetett venni a váltást (bár Kiske ott is jobb volt, mint Deris), addig a Queen-ben rohadt szembetûnõ (hiszen John leváltásáról szinte senki nem beszél, mert nem annyira szembetûnõ). És ugye minél több Queen-számot játszanak, annál jobban irritálni fogja az embereket, és a feldolgozás kategóriába sorolják/juk. Vagyis ismét oda lyukadtam ki, hogy a Queen nevet hagyni kellett volna az emberek emlékezetében a régi négy taggal.

Nekem az a "matematikailag..." tetszik, mert tényleg így van.2 eredeti tag és az együttes neve mögé bújva legalább 10 ember csinálja a zenét.És ha nevet változtatnának, lehet, többen elfogadnák.
Mindegy, megpróbálom túltenni magam rajta😊
De akkor is: mire számítottatok?És azok mire számítottak, akik elmentek???Várható volt, hogy ez lesz, vagy valami hasonló.Szerinem sokan csak azért mentek el, hogy láthassanak egy legenda-csonkot (Roger +Brian)-sajnos.Tudtuk, hogy PR ilyen, 1000szer kitárgyalták/tuk, és ez van.Nem lehet egy Freddie-pótléknak tekinteni, bár Brian-ék szerencsétlenkedése ezt sugallja.Bocsánat a kifejezésért, de sztem ez az.
Igen, az lenne a legjobb valszeg, ha nem turnéznának, és elfogadnák, hogy 20 év töretlen siker után ideje otthon muzsikálni, esetleg néhány emlékkoncert, jótékonyság, stb.
NonsenS
<#shakehead>

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

B0B0
Ott a pont!

B0B0
Nem, de olvasd el az elõzményt! Eléggé lehangoló. Ez a cikk mindenesetre ugyanúgy sugallja a csalódottságot.

😊

Azért elég nehéz lehet egy olyan ember helyébe lépni, mint Freddie. Mindenki tudta elõre, hogy nem fog sikerülni, õ mégis csinálja.
Ha utánozza Freddie-t, akkor az a baj, ha nem, akkor az. Biztos vagyok benne, hogy ha nem Queen néven játszanának, akkor könnyebben elfogadnák Rodgers-t, és ezt is kellett volna tenniük.

Ez undorító! Akárki is írta, már a koncert elõtt tudta, hogy mit fog írni utána.

B0B0
"minek ez a gyenge erõlködés?" Queen névvel! Szerintem ez a lényeg, mert sokan játszanak Queen dalokat koncerten.

larrylurex
0ppika
Azt hiszem azzal õ is, és mindenki tisztában van hogy Freddie nyomába sem érhet, de akkor meg minek ez a gyenge erõlködés? A saját, új számokkal meg azt hiszem a hidegvízre valót sem keresnék meg :S

B0B0
Mindegy végülis. Lejön, hogy útálja a cikk írója. Azt kell, hogy mondjam, igazad van. Jogos ez a reakció, ha belegondolok.

B0B0
"Végülis, nélküle lehet, hogy sehol sem turnéznának..."
Lehet, hogy az lenne a legjobb, nem rombolnák a Queen (közelmúltig) makulátlan nevét...

És aki elment a koncrtre az mit várt???Egy "Freddie-t"???Ha érte ment oda, akkor nem jó helyre ment.
Én sem csípem Pault, nem is szimpatikus, de szerintem ócskaszar lehet neki ennyi kritika.Végülis, nélküle lehet, hogy sehol sem turnéznának, Brian a Kanári szigetekem bámulná az eget, Roger fogyózna a Bahamákon.
Szerintem PR hozzátette a magáét, ezt tudja produkálni, és meg kell köszönni neki, hogy legalább ennyit tett.Tudjuk, hogy õ nem Freddie Mercury, ne várjuk tõle, hogy az legyen.Ha utánozni próbálja az a baj, ha nem, akkor az.Csöppetsem olyan fantasztikus, mint elõdje, de szerintem sok ez a fika, ami a sajtóban és a médiában van.
De a képek meg a nyilatkozatok alapján tényleg úgy tûnik, Brian viszi a hátán az egészet
Na, egy kicsit megnyugodtam...
0ppika
ezzel sem a tudását szólta le ... amúgy én sem :p

B0B0
"Sosem hallottam Paul Rodgersrõl."

