Az tény hogy sok a szar, de azért én nem panaszkodom. Nagyimék idejében örültek hogy ha egyáltalán kenyér volt. Jobb napokon tudtak rá tenni cukrot, vajat, meg sütöttek mindenfélét a kenyér tésztájából. Megnéztem volna akkor hogy sírtatok volna. :) Engem is bosszant ez a sok szar, de szerencsére van nagyi aki azért tud jó dolgokat csinálni. No meg a legkisebb bajom is nagyobb ennél. :)
Na, a mennyiség nem keverendõ a minõséggel. Inkább eszek kevesebbet, és egészségeset , mint egészségtelen szart.
Pl én is jó, ha havonta 1-2x Mcdonalds-ba megyek, akkor is csak akkor, ha haverokkal megyünk valamerre.
1. 50g mandula(néha kesudió vagy mogyoró) meg 2 puffasztott rizs 2. turmix (1x banán, fagyasztott málna, 125g zsírszegény túró és 3dl tej) + 2 puffasztott rizs 3. ránotta (3 tojás meg egy fél hagyma) + 2 puffasztott rizs 4. ugyanaz mint a 2.
esetleg a túróban meg a tejben lehet fûrészpor meg E45637 a többibe nem nagyon lehet belecsempészni. beteg 10 éve nem voltam. vérképem olyan mint jézusnak
ilyet hogy virsli vagy párizsi már nem bírnék megenni:P
1-2 napig utána mikor 10 órakor már csak remegnél akkor elgondolkodnál azon ,hogy lehet enni kellene valami mást is. Jók ezek a diétás okosságok, meg a müzli szelet csak nem fizikai munkásoknak.
de nem a mennyiségen van a hangsúly hanem azon hogy simán ki lehet váltani az okádék párizsit meg "epres" joghurtot igazi kajával. senki nincs rákényszerítve hogy E450et egyen:P
margarin helyett vaj, gépsonka és párizsi meg zalahús helyett rúd téliszalámi és pácolt egész pulykacomb. tejterméket szinte egyáltalán nem, egyedül a trappista sajt maradt
a lustaságom nagyobb mint a változatos kaják iránti vágyam. ezt csak belebaszom a gépbe és megnyomok egy gombot... ha meg benyeltem akkor már olyan mindegy hogy milyen íze volt:D régen 100 kiló voltam és zabáltam mint egy állat. lehet hogy kiégett az agyamban az a terület ami kaják hatására boldogság hormont termel:D
Csak azért mert valamire rábökték a kiváló magyar termék matricát, még nem fogom megvenni az ócskát, pláne ha még drágább is. Jópár éve, mikor mindenki Ukrajnába járt tankolni, vásárolgattunk is..pl.olyan füstölt sajtokat ettem, hogy most is kívánom, itthon még csak hasonlóka se láttam. Vettem 50%-os szõlõlevet és MUST íze volt vazze! Ha Mo-nra beengednék, a SIÓ húzhatná le a wc-n a sûrítményes vackait. És nem hiszem hogy a magyar tejtermék jobb minõségû, mint a szlovén, cseh, vagy a német. Tény, hogy hazavágták a mezõgazdaságot, meg az élelmiszeripart, de ne marketinggel próbálják helyehozni...
van azért néhány iparág-márka ami nem gurigázik szarral pl. pick szalámik,pannónia sajt,villányi és tokaji borok, kalocsai paprika,makói hagyma stb. mind-mind premium minõség és a miénk, csak meg kéne becsülni
Hát de minden nap ugyanazt? Háááát. Én azt vallom, hogy mindenbõl eszek ami jól esik (mondjuk azért inkább a fõzelékeket szeretem meg az olyan leveseket amikben zöldség, gyümölcs van (húslevest is megeszem ,de ne a kedvencem)) mellé megy a zöldség, gyümölcs. Nem vetem meg az édességet sem. (nem, nem vagyok elhízva pont megfelelõ a súlyom)
Ez egy jó étrend . Tényleg kevés szénhidrát van benne, de gondolom ezzel van valamilyen célod. (pl. fogyás - bár nem tudom milyen magas vagy és hány kiló, de ez tipikus diétás étrend)
Én is nagyjából ugyanazt eszem mindennap.
250g rizs vagy durumtészta 250g hús 200g zabpehely 1 liter tej 1 banán vagy más gyümölcs néha pár tojásos rántotta este túró puffasztott rizs mikor rágcsálnék valamit
+ mikor edzés van, akkor edzés után egy adag fehérje.
Nagyon ritkán becsúszik egy-egy csoki, vagy valami más édesség, de már egyre ritkábban. (heti 1-2 alkalommal)
Ahaha, néha tényleg eltûnik a fele:) Rántott ûr:) Amúgy mióta rákaptam a zöldalmára sajttal nassolnivalóként, kipróbáltam egy csomó sajtot, és trappistából úgy vettem észre, hogy a Tolle a legjobb.
