Pattanás(ok)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Átérzem a helyzeted='( Nah de mind1 csak ELÕRE :)
én is padlón vagyok ugyanazzal a szituval... a nagy szerelem. vége lett de nem tudom miért :( és ez a legrosszabb

mind1
nem akarom elkiabálni de 4 bogyó van hátra a 28db-os Tetralysalból és mintha javulna az arcom :) hihetetlen, de tényleg . csak ne csalódjak ebben is :(

Dede :) Belsöleg se vagyok elveszve csak még most padlo van ..... Az elsõ igai nagyszerelem miatt.... De csak kiheverem:) Elõre csak elõre:)
Doomista
Mert ha a testedre, arcodra gyúrsz, akkor azért még ott az ész,agy is, amit nem írtál ki, pedig nem csak külsõleg kell megfelelned hanem belsõleg is ! Nem ??

Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.

Miért is?
csak kérdeztem ....
De tudod sokan mondtak már sokmindent. Hogy ez megy igy meg ugy használ mmint pl egy másik kenöcs v gyogyszer közbe szart se ért... AZért bocs h megmerem kérdezni .
Doomista
Akkor az eszedre agyadra nem is gyúrsz ??

Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.

Sziasztok .
Igy oktober elején , közepén végre felirták a roát ... 2 napja szedem de végre örülök h mostmár visszafele kell számolni. Remélem használni fog ,Sztetek?:D
Mellette elkezdtem kondizni , mert kellett egy teljes belgyogyászati vizsgálat mert kicsit padlot fogtam a szakitás utáni idökben és vérképem is elég rossz lett='( De mostmár javulok kezdek normálisan enni söt...:D
És elkezdtem kidolgozni testem + hozzá már csak az arcom hiányzik='(
Szerintetek az is szép lesz és ha igen mennyi idö ????
Ezt a TETRALYSAL-t a Sotret/Roa kúra elõtt szokták felíratni, egyfajta próbaképp, ha ez elmulasztja, akkor nem kell az erõs antibiotikum. Nekem anno 4-5 éve írta fel a bõrgyógyász, szart sem ért.

Amit én ajánlani tudok, az a teljes allergia vizsgálat, belsõ szervi vizsgálat.

sziasztok!
lehet emlékszik rám még valaki. én ajánlottam mindenkinek még anno a Sotret kúrát.

én 2008.október körül kezdtem el, és majd 7 hónapig szedtem. a végén azért hagytam abba mert szarrá szárította a számat. szép bõröm volt, egyszerûen csodaszép!
most viszont jönnek vissza, persze már nem olyan mértékben mint annó, csak 2-3 piros +1-2 nagyobb fajta. viszont ez engem rohadtul zavar.

elmentem bõrdokihoz, felírt egy TETRALYSAL nevû gyógyszert. (bár én Sotretet szerettem volna, de lebeszélt róla mondván ilyen csekély pattanásosság esetén nem kell az a rohadt erõs gyógyszer. mondtam ok, és felírta a Tetrát.

kérdésem a következõ: kinek használt ez? egyáltalán használt e valamit is? ebbe nem isotrexin van vagy mi, mint a sotretben. ebbe valami antibiotikum. és tartok tõle hogy lószart se ér :(
vélemény?

Hali.
Pityu nyugi eltünik pár napon belül de randira ne menj vele:)
Daemon tanácsom a következö: Lehet kapni só szappant miután lemosod arcod utána dörzsöld át vele az arcod tudom fájni fog meg mintha a smirglit huzogatnád de ha megszárad utána naon kiszáritja:D és Patid se lesz igaz utcára ne menj ki meg puszit se adj:)
DaemoonHunter
A gyakori arctisztitas nalam nem valt be:
Volt hogy napi 3x mostam meg az arcom, de csak rosszabb lett a dolog, ugyanis mosas utan rettentöen kiszarad az arcom, es ez van akkor is ha clean n clear cuccal törlöm le, akar csak napi egyszer is, de par oraval kesöbb mintha vedekezne az arcom 2x annyi zsirt termel, és szinte csillog a bõröm.
Egyszerüen nem tudok mit tenni vele, meleg viz helyett gyakran mar hideget hasznalok arcmosashoz.

Szia Pityuszka!

Ne ess kétségbe, ha nem randira mész a pattanásoddal. Nagyobb baj akkor nem történhet. :D

Úgy nézhet ki a pattanásod, mint néhány hete az enyém. Így festhet? http://www.infohiany.info/katasztrofa-pattanas-randi/

Már semmi nem látszik belõle, de azért érdemes utókezelésként egy mélytisztítást végezni kozmetikusnál.

