De, azért hoztam haza szuvenírként 5 csattos üveges Kelt-et egy díszpohárral. Most a jó megérdemelt 1 sörömet iszogatom, mert ez még a határértéken belül van :)
annyira tipikus...ma m1ünk Párkányba sörözgetni én meg nem ihatok :P továbbá nézegettem, még a rövidek árát is levitték, mindenki ki akar velem szúrni alkohol terén :P
Tegnap este megünnepeltük, hogy a havernak lánya született. Pilsner Urquell hegyek gurultak le a torkunkon. Én egy kis hagymalevest ettem hozzá (buciban). Képzelhetitek a hatást...
Misterben ma dobtunk 1 házi sört.
Éppen a jól megérdemelt 1 üveg Guiness-emet kortyolgatom. Szolid itthoni ünneplés :D
LYUKASÓRÁBAN MI IS MEGITTUNK FEJENKÉNT 4 JUPILERT...
Megfájdult a torkom a tegnap esti Budvaroktól.
ma 2xAszok, 1xTalleros, 1xKanizsai ... Foxpro eloadas helyett:]
A Süsüben Pilsner urquell promó volt szombaton,így lett egy gyönyörû poharam.
És ami még jobb: nálunk vendégeskedtek az ulmi barátaink. Nem felejtették el, hogy mi az én kedvencem és hoztak magukkal hat doboz GOLD OCHSEN-t. Ebbõl 3 világos, 3 pedig búzasör. Ez Ulm városának büszkesége. Isteni...
Kaptam még két söröskorsót és egy réz sörnyitót is a fenti márka emblémájával. Ez ám a boldogság.
nna akkor most mindenkit üdvözölnek itt a felvidéki magyarok,remélem az unió eljöttével ti is részesülhettek a cseh és szlovák sörök áldásából.slukk(KELT)
Azért mondom, cirka 1 hónap múlva, ha eljutsz odáig :o)
1,5 kg méz (lehetõleg világos legyen) 1 citrom 1 narancs 1 késhegynyi citromsav 2-3 csepp csersav vagy 1 csipet élesztõ
Öntsd a mézet nagy fazékba, öntsd fel 3-4 l forró vízzel, kevergesd, amíg a méz fel nem oldódik. Kb. 5 percig melegítsd, enyhe forrásig. Add hozzá a citromot, narancsot, a csersavat és citromsavat. Öntsd át egy erjesztõedénybe*, tedd meleg helyre, vattával dugaszold be a tetejét. Négy napig hagyd így állni. Ekkor erõsen zárd le a tetejét. Kb. 3-5 nap múlva, amikor már nem forr, sterilizált tartályba csapold át, adj hozzá egy Campden-tablettát és zárd le légdugóval a tartályt. Addig hagyd így állni, amíg teljesen ki nem tisztul, ekkor csapold át sterilizált üvegekbe, adj hozzá 1 teáskanál cukrot 750 ml-nként és zárd le a tetejét. Két hét múlva fogyasztható.
* Erjesztõedény: bármilyen üveg megfelel, csak elég nagy legyen. Tetejét gumi- vagy mûanyagdugóval zárd le, a dugót lyukaszd ki. Vegyél egy légdugót (amilyet a sörgyártásnál használnak), ezzel zárd le.
Habazz :D Majd tudosíts (cs), hogy hogyan sikerült :D Ha jól akkor jöhet a recept, meg hogy mit hogyan :D
Nem csak fogalmam van róla, hanem gyakorlati tapasztalatom is van. Rangsorolva: Világos sörök: Amstel, Pilsner Urquelle, Dreher pils, Tuborg. Barna sörök: Leffe dark, Kaiser Malz, Amstel dark. Búza sörök: Oberdolfer.
Javaslom, a szûretlent próbáld ki. Felbontás elött fordítsd fejjel lefelé kb 5-10 percre, hogy az aljára lerakódott sörélesztõ elkeveredjen. Kicsit homályos lesz, de az íze is jobb. Vigyázz, ha felrázod kibontásnál az egész ki tud futni! Pincehidegen a legjobb.