Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem rossz ajánlat a mostani otthonülésre.

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
a rock klasszikusait xD
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
(amúgy bocs, nem tudok érdemben hozzászólni, csak úgy érzem meg kell szólítanom az őskövületeket)
Most kaptam 3 hónap előfizetést (amúgy havi 10 dolcsi) a vásárolt hangszeremhez.
Van egy 7 húros szólógitárom, viszont olykor szeretnék octaver pedállal basszus hangzást is kicsikarni belőle. Standard E hangolásban 12-es húrokkal a D húrig egész jól visszaadja a hangzást, de a vékonyabb húrok már nem elég testesek, ezért gondolkodtam, hogy esetleg ha 15-16 os húrokat tennék rá, akkor az már elég lenne, viszont féltem a gitár nyakát, nehogy elhúzza a vastagabb húr. Azt találtam ki, hogy csak 4 húrt tennék fel rá EADG, egy húr távolságban 1E-2-3A-4-5D-6-7G.
Szerintetek működőképes lenne így?
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
Szeretem a cicákat
Régen járt ide egy srác, Match (Pityu), de elég rendesen felszívódott. Nemrég meghallgattam egy számot a volt Why? zenekarukból és eszembe jutott, hogy 10 éve még elég sokat beszélgettem vele, de aztán úgy elváltak útjaink. Esetleg tud valaki róla valamit? Még a teljes nevére sem emlékszem 😄
Az hogy én gyilkolok, többet ér ezer imánál.
Ez a modern metál, rock és hardcore ősgyökere.
A jazz aranyokorában fejlődött ki ez fajta modern monoton alap.. amire ráépülnek a solo hagnszerek.
Ha nem lett volna ez a zene, lehet nem lennének solo gitárok.. vagy máshogy.
Itt már a solo mellett vannak riffek.. ismétlődő chorusok stb..
durva, hogy metál és rock elemeket hall az ember 1933 ból, rézfúvósokkal, és nagybőgővel mint bass gitár
Az hogy én gyilkolok, többet ér ezer imánál.
Fender CD-60CE gitáromban lévő Fishman elektronika hangolót kapcsolgató gombja rakoncátlankodik, szerintem kontakthibás. Merjek-e belefújni kontakt-sprayt így, hogy benne van a gitárban vagy inkább szedjem ki belőle, nehogy bántsa a cucc a fát/lakkot/akármit? Amennyiben utóbbi, milyen módon van ez fogatva? A csavar a fába megy bele vagy a belső oldalon van neki egy elem, ami rögzíti? Tökre nem értek hozzá, eddig csak pengetni kellett, törölgetni, meg húrt cserélni.<#zavart1>#zavart1>
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat
Nem ismerem a cuccot, de regebb jokat olvastam a korabbi Pandorakrol!
Köszi.
Ugyanitt keresek eladó: Höfner Shorty-t.
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat
Utoljára szerkesztette: Atwa, 2016.04.11. 15:28:40
Mivel a posta annyiba kerül mint maga a cucc, ezért gondoltam ha valakinek szüksége lenne, innen bármire az oldalról akkor szóljon, és spóroljon a postán. Magyar forgalmazóról sajnos nem tudok.
Üdv
Gergely
Szeretem a cicákat
Szeretem a cicákat
Amúgy egyszerűen csak nem tetszik a rózsafa. Se a színe, se a felülete, ráadásul az ébennek sokkal fűrészelősebb, erősebb hangja van, legalább is azt mondják. Meg hát na...ében 😄
Nem lesz túl olcsó a dolog de tartós.
Ében meg alig kopik.
Ezen némileg javíthatsz ha nutot cserélsz rézre vagy új nikkelezett húrokat teszel fel és havonta cseréled.