Üdv: Balu Scene
Sziasztok!
Tegnap jelent meg rajtam, a homlokomon egy pattanás.
Nagyon mélyen van, és ha megnyomom fáj, de kinyomni nem tudom,mert nagyon mélyen van,és sok bõr van még felette.
Viszont olyan nagy, hogy látszik a homlokomon egy hatalmasnagy dudor miatta,mintha bevertem volna a fejem :S
Mit csináljak? Mennyi idõ amíg elmúlik?
Lécci segítsetek!
köszi elõre is!
ajänlom az aloe vera-t is,de nem mint kremben,hanem novenykent.csak felbe torod,aztan odakened ahova kell.nekem sokat segitett:)<#vigyor4>
davidka003
600-700-800 de láttam már 1500-ért is.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Jagumo
ennyi ? :D jó ez rám nem vonatkozik :D

Tehát rossman, és mennyibe kerül? :D

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

davidka003
Ha gombás vagy akkor nagyon megugrik a gombásodás az élesztõ miatt. Nem vicc.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Jagumo
valami mellékhatás? :D

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

Ja, és tényleg tök olcsó, még a legdágább fajta is megfizethetõ :D De mondom nem kell a legdrágább, jó az olcsóbb is ;)
Én a sörélesztõ tablettára esküszöm! Nagypn hatásos, naponta 3x 4 szemet szedek be. Szépen rendbe hozza a pattanások helyét, csökkenti a gyulladást és megelõzi az újabb pattik kialakulását. Nem kell a legdrágábbat megvenni, én a müllerben szoktam, ott nagyon olcsó és egy hatalmas dobozzal adnak. :D De Pingvin patikában is láttam már, Rossmann-ban de sztem DM-ben is lehet kapni.
Ráadásul nem csak a pattikra jó hanem erõsíti a körmöket és a hajat is.:)

Ha az elején nem is láttok változást tessék kitartóan szedni hátha hat. Nekem már az elején hatni kezdett, biztos függ attól is, hogy mennyire fészes a helyzet stb. Remélem tudtam segíteni! :)
Na megvolt az allergia teszt. Amire többek között allergiás vagyok és talán összefüggésbe hozhatóak a dolgok:
hangyasav, szkorbinsav(E300-E304), tojásfehérje, tej, tejpor. Meg még egy jó pár növény, de azok felejtõsek a téma szempontjából.

Igen eléggé szárad meg hát elsõ kúra után elõfordulhat még visszatér nekem is vissza vissza jövöget idõnként most megint aztán van mikor 1-2 hónapra aztán nincs csak pár piros folt. De olyanok mint régen amik fájtak mint a fene nincsenek.
De azért még gondolkodom egy második kúrán hogy olyan legyen mint a befejezést követõ 3-4 hónapba :) aki nem éli át nem tudja milyen ez hogy öröm volt reggel felkelni simán vízzel arcmosás kész nincs egy féltonna újabb itt ott , nagy önbizalmat tud adni meg sokat javít az ember hangulatán utána már csak azért is megéri.
Mondjuk eleinte romolhat az arc közbe nekem legalábbis elsõ 2 hónapba rémessé vált, de aztán javult és eltûntek.
Eléggé száradt, de nagyon nem kentem semmivel. Néha niveával este és kész. De lehet az orvos fog is neked felírni ilyen a gyógyszertárba kikevert száraz bõr elleni krémet.

Wááá de várom már:D
Akkor kiprobálom majd a borotválkozási utáni szereket amiket irtál
Már várom szeptember elejét :D de nem a suli miatt=/XD
Jah és nagyon száradt az arcod? Kented valamivel vagy hagytad szimplán?
Hát nem tudd meg milyen felemelõ érzés volt eleinte, hogy reggel felkeltem, csak sima vízzel meglötyköltem az arcom, megtöröltem és látom, hogy full tiszta, bárhova ha mentem, bárkivel beszéltem nem kellett az arcommal foglalkoznom. Ezzel ellenben régen, amikor felkeltem szappannal kellett jól megmosni az arcom, mert tiszta zsír volt, és ugye utána a piros foltok, hegek fájtak is, meg ott voltak az aznapi újabb pattanás adagok. Marha jó volt így kezdeni mindig a sulit.

Borotválkozás után meg körömvirág krém vagy zselé, a naturlandos. Nekem bevált, arcszeszt meg hasonló kozmetikai szirszarokat kerülöm távolról.

