egy filteres tea soha nem lehet minõségi , szinte semmi köze az "igazi " zöld teához(fõleg nem úgy hogy 2l vízhez 1filter). Pedig ha jól körül nézzel akkor ugyanannyiért vagy csak egy kicsit többért már igényeset is vehetsz.
Nestea Green Tea is finom, ha nincs más azt is lehet inni :)
Akkor leírom, hogy én most mit nyomatok:
Lipton Green Label Tea (filteres)
"Az aranybarnán csillogó Lipton Green Label Tea keveréket a legjobb teaszakértõk állították össze, beleadva szívüket és szakértelmüket. Igyon egy csésze Lipton Green Label teát, csukja be szemét, és gondolatban repüljön el a világ legcsodálatosabb teatermõ tájaira. Élvezze a különleges tea ízharmóniáját és teltségét, melyet a világ legjobb ültetvényein termett tealevelek adnak. A Lipton Green Label Tea aranybarna színét a fekete kontinensen termett leveleknek köszönheti, frissítõ hatását pedig azok a tealevelek adják, melyeket Jáva és Szumátra lankáin a friss monszunesõ permetezett."
Én is szeretnék inni zöld teát csak erre fele gagyik vannak.
Jaj, istenem. Annyi minden van ide leírva, össze-vissza.
Elõször is tisztázzunk valamit. Kétféle tea van: gyógytea és élvezeti tea.
A zöldtea elsõsorban élvezeti tea, de vannak gyógyító hatásai is.
A fekete- és zöldtea között a különbség tényleg a "kikészítésben" van. Mindkettõ tartalmaz kevés koffeint, de a lényeg a tininen van, amely szintén élénkít, sõt függõséget is okoz, bár nem olyan erõset, mint a koffein.
Az elkészítés pedig függ a kiszereléstõl. Filteres teát elég 2-3 percig áztatni (forrázat, infúzió), a nyers tealeveleket tovább kell hagyni a forró vízben: 8-10 percig.
Ha ömlesztett teáról van szó, én ezeknek a szûrõknek, filtereknek nem látom értelmét. Én simán a teafõzõbe beleteszem a teát, tehát nem használom az ún. fõzõtojást sem (ami egy kis fémtojás, lyukakkal, hogy utána ne kelljen szûrni a teát). Tehát a kávéskanállal beleteszem a teát a fõzõbe, ráöntöm a mikróban 3 percig melegített vizet (kb. 90 Celsius fokos), és hagyom állni 10 percet, (néha többet is, akár félórát, ha elfelejtkezem róla), hogy jobban lehûljön.
Utána leszûröm a teaszûrõvel. Mûanyag, de szeretem, mert könynen tisztítható.
A teafõzõben tehát nem fõzõm a teát, csak beleöntöm a mikróban flemelegített vizet. Amúgy rozsdamentes acél, kis fedõvel. Sajnos a kiöntõjén elilallan egy kis gõz, és vele aroma, de még nem találtam olyan szamovárt, amely hermetikusan zárható lenne.
Volt üveg szamovárom is, de eltörött. Szerintem a rozsdamentes acél rendben van, nem annyira kényes.
"Ittál már minõségi earl grey teát, pl. Twiningset?"
Kis tej, csipet fahéj ... hmmm. :P
Xar teaház lehet ha többször használható filtert nem lehet kapni. Nálunk lehet pedig ez csak 1 kicsi teaház...Más: A fekete teát erjesztik vagyis rohasztják, ha tettszik, ha nem, és azért írtam ,hogy lárosabb mint a káávéé mert így is van! Az erjesztés során mérgezõ toxinok szabadulnak fel, amit próbálnak semlegesíteni a faszénen szárításnál, és pont ezért írtam, hogy jóétvágyat! A nemespenésztõl /sajt/ nem lesz bajod, de a feketeteától lehet!!! Sõt a fácántól is ha nem jól pácolják /ezért nem eszek fácánt + sok mást se/...szóval izlés dolga. A mérgezõ toxinokat meg nem kéne a jótékony baktériumokkal összekeverni.
Namost, a fácánsült úgy készül, hogy a lelõtt fácánt beakasztod a (pottyantós) budira, és rohasztod kicsit. Pár nap után megpuhul a húsa, és kis kopasztás és sörétszedés után pompás csemege süthetõ bélõle.
A joghurtot is említheted (tejsavbacik). Sõt, a beleink is tele vannak mindenféle mikroorganizmussal.
