van egy pár alternatíva... egyik sem sokkal jobb a másiknál, szal mindegy :) vagy szar az íze, vagy sok benne a kalória, vagy tele van mindenféle szar segédanyagokkal
meg kell szokni naturban meginni a teát, én is azon vagyok éppen... csak hát nehéz :)
Kell a cukor a szervezetnek nagyon. Persze emberfüggõ mennyire, de nekem a családban mindig mondogatták gyerekkorom óta egyek csokit stb, mert egyébként ritkán szoktam.
Aztán volt aki azt mondta egy szelet kenyér naponta elegendõ vércukrot jelent.
Nem neki volt igaza, 6-8 óra szellemi munka után simán zúgott mostanában a fejem, a napi 3-8 kávéban lévõ cukron kívül más módon nem vittem be nyersen, rámszóltak egyszer egyek már valami csokit, és el is múlott akkor rögtön.
Azóta hallottam, hogy az agy kb cukorban úszik, pontosabban cukros vízben, és azt égeti üzemanyagként. Nem tudom ez így mennyire igaz és pontos szó szerint, de logikát látok benne a fentiek alapján.
Persze a mérték is fontos, mikor el voltam szokva az édességektõl aztán hirtelen benyomtam egy csomót rosszul esett, a hirtelen megemelkedõ cukorszint miatt a szervezet túladagolja inzulinnal a vért, rövid idõn belül túlságosan leejtve így a cukorszintet. Kb mint másnaposság esetén az alkohol-alkohollebontó enzim esete.
Tehát azt tudom mondani igény szerint kell, és így nem ritkán bõven kell, figyelni kell az ösztönös jelekre.
meg szerintem nem is fontos, hogy a cukorbevitel ténylegesen cukor legyen, akár egy kisebb kocka finom sütemény is jó, és akkor mégsem tömény cukkert viszel a szervezetbe:-) (szerintem)
én a fekete dobozos lipton híve vagyok, mézzel:-) véleményem szerint sokkal finomabb mint cukorral:-) én a teát az íze miatt iszom, kényszerbõl soha, emiatt nem is iszok nagyon szálas teákat, mert felfordul tõle a gyomrom, éppen eleget szenved az ember az életben, akkor legalább már a teája legyen finom...
hmmm biztosan finom lehet:-) én Yorkshire teát kaptam, elég erőteljes az íze, én ugyanúgy mint minden teát cukorral és citrommal iszom, de nem ízesítem annyira hogy az elnyomja a tea ízét:-)