Én is most szeretnék venni gépet... Abban tudnátok segíteni nekem, hogy a kapszulából (kávé), egyet lehet lefõzni? Tehát egy kapszula egy kávé, vagy esetleg kettõ? :)
én csak azt tudom róluk hogy kávéja jó, de az van mint a nyomtatóknál, a gép olcsó, de aztán a kávékapszulák árán jócskán behozza :D
sziasztok! nem tudnátok véletlen segíteni? van valakinek véletlen kapszulás kávéfõzõje? vennem kéne a családnak, de nem tudom jok e ?!... kösszi
Nekem nincs szükségem kávéfõzõre, éljen az instant kávé :D
MégilyeneszementjóKáVé:P elírtam na:D
tasakos MáKVirág? .D (én se tom mi az..)
Mi az a tasakos mkv??? Amúgy köszi a gyors infókat :D
fõleg ha a gép elõtted õrli a kávét :)
egy normális kávégép mindent csinál.. csak annak ára is van.. : :)
sztem ha adsz nekik egy tasakos mkv-t és azt mondod cappucino simán elhiszik
van az a senseo, az tud cappuccino is csinálni
Van olyan gép, ami jó Cappuccino-t és még annál is jobb kávét készít??? Nekem a kávé fontosabb, de nyilván jönnek vendégek, akik Cappuccinot kérnek... Én pedig önzõ vagyok :D
nah van-e már valakinek valami új gépe?
én szétnézve a gaggia espressot vagy a gaggia classicot javaslom, és mellé egy Iberital Challenge darálót mellé.
ezt olvasva jutottam erre a következtetésre, igaz ez is csak 1 vélemény, de sok minden le volt írva a topicba és ez egy kivonat link
albérletbne egy ismerõs rendszeresen felrobbantotta a kávéfõzõket. nagyon visszes mert össze vissza égsz ha jobbat vettél volna akkor elvileg a biztonsági szelep megakadályozná hogy felrobbanjon.
Amúgy amit lehetett én már elrontottam a kávéfõzésben. Vízet rendszeresen elfelejtek beleönteni, volt hogy be sem dugtam, vagy nem kapcsoltam be és fél órát vártam hogy történjen valami, de a legdurvább talán az volt amikor nem raktam alá a kinöntõt és az eégsz befolyott a sütõ mögé:D
azért mert finom íze van. Én úgy szoktam hogy a pogácsa jó laza legyen és csak félig a tartóba. Kijön, átgõzölöm az egészet. Kiöntök egy pohárba, édeske, ezt jól meggõzölöm. öntök belek kevés tejszint, tejet és ezt mégegyszer meggõzölöm hogy habos legyen. Az egészhez öntesz egy pici kávét és szép barna csíkos lesz a hab ahol beleöntöted.
alul hajthatod tovább van 7 része. igaz regelni kell, mert megvan 1 nap hány videót láthatsz.
igaz nem a legjobb ebben a témában, de nekem tetszett. régebben volt az exploreren egy jó mûsor ott mutatták a kávébab termesztés, pörkölést, darálási módokat géppel, díszítést, már a mûsor címére nem emlékszem, pedig érdemes lenne az érdeklõdõkkel újra megnéznem :)
egy ismerõsnek felrobbant a konyhában festhettek újra szerencse,hogy nem égetett meg senkit nem vágom,hogy történt amikor biztonsági szelepesek ezek...
köszi a tippet! de gondoltam ha már nézegetem a kávéfõzõ gépeket akkor a komolyabbakat nézegetem, és gondolom nem nagy elvárás, hogy legyen rajta habosító. azóta megnéztem a saeco árakat és 60 000 körül nem volt semmi normális gép. lehet másik gyártónál kéne nézelõdnöm, csak mint írtam nem tudom ki gyárt jó cuccokat ebben a kategóriában. ha az extrásak ennyivel drágábbak, valszeg rád hallgatok és simább gépet veszek a többit meg kipótolom ügyeskedéssel :)
Hagyományos "kotyogós" "olcsó de legalább gagyi" fém kávéfõzõm van. Abból nem a kínai hanem a kicsit erõsebb anyagú Magyar termék. Az alja mostanában kidudorodott (domború lett), nem durván, de észrevehetõen. Félek, hogy ez felrobban, vagy valami kárt okoz... Van valakinek ilyen tapasztalata? Vegyek újat, és ne kockáztassak, vagy ez nem gond, bírják ezek?