Abban nem lennék biztos, hogy rothasztják a fekete teákat, és nem pl. erjesztik - a rothasztó mikroorganizmusok általában toxinokat is termelnek, de lehet, hogy van olyan, ami nem.
Jaja, nem túl jó dolog nap mint nap koffeinnel tömni magunkat, jó az a roobios is, meg még van pár fajta, meg a jó öreg csalán. Ezek koffein nélkül élénkítenek. Nem csak stimulálnak, táplálnak is.
A kamilla viszonylag erõs fertõtlenítõ, így nem tanácsos túl sokáig inni, mert akkor már árt a bélflórának.
Már megbocsáss, de marhára demagóg vagy. Ennyi erõvel jó étvágyat a penészes sajtokhoz (borzalom!), a savanyú káposztához (baktériumok), kefírhez (gomba). Ittál már minõségi earl grey teát, pl. Twiningset? Nagyon finom, és marhára nem érdekel, hogy hogyan "rohasztják". Amúgy ha valaki élvezni akarja a zöld tea jótékony hatását de nem hiányzik neki a koffein, akkor a rooibos tea a legjobb választás. Továbbá kamillatea is egészséges (csak vigyázni kell vele mert vizet von el, mint pl. a kávé), meg a csipkebogyó tea is (kedvencem).
"Hát igen, ezek a "primitív" emberkék i.e. 2000-ben már forralták az ívóvizet (állítólag így fedezte fel valaki teát, hogy pár levél beesett), miközben itt kishíján még kõbunkóval kergették egymást az emberek."
nahh, de pont ezek mellé pottyantunk le a szíriuszrol hunok néven... nemtudom de engem nem nagyon érint mi volt itt krisztus elõtt kétezerben... Nem vagyok európai.
Amugy a kinaiak találékonyságát és kulturájukat még Hitler is méltatta, szal asszem nem lehet vita, hogy sok dologra rájöttek, de nem is ebbe kötöttem bele:)
És a mai napig így készül a fekete tea! Jó étvágyat kívánunk! :DD
A hír igaz! :D Anno a kis kínaiak olcsón naaagy vitorlás hajókat megpakoltak jó minõségû zöld teával. Csakhát zsákok nélkül lapáttal. Aztán mire a tea az angol partokhoz ért, az bizony a saját súlyánál fogva és az elltellt idõ álltal ingencsak megerjedt alul.:D A jó angolok /skótok/ ,hogy nem menjen semmise kárba, kilapátolták szépen, faszénen megszárították, és jópénzért eladták, amit az úri hölgyek és urak nagy-nagy élvezettel szürcsöltek. :DD Így született hát az Angol tea és így lett Anglia tea nagyhatalom! :DDDD /1 ültetvényük sincs/.
Városi legenda szerint az angolok, meg álatluk az európaiak azért isznak feketeteát, mert anno az ázsiaiak a raktárban rohadó legrosszabb minõségû teát sózták rájuk, mások szerint simán "csak" szétrohadt a hajóúton, és aznnak az ízét szokták meg.
Na meg elkezdték ízesíteni mindenfélével, bergamott, citrom, stb.
Amit a japánok isznak zöldteát az nagyon durva. Porított, és mondhatni, hogy aranyáron mérik. 200 000Ft 1KG abból, és 1 kis csészében vizet forralnak belekeverik, suinte habos mire elkészül olyan sûrû. Olyat nem ittam de lehet rendelni, cak piszok drága. :( A jázminosban is annyi a koffein, hogy, ha megiszok, olyan kellemesen bódultnak érzed magad mint pár fröccs után.:) Szerintem ez nem csak a koffeinnek köszönhetõ ;-)) Na nem offolom szét a fórumot.:D
Ja+ezt nem ám teafõzõ izében kell fõzni!
