egy aprócska kisérlet: tegyél ki egy tányérra 1 evõkanál vajat, a másik tányérra pedig 1 evõkanál mondjuk vaj ízû margarint. vidd le õket a pincébe, nézz rá pár nap múlva, míg a vajat ellepi mindenféle bogár és egyéb, addig a margarin érintetlenül marad. hogy miért ? mert azt a mû vackot, melyet margarinnak hívnak, még a bogarak sem eszik meg.
Igazad van.Fasza zsír az a király.A margarin meg gusztustalan.Szívbarát margarin...lol...akkor milyen lehet a nem szívbarát.XD
Meg amúgy mitõl szívbarát?
Vegicsek nem bírom ki hogy ne szóljak.Nem és nem vegyítik állati zsírral.Pont az a lényege hogy olcsóbb a margarin mert mindenféle szart beletesznek.Olcsóbb az elõállítása.
Egészségesebb???????????????Dehogy az.Az állati zsírt könnyebben lebontja a szervezetünk.
Bizony, és margarint etettek a félméteres iraki tevepókkal is, ami éjjel lerágja a lábad, de meg sem érzed mert érzéstelenítõ mérge van... Chain-mail emberek!!! Nem valóság... Amik ebben le vannak írva, azok akkora hihetetlen baromságok, hogy a szerzõre vadászatokat kéne rendezni... Gondolom valaki elolvasta az említett tudós egy írását, kiragadott belõle pár sort, meglocsolta egy kis szenzációhajhászással és feltalálta. Jól lehet vele riogatni az embereket, akik már egyébként is stresszeltek, mert e betûk úsznak az ételben.
Hogy lehet freeblogba importálni másik blogbóól?????
A vajjal ott gyûlik meg az ember baja, hogy a mai átlag alatti minõségû silány bolti kenyérre és zsemlére szinte lehetetlen rákenni.
Én ma próbálkoztam vele. A zsemle összeesett, olyan alakot vett föl, mint egy tál. (Mélytányérnak egész jól nézett volna ki a bableveshez..) Kb. 4 milliméteresre sikerült azzal összenyomnom, hogy kétszer áthúztam rajta a vajas kést.
Komolyan ezek a mai zsemlék, mint a franciakrémes... Nem elég, hogy mindenféle zsírokkal kell az embernek küzdenie, még a zsemlével is összeakaszthatja a bajszát.
Nem kell feltétlenül hétköznap! Jó az hétvégén is.
a felsõbb kategóriás cuccokban elképzelhetõ, de bele sem merek gondolni mibõl állhat mondjuk egy doboz "gazdaságos" margarin a maga alig 100 forintjával, a többi 300 ft körülihez képest.
Tessék, a Föld most lapos lett, lehet vele vitatkozni, de mostantól így van, és kész. Majd elküldöm köremailben is, és akkor aztán biztosan és végérvényesen igaz lesz.
Én szoktam használni. A pulykákról szóló idézet nem tõlem van elõször. De ha érdekel, utánanéztem és igaz. De ne fáraszd magad. Azt eszel, amit akarsz. Én meg úgy maradok egészséges, ahogy nekem tetszik.
A topicot elindító jó szándéka akkor is vitathatatlan, ha egyesek elhiszik, hogy a mesebeli boszorka vállán ülõ bagoly igazából sóletkonzerv és egy udvarias köszönömöt nyalizásnak gondolnak.
És ahogy nagy tanítóm modta sokszor: Csá Gyíkok! Én leléptem!
Egyáltalán ekkora netes háttérrel nyugodtan nézz utána, hogy mi a különbség a valóság és a reklám között.
Egyáltalán ki találta ki, hogy szar a margarin? Egyáltalán tudja itt valaki hogy készül a margarin? Kisajtolják az olajat, ülepítik, szûrik, és az ott megmaradt anyagból készítik a margarint.De azt se tisztán, mivel állati eredetû zsíradékot is kevernek hozzá.A margarin egészségesebb mint a vaj, mivel több telítetlen zsírsavat tartalmaz. Én így tudom...
mert volna rosszat szólni, másnap megjelent volna nála a margarin maffia! :D
egy albán nobel-díjas szerint a margarinba õrölt rinocéroszszarvat kevernek, amitõl megnõ a szexuális teljesítmény és a fogyasztók fele agyvérzésben meghal, úgyhogy maradok a vajnál...
Pulykák, már megint a pulykák :|
"A margarint eredetileg pulykák hízlalásához fejlesztették ki." vs. "Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke."
Amúgy ha fel akarsz hízlalni valamit, akkor megmérgezed? Telenyomod olyan cuccal, amitõl azonnal megdöglik? Szoktad használni az agyad? Úgy értem gondolkodásra. Mert eddig erõsen úgy tûnik, hogy Einsteinnek igaza volt :|
Újra terjed az interneten a margarin és vaj összehasonlításában a margarin hátrányait hangsúlyozó lánclevél. A lánclevél állításairól és a margarin-vaj vita ma aktuális tudományos álláspontjáról az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) fõigazgató-helyettesét, Zajkás Gábort kérdeztük. "Ez a lánclevél akkora blõdli, hogy nem érdemes foglalkozni vele, az állításai egyszerûen hamisak, így vitázni sem érdemes velük". -aszem ennyi..#92hsznél a link folyt.
Tudjátok egyszer meghallgattam egy nagyon nagy tudású kínai orvos elõadását. Õ azt mondta:
- Gyerekek! Ha a C vitamin megfelelõ táplálék lenne, Isten miért tökölt volna a naranccsal?
Az ételekben sok összetevõ van. Az együttes hatásuk a lényeg. És lehet sok mérgezõ összetevõ ellenére sokáig élni. De nem mindegy, hogy hosszú élet betegen, nyomorékon, vagy hosszú élet egészségben, boldogságban.
