Azt egyébként tudtátok, hogy a kakaóvaj pont az emberi testhõmérsékleten olvad, de nagyon drága, ezért a csokiban olyan zsiradékot használnak általában, ami szintén ezen a hõfokon olvad, és nem kellett sokat keresgélniük, mert azt már kifejlesztették a végbélkúpokhoz, ahol ugyanez az elvárás? :-D
Tehát a hétköznapi csokoládé az ízesített végbélkúp, orvosi hatóanyag nélkül? :-D
"alacsóny" Még szerencse, hogy te akarod kioktatni a másikat... Nem azt mondom, hogy az nem hülye... ne érts félre. Csak te is.
hát, aki még fogalmazni sem tud "cukor a legtöbb így kezdõdik", annak úgy tûnik ez is magas.Te nem fogod fel, h nincs 100%-os kakaós csoki :D itt vergõdsz baze..szaladj ki inkább a közeli telepi játszótérre azt mókuskerekezzél, vagy toljad a csattogós lepkét.A cikkben étcsoki van meg alacsóny zsírtartalmú kakaó.Mind a kettõ van itthon. A csoki pedig édes, a kakaó nem.
te most mit hemperegsz ezen bazeg...ha nem ütnék fel a kakaót ad1:100adára esne vissza a eladható mennyiség ad2:fogyaszthatatlan lenne és tömény. Itt sem tömény 100% pure cocoa-ról ír a cikk 28 grammban, ha figyeltél volna. A 100%-os kakaó szüretelése,pörkölése akármilye a gyár dolga, és az, hogy ezt fogyaszthatóvá tegyék.Jó minõségû étcsoki, vagy jó minõségû kakaópor (nem cukrozott) bõven megfelel a követelményeknek.
"A San Diego-i Kalifornia Egyetem (UCSD) Beatrice Golomb által vezetett tanulmánya szerint a testedzés mellett rendszeresen csokoládét fogyasztók testtömeg indexe (TTI) alacsonyabb azokénál, akik bár testmozgásban nem maradnak el a "csokoládéfüggõktõl", azonban kevesebb kakaótartalmú édességet esznek."
Magyarul ha nem mozogsz mellé és csak zabálod a csokit akkor rövid idõn belül sertésméretûre hizlalhatod magad :)
Ez a korszakalkotó felfedezés nyilván azzal van összefüggésben, hogy a kakaóbab és származékai átlag feletti hatékonysággal nyelik el a fénynél gyorsabb neutrínókat (a többit nem), így hozzájárulnak az egészséges emberi metabolizmus energiacirkulációs folyamataihoz, táplálják a Bifidus Ezmegazis (c) bélkultúrákat, tágítják az aurát és a percet, végül, de nem utolsó sorban segítenek motivációt gyûjteni a pénztermelõ tevékenység alapjául szolgáló mókuskerék felpörgetéséhez. Zabálj Te is csokit! ...vagy azt a valamit, amire a "csokoládé" szót írták az EU engedélyével még üzemelõ fospasztagyárak.
A tisztán természetes forrásból származó dolgokról (leszámítva a kõolajat) rendre kiderül, hogy: - megfelelõ dózisban adagolva állati egészségesek - sajnos borzasztó drágák - a legjobb: ilyen drágán is csak hamisítvány kapható
Nem tudom, hogy a 6 ALAPíz (sós, édes, keserû, savanyú, umami /az aminosavak íze/ és vízíz) felhasználásával te miként írnád le a kakaó ízét. Amúgy az orrüregben kialakuló kémiai inger által kiváltott érzet (aroma) sokkal lényegesebb. Mindegy, amire céloztam, hogy én keserût pont nem éreztem a csokiban.
Én wellness kávét iszom, Arabica kávé + Ganoderma + nádcukor, illetve ennek egy cukormentes változatát is :-) néha én is rásegítek egy kis kakaóval - fahéjjal, feldobja.
Jó minõségû kakaóporból egy kis tejjel kiforralva, tejszínnel + kevés cukorral felfõzve nagyon jó kis csoki desszert készíthetõ.