Fogtok 1 2,5dl-es poharat, vagy kisebbet /én kisebbet szoktam mert szeretem érezni rendesen az ízét/ beleteszitek a ruha filtert a filterbe kb 2-2,5g teát /1kiskanál/ és ezt így felöntitek olyan kb 75-85 fokos vizzel ami forró, de még nem forr, és hagyjátok állni 2-3 percet, gyümölcsteáknál 10 perc. Filtert kiveszitek és eliszogatjátok.:) Lehet kapni teafõzõ készletet de drága, olyan 10 000Ft kb az olcsóbbik, bár tényleg olyat használnak kínában...ázsiában. Gyümölcstea+ nem fekete tea+ aroma+gyümölcs levél! Málnát vettem eddíg, de az olyan, hogy CSAK málna, semmi más. A málna meg van szárítva, nincs benne semmi nedvesség, szóval nem aszalt. Na ez mézzel marha finaom igaz nem zöld tea, koffein sincs benne, de finom.:) Málna 50g=500Ft. 1 hónapig elég szintén. :)
Csak azt iszok, de komolyan. Eredeti szárított rormájában vagy olyan mint a kicsi szárított fû golyócskák vagy olyan mint a szárított fû. Miután leforázod és hagyod állni 3-4 percet akkor tényleg olyan mint a spenót, csak keményebbek csillogóbbak a levelei. :) Megjegyezném, hogy a fekete tea /magyarul az amit az átlag magyar ember iszik/ ld Sir Morton,Lipton,Pickwick stb mind fermentált, azaz erjesztett, azaz rohasztott, és utána faszénen szárított tea! Ami sokkal károsabb mint a kávé!!! A zöld tea nem allól zöld mert más fajta. Az is sima tealevélbõl készül, csak éppen nem erjesztik, hanem csak a legfrissebb hajtásokat vágják le és azonnal megy a szárítóba. Utána hordókba töltik és érlelik kicsit, ettõl nemes penész is rakódhat rá és itt kaphat különbözõ aromákat. Igazi zöldteát csak és kizárólag a legjobb minõségû levelekbõl készítik, és folyamatosan tisztítják. Na ez a különbség a Lipton és társai és az igazi zöldtea között. Ráadásul a Liptont színezik ízesítik savazzák mesterséges anyagokkal. A zöldteából a Jázminosat ajánlom, szárítás után jázmin virágokat kevernek bele, de van ami jázmin levelekbõl készül+zöld teából. 2*-3* forrázható és nagyon finom lágy íze van, tényleg olyan az íze, mint a jázmin illata! Nasgyon finom, szerintem azt kár ízesíteni. 50g abból olyan 1200Ft körül van.
Csak azt iszok, de komolyan. Eredeti szárított rormájában vagy olyan mint a kicsi szárított fû golyócskák vagy olyan mint a szárított fû. Miután leforázod és hagyod állni 3-4 percet akkor tényleg olyan mint a spenót, csak keményebbek csillogóbbak a levelei. :) Megjegyezném, hogy a fekete tea /magyarul az amit az átlag magyar ember iszik/ ld Sir Morton,Lipton,Pickwick stb mind fermentált, azaz erjesztett, azaz rohasztott, és utána faszénen szárított tea! Ami sokkal károsabb mint a kávé!!! A zöld tea nem allól zöld mert más fajta. Az is sima tealevélbõl készül, csak éppen nem erjesztik, hanem csak a legfrissebb hajtásokat vágják le és azonnal megy a szárítóba. Utána hordókba töltik és érlelik kicsit, ettõl nemes penész is rakódhat rá és itt kaphat különbözõ aromákat. Igazi zöldteát csak és kizárólag a legjobb minõségû levelekbõl készítik, és folyamatosan tisztítják. Na ez a különbség a Lipton és társai és az igazi zöldtea között. Ráadásul a Liptont színezik ízesítik savazzák mesterséges anyagokkal. A zöldteából a Jázminosat ajánlom, szárítás után jázmin virágokat kevernek bele, de van ami jázmin levelekbõl készül+zöld teából. 2*-3* forrázható és nagyon finom lágy íze van, tényleg olyan az íze, mint a jázmin illata! Nasgyon finom, szerintem azt kár ízesíteni. 50g abból olyan 1200Ft körül van.
Zalaegerszegen tudom csak, mert itt van 1 teaház. Csak 1 kicsi boltocska de rengeteg fajtát lehet kapni és olcsón, itt nincs filteres tea. Neten írd be, hogy zöld tea boltok vagy mittomén, én + mondok majd pár jobb fajtát ami nem drága ok?
Ezt most nem nagyon értem, ha ki is oldódik fél perc forrázás után a koffein, az attól még a teában van nem? Vagy elõször forrázol valami selejtet és utána a teát? Mondjuk engem ez nem nagyon zavar, mert egy kicsit alacsony a vérnyomásom szóval nekem egy kis koffein csak használ :)
Egyébként a cikkben lévõ képen a csaj eléggé úgy néz ki mintha valami egyéb szert fogyasztana éppen :)
A koffein tok ugyanannyi a zoldben is meg a feketeben is! Viszont a teabol lassabban szivodik fel a koffein mint a kavebol, emelett kevesebb is van benne. Sajnos konkret adatot sehol nem talaltam, de allitolag egy csesze teaban fele annyi a koffein mint ugyanennyi kaveban.
