nem lehet kapni olyat ami halucinogén. egyébként nem kell annyira flegmázni, az a 80százalék sem piskóta. Nem kell ahoz anyag, ettõl is le lehet épülni gyorsan
..persze én még távol vagyok tõle! igaz manó? -igaz-
pár napja ittam 70es zöldet, többször, hát azt kell h mondjam, elég ütõs pia :|
Nyáron ittunk a tiszán mar rendesen az tuti
Folyékony bocskor szíj?:-) Kurva finom és annyira nem üt mint a spitz de elég belõle 2 cl is :D
most akadtam rá erre az oldalra, mivel volt egy absinthe-tal kapcsolatos vitám egy ismerõsömmel -.-
Francia ital, allitolag a nagy impresszionistak ezt ittak es becsavarodtak tole azert irtak meg festettek olyan "sz@r"okat. :D Azota nem iszok tobbe absinthot amiota a multkor uncsival ittam 2*4centet es elszopogattam az absinthos kockacukrot. Mostma tudom nem kellett volna, egy eletre megutaltam. :D Jah az h mien szinu nem szamit, de altalaban a zold a lightosabb (55-70%) es a piros (70-80%) a kemenyebb. Feketet nem nagyon lehet kapni, de ertelme sincs az izuk nem sokban kulonbozik.
Ezt én is hallottam, h egy csomó "mûvész" függõ volt. Mivel ez elég kemény pia (meg halucinogén anyagok stb.. ;] ) , ezért hamar kialakult a függõség.. És csomó festõ, zenész iylen állapotban alkotott..
"A múlt század és a századforduló Franciaországának legnépszerûbb italáról lévén szó, elsõsorban a párizsi mûvészvilágra volt jelentõs hatással. Az irodalom óriásai közül Charles Baudelaire, Paul Verlaine, Arthur Rimbaud és Oscar Wilde kerültek szoros és hosszantartó kapcsolatba az abszinttel, mely mind életükön, mind pedig mûveiken maradandó nyomot hagyott. Legtöbbször stimulánsként használták, és a lelkes abszint-hívõk állítása szerint ezen ital nélkül sokkal szegényebb lenne a világirodalom."
immár :c
60°/o-os zöld
70°/o-os zöld
én csak a kéket birom meginni :)
Baudelaire állítólag napi 10-12 pohárral ivott belõle. Pedig ugye a ma kapható az a réginek egy lájtosabb verziója
Absinthe? NA ilyet még sose ittam tényleg olyan durva mint amilyennek mondják?:)
Nem, mert ez mar nem tartalmazza a fo anyagot. :D Azert mondjuk eleg belegondolni a 80%alkohol tartalomba, szetegeti az ember torkat szo szerint, aki nagyfiuskodik es ho en ennyit meg ennyit birok az hazudik. Finom eukaliptusz es anizs ize van, de az alkoholtartalom miatt kevesbe lehet erezni. :)
Az egyik szórakozóhelyen úgy szolgálták fel az Absinthe-ot, hogy a srác letett egy szívószálat az asztalra, majd a kitöltött italt kiégette olymódon, hogy fõlé pohrat rakott, hogy a kipárolgó alkoholgõzt felfogja, majd ezt a poharat szájával lefelé rátette a szívószálra. Kihörpintetted, az amúgy sem lightos zöldikét a pohárból, majd szívószállal utána kiszívtad az alkoholgõzt a pohárból... Nemkell mondjam, hogy egész estére elég volt a feles Absinthe, amit rendeltem:)))
paprika vodkát jobban csípem. bár nem olyan erõs mint ez, de az íze megragadóbb. ^^
nemoly rég jött ki a 89%-os zöld abszint....eddigi legtöbb %-os. már majdnem vakságot okoz :D
csak kipróbálnám, h milyen nem vagyok alkoholista, max az igényes és egyben drágább dolgot iszok, azt is csak nagynéha sportolok egyesületben rendesena mugy, amihez nem férne össze az az életmód. csak tetszett az absinthe jelenet a eurotripben
Én úgy tudom hogy a piros a leggyengébb mert azt vhogy lihtosítják,és a fekete a 80% a legerõsebb!egyebként a feketét ti is cukor+öngyújtós módszerrel isszátok?