tejhab készítésre teljesen jó az 1000 Forintos elemes rezgõs cucc... alul dupla rugós részû keményebb habot készít arról nem találtam képet
a komolyabb gépek márkaneveit, aminek van tejhab készítõje még nem nagyon soroltátok, ha tudtok a Saecon kívül mást örülnék, vagy tényleg ennyire csak az ár a mérvadó? :D mert írtátok hogy az olcsóbb idõzített bomba tud lenni :)
adrenalinroham, a szervezeted felkészül a harcra/menekülésre - nem tart sokáig, és amikor kiürül a szervezetedbõl még fáradtabbnak érzed magad, mint elõtte - de akkor már mindegy, ébren vagy :)
Na, az mitõl van, hogy ha valakit megijesztenek (pl. kinyitják az ajtót, és szólnak hogy baj van) az illetõ (jelen esetben én) rögtön felébredek 100%osan, függetlenül attól, mennyit alszok?
az egyetemen ittam olyan kávét, amit ott helyben fõzött le a csaj, külön mindenes egyes adagot egyesével mindenkinek, na az valami b*szott durva volt, olyan szinten belassultam tõle, hogy a 3 órás elõadáson végig az élet értelmén gondolkoztam, mert nem tudtam figyelni a tanárra :D komolyan, mint valami drog...
Hát én, mire kimegyek a buszmegállóba, hogy elmenjek iskolába... Éjfélkor fekszek, 5:20kor kelek, 6kor szoktam kilépni az ajtón, ha összeesek a fáradtságtól ha nem, 6:00:05re a hidegtõl ugy felébredek hogy csak na! XD
-ébredés után 10 körül fél senseos kávé -ebéd után 13 körül egy Melange (olyan mint a latte csak mézes) -mammutban 15 körül egy darálós kávé mert majd bealudtam -corában 17 körül egy burn energia ital mert majd bealudtam -corában 17:30-kor egy tejhabos kávé mert ari hostess kínálta
cseppet kivert a víz utána...
mert jó az íze, és reggel segít felkelni.
ha viszont nem kell segítség h felkelj reggel akkor csak irigyelni tudlak :D
Az a gond a cappuccino fõzéssel, hogy ahhoz magas nyomás kell, ami egy otthoni olcsó masinánál nem megoldható. Olyan kell, aminek van tejhab készítõje, ezekbõl viszont az olcsóbbak nem túl tartósak, meg sok gondoskodást (vízkõmentesítés, tisztítás, szigetelés) igényelnek (lakótársaméknak 2 év alatt 3 vagy 4 ment tönkre - az egyiknek konkrétan lerobbant a teteje, másiknak elolvadt a ki-bekapcsoló gombja). Azóta inkább csöpögtetõs kávéfõzõjük van.
Nekem az íz a lényeg, a mennyiség nem fontos, mert a bnõm nem kávézik csak én, szóval naponta egy max két adagra kell. De fontos az íz, nem a hatása miatt kávézok, hanem az íz miatt úgyhogy legyen finom. Azért lenne jó, ha a sima kávén kívül eszpresszót is tudna vagy esetleg cappuccinót, hogy a változatosság is meglegyen. :D
Én is anno megúsztam a függõséget, régebben sokat ittam, vizsgák elõtti tanulásnál fõleg, kezdte elveszteni hatását. Aztán albiban már lusta az ember csinálni, a sulis automatás trutyi meg hírbõl sem látott igazi finom kávét, szóval leszokni az tökéletes. na meg a szájszagnak sem tesz jót :D
Én nemrég kezdtem el kávézni.Nem is iszok rendszeresen de simán rá lehetne durván szokni. Eleinte még felébredtem tõle egybõl de mostanra már megiszom és simán elalszok 5 perc múlva tõle. Inkább az íze kedvéért iszom ha álmos vagyok vagy egy jó kajálás után.