Hát nem hinném hogy higénia :) Én is ismerek olyanokat akik kb fürdeni sefürdenek mégis szép az arcuk bezzeg én aki napi 2 szer is lefürdök (vagy többször)arcmosás is megtörténik mindig , borotválkozás után arcesz mégis kipattogok . Hazsnáltam már arra is annyi mindent hogy az hihetetlen niveátol kezdve . Szerintem is belsõ probléma amugy azk a gyulladt csomok valszeg attol vannak hogy nem hagyom hogy kijöjjöenek mert nyomkodom tudom nem szabad de fáj és irritál h pff hogy nézhetek ki .
Barátnõmtõl kérdezem mindig hogy milyen az arcom mondja h szép tiszta ö nem lát semmit erre én :de lol most néztem magam a tükörbe és láttam hogy teli vagyok közelröl kis apro pöttyökkel nem pattanások csak kis pöttyök és ha azokat is kinyomom akkor ilyen cérna vékony szerü fehér cucc jön ki belöle =/
Nem baj .Agusztus(szeptember)de várom már:D de lehet h a karácsonyt méginkább . Milyen jó lenne már ugy felkelni hogy érzem nem gáz a fejem és nem kell lehajtanom a fejem + nem kell elfordulnom ha jön velem valaki szembe:)
Köszi red megint csak a választ:D Bizom benned^^
bruno18: ha szeptember elején kezded, legyen akármilyen a szervezeted karácsonyra pattanásmentes bõr garantált. :) Nekem is olyan gyulladt csomók voltak, fõleg a homlokomon, eltüntette mindet és egy sem jött vissza azóta. Szerencsére nem is emlékszem már rá milyen.

BlackWolf: valahogy én sem hinném, hogy utó/mellék hatása, inkább csak még nem hagyja rendesen kijönni õket, vagy csak ilyen enyhék. Augusztus végén minden bizonnyal belekezdek még egy kúrába. Ismerek/ismertem olyan embereket akik egész életükbe szartak a higiéniára, nem mostak kezet stb. és baba arcuk volt. Én sok éves tapasztalatból annyit tudok mondani, hogy vagy valami belsõ probléma, gyulladás, vagy hormonális.

Nemhinnem(hogy ez uto\mellekhatas) nekem az 1. kura utan visszajottek a pattanasok\miteszerek kb 1evre felig meddig, de atalakult a borom szerkezete is valamennyire , ha meg mindig problemas az arcbor erdemes belekezdeni egy 2. kuraba es talan 1 masik fajta gyogyszerbe mert hatoanyagra ugyanaz elvileg csak ugye mas gyartja le.. (eztmondjak) proba szerencse csak az orvosi vizitet\vizsgalatokat nemszabad elmulasztani.Nekem is sok ilyen kis gyulladt piros foltom volt regen amik fajtak es ereztem hogy van alatta valami begyules.. nemvagyok orvos de szerintem ez ugyanaz hogy bedugul a tuszo zsirral es elzarodik aztan vagy felszivodik vagy ki kell nyomni 1 ido utan esetleg ugye betokosodik ..:K Ha igyvan akkor gyogyszer mert ez belso problema inkabb , lehetnek higeniai okai is de aki ilyen pattanasos , hogy mar gyogyszert szed . Nemhinnem , hogy hagyja az arcat zsirosodni mint 1 kisgyerek a homokozoba.

Köszi a válaszokat red töled fõképp elfogom kezdeni majd szeptemberbe agusztusba elmek vérvétel és szeptembertõl.
Az ilyen nagyobb patik ami olyan h nem látszodik de ilyen csomos az egész az is eltünik ugye? mert azok nagyon tudnak fájni =(
Remélem ha szeptemberbe elkezdem karácsonyra jó lesz:)
Köszi a válaszokat még1szer:)
"de ilyen piros kis gyulladt folt szerûek jönnek mostanság elõ amik nem gennyesednek be csak sokáig maradnak, mint egy kiütés féle"

Na ezt jó hogy leírtad, elõrébb vagyok, akkor ezek szerint lehet ez is a roa utóhatása? Vagy annyira "lecsillapította" a pattanásokat, hogy nagyon nehezen jönne ki és csak ilyen gyulladt foltok jelentkeznek? Mert ha ezek nem lennének, az igazi pattanások olyan elenyészõek, hogy ügyet sem vetek rá amikor kijön egy.

