Force Feedback kormányok...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
R9-5950X/32GB/RTX3070, XBOX ONE S, Fanatec DD Pro, DS920+
Honnan veszel 250Eur-ért T300 GTE-t?
"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."
t300-ból ha most alapot veszel és később bővítenéd, anyagilag nem jársz jól ... alapból alcantara edisönt célszerű venni, bár a th8a még akkor is pluszköltség lesz ...
Forza.
kb. innentől olvasgass:
olvasd innentől
Utoljára szerkesztette: Debilon, 2016.05.24. 20:11:34
- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!
Közben egyébként újraraktam a drivert, és egyszer sikerült megfelelően működésre bírnom a kormányt, de a következő csatlakoztatáskor már ugyanaz fogadott, mint ezelőtt, illetve a Logitech Gaming Software képernyője is így néz ki. Találtam még erre vonatkozó leírást a neten, az alapján majd megpróbálom még egyszer, de több embertől is hallom, hogy a legutóbbi Windows frissítés kavart be nekik is.
- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!
Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2016.05.01. 12:02:10
"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
www.smart-bus.hu
Nem tudom, hogy érdekel-e valakit, de hátha valakinek hasznos lesz a későbbiekben, ha hasonló probléma jelentkezik a G25/G27 kormányánál.
A múlt hét folyamán vettem a kiszemelt G25-öt, szinte patika állapot, még egy karcolás sem volt rajta. Próba, minden fasza volt, fizetés, majd egy hét örömteli használat.
Szombat este viszont egyik pillanatról a másikra nem akart beállni középre, mindig máshova csúszott a középállás, és bekalibrálni sem tudta magát. 2-3 perc guglizás a tünetek alapján -> tuti hogy az optikai tárcsa repedt el... (elég gyakori probléma g25/27-nél, mint kiderült). Aki nem ismerné annak röviden: egy kis darab műanyag tárcsa, rajta sok pici lyukkal körben, a lehető legmélyebben a kormány közepén, és egy idő után elfárad, és itt-ott elreped, emiatt pedig a kormány nem tudja bekalibrálni magát. Viszonylag szerencsém volt, a tárcsán még csak egy pici repedés volt(de már ezek szerint ennyi is elég, hogy baj legyen), de találtam olyat, aki már csak darabokban találta meg a tárcsát, amikor szétkapta a kormányt.
Lehetőségek: Thaifölről lehet rendelni, egy cég gyártja bronzból, ~11k forint postaköltséggel, kb. 3 hét alatt érne ide.
Link: Bronz tárcsa
Ennyit én nem akartam várni, ezért maradt a házi barkács.
A különféle megoldások, amiket találtam:
-Sima pillanatragasztózás. Mindenkinek egyből ez jut eszébe, de sajnos szinte senkinél nem jött be, kipróbáltam én is, nem voltam kivétel.
Működő megoldások:
-Zsugorcsövet húzni az egész tárcsára, majd rámelegíteni, hogy összeszoruljon rajta. (Egy fórumon találtam, magyar srác csinálta). Sajna itthon nem volt hozzá semmi, így tovább keresgélés.
Link: Zsugorcsöves megoldás
-Egy fém alátétet ragasztózni a tárcsára. Na ehhez már találtam itthon mindent. Egy gördeszka kerékcsapágyának alátétje pont megfelelő méretű volt, így ezt tettem a tárcsára, és eddig(kipp-kopp) minden rendben működik.
Link: alátétes megoldás
Képeket sajnos nem csináltam, utólag pedig már nem szívesen szedném szét újra az egészet 😊
Remélem nem baj, hogy megosztottam a tapasztalataimat, és bár nem kívánom senkinek, hogy ilyen baja legyen a kormányának, de ha mégis, akkor ez talán segítségére válhat neki.
Eladó Fanatec CSR Elite kormány + CSR váltók + Asztali tartó
Bármi kérdésetek van bátran írjatok!
Köszi!
Utoljára szerkesztette: Tomo15, 2016.03.11. 00:27:20
A kormánynak mivel néha bekalibrált nincs baja, erősen tekerte ahogy szokta! Szóval szerintem egyébként hibátlan lenne. A kábelre gyanakszom én is, Windows/driuver rég szopatott meg ennyire, talán még soha nem is volt ilyen komoly gondom ebből adódóan. 😊
Rendelek egyet-kettőt! Köszöntem még egyszer!
nekem tönkrement, a jelenség: néha ujrakalibrálás, de általában bekapcs után kalibrálás közben "elhalt" (kikapcsolt)
rendeltem egy 2 darabos pakkot a kábelből ( igy keress rá: xbox 360 breakaway cable ) és az egyik abból is rossz 😄
amugy tipushiba, szériahiba a TX-nél, rengeteg fórumon olvasni mindenféle, erre visszavezethető hibát (mert nem megy teljesen szarrá, csak jobban-kevésbé lesz kontaktos)
egy próbát megérhet, ezres alatt megvan...
én ezt rendeltem, 2-3 hét alatt ideért - amazon uk
Forza.
Nagyon szomorú lennék, ha megadná magát a kormány, a pénztárcám meg pláne, akkor már teljesen meg lennék baszva 😄
Garancia van még rá, de ez most mi? Driver gond? Rendszer gond? Vagy egy vicc?
"Nulla tenaci invia est via"
Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.03.04. 17:15:03
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.03.04. 17:09:15
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Nincs valakinek G25 / G27 váltója amit nem használ? Az sem gond, ha esetleg a hátramenet nem működik rajta, de minden más tökéletes....
www.smart-bus.hu
ASRock H97 Peromance Fatal1ty | i5 4590 | CM Hyper TX3 Evo | MSI GTX960 Gaming 100ME | HyperX Fury 120Gb SSD | Kingston 8Gb RAM Enermax Triathlor ECO 550W | NZXT S340
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.02.12. 15:00:34
www.smart-bus.hu
MAN TGX váltógombját újonnan adják 15.000-ért az 16 sebességes.
Utoljára szerkesztette: smog15, 2016.02.12. 14:36:11
ASRock H97 Peromance Fatal1ty | i5 4590 | CM Hyper TX3 Evo | MSI GTX960 Gaming 100ME | HyperX Fury 120Gb SSD | Kingston 8Gb RAM Enermax Triathlor ECO 550W | NZXT S340
Találtam itthon is váltógombot, ki is van vezetékelve, kérdés, hogy ezt összelehet-e hozni valahogy a PC-vel... LINK Ha igen, akkor akár egy G25 váltójára is rá lehetne szerkeszteni valahogy.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.02.12. 12:31:25
www.smart-bus.hu
Ezek kapcsolják a különböző tartományokat, közismertebb nevén a felező kapcsolója. LINK
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.02.12. 10:32:35
www.smart-bus.hu
Amúgy nem sok ötletem van, hogy azok milyen kapcsolók rajta meg mit csinálnak 😊
www.smart-bus.hu
Amúgy ez nagyon jó ötlet, én hasonló érzés eléréséhez azon a rugós hernyócsavaron gondolkodtam. Szekvenciálishoz mondjuk jobb.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.02.11. 22:30:16
www.smart-bus.hu
de sejtettem, hogy nem prioritás.
Forza.