Pattanás(ok)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
Am. nekem 3 hónapja nem jönnek ki és még mindig látszanak halványan, 1-2 év még teljesen eltûnnek.
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
Mindezt azért, mert mindig lassan gyógyulnak a varratos sebek, már tökre unom, a tûvel meg nagyon pici sebet lehet ejteni, és a patti nem úgy szakad ki, nem lesz nagy lyuk, csak pici
Lenne pár kérdésem remélem tudtok segíteni.Szerencsére kezdek kijönni a pattanásos korszakból a zynerit nevû antibiotikum enyhítette is az arcom.A szemem körüli kis fehér mitesszer szerû pontokkal van inkább a gondom nem tudom mit lehetne ellene tenni.Annyira nem látszanak de engem zavar a kozmetikus tûvel nyomkodta/szurkálta ki õket de hamar visszanõnek.Van esetleg másnak is ilyen panasza? Van erre megoldás?
Másik kérdésem az lenne h régi pattanások után maradtak piros foltok amik nemigazán akarnak múlni.Erre valami ötlet?
Elõre is köszi a segítséget!
Két célom van : -Elérni az elérhetetlent. -Megtenni a megtehetetlent.
Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.
Amúgy nem tud valaki egy jó bõrgyógyászt Debrecenben?? Fontos lenne!
A homlokomon van pár már megérett, tehát fehérközepû patti. Kinyomni viszont nem merem, mert korábban rengeteg problémám volt amiatt, mivel hogy nem szakszerûen csináltam, és elfertõzödött, és mire a varrat lepottyant, már jött alatta a másik...
mit tegyek? Gõzölés, óvatosan ruhazseipvel kinyomás majd tonizálás?
Esetleg az is jó, ha nem csinálok semmit, elmúlik magától, elszárad, és így mivel én nem avatkoztam bele vissza se jön késõbb?
Vagy van értelme, ha csak kenegetem valamivel, ami elvileg leszárítja...akkor is elmúlik magától?
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
nekem az lenne a kérdésem, hogy nem pattanásos a bõr, viszont fénylik, szerintem hamar sírosodik. erre mit tudnátok ajánlani, hogy csillogjon, hanem matt legyen?
Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
am meg van egy Akneroxid 10 nevezetû gél, megy számomra mindössze néhány nap alatt, erõs változást hozott, ajánlom mindenkinek :)
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
Egyetértek veled, viszont 2 hónapja kezdtem a Roa kúrát és szerintem szembetûnõ a változás eléggé (nálam!) ( kop kop)
Mondjuk az is biztos egy jó lépés ha nem basztatod õket mert csak jobban begyullad. Magyarul reggel egyszer arcmosás meg este és közbe meg leszarod. Nem tükör elé menni nézegetni mert akkor csak vakarás nyomkodás idegeskedés lesz belõle ami meg értelmetlen max még több lesz.
És hogy segítsek, mert eddig is próbáltam, felejts el minden kozmetikai, gyógyszertárban kapható szirszart, dobd ki a fenébe csak ártanak. A pattanás, fõleg a gyulladtakat nem az arcodon, a bõrödön keresztül kell kezelni, szart sem ér. Belülrõl. Ez lehet akármilyen gyulladás a belsõszerveidbe, rossz vérkeringés, ételallergia, hormonális. Hogy ezeket mind ki tud ütni, el kell menni vizsgálatokra. Ha jól emlékszem azt mondtad nincs tb-éd fizetve. Menj el és igényeld meg, én most munkanélküli vagyok (sajnos) és 1 évre megtudtam igényelni, bárkinek megadják. Aztán kezdésként elmehetsz az SZTK-és bõrgyógyászhoz és kérhetsz tõle egy ételallergia vizsgálatot, már jobb is mint a sötétben kutatni és ha nem mutat ki semmit, egy dolog kilõve. És tovább szép sorjában. Sokkal könnyebb így hidd el, mint próbálgatni minden hülyeséget és idegeskedni, hogy semmi nem használ.
Vegyük az én példámat, rengeteget ráköltöttem a pofámra, eredmény? Nem sok. A roa rendbehozta, de azóta megint jönnek. Jó nem nagy gyulladtak és csak az arcom két oldalán, és nyomogatni sem kell, de zavaró. Ugyanott leszek hónapok múlva, hogy az arcom két oldalán tele leszek piros foltokkal. De! Sok mindent kitudok zárni. Mivel mostanában, ezt értem úgy hogy már kb 1 éve elég sokszor fájogat a hasam, sõt jó pár évvel ezelõtt is mindig az volt, ha olyat ettem akkor egybõl ment a hasam, görcsöltem. Innen vezetem arra, hogy lehet a beleimben gyulladás van. Viszont ha így lesz, akkor nyílt út van afelé, hogy teljesen "meggyúgyuljak" Van ilyen termográfiai vizsgálat, ami gyakorlatilag minden gyulladást, gócot és még jó sok dolgok megmutat a szervezetben, egy ilyenre elmegyek és ha pl. nem talál semmit, na akkor fogom azt mondani kitárt karokkal, hogy el kell fogadnom ez van. Ezt segítség képpen írtam le, hogy ne szarakodj olyan dolgokon, hogy hûû a gép elõtt ültem ma egész nap és lehet ezért jöttek ki...