Koffeinmentesiteni hazilag is lehet, fel perc forrazas utan a koffein nagy resze kioldodik a teabol. Tevhit, hogy az a tea eros ami sokaig azik, a koffeintartalom a legelejen oldodik ki.
Feny utcai piac mellett van egy klassz kis teabolt (Feny u. 1 : DEMMERS TEEHOUSE.
A Podmaniczky utcaban is van uzletuk. Csak kimert teak, a helyszinen meg is kostolhatod - nem kell zsakbamacskat venni.
A zold tea antioxidans koncentracio tekinteteben verhetetlen. A fekete teaban kb. 60%-kal kisebb az antioxidans tartalom.
Ajanlom meg a Rooibush teat, ez nem igazi tea haneem del afrikai voroscserje levelek. Szinten magas az antioxidans es P-vitamin tartalma, emellett pedig koffeinmentes.
Es vegul egy nyari recept:
30% fekete es 70% zold teabol fozzetek nem tul eros teat egy nagy edenyben. A leveleket egy szurovel le lehet halaszni. Amikor kihult, kancsokba tolteni es a hutobe vele! Izles szerint citrommal vagy aszkorbinsavval (C-vitamin) fogyasztando. Cukrot nem ajanlom, de aki edesszaju az tehet bele.
Egyebkent aki szeretne vigyazni az egeszsegere, annak ajanlom a napi 1-2 GRAMM C-Vitamin fogyasztasat. Legolcsobb a patikaban kaphato aszkorbinsav formajaban. Aki allergias vagy beteg az szedjen tobbet. Allergias ismeroseim akik kiprobaltak, mindnek eltuntek vagy csokkentek a tunetei draga gyogyszerek szedese nelkul.
A csaladban betegseg eseten napi 10 G-t fogyasztunk, elosztva 4 orankent. Enyhiti a tuneteket (natha) es gyorsitja a gyogyulast.
Az van rá írva, hogy színezéket és aromákat nem tartalmaz. De csak 150 forint volt egy 25 darabos tasak belõle. És Ceylon-ról származik.
Akkor ez most szar?
Chuck N. is zoldteat iszik, azert olyan eros :)
Ritka és állati drága (elég különleges ízekkel) kapsz teaházakban (Vörös Oroszlán, Teaház a Potalához, meg ilyesmik), a japán teát én a Németvölgyi úton lévõ japán élelmiszerboltban szoktam venni. Nem túl drága zöldteát szerintem nagyobb "gyógynövény" vagy "Bio" boltokban kapsz.
Szerintem kísérletezz és jöjj rá magadtól, hogy neked melyik a legfinomabb!
Én is szeretem a zöldet, de én jobban szeretem a testesebb fekete teákat.
Vagy ha igazán különlegeset akarok, akkor Lapsan Souchong (füstölt fekete). Ja és még annyi, hogy a zöldben kevesebb a koffein mint a feketében, mert a zöldet nem vagy kevésbé fermentálják.
Na én eddig nem teáztam, de mostz kedvet kaptam :)
roliika & Inquisitor: hol veszitek ezeket a mindenféle teákat? Ajánljatok létszi pontos valamit, hogy mit kell venni, nem akarok egybõl a saját fejem után menni ;)
Látom nem érted! Soha nem mondtam, hogy "primitívek", sõt inkább tiszteletre méltók! A lényeg nem azon van, hogy teát isznak, hanem megisznak CSAK teából már egy litert + egyéb folyadékbevitel. Ez tisztára mossa a szervezetüket. Mert egy átlag egyetemista pl aki aznap vizsgázik, meg hajtós napja van, jó ha fél-egy liter folyadékot iszik egy nap. Hol van ez a normálhoz képest? Meg ha beteg vagy, akkor is sokat iszol (lehetõleg teát)... kiûzi a bacikat+viruskákat.
Birom az effajta cikkeket...
Pont az ilyenek miatt fognak tobbet venni belole.