Roa hmmm :P nos én is kb 2008 szeptemberébe kezdtem bele, akkor rémes volt a helyzet értsd itt hogy sok nagy pattanás ami összenõtt egybe hmm 8 hónapig szedtem utána 4 hónapig se mitesszer se pati :P örültem mint majom a farkának. Aztán csak csak visszajöttek de sokkal enyhébb mértékbe mint azelõtt de ilyen piros kis gyulladt folt szerûek jönnek mostanság elõ amik nem gennyesednek be csak sokáig maradnak, mint egy kiütés féle meg pár pattanás de tûrhetõ.
megéri bõr száj szárazságra készülj és fejfájásra ha szeded.
Szeva! Nos én 2008 októberében kezdtem el szedni a roát, elsõ 4 hónapban szinte semmi javulás nem volt, néha rosszabb is lett, de aztán szinte 1 hét leforgása alatt kitisztult az arcom. A kúra vége felé egyetlen egy mitiszer és pattanás nem jött ki. Mellékhatások, száj és bõr szárasság, néha fájtak a ízületeim, illetve az utolsó másfél, 2 hónap amikor már 60mg-ot szedtem néha kibírhatatlan fejfájás gyötört. Valamikor 2009 májusában végeztem az egésszel. 2 hét alatt visszaállt a normális állagúvá az arcom, értsd ez alatt, hogy nem volt száraz, viszont akkor és most sincs közel sem olyan zsíros az arcom, mint régen. Hónapokig tökéletes volt az arcom, aztán olyan 2009 októberében kezdtek kijönni ilyen kis szarok, de szinte heti, de inkább kéthetente egy darab. Röhejesen jól éreztem magam a bõrömben. Idén valamikor február-március körül elkezdtek jobban elõjönni ilyen piros foltok. Mivel nem hallottam mástól ilyet akik szedték a roát, gondolom valami kiütések, amik szintén marhára idegesítenek, de ez van.

Szóval én azt mondom mindenképpen vágj bele, igyál rengeteg vizet, meg figyelj oda a szárazságra. Nekem így több mint 1 év abbahagyása után kb. 80%-os javulás lett az eredménye. Kivizsgáltatom magam, aztán ha nem találok mást ami miatt ezek a kiütések, pattanás szerû szarságok jönnek, szeptemberben én is bele vágok egy újabb kúrába.

én is így voltam csak nekem meg a vérképem volt szar :D

am engem megint lefog baxni a doki mert ma fogyott el a cucc és nem mentem vérvételre és csak jövõhét hétfõn tok menni dokihoz szal addig nem szedem és már 2x bax le emiatt :D
hehe :D Mind1 ez egy lelkiismeretes doki:D csak azt bánom hoyg az elözö dokim felirta 2 éve és nem szedtem be=/ pedig már régen tul lennék rajta (akkor még anyum nem engedte):D
az a vicc h én még napozni is szoktam roa mellett :D
Köszönöm a gyors választ:)
De sajnos a bördoki nyárra nem irja fel hanem majd szeptemberbe mert nyár ugye napss elvileg fénytöl olykor ovakodni kell sebaj még 3 honap .
Nekem annyira nem vészes az arcom valamikor full nincs egy patim se de valamikor kijön vagy 10 db egyszerre:D szal ezt nem értem és vannak ilyen kis görcsök is néha amik nem látszodnak csak pirosak de fájni tudnak rendesen :)Még több tapasztalatot szeretnék roasoktol:) szal várom válaszokat:D
En 2 kurat csinaltam eloszor roaccutanbolszedtem be 1 kurat teljesen rendbehozta az arcomat csak a kis regi hegek maradtak , aztan 1 ev utan kb mar teljesen olyan volt mint a kura elott sot meg zsirosabb :S szep lassan kezdtek visszajonni kb a 4. honaptol , hogy abbahagytam. Aztan vartam korulbelul 1 evet es lenyomtam 1 Isotrex kurat is ennek mar korulbelul 2 eve azta itt ott neha borotvalkozastol begyulladnak a szortuszok par miteszer de 90% al szebb lett az arcborom mint azelott volt, es mar csak ilyen kis aprosag nemkell mindennap orakat alldogalni a tukorben :). Szoval szerintem megeri de termeszetesen felelos orvosi vizsgalatok es leletek mellett .