Eszem amit megkívánok, rengeteg itthon elõállított gyümölcsöt és zöldséget, és igazi vizes tejet iszom, de sajnos nincs másra pénz:(. Errefelé szokott járni egy Boci boci tarkás autó, igaz 200 ért adják a tej literjét, és veszettül jó:]. Vasárnaponként mindig veszünk 2-4 litert. Ez kb kedd estig elég is. Joghurtokat egyre kevesebbet eszek, talán nem is baj, mer végülis tényleg olyan mint egy puding. Csatlakozom valamelyik elõttem szólóhoz: szupermarketekben vásárolt Milli rudik kb biciklibelsõ állagú "töltelékét" a legnagyobb ellenségemnek se kívánom. A legszomorúbb, hogy mindenki mondja, mennyire rossz a helyzet, és magyar dolgokat kéne venni, nem a külföldi szart... a körülöttem lévõk majdnem 100% a ezen az állásponton van, de a gyümölcsös standnál megáll a tudomány.. aztán elfelejti mindenki, hogy olcsó húsnak híg a leve. Igaz, hogy nemmindig a drágább jelenti a jobbat, de most pl; egy magyar alma drágább cseppet, de itt házunk mögött (város nagyon szélén lakunk) van 3 almás, és látom hogy készítik, mit csinálnak vele, nincs agyon permetezve, se semmi... és akkorák az almák mint a másfél öklöm, és nem csak vizes, hanem igazi alma. Sió 12% os gyümölcsleveivel mehetnek a sunyiba, ha isztok belõle egy pohárral, a fogatokon már lehet érezni, hogy valami nincs rendben... össze vissza ragad a nem gyümölcscukortól, hanem a szimpla cukortól. Ami tök nem ugyanaz :]
Nem kioktatni, és nem arról hogy mi ízlik. Szövegértelmezés. A Pick rég nem olyan minõségû, mint volt. Ez tény, nem pedig ízlés kérdése. Ha valakinek így is ízlik az az õ baja.
mondjuk mekis kaját veszek nagyritkán (fõleg ha társaságban vagyok és õk arra szavaznak) de amúgy próbálom kerülni...eteti magát, de annyira durva lesz az állaga pl. egy 20perces "becsomagolt" hazaút után...
akkormár inkább kínai...azsem egészségesebb, de mondjuk a rizstésztába általában raknak párolt zöldségeket, azis jobb mint a semmi :P
kínai az rosszabb,fõleg a thai kaja.húgom a nagy mániákus minden héten eszi,legutóbb vett este vacsorára nem bírta megenni,hûtõbe téve másnap reggelre teljesen megromlott,szóval azok a szarok hetekig ott állnak amíg valaki meg nem veszi vagy be nem penészedik,óva intek mindenkit ezektõl a helyektõl....
hát, általában a "populárisabb" gombóckákat veszem, nem az egzotikusabb cuccokat, azokat meg viszik mint a cukrot... ahova járok az viszonylag korrekt, ha veszek elvitelre és nem melegítik külön még akkor is gõzölög a kaja ha 20perc után tálalom otthon...
Sajna nekünk nincs ilyen,h házi cuccokat szerezzünk be,legalábbis nem tok róla,h lenne,szal azt kérdezném,h milyen márkákat vegyünk boltban a különbözõ dolgkok közül(felvágott,sajt,tej...)..Mindig hozzák haza a tescos szart,mondom f*szom ne vegyetek már ilyen fost,lassan inkább nem eszek,mert minden szar..A trappista sajtokat is irtátok,végolvastam a forumot hát tényleg érdekes..Sok hamburgert zabálok,sé mindig teszek bele sajtot..Néha ugy ragad a csomagoláshoz,meg olyan puha a kezemben szétesik,nagyon "vizes"nek érzem.Van mikor emg még nem romlot,viszont vhogy büdös lábaszag szerû szaga van. xD
Arra lennék kiváncsi h ebben a mû világban miket lehet venni,ami kevésbé mû?Olvastam lejjebb h Pick szalámi,meg Pannónia sjat,milyen dolgok vannak még?
És errõla párizsi,virsli készitésrõl kérheteklinket?mert a párizsit klezdem nem szeretni azóta,mióta olvasom/hallom,h fuu mibõl van,de konnkrét dolgot senkitõl nem láttam/hallottam még.Meg a virslirõl is,mert azt viszont vmiért sszeretem :C
a szeleteltnek tényleg mellékíze van, de a rudas kiszerelés szvsz legyõzhetetlen :D
Vásárcsarnok. Szalámikat, sonkát, de savanyú káposztát, házi tejet is kapni. Az viszont nem árt, ha valami piacra járós formával mész el, mert a kofák is elég ravaszak:) Amúgy kis utánajárással boltokban is kaphatsz igazán jó minõségû cuccokat, megfizethetõ áron. Ezek általában regionális szinten fordulnak elõ, tehát viszonylag kis körzetben vannak terítve.