Utoljára szerkesztette: morcosqtya, 2016.03.14. 13:13:33
szerk.: a másik dolog pedig az, hogy már a legtöbb "olcsóbb" kategóriájú RR modellt rózsafa fogólappal dobálják utánad. Konkrétan már viszketek a rózsafa fogólaptól, elegem van belőle és utálom. Kizárólag az ébenfa az ami érdekel, de az meg olyan 250-300 körül mozog :/ Pedig régen 120ért is lehetett kapni RR modelt... ellenem van a világ 😞
Utoljára szerkesztette: Mr_no_NaMe, 2016.03.14. 12:43:29
Nem lesz egyszerű beszerezned ezt a RR J2SP-t.
Utoljára szerkesztette: morcosqtya, 2016.03.14. 12:21:31
Régen a Children of Bodom frontemberének, Alexi Laihonak a Jackson csinált egy fasza gitárt (amit azóta elloptak), ami egy signature modell is lett egyben, de mivel Alexi felbontotta a szerződést a Jacksonnal és átment az ESPhez, ezért már az ő gitárját sem gyártják.
Erről lenne szó: Jackson Stars RR-J2SP
Kérdés az, hogy ha nekem mondjuk az álmom egy ilyen gitár, akkor honnan a francból kéne szereznem egyet? Biztos gyártottak belőle több ezret, és abban is biztos vagyok, hogy valahol porosodnak még ilyenek. Van valami ebayhoz hasonló nagy hangszercserebere honlap a neten esetleg?
És tudom, van rengeteg RR modell, de nekem ez kell. Semmi más nem érdekel ezen kívül.
Utoljára szerkesztette: AtomHeart, 2016.02.25. 13:58:41
Megyek veszek is belőle vagy 4-et, hogy minden hangolásra legyen egy 😄
Hát jó. Tanárra nincs pénzem sem időm. Sajna jelenleg olyan dolgok vannak az életemben, hogy fél órát se tudnék gitárt fogni, mert mást kéne helyette csinálni..de nyílván fogok gitározni mert úgy sem tudom megállni. De akkor ez van :/ Régen rogyásig hajtottam a kezem, most ez biztos nem fog megtörténni
Csak ovatosan, ha tulerolteted a kezed, nagyon durva kovetkezmenyei lehetnek, pl. Kéztőalagút szindróma, amit neha muteni is kell, es jo sokaig nem tudnad hasznalni a kezed.
"Szerintetek lenne bármi hátrányom abból, hogy MINDEN hangot kipengetek erőszakosan?'
Maskeppen hangzik, a pull on-off legatos. Es igen, sokkal tobb gyakorlat kell ahhoz, hogy gyorsan is precizen kipengess minden hangot. Ebben a videoban John McLaughlin nagyobbat teljesit, mint Satriani barmelyik dalaban a legjobb napjan. 😄
Szerk: bocs, ha tul gyakran szurom be ezt a vidit! <#idiota>#idiota>
Utoljára szerkesztette: AtomHeart, 2016.02.01. 07:11:47
Persze ezek a dolgok régen mentek, de egy master of puppets intro megpróbálásánál azt hittem kiszakadnak az inaim 😄
Ugye fent van a neten egy csomó letisztult lecke, és azon gondolkodtam, hogy teljesen az elejéről elkezdenék tanulni, most már célirányosan. Egy gyors kérdés fel is merült bennem, ami már régen is foglalkoztatott. Nagyon szép és nagyon jó a pull off / hammer on technikával tekerni, de valjuk be, lényegesen könnyebb, mintha az összes hangot kipengetnénk. Nyilván baromság egy blues, vagy könnyed számoknál kipengetni mindent mert értelmét veszti az aktuális feeling, de teszem azt egy metálosabb témánál nagyon ütős tud lenni az, hogy minden hang ki van pengetve.
Szerintetek lenne bármi hátrányom abból, hogy MINDEN hangot kipengetek erőszakosan? Nekem nagyon nehéz, mert nem tudok pengetni, és mindig a pull off / hammer on technikák mögé bújtam...de talán ha ezt legyőzném, úgy gondolom még több motivációt gyűjthetnék további gyakorlásokra 😄