Gyõrben kapható mindenféle. Van piros cukorkával vagy anélkül ,ki hogy akarja, zöld ami lightosabb , kék ami hasonló a piroshoz és a fekete amit nem próbáltam még..Állítólag az a legzúzdább^^ na majd szilveszterkor kipróbáljuk
ezt az szívószállas módszer érdekes lehet, próbálta már valaki más is? élmények?
nah buék all
nekem is be van tervezve mára
nah egy uy modszert mutattak tegnap..vis asszem már ma, h sima kanálra kristálycukor, bá kis abs, rendesen meggyújtani, kis idõ mulva belekeverni a félig karamelizálódott cukrot, mayd a felespohárban lévõ abs is ég akkor rá a tenyeret és összekeverni
srác hülye volt, és csomo ideig hagyta h égjen a pohárban a zöldike, és csak utána tette rá a tenyerét és egy laza kis kör alakú hólyaga lett ehe :>
nah ez a módszer is yo volt nagyjából, ez finom volt, elég volt egy feles belõle
ez az alap, abszinthoz mindig is karamelizáltak cukrot :)
Hadd legyek õrült... õrült az Absinthe õrületétõl, a legvadabb, legfényûzõbb õrület a világon... Add nekem a legmesésebb ifjúságot, mely valaha is megörvendeztette az anyai szívet, - hadd legyen õ hõs, szent, költõ, vagy bármi, amit szeretne, - hadd változtassam õt abszintõrré - és a hõsbõl õ majd átváltozik gyávává, a szentbõl züllötté, a költõbõl brutális álattá! Kételkedsz bennem? Jöjj el Párizsba... /Corelli: Wormwood novella alapján (1890)/
semmi történet így január közepe felé?:>
ez itt most nem a felszolgálás módjáról fog szólni:) a közelmultban esett meg a következô néhánymásodperces, sztorinak sem igen nevezhetô eset szerény személyemmel, az egyik ismert (de nem elismert) budapesti szórakozóhelyen, ami nem is annyira szórakozóhely, mint kávézó, vagy bár, de táncolni is lehet, ha úgy érzed... valóban lehet valami a "szentbôl züllötté, a költôbôl brutális álattá" -szeru mendemonda mögött mert én - igaz, hogy se szent, se költô nem vagyok - de hogy züllött, brutális állat lett belôlem kb 6-8 "legfényuzôbb ôrület" elfogyasztása után az biztos.. nem szoktam táncolni, mert eléggé gátlásos vagyok, de akkor és ott egész éjjel, mindenhol, mindenkivel roptam ôrült módon, gátlástalanul asztalon, pulton, fekve, állva, térdencsúszva, mindenhogy. aztán amikor a pult mögé ugorva ,saját magamat akartam egy újabb "lökettel" kiszolgálni, na akkor a kidobóember úgy vágott ki, mint macskát szarni. kár. pedig érdekes lehetett volna a folytatás...
bocsi az u-k miatt...
Kellemes este lehetett. Egyszer engem is igencsak átváltoztatott. Azóta kerülöm nagy ívben...
hát, így is sikerült neki herba absinthi (fehér ürömfûre gondolsz?) kivonat ide, vagy oda de most, hogy mondod, lehet, hogy csak bedumáltam magamnak, pusztán az alkohol volt ilyen hatással ebben a mennyiségben és töménységben... vagy arra is gondoltam, hogy valami egészen másfajta, zöldet kevert az egyik trükkös kis pultoska bele, bár nem hiszem hogy ennyire jóindulatúak lennének, de azért megfordult a fejemben;) nem maradhatok kételyek között, lehet, hogy a hétvégén replay lesz? [csakviccel]
jah, természetesen higítva fogyasztottam (kockacukor belemárt, meggyújt, bekever, vízzel felönt - saccra 40-45-ös kombó) amúgy olyan 60-70es standard zöld abszint volt, amit úgy magában elég nehéz lenyelni. sztem higítatlanul nincs túl magas élvezeti értéke - mármint a fogyasztáskor, amikor nyeled - , elvesznek az ízek, meg ha rosszul "öntöd a garatra" még a levegõt is kapkodod rendesen... :O
Annyira nem gáz.. az érdekes viszont hogy mikor leküldöd 2-3mp-ig semmi .. csak aztán kezd el hatni...véééégig vééégig érzed hol megy a nyelõcsöved le egész a gyomrodig, aki piától bepirosodik annak full vörös feje lesz tõle. :D