annyira nem érzem magamat kezdõnek, rántottás dolgok mennek, pizza feltétet is tudok készíteni (megsütni is tudom), és a piruló hagymát se égetem oda :) de ennél tovább még nem merészkedtem majd kifundálok valami guszta ételt egy szakácskönyvbõl, és próbálkozok...
Egyébként szerintem kezdd el az egyszerûbb kajákkal. Nem tudom mennyire vagy kezdõ, de ha teljesen akkor lehet próbálkozni a tojásrántotta, omlett stb, tükörtojás és társaival (ez mmár nem biztos, hogy annyira egyszerû egy "éhenkórásznak" "). Vagy a sültkrumpli, de lehet próbálkozni egy körözött kikeverésével is. Ha édességet szeretnél a madártejnél nincs finomabb és csak türelem kell hozzá. (meg persze konyha és konyhafeszerelés)
jajdejó topik :) multkor (féléve(?) :D) hajnali 3kor jött rám a fõzöcske és itt cseten kérdezõsködtem ,h hánypercig kell a natúr husit sütni az olajban :DDDDD
Nagybátyám (isten nyugosztalja) nagyon szerette az igazi, õ általa készített "bügy-bügy levest" (Nem röhögni!:D) Elkészítése: A lábosba felteszel 3dl csapvizet. Mikor a víz forr, belevágsz egy kanál vegetát.Majd ha ez is felforr, utána dobsz egy jó nagy marék betûtésztát. Ezt kb 5 pecig fõzöd. A végén ízlés szerint önthetsz bele paradicsomlét, vagy vághatsz bele erõspaprikát. Ha nagyon éhes vagy, edd meg kenyérrel!:D Ha még mindig éhes vagy, nézd meg mit fõzött anyád!
Sima enyhe ecetesen, nem szeretem hozzá a tejfölt.
Mi lenne, ha valaki beírna egy receptet, csak az egyik fûszert kicserélné másra, amitõl pocsék lenne a kaja... Nagy kib@szás lenne azokkal szemben, akik tényleg nem értenek hozzá... :))))
gyakran szoktam rántottát csinálni, abba rakok naranycsot, almát, párizsit +más felvágottat, kolbászt :D néha miközben verem a töjást, öntök hozzá egy kis vörösbort, attól jó zöld színû lesz :D :D majd egyszer teszek fel képet, nagyon finom borsozva...
A vatykot megdikicseljük. A suttyonyos petrecelt beledibározzuk egy szelencébe, majd jól összegyöröszjézzük. A 10 lavor zsírt megisszuk, majd visszahányáskor összespricceljük vele a 4 ölej csikmányt. A három gerezd vágmányt inkább kidobjuk, mert mégsem kell. A félbevágott, kibelezett, hosszúkás madarat megdurungoljuk, majd egy kicsit hosszabbítjuk a végét, amíg a széle be nem tockosodik. Belekeverjük a 2 rész vagdalékba, majd ráborítjuk a reszelt tejszínre. Sok kékséggel, hajítva tálaljuk.
Birom azokat a hozzaszolasokat ("recepteket"), hogy "fogtam egy konzervet, kitoltottem egy labasba. Adtam hozza sót, vegetat, hagymat, aztan olyan finomat "foztem", hogy csak naa :)
Beinditottatok a fantaziamat, megosztok veletek en is par receptet:
1. Serpenyoben keves olajra felutsz ket tojast, es 1 perc mulva mar eheted is.
2. Vegyel 25dkg kenyeret. Szeleteld fol 1-3cm-esre -attol fuggoen hogy mekkora paraszt vagy.- Ehhez adj hozza zsirt, amelyet bicskaval rakensz.
Jaja, végülis löncshúsnak is lehet nevezni. Csak bele ne nézz egy kutyakaja konzervbe, mert rájössz, hogy ugyanaz. Sõt, a drágábbak még különbek, mint amit te löncshús néven megveszel :D
A nagy favorit kajám a chilis bab (nem konzerves). Nagyjából egyszerû: Veszel hozzá babot (nagyszemût,konzervet) kukoricakonzervet, ha nincs otthon valamilyen rafinériás chilipor(akkor megteszi a gulyáspor, egyik másik fajta finomabb tud lenni a babbal, mint a chilipor). Földobod hozzá a hagymát egy kis olajba (serpenyõbe), dobsz hozzá virslit (vagy füstölt kolbászt), miután megsültek, hozzáadod a porodat, amid van, hozzá a bab+kukorica, majd felöntöd két és fél deci hideg sûrû paradicsomlét, vagy ha nincs otthon akkor víz is megteszi (bár akkor több fûszerpaprika kell). Aztán bele valami erõs fûszerpaprikát (szüleim külföldrõl hozták, nagyon megadja az alapíztí), pici köménymagot (ettõl lesz brutál illata és íze is), aztán kb 15 percig fõzzük, majd mikor már jó sûrû és az illata is jó, még forrón betoljuk az arcunkba. Ez ilyen itthoni kis csövi recept, amikor nincs itthon semmi, csak néhány koznverbab és kukorica, akkor kiváló esti étel!
hagymás bab rulez
Sajnos nekem sem szimpi a kép, mondjuk én amúgy sem csípem a löncshúst... :(
Vettem 3 egész csirkecombot, félbevágtam õket, befûszereztem (vegeta + gyros fûszerkeverék + grill fûszerkeverék + pici oliva olaj (de jó az étolaj is)).
