Nem, de már többen mesélték milyen. Szívesen megenném, még rovart is pl csótányt (ha fertõtlenítve van), sokakat taszít az ismeretlen, más kultúra, engem nem. :)
Hát igen a 200 éves vályogtéglaházunkat a komcsi idõkbe szétszedték(mer ugye emeletes ház kell oda az a fejlõdés!) és nagyon nehezen ment szinte sehogy,lehet hogy ott is risz volt vagy kõmíves kelemenné :D?
Tehát a kínaiak nem Ánkl Bensz rizzsel erõsítették a falaikat, mert annak minden szeme taszajtja a másikat... =)
2 alapvetõ természeti forrás akad arra: a rizs és az emberélet. ha az embervér jobban ragadt volna, azt használták volna...
Mit nekem Kínai sütemény? :) Láttatok már "Mocsit"? Jóféle japán risz-süti. Alapból kb. olyan mint csiríz, csak 20x sûrûbb. Az újévi verziót kiszárítják, na az vetexik a vasbetonal!
Hát az ember azal dolgozik amilye van a Kinaiknak ez volt. De nekem más van és azal dolgozok!
A száznapos tojáshoz mit szólnál, meg a sültkutyához? Szép a kép (,szép Kína).
Jó hát nem ettetek még "Kínai sütemény"-t... Volt egyszer, kértem étteremben. Nem volt külön neve.. csak így szerepelt az étlapon. Gondoltam finom lehet. Életem egyik nagy tévedése lett ez a gondolat, és még azóta is kísért és fenyegetnek vele haverok. Na úgy képzeljétek egy, hogy egy 7x7 cm-es kocka, szárított rízs+gyümölcsök, és mint a pörkölt cukor, vagy mintha satuval préselték volna össze. Néztem miért nem hoztak hozzá villát, aztán megfogtam, odakoccantottam 2x a tányérhoz, és mintha golflabdát ütöttem volna neki, olyan volt a hangja. De hõsiesen megettem egyet. (2t adtak) Az íze nem is volt olyan rossz, de azért a légkalapácsot hiányoltam. Azóta a rémálmaimban látom viszont. Esküszöm ezzel ölni lehet, ha valaki jól céloz. Poén: Egy hét múlva ugyanoda megyünk be, heccelnek a kínai sütivel. Egy párocska ül szomszéd asztalnál, kajálnak valami vaslaposat (egyik legdrágább kaját amit ott lehet kapni - nem szokott érdekelni, csak nehéz volt nem észrevenni amikor kiviszik a kaját és vaslapon sütik ami lángol (?) na mind1... Befejezik a kaját, ránéz a faszi az étlapra, és szúr egyet. "hmmm Kínai sütemény? Egzotikusan hangzik, nem drágám?" Na hát ott elkezdtünk dõlni a röhögéstõl.. Végig néztük ahogy megszenvednek vele. (Pécs - Arany folyó) Szóval fal+kína+kaja = Én ezen már nem lepõdöm meg.
Legközelebb az atomfegyverekhez is rizset használnak majd!:-))))) remélem nem én vagyok az egyetlen sárga-ellenes;)))
Csak ne túl sokat, mert a túl sok fûszer teszi tompává az ember ízérzékét (meg a cukor, stb.).
Kínaiak is embert tettek a habarcsba. A rizs csak a pocak tartalma volt...
Ilyen ragadós rizst lehet nálunk kapni menzán / étteremben, lehet nálunk építészeket képeznek a vendéglátóipariban. :)
ez hulyeseg. Már régebben is tudták és elo is állították. National Geographic. Azon volt.
a rizs egészséges de h finom ezzel vitathoznék... aminek nincs íze az nem finom :D
Akkor a kínai nagy fal valami überkemény és szuper mócsingos tapadós rizsbõl lehet :]
Btw, a rizs finom is meg egészséges is .. fõleg a barna!
"A rizs nemcsak a kínaiak legfontosabb tápláléka volt, hanem építésnél is használták"
Sztem még most is a legfontosabb táplálékuk, de mind1. Amúgy jó kép.
Így van, mi hagyomány szerint kõmíves kelemennével erõsítettünk.
Leis omlott reggelre
A paprika nem õsi magyar növény, emlékeim szerint dél amerikából származik. Nálunk inkább a humán alapanyag dívott egykoron, legalábbis bizonyos mondakörök valamilye Kõmíves(ek)t emlegetnek...
Mi nem paprikával hanem tejjel erõsítettünk... lásd: a hét lyukú hid legendája ;-)
én multkor rántottából próbáltam falat építeni... de megette e kutya :-(
Lehet h. csak azért került a habarcsba rizs, mert ugye a munkások ott kajáltak az építkezésen és egy kevés mindig kihullott a habarcsba... Egyébként tetszik a kép.
régen jobban építkeztek mint most ... azt is jobban csinálták :(