ja hát ez ilyen 80s évek balatoni nyárainak maradványa :D minden strandon ez van, baszott nagy pufizsömle, töppedt hús, 3 kiló csalamádé, salátalevél+hagyma, vizezett ketchup+mustár
Konkrét márkákat nem tudsz?Az a baj a cslád nagy "tescoba,corába,Lidlbe járós" szal kb onnan jön a kaja,azért isnkérdseztem,h konkrét márkák nincsenek-e..Ezekre a szoci boltokra lennék kiváncsi,ahol a cuccok nagyrésze hazai.
azt remélem tudjátok, hogy minden egyes kínai éttermes E621-et nyomat a kajára (ízfokozó) a szójaszósz mellé, ezért van mindnek ugyanolyan jellegzetes, intenzív íze
McDonalds se spórol az E621-el, be is vallják.
Akkor az itthon csinált kinai cucc azért nem olyan,mint az ottani.-.-
Na tudtok adni tescos,corás,lidls márkákat,amiket meg lehet venni és kevésbés mûszarok?Meg linket,h a párzsi,meg virdsli meg stbstb.. mibõl van.
Pontosan. De ha jól van megcsinálva, akkor annyira nem egészségtelen...
"Nos gondolom, hogy sokan nem tudják mi is ez. Több néven is ismert: nátrium-glutamát, MSG, mononátrium-glutamát, a japánok unaminak nevezik, a kínaiak weijingnek, a zacskók hátulján pedig sokszor E-621 a megnevezése.
Gyakorlatilag egy nagyon erõteljes ízfokozó. Idézet a Wikipédiáról:
Tiszta állapotban fehér, kristályos port alkot vízben vagy nyálban igen gyorsan oldódik, nátrium kationra és glutamát anionra válik szét (a glutamát a glutaminav anionja).
Íze szinte nincs, nem az ételre hat, hanem az ember ízlelõbimbóira. Mindenfélét állítanak róla. Okoz ráktól a szívdobogáson át, retina gyengülésig mindent. A másik oldalról pedig azt is meg kell említeni, hogy fûszerként van besorolva. Még mielõtt most mindenki kezdene fogadkozni, hogy soha nem fogja használni, van egy érdekes hírem. Nem is kell használnotok, használják helyettetek a gyártók. Szinte mindenben benne van. Fûszerkeverékek, chipsek, fagyik, (zacskós)levesek, gyorsfagyasztott termékek, stb a végtelenségig. Emlékeztek anyuci egyik kedvenc ízesítõjére a Vegetára? Na az só, szárított zöldség és nátrium-glutamát keveréke. Töményen. Senkit sem szeretnék most ezzel riogatni de ha nem is lehetetlen elkerülni, de nagyon nehéz. Ezzel nem azt mondom, hogy lapátoljatok belõle minden kajába ezerrel, de valószínüleg valamilyen módon tesztek bele sajnos. Aki allergiás, feltétlen menjen orvoshoz, valamint kerülje a fogyasztását!"
Nem tudok márkákat sajnos. Ilyen szinten nem vagyok otthon a dologban, de amit ezeken a helyeken kapni, abban sztem mind ugyanaz van, természetesen ártól függõen.
Nagymutterom régen itt csepelen dolgár kertes volt, iszonyat nagy kertünk volt, csak aztán államosítottak na mind1...
Mikor még dolgozott, mint fodrász, egyszer ment 7 ker. környékén a piacra, és megy-megy, egy csaj kofa elkezdi neki mondani, hogy izzé, friss meg minden, nagymutter mondja, hogy nem az, innen látom..Kijött a kofa "fõnöke" és megszólal a csajnak , hogy Nem kéne pont egy bolgárkertesnek magyarázni... egybõl elcsöndesedett a csaj: DD
Szóval, ha nagymutterral megyek piacra, akk cask a legjobbat amit lehet.:]
magyar, nevesebb termékeket keress és nem lesz gáz. ha felvágottat veszel, ne vákumfóliást vegyél hanem olyat amit a szemed elõtt szeletelnek le és papírba csomagolják utána. ezekbõl is csak olyat vegyél (párizsik, gépsonkák, ömlesztett húsrudak felejtõs) amin látszik hogy színhúsból van, nem ipari hulladék emulgeálószerrel meg stabilizátorokkal felfújva
Sajnos van ilyen, de a legveszélyesebb még mindig az aszpartám [E951]
"A szacharint nem is kell befogadnia, hiszen emésztetlen formában kiürül, ám az aszpartám lebomlik, s emiatt ellenõrizhetetlen változásokat indíthat el a szervezetben. Tehát: bár lehet, hogy a szacharin - összetételénél fogva - serkenthetné a szervezetben a rosszindulatú daganatok kialakulását, ám az aszpartám természeténél fogva meg is teheti ezt. Emiatt a vele kapcsolatban megfogalmazott kritikák ugyan származhatnak egy ma még ismeretlen édesítõszer menedzsmentjétõl, ám inkább arról lehet szó, hogy az aszpartám valóban káros az egészségünkre." Innen van az info