Én is gyomorsavas vagyok, ezért alapból inni sem szeretek...max ilyen gyümölcsbor, na az nem rossz.
Piáláshoz vörös, ebédhez vagy vacsihoz fehér száraz. Sok embertõl hallottam, hogy az édes vöröstõl másnap nagyon fáj a fej, szerencsére nekem nem. :) Olasz rokon hozott mazsolabort, annak nincs párja. NYAMM.
Egyikse.SÖR,SÖR,SÖR!
Édes vörösre voksolok, favoritom még akkor is, ha másnap kalapálnak a homlokom mögött :)
amúgy rosé és fehér, 1000 Ft körüli kategóriában (Vylyan, Feindl stb) alatta nem tudok neveket mondani, de 5-600nál olcsóbban nem szabad venni, csak sürgõs májpusztítás céljából :)
szimpli dö beszt
Ebben az a vicces, hogy árához viszonyítva tényleg nagyon jó bor, elég sokáig a számban marad az utóíze. Csak van egy "társaságban snassz Dankót inni" mentalitás...
Fiatal korban mindenki édeset iszik, aztán ahogy öregedtek, átálltok a szárazra. Higyjétek el, száraz vörösnél nincs jobb. És ezer ft alatt ne vegyetek bort. Nem sznobság, hanem kb. ott kezdõdik az igazi bor, amitõl másnap már nincs fejfájás.
ha az ember jól beakar nyalni...akkor szinte mindegy h fehér vagy vörös...a lényeg, h csússzon egyébként én édes fehér almalével, félédes/édes vörös (mminõségtõl függõen colával keverve) párti vagyok
Én a félédes furmintot favorizálom. Ha száraz bor kerül asztalra, azt fröccsnek iszom, de ritkán. Tokaj-Hegyalján lakom, de inkább sörös vagyok.
A száraz, vörös cabernet sauvignont kedvelem. Több hazai pincészet termékét szoktuk vásárolni, általában a 2004-es évjáratúakat. Ezen kívül bizonyos esetekben a desszertborok is szóbajönnek, elsõsorban a görög származású Mavrodaphne-t fogyasztjuk, két éve kóstóltuk meg a patrasi pincészetben.
nálunk szerencsére ninsc ilyen :) mindig ugyvunk h minél olcsobban de aránylag yot (persze ha kevés pénzünk van szorakozni)... és a Dankóval meg vagyunk elégedve mi is.. :) akinek nem jön be a bandábol az meg vegyíti kólával és kész :D
Ezen még bõven van mit finomítanod :D A különbözõ húsételekhez a megfelelõ bortípust célszerû inni, például marhahúsnál a száraz vörösbort ami savat termel, halnál a száraz fehéret stb. (mondjuk 14-18 évesen még nem kell ilyen jellegû tapasztalatokkal felvértezned magad)
xD ettõl egy párszor már fetrengtünk tárgyilagos állapotban^^ de má leszoktunk róla^^ egyébként volt 1-2 jóféle házibor az arcomban, ami nagyon finom volt és egyáltalán nem kellett sok, hogy kecybátor legyek x)