0ppika
Nem a "blues tudását" szólta le, hanem a mostani produkcióját, szóval teljesen jogos ez a cikk szerintem ... maradjon csak a kaptafájánál ...

larrylurex
Bocsánat a képzavarokért. Bár a lyuk feloldása már majdnem költõi.

larrylurex
Egy kicsit rutinszagú volt(sokszor még gesztusokban is másolták a turné korábbi koncertjeinek szokásait-pl. dobszóló), de pl. Brian-en látszott, hogy szereti csinálni. A tombolóban pedig kifejezetten NEM a klimaxos korosztály volt túlsúlyban, általában fiatalok csapatosan voltak ott. Rendben volt ez a koncert, bár sokkal több is lehetne benne.

A baj csak az, hogy PR nem kifejezetten jó showman, és még vissza is fogja magát, nehogy az a vád érje, hogy olyan akar lenni, mint Freddie.
Az egész dolgot megmérgezi szerintem ez az utóbbi jelenség, mármint az eredeti Queen és a Q+PR elkülönítése. Brian és Roger nem mernek(nem akarnak, mittudomén)kilépni Hammer to fall-Radio Ga Ga-WWRY körbõl, PR dolgai pedig a közönség kisebb részét érdekli. Amikor Freddie elõkerül, akkor az nagyon ki van hegyezve arra, hogy most Freddie-re emlékezünk(kivetítõs, Freddie-hang rákeverõs részek), közben máshol meg direkt máshogy csinálják, mint anno (PR még véletlenül sem énekel egy dalt sem úgy, ahogy Freddie énekelte, és ezt most nem az énektudására értem, hanem az elõadására,dallamra, hangsúlyokra ilyesmi). Van egy lyuk az egészben. Amit olyan dolgokkal lehetne feloldani, mint pl. több Freddie szerzemény felvétele a repertoárba(ebben tökigaza van az indexnek). Love of my life, Bohemian Rhapsody, Crazy Litte...,We are the champions, ennyi volt összesen. Ha lenyomtak volna egy Seven Seas of Rhye-t, egy Death on Two Legs-et vagy akár egy In the Lap of the Gods-ot, teljesen más lenne a dolog. De pont a fentiek miatt nem merik.

Roger meg egy kicsit megint túlsúlyos. Ha megint szakállt növeszt, kirakom a cipõmet az ablakba, hátha eljön hozzánk...

B0B0

B0B0
Hát...hogy õszinte legyek felemás érzések fogtak el az olvasás közben. Valamilyen szinten a szívembõl szólt. A szívembõl szólt, mert úgy látszik, ez a "minõség" nem üti meg a minimumot. Viszont Rodgerst nem biztos, hogy ennyire le kéne húznia egy ilyen senkiházinak. Aláírom, hogy az általa írt slágereket egy kezemen meg tudom számolni, nyilvánvaló, hogy elõadása kb. egyenlõ egy Gyõzikéével Freddie showjához képest. De azért mégis a világ egy legnagyobb blues-hangja. Hangsúlyozom: hangja. Ehhez ért mindösszesen. Blues dalok énekléséhez. Sem írásához, sem komponálásához csak énekléséhez. Azt viszont piszokul tudja. Ez az az ok, amiért oly sokaknak fáj, hogy õ van ott.

NonsenS
Hmmmm. Én sajnos nem is tudtam volna elmenni, meg kicsit borsos volt az ára is😞
De persze kíváncsian várom én is a véleményeket. Milyen volt? Volt Queen-es hangulat???

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

B0B0
Üdv újra! <#wave>

Bár lélekben ott voltam, kérlek, részletesen meséljetek😊
Tiszta depis voltam/vagyok...NEM TUDTAM KONCERTRE MENNI!!!!!!!
Sziasztok!!!!!
1000 éve voltam itt...