Saeconak nem olcsó a javítása sem.Márkaszervizben olyan árak vannak csak nézek sokszor...
finom, ez kétségtelen, csak attól függ mire akarja az ember a kávét használni. ha élvezni akarod az ízt, egyfajta rituálé, mint a szivar, akkor jó a senseo ár-érték arányban, de ha úgy nyomod, ahogy például nálunk van, elég ráfizetés. Én most leálltam, max kávézóba beülve iszok vmi lájtos kávét, de ettõl még fater hajnalban meló elõtt iszik, mikor hazajön is egyet iszik, muter rá egy órára reggel iszik, este legalább kétszer, nagymuter is kétszer egy nap. Hétvégén még durvább. És õk nem azért isszák, mert élveznék, hanem megszokták/embert akarnak magukból varázsolni :D És erre a 16(?) tasakos 1000(?) forintos senseo párnácska nem épp alkalmas. Erre a legjobb egy kotyogós vagy ilyen ipari szerû cucc, ami egyszerre többet fõz le, vagy nem kell neki annyi kávé. Saeco pl ideális lenne, de 80 ropiért kicsit drágácska, de ha valaki ideadja, elfogadom, max eldugom a szekrénybe, ne legyen ipari konyha feelingje a konyhánknak :D
A kávé – mértékletes fogyasztás esetén – serkentõ hatással van a központi idegrendszerre, a szívre, a véredényekre és vizelethajtó hatása miatt a vesékre is.
Mondjuk az nem gond, mert a macchiato azon kívül, hogy dekoratív, másra nem jó, mert eléggé semmis számomra, bár még mindig jobb mint a latte változata. de én azt mondom, ezeket kávézókban jó inni max, bekérni a csajnak, de otthon marad a normális eszpresszó, max jobb napokon kapucsínó. De finom kapucsínót készítõ gépet én még nem láttam, kézi úton a legjobb, kitapasztalod hamar, milyet szeretsz, hogyan kell. És megúszod olcsón. Ha meg jó kis szexet akarsz, akkor összedobsz egy kis melange-ot, de azt meg úgysem tudja egyik gép sem :D
Ez a senseo meg... alapból azok a párnácskák nem tetszenek, igaz hogy sok érdekes,izgalmas változat van, meg dekoratív a külsejük, dísznek tökéletesek is egy hájtek konyhába
egyébként én nagy kávés vagyok, sokfélét ittam már többféle gépbõl. a kotyogóssal bika kávét lehet fõzni, de ízileg nagyon szar. kávét is többféle képpen lehet fõzni, én például segafredo-t iszok bent a cégnél egy nem is drága és nagyon aromás finom kávé és egy szarvas kávéfõzõ van benn. persze ahoz hogy jó kávát csinálj nem egy kotyogós kell annál azért kicsit komolyabb.
miért jó kávézni? én amúgyse tudok elaludni nem hogy ha kávéznék:CCCC
10.000 Ft-tól, nekünk ugyanilyen van, csak nem tud cappucino-t, de azért ajánlom, mert nagyon finom kávét fõz, núgy értem ezt, hogy nem kell átfõzni többször, meghát amít elvárunk egy kávéfõzõtõl. Viszont 4 éves a mienk és egyre többször lesz vizköves, ez az egy hátránya van, de ettõl még nagyon jó szerintem :D
vagyél Senseot és egybõl buknak rád a csajok xD
sokféle kávépárna van hozzá,nincs vele szenvedés,gyors,mindig finom
Mikró. Én csak azt használom mindenhez, és macchiato kivételével mindent elkészítek még krémesebbre is mint valami kávéfõzõ. Kísérletezni kell oszt kész.
Szeretnék kávéfõzõt vásárolni, de nem tudok dönteni. Érdekelne, hogy ki, melyik gépre esküszik. Tudjon a sima kávén kívül Eszpresszót és cappuccinót fõzni. Ne legyen csillagászati az ára, olyan 15 körül legyen. Sajnos annyi féle gép van és pont annyi pozitív véleményt találtam ezekrõl, mint negatívat, így nem tudom milyet is vegyek.