én eddig a mitesszerekkel nem is foglalkoztam, soha nem is nézegettem õket a tükörben, nem is nyomkodtam õket..de ma azon agyaltam, hogy talán ezek gyulladnak be..van belõlük jó pár...
aztán végülis arra jutottam, hogy a homlokomra lóg a hajam, bár nem hosszú, de mégis egy adott ponton rálóg a homlokomra, és pont ott jött ki..lehet összefüggés? irritálhatja a haj? de az az érdekes, hogy nem is nagyon lóg ám rá, pár szál...de mindig...meg amikor kijött rajtam, az nap sapka volt rajtam, a sapka meg ugye a homlokra lapítja a hajat...
Épp ma este vettem észre a tükörben, hogy a homlokom közepén "készülõdik" vmi. Piroslik, kidomborodik ott a bõr, és ha picit megnyomom, fáj is.
Vannak kozmetikumok, reklámozzák is õket, amik egy éjszaka alatt elszárítják ezeket? Ez igaz? mit érdemes kipróbálnom? Esetleg vmi házi módszer, vagy gyógyszerésszel kikevertetni valamit?
Az nem jó, ha Babaszappant rakok a pattanásra, várok 1-2 percet míg rászárad, és lemosom? Az nem szárítja el?
A másik, én nem tudtam h nem szabad inni rá, most volt szallagavatóm, ittunk rendesen, dde én ugy vettem észre hogy nem fogott rajtam most úgy a pia mint máskor
Ahelyett hogy itt szenvedsz már fél éve, már rég szép lehetne az arcod. Hidd el, ha kipróbáltál mindent, mint én, akkor rajtad is csak a Sotret/Roa fog segíteni.
én most vagyok az ötödik hónapba és tényleg elkezdett hatni, ha kicsit késõn is, de most már látni is legalább :) Örülök nagyon, tényleg hatásos cucc, de még csak most vagyok a kúra felénél 5 hónap után :S
A zsíros bõrûekre minden esetben szabályszerûen jellemzõ a pattanásosság, mint a száraz bõrûekre?
Nekem sajnos zsíros az arcbõröm, tehát ha reggel megmosakodom, 2 óra elteltével már fénylik a homlokom. A családban csak és kizárólag nekem, tudom, mert már megfigyelte, és senki homloka nem fénylett...
És, csak én küzdök pattanásokkal az egész családban...ez valóban összekapcsolható a zsíros bõrömmel, tehát a fokozott faggyútermeléssel? Ennek köze van a hormonokhoz?
ÉS van rá vmi gyógyír? Vagy csak a gyógyszer, ROA?
Stressz. Ha stressz okozhatja, akkor az nem az a féle amit te leírtál, hanem a szorongás mondjuk a munkahely, suli miatt vagy egyéb dolgok iránt. De ez is olyan, hogy max készülsz vizsgákra vagy valami hasonló dolgokra és azon a napon kijön 1 vagy 2 oszt szevasz, nem tartósan.
Allergia. Erre csak az a válaszom, hogy lehet, de nem valószínû. Én azt ajánlom inkább ne használj az arcodra semmit. Szappanból meg tökmindegy, de ajánlhatom a köröm virág szappant. Ez egy kicsit szárítja az arcot, de jó. Eltüntetni nem fogja, de legalább biztos lehetsz benne, hogy nem az a problem. Na meg aztán ha egy kicsit is használ már jó.
Én majd hamarosan el megyek étel allergia vizsgálatra a szám miatt. De hátha a pattanásokra is kimutat valamit. Amibõl a roa óta nem igazán jön, de idegesítenek az arcom két oldalán ezen a kis piros foltok amik elõjönnek. Így újból olyan az arcom két oldala mint amikor heges volt. :S A fene sem érti mik lehetnek ezek, de biztos nem a borotválkozástól jönnek, mert kipróbáltam hogy szakállt növesztek és úgy is kijöttek simán. Igaz nem sok és nem nagyok, de engem pár az a pár is zavar.
mit gondoltok ezekrõl a dolgokról?
- STRESSZ? - valóban befolyásolhatja ez a pattanásokat? nem az idegeskedésre és a pattanások miatti stresszre gondolok...hanem inkább pl. amikor játszol a gép elõtt, megfeledkezel magadról, és izzad a hónaljad is...vagy ha épp horrort nézel, és azt is végig izgulod...tök "leizzadsz" a végére...
- ALLERGIA - mondjuk a "mesterséges" kozmetikumokra, mint pl. a tonik, amik televannak minden szarral...hiába van bennük eukaliptusz kivonat, ha van benne alkohol, parfum, mindenféle kémiai vegyi anyag...
Bár roa újra esedékes lesz sajnos :P ugyanott tartok mint egy éve :D tiszta gáz majd 21 évesen így de mindegy :P most így majd nem ihatok rendszeresen alkoholt :S vagy szarok bele és :D rendszeresen iszok :D.