;-D Én+ a Puskapor teát szeretem. Eperfa hordókban érlelik, kicsit füstös raomájú, kicsit kesernyésnek is tûnhet elsõre, mert olyan sok illóolajat tartalmaz, hogy nehéz mindet érezni. Érdekes az íze, de nagyon könnyû rászokni.:) Kicsi golyókra gyúrják öket és mikor leforrázod szétnyílnak.:) Ebbõl is csak 500Ft 50g
Nem tudom, a Sencha jóféle kézzel válogatott, cserje végekrõl szedett tea, és még így is sokkal ólcsóbb (japán) cucc, mint hasonló minõségû kínai tea. Ha beleteszem a forróvízbe, olyanok lesznek a levelek, mint ha most tépték volna le õket. Szép arany színû lesz a tea, és ahogy hûl kifelé, szépen átmegy zöld-aranyba. (Gondolom a sok mesterséges aromás, zöldfestékes szemét kiagyalója életében nem látott még zöldteát, különben nem olyan színe lenne ...)
Én ízesítés nélkül fõzöm, de nem olyan erõsre mint a japánok, mert ahhoz képest a Guiness sör vagy a fekete kávé.
OFF:
"Másfelõl sztem a távolkeleti népesség azzal is segíti az érrendszeri és daganatos és egyéb betegségek kialakulásának elkerülését, hogy minden nap megissza az átlag 1 liter teájukat."
Hát igen, ezek a "primitív" emberkék i.e. 2000-ben már forralták az ívóvizet (állítólag így fedezte fel valaki teát, hogy pár levél beesett), miközben itt kishíján még kõbunkóval kergették egymást az emberek.
Na ja, nem okoz rákot, csak párszáz százalékkal megnöveli az esélyt... :P
Az tény, hogy tele pumpálod magad vele káros anyagokkal.
Egyébként nem csak ez a baj, hanem többféle vitamint kiéget a szervezetbõl.
Az sem mellékes, hogy a szaglóérzéket is tönkreteszi, pedig a szaglás sokkal fontosabb, mint sokan hiszik.
Mindezt miért?
Pickwik? Vigyázz vele, tele van mesterséges aromával. (Legalábbis minden teájuk, amit eddig láttam.)
El nem tudom képzelni, miért nem lehet legalább egyféle olyan gyümölcsteát kapni, amiben ne lenne mûízt adó mesterséges aroma???
(Enyhén irritálja a beleket, ami hosszabb távona komoly bajokhoz vezet. Nekem speciel kapásból székrekedést is.)
Ez, és a cukor bénítja és eltorzítja az ízérzéket.
Zöldteáimnak vettem ilyen kicsi fém dobozkát most abban laknak.:) Filteres teában nem hiszek mert abban bármi lehet,ebben+látom mi van ráadásul se a doboz se a filter árát nem kell megfizetni, csak 3-4 havonta kell vennem 1 pamut filtert 200Ft-ért.:)
Nem jó a csalántea, ginzeng, egyeseknek a zöldtea íze? Túl cukros a szátok! :D
Ezek a tények már régen fel lettek állítva. Kb. 3 éve olvastam a zöld tea jótékony hatásairól egy egészségügyi lexikonban. Én is szeretem a zöld teát, mézzel iszom. Viszont a könyvben leírták azt is, hogy a NEM fermentált (érlelt) tea hordozza magában a begfelelõ enzimeket, meg anyagokat. Gondolom megvan az erjesztett verzsönnek is a jótékony hatása, csak nem olyan mértékû. Sajna asszem a pickwick, meg a hasonló "olcsóbb", ízesített zöld teák gyakran fermentáltak. Szerencsére én találtam egy viszonylag olcsó filteres fajtát. DM-ben lehet kapni, a dobozára nemes egyszerûséggel az van írva, hogy China Green Tea. A termék doboza 20*2g NEM fermentált import kínai zöld teát tartalmaz! És ez mindössze ~600HUF-ba fáj...
Másfelõl sztem a távolkeleti népesség azzal is segíti az érrendszeri és daganatos és egyéb betegségek kialakulásának elkerülését, hogy minden nap megissza az átlag 1 liter teájukat. Gondolom mellette fogyasztanak más folyadékot is. Tehát optimális esetben megvan a napi 2,5-3 liter folyadék. Sztem ez bõven jó ahogy, hogy folyamatosan kimossa a szervezetükbõl a salakanyagokat, meg mérgeket. Sajna sztem a nyugati kultúrákban, ahol az ember egész nap rohan, nem is figyel oda a rendszeres és elegendõ folyadék bevitelére... Ez probléma!
Úgyhogy igyon mindenki zöld teát!!!
