Hát itt az ideje felfrissíteni az oldalt, ez a 2 kép 2006-07-29 18:44-kor készült. Gratulálok!
hát igen ezt íg szokás a tescoba nézz el a gombák felé amikor melóztam ott akkor nekem a gombákat kellet leárazni de olyan gombát aminek már szaga volt.....
tegnap a debreceni volt olyan büdös, hogy a kutyának sem mertem odaadni. Pedig egész jól nézett ki. Mivel zacskóba kúrják, csak otthon veszed észre a bûzét :-/
12. Hogyan kezeljük a megvásárolt húst? * A megvásárolt terméket hûtés nélkül (+4°C felett) max. 20 percig hagyjuk – javasoljuk, hogy a hús kiválasztását hagyjuk a vásárlás végére. * A hústerméket ne tegyük ki hõhatásnak és napsugárzásnak. * Vákuum-csomagolt termék esetén a hús sárgás árnyalata, vagy halványabb színe, mely a termék felszínén látható, a kibontás után 8-10 perc múlva eltûnik, és a hús visszanyeri eredeti színét. * Védõgázas csomagolás esetén ha a terméken a fedõ fólia behorpad, akkor ez a védõgáz kisebb mennyiségére, vagy a termékben történõ megkötõdésére vezethetõ vissza, ami nem azt jelenti, hogy a termék nem fogyasztható, hanem elsõsorban esztétikai problémát jelent. * Az elõrecsomagolt termékeknél (mind védõgázas, mind vákuum csomagolt) a húsnál megszokottól kicsit eltérõ illat fordulhat elõ, mely a szabad levegõ érintkezésével 6-8 perc alatt eltávozik, és a hús fajtájára jellemzõ illatú lesz.
Szombaton vettünk a Kaisers-ben egy elõre szeletelt vákumfóliás szeletelt Báthory szalámit. Vasárnap este kinyitjuk és ott ahol a csomagolás papírja eltakarja, szép penészes. Vettünk pulykamell filét, be mélyhûtõ, késõbb kivesz, mire kiolvad a hûtõben nyálkás a hús.
Ma vettünk a Smatch-ben csirkemellet, filézzük ki és a közepe jeges. Kitudja, hogy hanyadszorra lett lefagyasztva és nem e romlik meg másnapra a hûtõben.
Hol lehet vásárolni?
Nagy boltokban sosem vettünk húst! Van 2 bejáratott bolt az egyikben csak szárnyashúst a másikban csak disznó- és marhahúst veszünk. Bár más nincs is a boltban. Szóval húst csak húsboltból. Felvágottat pedig megvesszük rúdban és magunknak úgy szeleteljük ahogy nekünk tetszik.
[courer]A sarki kisboltban 20-30-40ft-tal drágábban! vagy piacon ami 80%-ban jobb terméket árul maximum nem azok a higénikus kürölmények között mint mondjuk az áruházakban de romlott húst biztosan nem adnak és hát a marhahóst is mielött fõzöd megmosod szal....
Egyértelmû, hogy a sarki kisboltban érdemes csak húsárut vásárolni. Mondjuk a vákumcsomagolt magyar húsnál meglepõdtem, hogy lehet penészes, mert általában az még megbízható árucikk, de ezek szerint létezik kivétel néha... Mindenesetre mindig érdemes megnézni a szavatossági idõt is, mert sokszor hagynak kinnt rég lejárt árut. Ami meg egy-két nap múlva jár le, hát, azt se nagyon érdemes már megvenni...ki tudja.
Ma a Kaiser's-be mentünk tojást venni, 10db-os dobozos nem a legolcsóbb valami sárga dobozos talán farm tojás. Mindíg belenézünk, hogy nem e törött vagy szaros az egyik tojás, most az egyiknek be volt törve a teteje és belül nyüzsögtek a kis kukacok. Étvágygerjesztõ látvány volt...
[coruier]Csontkukac :) jó az, álítólag fehérjedús és a vörös szárnyú keszeg imádja de a dévér keszeg is :)
A tej mindig romlott ba*meg,csak ha nincs nyitva a spar akkor veszünk tescod,de szerencsére mindig nyitva van