Sziasztok!Red és Tomtom-om a ti véleményetekre nagyon kiváncsi vagyok:)
Én is már 5 éve szenvedek ezekkel a dögökkel:). Kiprobáltam én is nagyon sok mindent kenöcsöt , pattanás szárito dolgokat de bekell valjam nem segitett szinte semmit . Tehát a kérdésem most a Roaccutanosok-hoz szol: Mennyit javult a börötök? Voltak e közbe illetve utána valami hatásai? máj károsodás stb re gondolok .
A leállás után milyen lett az arcotok? Jöttek azota ki ujjabb patik?
Légyszives válaszoljatok elõre is köszönöm:)
..
Csá all,azt szeretném kérdezni hogy ti hogyan alkalmazzátok a tengeri sót pattanásra? és hogy mennyi idõ míg elmulasztja azt? elõre is köszi a válaszokat.
somdav95
lehet.. aztán majd elkezd leszáradni, és egyre jobb lesz..

amúgy cink+E vitamin ( napi 1-1 tabletta) nem károsít, és nekem mintha kezdene helyre állni az arcom..

#2052: E vitamin elõsegíti a bõr gyógyulásást.. bõvebben itt olvasgass..

1 hete kezdtem lassan a sotretet de olyan most mint ha jobban zsirosodna az arcom lehet ez ?
Sziasztok!

Valaki volt már valamilyen kezelésen, amivel a pattanások után visszamaradt foltokat halványították?
Milyen lett az eredménye?
Lehet napozni ezekkel a foltokkal?

Elõre is köszönöm a választ! :)
Én nekem idõnként elõjön fõleg ha sok édességet eszek, meg télen inkább, és duac gélt használok, receptre irható, de két alkalom (2 este lefekvés elõtt bekened az arcod) és már látszik az eredmény 1-2 hét és el is múlik nekem mindenhol, gondolom személyfüggõ ez de érdemes kiprobálni, a hagyományos kozmetikai cuccok nekem nem volt elég, nem múlt el tõlük.

hehh nekem így 21 éves koromra megint visszajöttek kb így egy évvel sortret kúra befejezése után de megint olyan hogy blõáá lehánynám magam legszívesebben szóval újra mehetek kardoskodni írják fel és kenje magára a szar diferinjét meg ilyesmit :D mert az lófaszt nem ér
Jagumo
a tertát január közepe óta nem szedem, ezt csak úgy mellékesen. Szóval azért használt nem is kicsit! :)

Jagumo
Na képzeljétek, tetra + dalacin "kúrán" voltam 3 hónapig tök jó volt. húsvétkor telezabáltam magam csokival , és kicsit elkezdetek visszajönni :((

Jövõhéten bõrgyógyász, nem akarom hogy az legyen mint múlt nyáron. Már tök szépen elhalványultak a hegek is, aztán most 1-2 kis köcsög belerondított ...

<#eljen>

ma kezdtem el szedni a Sotretet 70-73 kg között szoktam ugrálni napi 30mg-ot írt fel
Nekem közepesen volt eldurvulva az arcbõröm, kb 2-3 évig. Sok mindent kipróbáltam, otthoni praktikák, különbözõ lemosók, de mondanom sem kell, alig használt valamit. Utána megelégeltem, elmentem bõrgyógyászhoz, gondolván, õ biztos okosabb mint én, hiszen õ ezt tanulta valahol elvileg. Felírt Roát, antibiotikumot+ megfelelõ táplálkozási tanácsokat. Elkezdtem szedni, egy hónap után már látszott a változás, 2hónap után már nem is jöttek ki ujabb pattanások. Most kb 4 hónapnyi kezelés után, mondhatni hogy teljesen tiszta az arcom, eltekintve a nagyon halvány, piros foltoktól. Fél éve még az volt az álmom, hogy reggel mikor felébredek, és belenézek a tükörbe, csak egy tiszta arcot lássak. Szerencsére ez ma már minden nap így van (kop-kop). Én ajánlom mindenkinek hogy forduljon olyan emberhez, aki tényleg ért hozzá.

Bocs a hosszú offért.
Itt sokan csak a tüneti kezelésre gondolnak, miközben magát a problémát kellene kezelni, a tüneti kezelést (különösen a gyógyszerszedést) el lehetne felejteni. Sokaknál a pattanás meg a különbözõ bõrhibák a táplálkozásból következnek, és ez van annyira rejtett, hogy ne mutasson drasztikus tüneteket (mint pl. a laktózallergia vagy cukorbetegség). De érdemes az étel-intoleranciát tesztelni annak, aki ilyesmivel küzd. Itt egy eszköz (sztk laborba se kell menni!):
http://food-detective.hu/