Megjegyezném a Gingzenges Maracujás zöldtea mézzel nagyon finom! :) 50g=500Ft néhol 600 de ugye 50g az 2 doboz filteres tea mennyiségileg.
Nem értem miért hiszitek, hogy nagyon drága a zöld tea? Nem az! Neten tessék utána nézni, rengeteg fajtát lehet kapni és a jobb fajták a Jangce vidékérõl származnak, nagyon eltérõek is lehetnek, mind érlelésben mind ízben, de a hatásuk azonos és nem a selejt szar Picwick és hozzá hasonló mutyi színezett akámikrõl beszélek. 50g=500Ft-tól 25000Ft-ig terjed. A 25000Ft-os tényleg extra minõségû 3* 4* forrázható nem úgy mint ezek a filteres izék. 50g ha minden nap 3-4 pohárral megisztok, kb 1 hónapig elég! És az 500Ft-os is tökéletes, vannak belõle finom fajták is, nem csak gingzenges. Szóval neten tessék kutakodni mert megéri! És ne mindíg a legdrágábbat vegyétek, nézzétek meg a nevét és a kiszerelést. Az átlag olyan árban van mint bármelyik tea.
Jó, lehet, hogy egy kicsit radikálisan fogalmaztam, de a lényeg pont ez, ahogy Te is mondtad: kockázatot növel. És ez az, ami miatt bizonytalan az egész. Lehet, hogy tényleg csak egy adott hatás okoz daganatos megbetegedéseket. Ami valahogy minden ilyen embert érint(ett) valamikor. Vagy fog... Ezért nem lehet pontos statisztikát felállítani. Nem vitázni akarok, csak én így látom.
"Vagy talán nem is csak a dohányzás okoz rákot..."
Szó sem volt arról, hogy "csak". De épp elég jelentõs ok.
"És napjainkban szerintem nincs az az ember, aki pontosan tudná, hogy mi is OKOZ rákot. Nem a "KOCKÁZATOT NÖVELI", hanem OKOZ..."
Ilyen értelemben semmi sem okoz rákot, legfeljebb csernobili kirándulás, vagy néhány igazán durva vegyszer nyalogatása.
A legtöbb dolog csak növeli a kockázatot, de nem garantálja, hogy rákos leszel. Kb. mint az autóbaleset és az alkohol viszonya.
Sencha Silver/Gold az igazi, csak hát legkisebb zacsi valami 2000 rugó.
Milyen sugárzásra gondolsz?
Az anyagi sugárzásnak van csak igazán káros hatása.
Az elektromágneses is okoz gondokat (mikrohullámú tartományban, vagy fény lásd laser), de csak nagy teljesítmény mellett. És nem is ugyanazt a hatást fejti ki. Az elõbbi sejtromboló, az utóbbi pedig egyszerûen eléget Persze nagyon leegyszerûsítve...
Vagy talán nem is csak a dohányzás okoz rákot...
A cigi csak egy jó ok, mert nem tudnak másra hivatkozni, ha rákról van szó:
biztos sokat cigizel!.
És b***hatod az antioxidánsokat, ha annyi szart megeszel egy nap, hogy 10 liter zöld tea sem lenne elég.
Egyébként frankó ital, nem azért írtam, hogy leszóljam, érdekes a cikk is, csak az ilyen statisztikát ökörségnek tartom. Az egészséget rengeteg dolog befolyásolja.
És napjainkban szerintem nincs az az ember, aki pontosan tudná, hogy mi is OKOZ rákot. Nem a "KOCKÁZATOT NÖVELI", hanem OKOZ...
pickwick-nek van zöldtea+sárgadinnye keveréke, zöld tea de sárgadinnye ízû, egész jó [ezt issza]
a ginseng tényleg hatásos, csak egyszerüen undorító az ize.
Naja, a vörösbor is frankó, arról is kérünk egy cikket. :)
Egyébként én is szeretem a zöld teát. Most a Green Tchae Orient tetszik nagyon. Ami még jó, az a ginzeng, meg a csalán, de ezeknek már tényleg nem jó az ízük...
kár hogy rossz az íze. maradok a vörösbornál, ugyanúgy hat :D
Istenkém de rég ittam valami normális minõségû zöldteát :(
Csa az olyan drága. Az a sok vacak meg, amit itthon "Zöldteának" , általában hulladék tea szinezékkel, ízre meg köze sincs.
ez jó. :D én is szeretem, napi fél litert minimum letolok mindig. :)