Én köszönöm a témaindítónak, hogy megtette. Mert törõdik mindannyiunkkal. Irántunk való megbecsülésének jele, hogy segít felismerni, mekkora veszélyben vagyunk. Gondoljátok meg! A pulykák beledöglöttek a nekik készített margarinba. Az ember erõsebb, de ez az erõ nem végtelen!
Csak is a tea vaj, amióta megtudtam, hogy a szervezet a margarint nem használja fel csak úgy van. Errõl ennyit
A Meki meg rosszabb mint a margarinok összessége :)
egyetek mekis kaját: hamarabb megöl mintha vajat vagy margarint ennétek, biztosan tudjátok mitõl haltatok meg, és egyébként is
Sztem édesmindeggy melyik... így sem tudjuk hogy más termékben mik vannak és mik nincsenek...
Végülis ha PVC csövet szõrméhez, vagy a hajadhoz dörzsölöd, akkor elektromos töltése lesz. A sok okos szerint meg a margarin majdnem mûanyag, úgyhogy a "hajadra kenheted" lehet, hogy azt jelenti, hogy vigyél rá töltést, és csak úgy fogyaszd, mert különben káros.
margarin : növényi "zsiradékkal" (hogy nevezik? :D ) van csinálva, ami egészségtelen, tehát az egész egy nagy szar vaj : ez meg tele egészségtelen fajta koleszterinnel, tehát szar
VAGYIS EGYIK SEM =)
van töltéssel rendelkezõ margarin is? :DD majd fogyasztás elõtt 220-on kisütöm, hogy ne okozzon pangást az emésztõrendszeremben. lálmár :D
Pszichológia. A természetes kiválasztódás mostis nagyon jól müködik, csak míg régen ezek a "hülyék" a sárban fetrengve haltak volna meg, most kis pénzmaggal képesek hóborttá alakítani ezt. Jó példa erre pl. a Lakótárs topic 1# hsz-e, vagy a sprektrumon ment valami kajafarmos mûsor, ahol mindenféle ételundoros embert gyüjtöttek össze (ÉTELUNDOR bazze...a világ másik fele meg éhezik..volt benne egy nõ csak fehér(!!) színû kajákat volt képes lenyelni, míg egy másik tinédzser fiú csak sültkrumplit evett..kést-villát nem volt képes használni) De kicsit elkanyarodtunk a témától:)
Legalább a látszat megvan, lehet h ha vkitõl elvennék a C-vitamin tablettáit akkor megbetegedne de csak beképzelné
pl van aki beképzeli h allergiás kajákra és ha eszik belõle és tudja h az akkor tényleg mutatja az allergiás reakciókat ha meg nem tudja és eszik belõle akkor nem. Bár ez nem tom h jön ide :D
Volt egy idõ amikor a fehér kenyérre meg a sültkrumplira mondták hogy rákkeltõ. Szartam az egészre. Legutóbb a szennyezett guargumi botrány volt érdekes. Hirtelen mindenki minõségellenõr meg dietetikus lett, mintha eddig ambrózián éltek volna..
Bármire. Volt már valami, amire nem mondták még, hogy rákkeltõ, meg meg hogy minden mesterséges szirszarral tele van nyomva? Az E betûs anyagokkal is volt már nem kis hisztéria keltés.
Nem tök mindegy? A mai szintezikus kaják világában, ahol a joghurtokat faforgáccsal készítik, a piroska szörp felét meg színezõanyag teszi ki szerintem mindegy hogy mit kensz reggel arra a falat kenyérre... Amúgy a mostani vaj sem "igazi"..a régi, igazi, tradicionális vaj a mostani teavajhoz hasonlított (íz és állag tekintetében). Az a baj, hogy a mai ember inkább ritka egészségtelen (és káros!!) kajákat eszik,majd bepuszil 1-1 bifidusz eszenziszt meg béres cseppet és elvan magának.. aztán csodálkozik hogy kéthetente gethes meg infulenzás. A földtúró parasztemberek meg lilahagymán és szalonán éltek, mégis 80-90éves korukig bírták a fizikai munkát...nem nyúlkaját, nem "egészséges" magvakat, nem gyorskaját ettek, hanem "csak" kiadósan de emelett hozzájutottak minden fontos anyaghoz ami a szervezetüknek kelett.
Vaj.. fõleg a jó friss erdélyi vaj, amikor a tejfölet egy hétig gyûjtik, majd összekavarják jó sûrûre, megvárják amig a tej kifolyik belõle és kész a 100%-os házi vaj, majd házikenyérre kenve fogyasztható.
Igen, ezt mondom, hogy csak másolod ész nélkül... #102
Ha valaminek elektromos töltése van, attól általában megpróbál megszabadulni. A susogós melegítõben ha mozogsz, akkor halmozódik rajta a töltés. Te megeszed a susogós melegítõd? Vagy csak káromkodsz egy nagyot, amikor hozzáérsz valami fém tárgyhoz, és egy kurvanagyot húz a kezedre?
"Végül még a margarin kémiai rákokozó is lehet, ha az immunrendszer legyengül 70% alá."
Aha. Szóval ilyen bemondásos alapon megy. Akkor én kijelentem, hogy maga az ISTEN vagyok, mert az istenfaktorom nekem a legmagasabb. Lehet hódolni.
Johanna Budwig pedig, mint írtam, NEM kapott Nobel-díjat. Se kémiai, se béke, semmilyen Nobel-díjat.
hidrogénezett zsír nincs benne(!), ellenben tele van egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakkal, végül de nem utolsó sorban koleszterin mentes, az omega 3:6 aránya optimális
habár nem olcsó, de itt a pénzedért kapsz is valamit.