Három fej hagymát vastagabb karikákra vágtam, majd sütõzacskóba helyeztem, megszórtam kis vegetával, raktam rá egy kevés mirelit zöldségkeveréket és a tetejére a csirkecombokat...
Ezután zacsi száját bekötni (zacsit pár helyen megszúrkálni villával) és be a sütõbe majdnem maximumon kb. 40 percre. Az idõ leteltével zacsi tetejét levágni, hogy had piruljon meg a combocska, kb. 10 perc.
Szimplán a zöldséges hagymával is isteni, de lehet mellé rizst csinálni, vagy a hagyma alá krumplikarikákat vágni és egybenmegsütni.
öh... nem akarok szõrszálhasogatni de a cím... Sütés Fõzés a konyhában... Miért van ott az hogy a Konyhában?:P
+fav
Na gyerekek itt a tuti, asszony csinált: Hagymásbab 2 fõre 4 konzerv LaPalma vörösbab (lehet fehér is, chilis is) 2 fej vöröshagyma Köbö 20 dkg Császárszalonna só, bors, pirospaprika, chili ízlés szerint. A szalonnát kockázom és beteszem 1 lábasba. Nyomok alá 1 kis libazsírt, pirítom faszán és amikor jóak akkor beledobom a durvára vágott hagymát. Ezt jól átpárolom, aztán tûzrõl le, mehet bele a pirospaprika. Tûzre back, só, bors, beleöntöm a 4 konzervet levestül. Rotyogtatom 5-10 percig és kész is. Emberek mielött enni kezdtek, nyissátok ki az ablakot , menrt nagyon finkat :D
az a lényeg hogy finom legyen.
melessleg megjegyzem OPPIKÁNAK hogy pl a sok Haribo Gumicukorban meg szar olcso cukrokban több kártevõ anyag van mint a páizsiben....
a Lasagne-t egyáltalán nem könnyû megcsinálni:) én is csináltam már a töltelik bolti volt. de a szósz ami ráment saját meg a tésztája is saját istani finomra sikerült.
tegnap sütötünk Rákóczy Túróst:9 az is nagyon finom lett;) majd muattok képet csak Fényképezõgépnek tele a kártyája:D teló meg szervízbe. :D
szerintem semmi baj nincs a löncshússal tisztafinom:)
most Gombapörköltet eszek nokedlivel:)
Mellesleg én annyira pöpec mirelit kajákat tudok elkészíteni. Rántotthús, hasábburgonya, de egyszer még vmi halat is sikerült alig odaégetnem :DD Aztán csináltam már lasagne-t, pizzát. Na meg spagettit Nehézségi szintjük a 10es skálán kb 3, de nekem elég :D
Fõzni akkor jó, ha van hozzá kedv is. A "hétköznapi" ételgyártásban nem veszek részt mert semmi öröm nincs benne (marad az asszonynak), de ha hétvégére találunk egy izgalmas receptet szívesen kiveszem belõle a részem.
nem láttatok még löncshúst?az ilyen. ronda és finom mint a csokítóóó:)
én is szeretek sütni fõzni. (ezért is nyitottam a topikot) majd muattok képeket milyet tortákat tudok itthon csinálni és milyen pizzát:) ezt kettõ tudom a legjobban szerintem. és a családnak is izlik.
leírom a hawwai pizzám recepjét csak elõ kell kersenek a tésztareceptetés leírom XD
LöncsLipi 4fõ-re: 4 25dkg-os Pápai löncshúskonzerv 1 üveg Tolnai Vörösbor Zweigelt(félédes) oliva olaj só bors oregánó delikát vöröshagyma császárszalonna
- a löncskonzervert kiskockára vágva pirosra pörköljöük (közepes lángon) a kis csíkokra vágott császár szalcsiva és az apóra vágott hagymával 1 olivaolajos nyeles lábasban.sülés közben só,bors, delikát és oregano izlés szerint.(én delikát és oreganot többet teszek bele mivel szeretem a fûszeres kajcsit)...óvatosan kevergetve..piritjuk tobább õket..majd 1dl bort ráöntünk..és még 1-2percig közepes lángon..majd 1 laza mozdulattal tányérra öntjük..tetejére petrezselyem..és sajt szorható.. kenyérrel és borral fogyasztható.