A tejet felforraljuk vaníliával és cukorral. 5 tojásfehérjébõl nagyon kemény habot verünk és kis kanállal a forrásban levõ tejbe szaggatjuk éppen úgy, mint a galuskákat szoktuk. A kifõzött habgaluskákat, miután megduzzadtak, habszedõkanállal óvatosan kiszedjük és tálaló tálba rakjuk. A héjától megtisztított mandulát vékony szeletekre vágjuk és ezzel a galuskákat megtûzdeljük. 5 tojássárgáját 1 deci tejjel elkeverünk jó simára, s hozzáöntjük a felfõzött vaníliás tejhez, és a kellõ sûrûségûre hevítjük. Nem szabad felforrnia. Ha a tûzrõl levettük, állandóan keverjük, míg kihûl, s langyosan ráöntjük a galuskákra, 1-2 órára hideg helyre állítjuk, s jól lehûtve tálaljuk.