Igen... sajnos az igazi minõségi kakaópor nem a legolcsóbb dolgok közé tartozik.
kakaókivonat (0,5%), cukor a legtöbb így kezdõdik
A kakópornak jó ha 1% a kakaó amúgy :D Legalábbis annak mit egy átlag ember meg tud fizetni
hmm én mondjuk kétpofára zabálom a nyers kakaóport (holland kakaópor, kovics kakaó, CBA kakaó, mittomén.. tudjátok, a "natúr kakaópor") .. kávéhoz teszek fahéjjal azt jaó..
Kávé számomra nem létezik kakaó meg fahéjj nélkül mondjuk. Csoki meg csoki. A címke nem úgy kezdõdik, hogy "cukor, hidrogénezett növény zsír, sovány kakaópor...", hanem "kakaó" vagy mittomén..
csókolom kívánok.én tiszta kakaóval (igen qva keserû) szoktam csinálni a kávémat :D egész jó kis nedû jön össze belõle (minimális kv-val kb fél kv-s kanál), sajnos igazi cukorra nincs pénzem, úgyhogy marad a méz v. nádcukor édesítésnek hozzá..rá további bûnözés képp egy kis hab és fahéj haha :D egyébként gondolkodom a gizeng teán...az erek ápolásához jó lenne valami útmutató.Mozogni szoktam, szal nem vagyok disznó, az étrendet is probálom tartani a 20-30%-hús 70% zöccség,gyümölcs stb-vel.De nyilván ez mind formalitás, mert maga az élet káros.Inkább a gravitációval meg sejt öregedéssel kellene vmit kezdeni...
Nem tudom, hogy mennyore volt valódi, de olyan 90%-os kakaó volt. Számomra csak úgy volt fogyasztható, ha tejben feloldottam. Iszonyat lelkierõ kell számomra ebbõl naponta akár csak 28 grammot is elfogyasztani, bár van aki szereti. De vannak ugye ejtõernyõsök is, hiába van a mondás, hogy ép gépbõl, épeszû ember nem ugrik ki.
Lobbi ide vagy oda nagyon szûk látókörre vall egybõl elvetni minden igazságot a cikkben. És napi 28g csokiról van szó. Ez lobbinak édeskevés... A lobbikat inkább az ilyen blikkes "brit kutatók megállapították" cikkekben kell keresni. Biztos vagyok benne, hogy a kísérleteket dokumentálták eredményeikkel együtt és, ha valaki levélben kételkedne készséggel el is küldenék neki.
Én eddig is ettem rendszeresen 70-80%-os feketecsokit és/vagy ittam kakaót edzések között vagy hosszabb kihagyásokkor, mert (elvileg) a kakaó segíti a szervezet regenerálódását. (Nem a Blikkben olvastam, hanem tanulmányaim alapján következtettem ki... :D)
Helyesbítek hívnak
Minden amit feldolgoznak csokinak hívják amit nem azt kakaónak ennyi a különbség. A minõség más tészta.
sõt! vannak még ennél is komolyabb kutatások ahol még a valódi csokiknál is valódibb csokikat használnak (ezeknek az íze kretelés) és a kutatások azt bizonyítják hogy Te döntheted el mit csináljon a csoki.
Ez a valódi csokikra igaz nem az ilyen ipari hulladékokra amit a népesség 99,5%-a eszik.
Mostanában a kávélobbi is nagyon nyomul, hogy az is mennyire egészséges. Persze egy szénné pörkölt mag, amiben levõ függõséget okozó vegyület halálra szûkíti a hajszálereket, az marhára egészséges lehet. Túlzottan alacsony vérnyomású, a rákkal szemben családi kór elõzménnyel bizonyítottan ellenálló emberkéknek mindenképpen, kb a lakosság 1-5%-a lehet. Cukorbetegeknek (manapság szinte mindenki az valójában valamilyen szinten) a csoki/kávé kúrát ajánlom, a mielõbbi végtag/látás vesztés és szívizomkárosodás eléréséhez. Ajándékként némi rák kockázattal. Ha a csokitól nem is, de a ráktól, vagy a kemótól biztos lefogy.
akkor ha túl vékony vagyok nem ehetek csokit mert elfogyok? :)
Úgy látszik nem fogy elég csoki, el kell adni. A sok okos meg majd megzabálja a 95% szénhidrát tartalmú szarokat, hogy attól majd jól lefogy... nagyon gáz.
A kakaó egézséges mint tudjuk csak kérdés milyen csokoládét eszik valaki ugye, vannak csokik amik kakaót nem láttak...